Isooda
05-27-2013, 11:30 AM
http://pnu-club.com/imported/2013/05/2699.jpg (http://biographyha.com/)
محسن رضائی میرقائد (۱۰ شهریور ۱۳۳۳ در مسجد سلیمان) (نام هنگام تولد سبزوار رضایی میرقائد) مشهور به محسن رضائی سیاستمدار اهل ایران است.
نام کامل : محسن رضایی میرقائد
زادروز : ۱۰ شهریور ۱۳۳۳
زادگاه : مسجدسلیمان، ایران
همسر : معصومه خدنگ
فرزندان : احمد رضایی، سارا رضایی، علی رضائی میرقائد، زهرا رضایی، مهدیه رضایی
دین : اسلام، شیعه
حزب سیاسی : مستقل (اصولگرا)
سمتهای پیشین
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
فرمانده سپاه پاسداران (۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶)
ریاست کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت
محسن رضائی میرقائد (۱۰ شهریور ۱۳۳۳ در مسجد سلیمان) (نام هنگام تولد سبزوار رضایی میرقائد) مشهور به محسن رضائی سیاستمدار اهل ایران است. او هماکنون دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام میباشد. وی فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نامزد دورهٔ دهم ریاست جمهوری ایران بود.
رضایی در ابتدای پیروزی انقلاب از افراد پایهگذار سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بود و پس از آن وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و به مدت شانزده سال از ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ فرماندهی این نهاد را بر عهده داشت.
زندگی
محسن رضایی (http://biographyha.com/) در دهم شهریور سال ۱۳۳۳ در روستای بنه وار از توابع شهرستان لالی در استان خوزستان به دنیا آمد. نام اصلی او سبزوار رضایی میرقائد بود.
در سال ۱۳۵۲ جهت تحصیل در رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه علم و صنعت به تهران آمد و وارد مبارزات چریکی علیه سلطنت پهلوی شد.در آن هنگام او از اعضای بلندپایهٔ گروه چریکی اسلامی منصورون بود. و از اعضای کلیدی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی (http://biographyha.com/) بود که پس از انقلاب ۵۷ با ائتلاف هفت گروه چریکی ایجاد شدهبود. وی پس از تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ به عضویت شورای مرکزی سپاه درامد وبه مدت دو سال فرماندهی اطلاعات سپاه را بر عهده داشت.
فرماندهی سپاه در دوران جنگ
در سن بیست و هفت سالگی و در اولین ماههای جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۰، به فرمان روحالله خمینی به فرماندهی سپاه پاسداران ایران منصوب شد. روحالله خمینی حکم فرماندهی رضایی را با نام محسن رضایی صادر نمود و بعد از آن زمان بود که رضایی نامش را رسما به محسن رضایی میرقائد تغییر داد، (http://biographyha.com/) شناسنامه المثنی گرفت. وی در دوران جنگ به عنوان فرماندهٔ ستاد کل نیروهای مسلح و به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزیده شد و این سمت را در طول جنگ هشت ساله ایران و عراق برعهده داشت.
تحصیلات و سایر اقدامات
او در سال ۱۳۵۳ در رشته مهندسی مکانیک وارد دانشگاه علم و صنعت شد اما به دلیل فعالیتهای سیاسی تحصیل را رها کرد. پس از پایان جنگ ایران و عراق، محسن رضایی تحصیلات مهندسی خود را نیمه کاره گذاشت و در مقطع کارشناسی رشته اقتصاد در دانشگاه تهران به ادامه تحصیل پرداخت و پس از طی دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد، وی توانست در سال ۷۹ دکترای خود را از دانشگاه تهران دریافت نماید.
وی در زمان فرماندهی سپاه (http://biographyha.com/) پاسداران، دانشگاه امام حسین، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله و دانشکده فرماندهی سپاه را تأسیس کرد. در سال ۱۳۶۸ و پس از پایان جنگ، او قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا در سپاه پاسداران را راهاندازی کرد و اجرای چند طرح عمرانی را زیر نظر دولت علیاکبر هاشمی رفسنجانی بر عهده داشت.
