saeidking
09-27-2012, 03:40 PM
ضوابط ادامه تحصيل دانشجويان انصرافي و اخراجي /معافیت مشمولان دارای فرزند معلول/معافیت های مشمولان دارای خانواده تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی/توقف کسرخدمت جبهه، جانبازی والدین و مدرک تحصیلی/معافیت يكي از فرزندان مادران فاقد شوهر/مدت خدمت دوره ضرورت
ضوابط ادامه تحصيل دانشجويان انصرافي و اخراجي
دانشگاه نیوز: سرهنگ محمد رضا اکبر حلوايي، معاون مشمولان و امور معافيت هاي اين سازمان اظهار داشت: دانشجويان در طول مدت تحصيل، از ديپلم تا دکتراي تخصصي، فقط يکبار مجاز به انصراف و شروع به تحصيل مجدد در دانشگاه و رشته ديگر، هستند.
وي در خصوص شرايط دانشجويان انصرافي ادامه داد: اين دسته ازدانشجويان چنانچه تمايل به ادامه تحصيل داشته باشند باید حداکثر تا يکسال بعد از تاريخ انصراف ، در دانشگاه و مقطع جديد شروع به تحصيل کنند، که در اين صورت مدت تحصيل قبلي آنها در سنوات مقطع جديد لحاظ نخواهد شد.
معاون مشمولان و امور معافيت هاي سازمان وظيفه عمومي ناجا افزود: همچنين قبولي دانشجويان انصرافي در مقطع پائين تر از مقطع قبلي نيز بلامانع است.
سرهنگ حلوايي درباره شرايط بازگشت به تحصيل دانشجويان انصرافي به دانشگاه و رشته قبلي آنان ، گفت : افراد مذکور در صورتيکه در مهلت يکساله پس از انصراف، به خدمت اعزام نشده باشند با موافقت دانشگاه مربوطه مبني بر بازگشت به تحصيل ،از معافيت تحصيلي برخوردار خواهند شد.
وي در ادامه افزود: وقفه ايجاد شده براي دانشجويان انصرافي که با بازگشت به تحصيل آنان در رشته و دانشگاه قبلي موافقت شده ، جزء سنوات تحصيلي آنان محاسبه نخواهد شد و اين افراد ديگر مجاز به انصراف مجدد نیستند.
معاون مشمولان و امور معافيت هاي سازمان وظيفه عمومي ناجا در خصوص شرايط دانشجويان اخراجي گفت: دانشجويان اخراجي ، تنها در صورت دريافت کارت پايان خدمت دوره ضرورت يا معافيت از خدمت، مجاز به بازگشت به تحصيل هستند.
اين مقام مسئول در ادامه افزود: درمواردي که اخراج دانشجويان از تحصيل به اشتباه صورت گرفته يا بنا به دلايل موجه دانشگاه اخراج را منتفي اعلام کنند، با تائيد کميسيون موارد خاص دانشگاه و اعلام کتبي آن ،در صورتيکه بيش از يکسال از اخراج دانشجو نيز سپري نشده باشد،بازگشت به تحصيل دانشجوي اخراجي بلامانع است.
افزایش معافیتها در قانون جدید سربازی
به گزارش دانشگاه نیوز "سردار سید حمید صدرالسادات در نشست خبری اظهار داشت: سازمان وظیفه عمومی به منظور کاهش مراجعات و ارتقاء اطلاع رسانی اقدام به راه اندازی سایت سرباز و تلفن گویا کرده است که این امر باعث تسهیل ارتباط مشمولمان با سازمان و کاهش مراجعات شده است.
صدور کارت الکترونیکی پایان خدمت و معافیت
صدرالسادات با اشاره به اینکه از سال 89 صدور کارتهای معافیت به صورت الکترونیکی آغاز شد تاکید کرد: علاوه بر کارتهای معافیت کارتهای پایان خدمت نیز از سال گذشته به صورت الکترونیکی صادر میشود. این کارتها که دارای تراشه الکترونیکی است قابلیت بسیاری برای ثبت اطلاعات دارد و دیگر نیازی به تغییر کارت برای ثبت اطلاعات جدید نیست.
