PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : اصطلاح قوام آمدن از کجا آمد؟



shima_glk
08-14-2013, 01:01 PM
تو آشپزی یه اصطلاح است که میگن : «بذارید تا قوام بیاد »
اصطلاح « قوام اومدن» به معنی سفت شدن و جا افتادن غذاست.

اما حکایت اون جالبه :
یه روز به قوام السلطنه گزارش میدن که ماست گرون شده ، بازاریها ماست رو میدن کیلویی 1 ریال !
قوام اعلام میکنه ماست کیلویی 10 شاهی ؛ هر کی بیشتر بفروشه جریمه میشه !
چند روز بعد به قوام گزارش میدن بازاریها آب میریزن تو ماست ، یه ماست آبکی درست کردن ، اسمش رو گذاشتن «ماست قوام » میفروشن کیلویی 10 شاهی !!
اما یه ماست سفت و خوب دارن ، اون رو میدن کیلویی 1 ریال !
قوام با لباس مبدل میره تو بازار ، به لبنیاتی میگه 10 کیلو ماست بده ، فروشنده میگه ماست خوب بدم ؟ یا ماست قوام ؟
قوام السلطنه میگه : ماست قوام بده !
اون هم 10 کیلو ماست بهش میده ، قوام به 10 تا از مغازه های بزرگ دیگه ی تهران هم سر میزنه و همین کارو تکرار میکنه ؛
بعد دستور میده در ده تا از میدونهای بزرگ شهر فلک درست کنن ، سر هر میدون یکی از فروشنده ها رو فلک میکنن ؛ بعد دستور میده از ساعت 8 صبح اونا رو فلک کنن !
به گزمه ها دستور میده پاچه شلوار فروشنده ها رو محکم با کش ببندند ، بعد ماست رو از بالا میریزن تو شلوارا شون ، از بالا هم شلواراشون رو با بند محکم می بندند ، بعد هم به جارچی میگه به همه ی فروشنده ها بگید ساعت 6 عصر بیان تا ماست قوام رو نشونشون بدم ! !

ساعت 6 عصر همه آب ماستها از شلوار رد شده بود و یه ماست سفت و چکیده توی شلوارها باقی مونده بود . . .
قوام میگه این ماست قوامه ! ! کیلویی 10 شاهی ؛ بعد هم بدن نیمه جون فروشنده ها رو میکشه پایین .
از اون روز اصطلاح « قوام اومدن » در آشپزی رایج شده و وقتی میخوان بگن که بذارید تا آب غذا گرفته بشه ؛ میگن « بذارید تا قوام بیاد»