فعالیت سیاسی
کناره گیری از فعالیتهای نظامی و شروع فعالیتهای سیاسی
محسن رضایی بعد از کنارهگیری از فرماندهی سپاه پاسداران در سال ۱۳۷۶ از حضور در کلیه نیروهای نظامی کناره گیری نمود و وارد دنیای سیاست شد. در سال ۱۳۷۶ با حکم علی خامنهای، به سمت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب و به ریاست کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت برگزیده شد. محسن رضایی در این سالها فعالیتش را در مجمع تشخیص مصلحت نظام متمرکز کردهاست. از کارهای او در این شورا میتوان به نقش او در تدوین سند چشم انداز بیست ساله ایران و نیز اصلاح قانون سرمایهگذاری خارجی در مجمع تشخیص مصلحت اشاره نمود.
نهمین انتخابات ریاست جمهوری
محسن رضایی در سال ۱۳۷۸ خود را کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در تهران کرد و در فهرست «ائتلاف خط امام و رهبری» (معروف به جناح راست) قرار داشت، اما موفق به کسب آرای لازم نشد.
او همچنین در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ نیز با شعار انتخاباتی «دولت عشق» حضور یافت، اما دو روز پیش از برگزاری انتخابات کنارهگیری خود را اعلام کرد. در بیانیهای که او در آن زمان منتشر کرد، دلیل کناره گیری خود را «جلوگیری از پراکندگی آرای مردم» در اثر کثرت نامزدها عنوان کرد.
دهمین انتخابات ریاست جمهوری
رضایی یکی از نامزدهای دوره دهم ریاست جمهوری ایران نیز بود. وی در بین نامزدهای رسمی انتخابات، آخرین فردی بود که به صحنه وارد شد. رضائی با ایده «دولت ائتلافی» و بصورت مستقل وارد انتخابات شد. وی نفر سوم از بین کاندیداهای چهارگانه شد.
محسن رضایی پس از انتخابات به نتایج اعلام شده اعتراض نمود و آن را مورد تایید قرار نداد. اما بعد، از اعتراض خود منصرف شد.
یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری
محسن رضایی در تاریخ ۱۴ اسفند ۹۱ در جمع مردم شهر دیواندره استان کردستان، به طور رسمی کاندیداتوری خود را اعلام کرد. رضایی در جمع مردم دیواندره اظهار داشت: پیشنهاد شده بود در تهران کاندیداتوری خود را اعلام، تا از امکانات وسیع رسانهای استفاده کنم اما با اعلام کاندیداتوری در این شهر، بر رویکردم نسبت به پیشرفت و توسعه همهجانبه کشور و حل مشکلات مردم تاکید میکنم. همچنین ابوالقاسم رئوفیان، مسئول ستاد انتخاباتی "جبهه ایستادگی"، پس از معرفی محسن رضایی به عنوان کاندیدای جبهه ایستادگی، شعار انتخاباتی محسن رضایی را "دولت فراگیر و جامعه امید" اعلام کرده است. وی جزو ۸ فردی است که صلاحیت آنها برای انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان تایید شده است.
گروهها و رسانههای نزدیک
دوهفته نامه آذر و سایت تابناک از رسانههای نزدیک به وی هستند که سابقاً فعالیت میکردند. خانه دانشجو و حزب سبز ایران هم توسط همفکران وی تشکیل شدهاست. در حال حاضر سایت تابناک منتسب و نزدیک به وی فعالیت دارد.
قرار تعقیب بینالمللی
حکم جلب بینالمللی رضایی از سوی اینترپل (پلیس بینالملل) در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۰۷ و به درخواست دادگستری آرژانتین به اتهام جنایات منجر به مرگ، اوباشی و خرابکاری مبنی بر دخالت داشتن وی در انفجار مرکز همیاری یهودیان و در مقام فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صادر شدهاست.محسن رضایی در تاریخ شانزدهم بهمن ماه ۹۱ از لیست تعقیب پلیس بینالملل خارج شد.
