PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزش جامع و کاربردی پارتیشن بندی هارد در ویندوز7



Borna66
09-28-2012, 04:49 PM
همانطور که می دانید برای تقسیم کردن هارددیسک به درایوهای مختلف با حجم های مختلف عملی انجام می گیرد به نام پارتیشن بندی. این عمل را می توان توسط نرم افزار های مختلفی انجام داد. اما خود ویندوز 7 قابلیتی دارد که توسط آن می توانید بدون نیاز به نرم افزار خاصی و از داخل خود ویندوز عمل پارتیشن بندی را انجام دهید. علاوه بر این توسط این امکان ویندوز 7 می توانید نام درایوهای هارددیسک را تغییر دهید.
دقت داشته باشید که برای پارتیشن بندی می توانید تمامی درایو ها به جز درایو ویندوز را تغییر دهید.بهتر است برای پارتیشن بندی درایوی که ویندوز در آن نصب است، در زمان نصب ویندوز این کار را انجام دهید.در خاطر داشته باشید که حتما اطلاعات حساس خود را در درایو دیگری کپی کنید چراکه که ممکن است در طی مراحل اطلاعات درایوی که در حال تقسیم بندی آن هستید از بین برود.
برای انجام پارتیشن بندی مراحل ذیل را انجام دهید:
1- وارد Control Panel شده و مطابق تصویر از سمت راست روی گزینه Category کلیک کنید.
2- از لیستی که باز می شود گزینه Large icons را انتخاب نمائید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/843.jpg
3 - گزینه Administrative Tools را باز کنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/844.jpg
4 - گزینه Computer Management را باز کنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/845.jpg
5- گزینه Storage را باز کنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/846.jpg
6- گزینه (Disk Management (Local را باز کنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/847.jpg
7 - حال درایوی را که قصد دارید تا آن را قطعه بندی کنید اتنخاب کرده و روی آن راست-کلیک کرده و گزینه shrink volume را انتخاب کنید.با انتخاب این گزینه اطلاعات موجود در درایو از بین نمی رود و می توانید تا حجمی که درایو انتخابی فضای خالی دارد از آن جدا کنید و درایو جدیدی بسازید.
* اگر می خواهید کلا درایو را پاک کنید و تمامی فضای آن را به درایوهای مختلف تقسیم بندی کنید به جای انتخاب گزینه shrink volume می توانید گزینه Delete Volume را انتخاب کنید و سپس روی درایو که پاک کرده اید
راست-کلیک کنید و گزینه New Sipmle Volume را انتخاب کنید و بقیه مراحل را از مرحله شماره 12 به بعد انجام دهید.دقت داشته باشید که مبنای این آموزش بر اساس انتخاب گزینه Shrink Volume می باشد.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/848.jpg
8 - حجمی که قصد دارید تا به درایو جدید اختصاص دهید را در کادر مشخص شده به MB وارد کنید.دقت داشته باشید هر 1024 مگابایت برابر با 1 گیگابایت می باشد.می توانید برای اینکه حجم درایو جدید دقیق ساخته شود عددی که می خواهید به درایو جدید اختصاص دهید در 1024 ضرب کنید و در این کادر بنویسید.
ما در اینجا قصد داریم تا درایوی با ظرفیت 34 گیگابایت بسازیم.بنابراین عدد 35000 مگابایت را وارد می کنیم.
9 - کلید Shrink را بزنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/849.jpg








10 - همانطور که مشاهده می فرمائید درایو جدید با ظرفیت 34 گیگابایت ساخته شده است.برای اینکه آن را فرمت و قابل استفاده کنیم،روی آن راست کلیک کرده و گزینه New Simple Volume را انتخاب می کنیم.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/850.jpg
11- کلید Next را بزنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/851.jpg
12 - مجدد کلید Next را بزنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/852.jpg
13- نام درایوی که قرار است ساخته شود را انخاب کنید.
14- کلید Next را بزنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/853.jpg

15- گزینه Perform a quick format را انتخاب کنید.
16- کلید Next را بزنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/854.jpg
17 - در نهایت کلید Finish را بزنید تا عملیات فرمت آغاز شود.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/855.jpg
- اکنون درایو جدید با حجم 34 گیگابایت ساخته شده است و آماده استفاده است.ادامه مراحل برای افرادی است که قصد دارند تا نام درایوها را تغییر دهند تا بتوانند به آنها نظم ببخشند.
به طور مثال در همین آموزشی که تهییه شده است درایوهای هارددیسک به ترتیب عبارتند از C و DوG.اگر دقت کنید متوجه می شوید در بین این نام ها ،نام E به درایو DVD ROM اختصاص داده شده و ترتیب حروفی درایوهای هارددیسک به هم خورده است.بنا براین مراحل 18 به بعد را انجام می دهیم تا ترتیب درایوهای هارددیسک را مرتب کنیم و به صورت C و DوE درآوریم و نام درایو DVD-ROM را بعد از آنها قرار دهیم.
18 - بر روی نام درایو DVD-ROM راست-کلیک کرده و گزینه Change Drive Letter and Patchs… را انتخاب می کنیم.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/856.jpg
19 - کلید Change… را بزنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/857.jpg









20 - حرف J را انتخاب کنید تا حرف E آزاد شود.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/858.jpg













21 - کلید OK را انتخاب نمائید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/859.jpg







22-در جواب پیغام ظاهر شده کلید Yes را بزنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/860.jpg





23 - بر روی نام درایوی که قصد تغییر دادن نام آن را دارید راست کلیک کرده( ما در اینجا قصد داریم نام درایو G را به E تغییر دهیم تا درایوها به ترتیب نام Cو DوE قرار گیرند تا درایو DVD-ROM بعد از آنها قرار گیرد ) و گزینه Change Drive Letter and Patchs… را انتخاب کنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/861.jpg 24 - کلید Change… را انتخاب نمائید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/862.jpg










