PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نانولوله‌هاي کربني در سلول‌هاي قلب



fr.chemi3t
11-13-2012, 10:53 PM
محققان ايرلندي روشي براي توليد سلول‌هاي مشابه عضلات قلب ارائه کردند که مي‌تواند براي درمان بيماراني که در اثر حمله قلبي دچار آسيب شدند مفيد باشد. در اين سلول‌ها از نانولوله‌هاي کربني استفاده شده است.

پژوهشگران سلول‌هاي بنيادين به‌دنبال استفاده از خواص الکتريکي نانومواد هستند تا از آنها براي توسعه سلول‌ها جهت توليد سلول‌هاي قلبي استفاده کنند. اين تيم تحقيقاتي از موسسه پزشکي احياء کننده (REMEDI) در دانشگاه ملي ايرلند با همکاري همتايان خود در کالج ترينيتي دوبلين روي اين موضوع کار کرده‌اند.

بيماري قلبي يکي از عوامل مهم مرگ و مير در ايرلند به‌شمار مي‌رود. زماني که در اثر حمله قلبي عضلات قلب دچار آسيب مي‌شوند اين عضلات توان اندکي براي ترميم خود دارند بنابراين هيچ درمان باليني براي بافت‌هاي آسيب‌ديده قلب وجود ندارد. بيش از 10 سال است که تلاش‌هاي بي‌شائبه‌اي براي بهبود درمان مبتني بر سلول انجام شده است که تا بلکه اين مشکل حل شود. اما از سلول‌هاي قلب بيمار نمي‌توان براي اين کار استفاده کرد بنابراين دانشمندان به‌دنبال يافتن منبع جديد و جايگزيني براي اين موضوع مي‌گردند تا از آن براي ترميم بافت‌هاي قلب استفاده کنند.

والريا بارون و مري مورفي يک تيم تحقيقاتي بين رشته‌اي را براي اين پروژه تشکيل دادند. اين گروه از نانولوله‌هاي کربني استفاده کردند که نسبت به تحريکات الکتريکي حساس است. آنها از اين نانوماده براي توليد سلول‌هايي با قابليت سلول‌هاي قلبي استفاده کردند.

واليريا بارون مي‌گويد خواص الکتريکي نانولوله‌هاي کربني موجب مي‌شود که سلول‌هاي بنيادين استخراج شده از مغز قرمز استخوان بتواند تحريک شود. در واقع با اين کار سلول‌ها نسبت به الکتريسيته حساس شده و همانند سلول‌هاي قلب عمل مي‌کنند.

اين يک روش کاملا جديد براي توليد سلول‌هايي با قابليت تحريک الکتريکي است که مي‌تواند براي درمان‌هاي باليني مورد استفاده قرار گيرد. نتايج اين پژوهش مي‌تواند سنگ بنايي باشد براي درمان و ترميم بافت‌هاي فعال شده با الکتريسيته، بنابراين مي‌توان از آن براي درمان بيماري‌هاي مغزي و نخاعي استفاده کرد.

نتايج اين پژوهش در قالب دو مقاله در نشريات Macromolecular Bioscience وBiomaterials به چاپ رسيده است. بلو از محققان اين پروژه مي‌گويد دو دهه است که ما روي نانولوله‌هاي کربني کار مي‌کنيم و اکنون موفق به حل اين مشکل جهاني شده‌ايم. اميدواريم بيماران زيادي در سراسر جهان از اين فناوري بهره‌مند شوند. برخي از دستاوردهاي ما پتنت شده و برخي ديگر توسط شرکت‌هاي بين اللملي تحت ليسانس در آمده است.