خانواده
همسر وی معصومه خدنگ و فرزندانش به ترتیب احمد، سارا، علی، زهرا و مهدیه هستند. احمد رضایی، فرزند ارشد وی، (http://biographyha.com/)در اولین دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی به آمریکا پناهنده شد و با انجام مصاحبههایی جنجال بسیاری در ایران آفرید. چند سال بعد و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم محسن رضایی اعلام کرد فرزندش به ایران برگشتهاست. در ۲۲ آبان ۱۳۹۰ اعلام شد احمد رضایی در هتل گلوریای دبی به طرز مشکوکی درگذشتهاست.فرزند دیگر محسن رضایی، علی رضائی میرقائد همسر سیده هدی طباطبایی و پدر تنها نبیره روحالله خمینی (محمد بنیامین رضایی) میباشد که در حال حاضر قائم مقام دفتر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام میباشد. فرزند دیگر محسن رضایی، سارا رضایی هم در انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸) در کنار پدرش به فعالیتهای انتخاباتی پرداخت.برادر وی امیدوار رضایی نیز به مدت ۱۶ سال در دورههای پنجم، ششم، هفتم و هشتم نماینده مسجد سلیمان، لالی و هفتکل در مجلس شورای اسلامی بوده که توسط علی لاریجانی به عنوان معاون قوانین مجلس (http://biographyha.com/) شورای اسلامی منصوب گردیده است.
رد ارتباط با اختلاس کلان بانکی
محسن رضایی در جلسه هم اندیشی با دانشجویان در سالن شهید خودسیانی دانشگاه محقق اردبیلی ضمن رد ارتباطش با اختلاس کلان بانکی گفت فردی که از وی با "م-ر" یاد میشود، بنده نیستم.
حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲
محسن رضایی اعلام کرده با شعار «سلام بر زندگی» در انتخابات ریاستجمهوری ایران (۱۳۹۲) شرکت خواهد کرد.
تالیفات
•ایران آینده در افق چشمانداز، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات، ۱۳۸۵. شابک: ۹۶۴-۴۲۲-۴۳۹-۶
•آئین فتح: سخنرانی برادر محسن رضائی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیرامون استراتژی جنگ در شرایط کنونی و اهمیت مسئله غافلگیری [تهیه و تدوین] سپاه پاسداران انقلاب اسلامی – تبلیغات جبهه و جنگ. : تهران: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تبلیغات جبهه (http://biographyha.com/) و جنگ، ۱۳۶۳
•ایران منطقهای/ زیرنظر محسن رضایی مشخصات نشر: تهران: سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، ۱۳۸۳. مشخصات ظاهری: ۲۱۳ ص. نقشه شابک: ۹۶۴-۸۴۰۸-۴۴-۰
•بدنبال خورشید: نهضت فرهنگی/ محسن رضایی؛ با همکاری محسن مهرآبادی، صادق حیدرخانی مشخصات نشر: تهران: فرهنگگستر، ۱۳۷۸.
•حسنای پری رضایی، محسن ۱۳۸۶.
•خاص پری رضایی، محسن ۱۳۸۹.
•* میخواهم مثل ابر بمیرم رضایی، محسن ۱۳۸۹.
•* یادداشت های زائر ۱۸۶ رضایی، محسن، ۱۳۴۰ ۱۳۸۳.
•Regional Iran رضایی، محسن ۱۳۸۴٬.
•آئین فتح رضائی میرقائد، محسن ۱۳۶۳.
•ایران آینده در افق چشمانداز رضاییمیرقائد، محسن، ۱۳۳۲ ۱۳۸۵.
•ایران آینده در افق چشم انداز رضائی میرقائد، محسن ۱۳۹۰.
•ایران منطقهای رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۳.
•ایران منطقهای رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۴.
•به دنبال خورشید: (نهضت فرهنگی) رضائی میرقائد، (http://biographyha.com/) محسن ۱۳۷۸.