25 - حرف E را انتخاب کنید و در نهایت روی کلید OK کلیک کنید.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/863.jpg














- همانطور که مشاهده می فرمائید نام درایو مورد نظر به E تغییر یافت و ترتیب قرار گیری درایوهای هارددیسک اصلاح شد.
http://pnu-club.com/imported/2012/09/864.jpg

Borna66
09-28-2012, 04:51 PM
کته خیلی مهم :
فیلم آموزش پارتیشن بندی را در این صفحه دانلود کنید . (http://learning.asarayan.com/component/content/article/41-1381/508-1382.html) دوستان عزیزی که می خواهند این آموزشو انجام بدهند مخصوصا کسانیکه بر روی نوت بوک می خواهند استفاده کنند به این تذکر دقت کنند :








دقت داشته باشید زمانیکه شما می خواهید پارتیشن بندی هارد را انجام دهید اگر درایوهای ساخته شده شما Primary باشد باید حتما مجموع پارتیشن های Primary شما بیشتر از 3 پارتیشن نباشد زیرا زمانیکه می خواهید مراحل زیر را انجام دهید برای ساخت پارتیشن چهارم به شما اخطار می دهد که در صورت ساخته یک پارتیشن دیگر به صورت Primary هارد شما از حالت Active خارج شده و به Dynamic تبدیل می شود و ویندوز غیر قابل استفاده می شود و در این صورت باید کل هارد را فرمت کنید پس زمانیکه 3 پارتیشن شما Primary است چهارمین پارتیشن را Logicaly بسازید .











در صورتیکه بعد از پایان آموزش هارد شما ارور داد و اجازه نداد که بر روی هاردتان تغییرات ایجاد کنید به بخش آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز 7 با نرم افزار Acronis Disk Director Home (http://www.learning.asarayan.com/component/content/article/12-learning-windows-7/936-1902.html) مراجعه کنید .
در ویندوز 7 شما قادر خواهید بود تا هارد خود را بدون احتیاج به هیچ برنامه اضافی پارتیشن بندی کنید. برای انجام این کار کافی هست تا مراحل زیر را دنبال کنید.
1. به منوی استارت رفته و روی Computer کلیک راست کرده و گزینه Manage را انتخاب کرده و continue بزنید.


http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
2. یک پنجره باز میشود. از لیست سمت چپ پنجره گزینه disk managementرا انتخاب کنید.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
3. در وسط صفحه درایوهای شما به صورت گرافیکی نمایش داده خواهند شد.
4. برای پارتیشن بندی کردن یعنی بخش بندی کردن و قسمت کردن یک درایو از هارد دیسک شما ، اگر در هنگام نصب ویندوز فقط یک درایو ایجاد کرده اید باید درایو را انتخاب کنید و آن را تقسیم بندی کنید ، برای این کار روی یکی از درایوها که به صورت گرافیکی در وسط و پایین صفحه نشان داده شده راست کلیک کرده و گزینه Shrink Volumeرا انتخاب کنید. برای مثال میتوانید به عکس زیر توجه کنید.


http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
5. بعد از انتخاب گزینه Shrink Volumeپنجره ای باز میشود که در آن پنجره از شما خواسته میشود تا حجم درایو جدیدی را که میخواهید بسازید تعیین کنید. شما باید مقدار را به مگابایت وارد کنید. برای مثال هر 1024 مگابایت یک گیگابایت ( یک جی بی ) میشود. پس اگر میخواهید درایو جدید شما 20 گیگابایت فضا داشته باشد باید 20 را ضرب 1024 کنید و حاصل را در پنجره وارد کرده و گزینه Shrink را فشار دهید.


http://pnu-club.com/imported/mising.jpg 6. حالا پس از زدن گزینه shrink یک پارتیشن یا درایو جدید برای شما ساخته میشود که خام هست و لازم هست تا شما این پارتیشن را یک بار Format کرده و نامی برای آن ازAتا Z انتخاب کنید. برای این منظور ابتدا روی پارتیشن خام ساخته شده که یک نوار سیاه رنگ دور آن کشیده شده کلیک راست کرده و گزینه new simple volume را انتخاب کنید. به تصویر زیر دقت کنید.


http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
7. سپس دو بار روی گزینه Next کلیک کرده تا صفحه ای به شکل زیر ظاهر شود که در قسمت بالای صفحه از لیست کشویی باید نام درایو را انتخاب کنید. مثلا من نام درایو را K انتخاب میکنم و روی گزینه next کلیک کنید. به تصاویر زیر دقت کنید.

http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
8. در صفحه جدید از لیست کشویی اول گزینه NTFS را انتخاب کنید و از لیست کشویی دوم گزینه Default را انتخاب کنید. در قسمت Volume Label میتوانید یک نام برای درایو خود تایپ کنید. مثلا من نام درایوم را Data تایپ میکنم. سپس مربع اولی را که نوشته Perform a quick format ( یعنی فرمت کردن سریع ) را چک مارک کنید یعنی علامت دار کنید و مربع دومی را به حال خود باقی بگزارید و سپس روی گزینه Next کلیک کنید. برای درک بیشتر به تصویر زیر توجه نماید.

http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
9. در پایان گزینه Finish را فشار دهید. کمی صبر کنید….! حالا خواهید دید که درایو جدید شما ساخته شده و یک پنجره باز میشود. اگر به My Computer ویندوز خود بروید درایو جدید خود را در آنجا مشاهده خواهید کرد.

http://pnu-club.com/imported/mising.jpg