PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : افزایش استانداردهای سلامت کاهش و خشونت در سال جدید!!!



alamatesoall
05-14-2013, 06:10 PM
رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی: پژوهش‌ها می‌گوید امسال استانداردهای سلامت کاهش و خشونت افزایش یافته است

رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی در نگاهی به حوادث سال گذشته معتقد است شرایط اجتماعی کشور به گونه‌ای پیش رفته که استانداردهای سلامت اجتماعی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و این منجر به افزایش خشونت می شود.

به گزارش خبرنگار نامه، اگر چه آمارهای به روز و اطلاعات دقیقی در دست نیست که با استناد به آن بتوان اینطور نتیجه گیری کرد که خشونت در جامعه افزایش یا کاهش داشته است، اما می‌توان گفت به واسطه افت استاندارد‌های سلامت اجتماعی یا مولفه‌های سلامت اجتماعی در جامعه می‌توان نتیجه‌گرفت که میزان خشونت در جامعه نسبت به گذشته افزایش یافته است و از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.

منظور از استاندارهای سلامت اجتماعی، مولفه‌هایی است که باعث می‌شود افراد با استناد به آنها احساس سلامت کنند.
دکتر مجید صفاری نیا، استاد دانشگاه می‌گوید: در روان‌شناسی اجتماعی، انسان موجودی زیستی، روانی و اجتماعی یا حتی زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی در نظر گرفته می‌شود. بار اجتماعی انسان 50 درصد است یعنی، مولفه‌های اجتماعی؛ تعیین کننده 50 درصد سلامتی انسان است.

او با اشاره به یک پژوهش می‌گوید: در پژوهشی که کیز و شاپیرو انجام داده‌اند عوامل موثر در سلامت اجتماعی پنج مورد عنوان شده است که عبارتند از : شکوفایی اجتماعی، همبستگی اجتماعی، انسجام اجتماعی، پذیرش اجتماعی و مشارکت اجتماعی.

دکتر صفاری‌‌نیا اضافه می‌کند: در یک سال اخیر مطالعه‌ای انجام دادیم و به چهار عامل موثر در سلامت اجتماعی رسیدیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر عوامل مرتبط با سلامت اجتماعی در جامعه ما نسبت به گذشته پایین‌تر آمده و احساس بهزیستی اجتماعی کمتر شده است. وقتی این احساس پایین بیاید افراد سلامت روانی و سلامت اجتماعی‌شان را از دست داده یا این سلامت را احساس و ادراک نمی‌کنند و به عبارت عامیانه حالشان خوب نیست. خشونت، نزاع، درگیری و حتی پدیده‌ای مانند زورگیری ابعاد و نشانه‌های از دست‌رفتن سلامت اجتماعی جامعه است همانطور که، وقتی سلامت اجتماعی جامعه از بین برود، این پدیده‌ها شیوع بیشتری می‌یابند.

او در مورد وقوع زورگیری‌ها می‌گوید: اگر قرار باشد روی پدیده‌ای مانند زورگیری تأکید کنم دلیل اصلی آن چیزی جز فقر، بیکاری و عدم مهارت‌های زندگی نیست اما، پایین بودن میزان سلامت اجتماعی آن‌را تشدید می کند. وقتی در جامعه بیکاری زیاد و توزیع ناعادلانه ثروت وجود داشته باشد، فقر تشدید می‌شود و افرادی با عنوان متکدی، دزد و زورگیر به خیابان می‌آیند و از شهروندان باج می‌گیرند.

صفاری‌نیا اضافه می کند: در این میان، مسئله‌ای وجود دارد که مسئله روز جامعه ما نیز هست و آن برخورد خیلی خشن با زورگیران برای ریشه‌کن کردن زورگیری است. ما این بحث را در ارتباط با خشونت و بازتولید آن در جامعه مطرح می‌کنیم و به طور مشخص به مجازاتی مانند اعدام، آن‌هم در ملأعام می‌پردازیم.

سوال این است که این برخورد خشن، این نوع مجازات و شیوه اعمال آن آیا زورگیری و خشونت را در جامعه ریشه کن می‌کند یا نه؟ و از طرف دیگر مجازات در ملأعام چه تأثیری بر دیگر شهروندان می گذارد؟
صفاری‌نیا معتقد است: واقعیت این است که چنین مجازات هایی تأثیری دو سویه دارند. از طرفی این کار توسط نهاد‌های قضایی انجام می‌شود و دلیل آن این است که افراد عبرت بگیرند، بترسند و از روی ترس به انجام چنین کار‌هایی مبادرت نکنند. از طرفی باید دید که دیدن این صحنه ها چه تأثیراتی بر شهروندان می گذارد؟ آیا اعدام یک نفر در ملأعام یا اعمال مجازات‌های خشن به این شکل در محلی که فرد مرتکب جرم شده است، شهروندان را بی تفاوت، افسرده و ناراحت نمی کند؟

رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی اضافه می‌کند: همان‌گونه که بسیاری اذعان دارند، پدیده ای مانند زورگیری با چند اعدام و مجازات‌های خشنی از این دست هرگز ریشه کن نمی‌شود. دلیل اینکه برخی افراد فکر می‌کنند چنین اتفاقی می‌افتد این است که نگاهی سطحی و برخوردی ظاهری با این مقوله دارند. در این یادداشت نشان داده شد که پدیده‌هایی مانند زورگیری یا افزایش خشونت در جامعه ریشه‌های اجتماعی دارد و زمانی که استاندارد‌های سلامت اجتماعی پایین باشد مواردی مانند خشونت، نزاع و حتی زورگیری هم افزایش می‌یابد.

در واقع، در جامعه‌ای که از افت استاندارد‌های سلامت اجتماعی رنج می‌برد، افزایش خشونت طبیعی است و بارها و بارها مواردی مانند نزاع خیابانی، جرایم خشن و زورگیری رخ می‌دهد. وقتی اینطور به موضوع نگاه می‌‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که اگر به دنبال کاهش رفتارهای خشونت‌آمیز در جامعه هستیم باید عوامل موثر بر سلامت اجتماعی شهروندان را بهبود ببخشیم، ارزش‌های اخلاقی، مذهبی و معنوی را در جامعه ترویج دهیم و دولت‌مردان و سازمان‌های مربوطه را برای افزایش کیفیت زندگی بر اساس استاندارد‌های تدوین شده ترغیب کنیم. این رمز داشتن شهروندان سالم و با اخلاق است.



namehnews.ir/News/Item/30407/4