•بدنبال خورشید: نهضت فرهنگی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۷۸
•پاسخ به چند پرسش درباره جنگ ایران و عراق رضائیمیرقائد، محسن، ۱۳۳۳ ۱۳۸۴.
•تبیین آثار جریانهای تجاری بر بهرهوری صنعتی درایران محسنی، رضا، ۱۳۲۳ -، مجری طرح ۱۳۸۴.
•تشکیل سپاه بدر رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•تئوری ارزش و قیمت رضائی میرقائد، محسن، – ۱۳۳۲ ۱۳۷۱.
•چشمانداز ایران فردا رضایی، میرقائدمحسن، ۱۳۳۳ ۱۳۸۴.
• حقوق متهم در نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۸.
•دستهای پنهان رضائی میرقائد، محسن ۱۳۷۸.
•دستهای پنهان رضائی میرقائد، محسن ۱۳۷۸.
•رویارویی سوم و جهاد اقتصادی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۹۰.
•سرمشقی برای سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۰.
•سردار سرلشکر شهید احمد کاظمی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید احمد متوسلیان رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید حاج علی هاشمی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید محمد ابراهیم همت رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید مهدی باکری رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید مهدی زینالدین رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•شهید حجتالاسلام فضلالله محلاتی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•شهید حجتالاسلام و المسلمین عبدالله میثمی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•موج دوم انقلاب (http://biographyha.com/) رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۵.
•نظریه پول، اعتیار و تعادل عمومی رضایی، میرقائد محسن، – ۱۳۳۳ ۱۳۸۴.
•نهضت بیپایان: مجموعه مصاحبههای دکتر محسن رضایی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۷۸.
•فدرالیسم اقتصادی رضایی میرقائد، محسن ۱۳۹۱.
http://pnu-club.com/imported/2013/05/2700.jpg (http://biographyha.com/)
http://pnu-club.com/imported/2013/05/2701.jpg (http://biographyha.com/)
محسن رضائی میرقائد (۱۰ شهریور ۱۳۳۳ در مسجد سلیمان) (نام هنگام تولد سبزوار رضایی میرقائد) مشهور به محسن رضائی سیاستمدار اهل ایران است.
نام کامل : محسن رضایی میرقائد
زادروز : ۱۰ شهریور ۱۳۳۳
زادگاه : مسجدسلیمان، ایران
همسر : معصومه خدنگ
فرزندان : احمد رضایی، سارا رضایی، علی رضائی میرقائد، زهرا رضایی، مهدیه رضایی
دین : اسلام، شیعه
حزب سیاسی : مستقل (اصولگرا)
سمتهای پیشین
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
فرمانده سپاه پاسداران (۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶)
ریاست کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت
محسن رضائی میرقائد (۱۰ شهریور ۱۳۳۳ در مسجد سلیمان) (نام هنگام تولد سبزوار رضایی میرقائد) مشهور به محسن رضائی سیاستمدار اهل ایران است. او هماکنون دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام میباشد. وی فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نامزد دورهٔ دهم ریاست جمهوری ایران بود.
رضایی در ابتدای پیروزی انقلاب از افراد پایهگذار سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بود و پس از آن وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و به مدت شانزده سال از ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ فرماندهی این نهاد را بر عهده داشت.
زندگی
محسن رضایی (http://biographyha.com/) در دهم شهریور سال ۱۳۳۳ در روستای بنه وار از توابع شهرستان لالی در استان خوزستان به دنیا آمد. نام اصلی او سبزوار رضایی میرقائد بود.
در سال ۱۳۵۲ جهت تحصیل در رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه علم و صنعت به تهران آمد و وارد مبارزات چریکی علیه سلطنت پهلوی شد.در آن هنگام او از اعضای بلندپایهٔ گروه چریکی اسلامی منصورون بود. و از اعضای کلیدی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی (http://biographyha.com/) بود که پس از انقلاب ۵۷ با ائتلاف هفت گروه چریکی ایجاد شدهبود. وی پس از تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ به عضویت شورای مرکزی سپاه درامد وبه مدت دو سال فرماندهی اطلاعات سپاه را بر عهده داشت.
فرماندهی سپاه در دوران جنگ
در سن بیست و هفت سالگی و در اولین ماههای جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۰، به فرمان روحالله خمینی به فرماندهی سپاه پاسداران ایران منصوب شد. روحالله خمینی حکم فرماندهی رضایی را با نام محسن رضایی صادر نمود و بعد از آن زمان بود که رضایی نامش را رسما به محسن رضایی میرقائد تغییر داد، (http://biographyha.com/) شناسنامه المثنی گرفت. وی در دوران جنگ به عنوان فرماندهٔ ستاد کل نیروهای مسلح و به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزیده شد و این سمت را در طول جنگ هشت ساله ایران و عراق برعهده داشت.
تحصیلات و سایر اقدامات
او در سال ۱۳۵۳ در رشته مهندسی مکانیک وارد دانشگاه علم و صنعت شد اما به دلیل فعالیتهای سیاسی تحصیل را رها کرد. پس از پایان جنگ ایران و عراق، محسن رضایی تحصیلات مهندسی خود را نیمه کاره گذاشت و در مقطع کارشناسی رشته اقتصاد در دانشگاه تهران به ادامه تحصیل پرداخت و پس از طی دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد، وی توانست در سال ۷۹ دکترای خود را از دانشگاه تهران دریافت نماید.
وی در زمان فرماندهی سپاه (http://biographyha.com/) پاسداران، دانشگاه امام حسین، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله و دانشکده فرماندهی سپاه را تأسیس کرد. در سال ۱۳۶۸ و پس از پایان جنگ، او قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا در سپاه پاسداران را راهاندازی کرد و اجرای چند طرح عمرانی را زیر نظر دولت علیاکبر هاشمی رفسنجانی بر عهده داشت.
فعالیت سیاسی
کناره گیری از فعالیتهای نظامی و شروع فعالیتهای سیاسی
محسن رضایی بعد از کنارهگیری از فرماندهی سپاه پاسداران در سال ۱۳۷۶ از حضور در کلیه نیروهای نظامی کناره گیری نمود و وارد دنیای سیاست شد. در سال ۱۳۷۶ با حکم علی خامنهای، به سمت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب و به ریاست کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت برگزیده شد. محسن رضایی در این سالها فعالیتش را در مجمع تشخیص مصلحت نظام متمرکز کردهاست. از کارهای او در این شورا میتوان به نقش او در تدوین سند چشم انداز بیست ساله ایران و نیز اصلاح قانون سرمایهگذاری خارجی در مجمع تشخیص مصلحت اشاره نمود.
نهمین انتخابات ریاست جمهوری
محسن رضایی در سال ۱۳۷۸ خود را کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در تهران کرد و در فهرست «ائتلاف خط امام و رهبری» (معروف به جناح راست) قرار داشت، اما موفق به کسب آرای لازم نشد.
او همچنین در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ نیز با شعار انتخاباتی «دولت عشق» حضور یافت، اما دو روز پیش از برگزاری انتخابات کنارهگیری خود را اعلام کرد. در بیانیهای که او در آن زمان منتشر کرد، دلیل کناره گیری خود را «جلوگیری از پراکندگی آرای مردم» در اثر کثرت نامزدها عنوان کرد.
دهمین انتخابات ریاست جمهوری
رضایی یکی از نامزدهای دوره دهم ریاست جمهوری ایران نیز بود. وی در بین نامزدهای رسمی انتخابات، آخرین فردی بود که به صحنه وارد شد. رضائی با ایده «دولت ائتلافی» و بصورت مستقل وارد انتخابات شد. وی نفر سوم از بین کاندیداهای چهارگانه شد.
محسن رضایی پس از انتخابات به نتایج اعلام شده اعتراض نمود و آن را مورد تایید قرار نداد. اما بعد، از اعتراض خود منصرف شد.
یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری
محسن رضایی در تاریخ ۱۴ اسفند ۹۱ در جمع مردم شهر دیواندره استان کردستان، به طور رسمی کاندیداتوری خود را اعلام کرد. رضایی در جمع مردم دیواندره اظهار داشت: پیشنهاد شده بود در تهران کاندیداتوری خود را اعلام، تا از امکانات وسیع رسانهای استفاده کنم اما با اعلام کاندیداتوری در این شهر، بر رویکردم نسبت به پیشرفت و توسعه همهجانبه کشور و حل مشکلات مردم تاکید میکنم. همچنین ابوالقاسم رئوفیان، مسئول ستاد انتخاباتی "جبهه ایستادگی"، پس از معرفی محسن رضایی به عنوان کاندیدای جبهه ایستادگی، شعار انتخاباتی محسن رضایی را "دولت فراگیر و جامعه امید" اعلام کرده است. وی جزو ۸ فردی است که صلاحیت آنها برای انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان تایید شده است.
گروهها و رسانههای نزدیک
دوهفته نامه آذر و سایت تابناک از رسانههای نزدیک به وی هستند که سابقاً فعالیت میکردند. خانه دانشجو و حزب سبز ایران هم توسط همفکران وی تشکیل شدهاست. در حال حاضر سایت تابناک منتسب و نزدیک به وی فعالیت دارد.
قرار تعقیب بینالمللی
حکم جلب بینالمللی رضایی از سوی اینترپل (پلیس بینالملل) در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۰۷ و به درخواست دادگستری آرژانتین به اتهام جنایات منجر به مرگ، اوباشی و خرابکاری مبنی بر دخالت داشتن وی در انفجار مرکز همیاری یهودیان و در مقام فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صادر شدهاست.محسن رضایی در تاریخ شانزدهم بهمن ماه ۹۱ از لیست تعقیب پلیس بینالملل خارج شد.
خانواده
همسر وی معصومه خدنگ و فرزندانش به ترتیب احمد، سارا، علی، زهرا و مهدیه هستند. احمد رضایی، فرزند ارشد وی، (http://biographyha.com/)در اولین دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی به آمریکا پناهنده شد و با انجام مصاحبههایی جنجال بسیاری در ایران آفرید. چند سال بعد و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم محسن رضایی اعلام کرد فرزندش به ایران برگشتهاست. در ۲۲ آبان ۱۳۹۰ اعلام شد احمد رضایی در هتل گلوریای دبی به طرز مشکوکی درگذشتهاست.فرزند دیگر محسن رضایی، علی رضائی میرقائد همسر سیده هدی طباطبایی و پدر تنها نبیره روحالله خمینی (محمد بنیامین رضایی) میباشد که در حال حاضر قائم مقام دفتر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام میباشد. فرزند دیگر محسن رضایی، سارا رضایی هم در انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸) در کنار پدرش به فعالیتهای انتخاباتی پرداخت.برادر وی امیدوار رضایی نیز به مدت ۱۶ سال در دورههای پنجم، ششم، هفتم و هشتم نماینده مسجد سلیمان، لالی و هفتکل در مجلس شورای اسلامی بوده که توسط علی لاریجانی به عنوان معاون قوانین مجلس (http://biographyha.com/) شورای اسلامی منصوب گردیده است.
رد ارتباط با اختلاس کلان بانکی
محسن رضایی در جلسه هم اندیشی با دانشجویان در سالن شهید خودسیانی دانشگاه محقق اردبیلی ضمن رد ارتباطش با اختلاس کلان بانکی گفت فردی که از وی با "م-ر" یاد میشود، بنده نیستم.
حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲
محسن رضایی اعلام کرده با شعار «سلام بر زندگی» در انتخابات ریاستجمهوری ایران (۱۳۹۲) شرکت خواهد کرد.
تالیفات
•ایران آینده در افق چشمانداز، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات، ۱۳۸۵. شابک: ۹۶۴-۴۲۲-۴۳۹-۶
•آئین فتح: سخنرانی برادر محسن رضائی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیرامون استراتژی جنگ در شرایط کنونی و اهمیت مسئله غافلگیری [تهیه و تدوین] سپاه پاسداران انقلاب اسلامی – تبلیغات جبهه و جنگ. : تهران: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تبلیغات جبهه (http://biographyha.com/) و جنگ، ۱۳۶۳
•ایران منطقهای/ زیرنظر محسن رضایی مشخصات نشر: تهران: سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، ۱۳۸۳. مشخصات ظاهری: ۲۱۳ ص. نقشه شابک: ۹۶۴-۸۴۰۸-۴۴-۰
•بدنبال خورشید: نهضت فرهنگی/ محسن رضایی؛ با همکاری محسن مهرآبادی، صادق حیدرخانی مشخصات نشر: تهران: فرهنگگستر، ۱۳۷۸.
•حسنای پری رضایی، محسن ۱۳۸۶.
•خاص پری رضایی، محسن ۱۳۸۹.
•* میخواهم مثل ابر بمیرم رضایی، محسن ۱۳۸۹.
•* یادداشت های زائر ۱۸۶ رضایی، محسن، ۱۳۴۰ ۱۳۸۳.
•Regional Iran رضایی، محسن ۱۳۸۴٬.
•آئین فتح رضائی میرقائد، محسن ۱۳۶۳.
•ایران آینده در افق چشمانداز رضاییمیرقائد، محسن، ۱۳۳۲ ۱۳۸۵.
•ایران آینده در افق چشم انداز رضائی میرقائد، محسن ۱۳۹۰.
•ایران منطقهای رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۳.
•ایران منطقهای رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۴.
•به دنبال خورشید: (نهضت فرهنگی) رضائی میرقائد، (http://biographyha.com/) محسن ۱۳۷۸.
•بدنبال خورشید: نهضت فرهنگی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۷۸
•پاسخ به چند پرسش درباره جنگ ایران و عراق رضائیمیرقائد، محسن، ۱۳۳۳ ۱۳۸۴.
•تبیین آثار جریانهای تجاری بر بهرهوری صنعتی درایران محسنی، رضا، ۱۳۲۳ -، مجری طرح ۱۳۸۴.
•تشکیل سپاه بدر رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•تئوری ارزش و قیمت رضائی میرقائد، محسن، – ۱۳۳۲ ۱۳۷۱.
•چشمانداز ایران فردا رضایی، میرقائدمحسن، ۱۳۳۳ ۱۳۸۴.
• حقوق متهم در نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۸.
•دستهای پنهان رضائی میرقائد، محسن ۱۳۷۸.
•دستهای پنهان رضائی میرقائد، محسن ۱۳۷۸.
•رویارویی سوم و جهاد اقتصادی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۹۰.
•سرمشقی برای سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۰.
•سردار سرلشکر شهید احمد کاظمی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید احمد متوسلیان رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید حاج علی هاشمی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید محمد ابراهیم همت رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید مهدی باکری رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•سردار سرلشکر شهید مهدی زینالدین رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•شهید حجتالاسلام فضلالله محلاتی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•شهید حجتالاسلام و المسلمین عبدالله میثمی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۹.
•موج دوم انقلاب (http://biographyha.com/) رضائی میرقائد، محسن ۱۳۸۵.
•نظریه پول، اعتیار و تعادل عمومی رضایی، میرقائد محسن، – ۱۳۳۳ ۱۳۸۴.
•نهضت بیپایان: مجموعه مصاحبههای دکتر محسن رضایی رضائی میرقائد، محسن ۱۳۷۸.
•فدرالیسم اقتصادی رضایی میرقائد، محسن ۱۳۹۱.
http://pnu-club.com/imported/2013/05/2700.jpg (http://biographyha.com/)
http://pnu-club.com/imported/2013/05/2701.jpg (http://biographyha.com/)