صدرالسادات با بین اینکه هیچ معافیتی به جز معافیت سه برادری در قانون جدید حذف نشده است، گفت:دامنه معافیتها گسترش یافته است و تنها کسر خدمت به جز کسر خدمت بسیجیان و محققان و پژوهشگران حذف شده است. ضمن اینکه معافیت ایثارگران ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح بود اما در قانون مصوب مجلس به صورت قانون درآمده است. در قانون جدید مددجویان و ایثارگران از معافیتهای گستردهتری برخوردار شدند که میتوانند با مراجعه به سایت وظیفه عمومی از آن باخبر شوند.
اعلام جزئیات معافیت های مشمولان دارای خانواده تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی
معاون سازمان وظیفه عمومی گفت:در مقررات به مددجویان ، معافیت های قابل توجه ای برای فرزندان ذکور خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی در نظر گرفته شده است.
،سرهنگ محمد رضا اکبرحلوایی بیان داشت: در اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی توجه ویژه ای به خانواده های مددجوی تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و بهزیستی شده است به نحوی که یکی از فرزندان ذکور مادران فاقد همسر تحت پوشش کمیته امداد وبهزیستی و همچنین تنها پسر خانواده هایی که حداقل دارای سه دختر بوده و تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی باشند از خدمت دوره ضرورت معاف می شوند.
وی افزود: علاوه بر معافیت های ذکر شده همچنین مشمولانی که با بانوان معلول ازدواج می کنند نیز با درخواست بهزستی و تایید معلولیت در شورای پزشکی وظیفه عمومی تا مدت 5 سال از تاریخ ثبت عقد از معافیت موقت استفاده و در پایان 5 سال معافیت دائم اخذ می کنند.
این مقام مسئول معافیت دیگر مددجویان تحت پوشش بهزیستی را درخصوص آن دسته از مشمولانی عنوان کرد که دارای فرزند معلول می باشند و با در خواست بهزیستی استان و تایید معلولیت در شورای پزشکی وظیفه عمومی اینگونه مشمولان نیز از معافیت دائم برخوردار می شوند.
سرهنگ حلوایی در خصوص امکان بخشودگی غیبت مشمولان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی اظهارداشت : صرفا تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار داشتن مجوزی برای بخشودگی غیبت مشمولان غایب نیست و به جز تسهیلات بیان شده و همچنین کاهش تعرفه های مربوط به صدور کارت معافیت اینگونه مشمولان امتیاز دیگری برای مشمولانی که تحت پوشش کمیته امداد وبهزیستی می باشند در نظر گرفته نشده است.
وی اظهار داشت: مشمولان غایب اعم از کسانی که تحت پوشش سازمانهای مذکور قرار دارند و سایر مشمولان چنانچه تا سوم خرداد ماه سال جار ی خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) معرفی نمایند تنبیهات اضافه خدمت مقرر در قانون شامل انان نخواهد شد.
مشمولان دارای فرزند معلول از خدمت معاف میشوند
حسین دهآبادی اظهار داشت: به استناد ماده 44 مکرر قانون اصلاح موادی از قانون نظاموظیفه که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، تمام مشمولانی که دارای فرزند معلول باشند به شرط نداشتن غیبت، میتوانند از خدمت نظاموظیفه معاف شوند.
وی با بیان اینکه این معافیت، پیش از این در قالب یک طرح با عفو مقام معظم رهبری اجرا و هر سال زمان آن تمدید میشد، گفت: این مصوبه اینک به قانون تبدیل شده و اجرای آن مادامی که این قانون در کشور معتبر است ادامه دارد.
بر اساس قانون جدید، هر مادر فاقد همسر که فرزندان ذکور داشته باشد یکی از پسران وی از خدمت معاف میشود.
وی گفت: در مورد خانوادههایی که سه فرزند دختر و یک پسر دارند نیز پسر خانواده میتواند از خدمت معاف شود.
توقف کسرخدمت جبهه، جانبازی والدین و مدرک تحصیلی برای مشمولان از امسال
کسرخدمت های ناشی از سابقه جبهه و جانبازی والدین و کسرخدمت مربوط به مدارک تحصیلی دانشگاهی برای مشمولان از سال جاری متوقف شود.
باتوجه به اینکه برخی مصوبات مربوط به ایثارگران از قبیل کسرخدمت به سبب سابقه جبهه و جانبازی والدین و همچنین کسرخدمت مربوط به مدارک تحصیلی دانشگاهی مشمولان، در قانون جدید وظیفه عمومی ذکر نشده است لذا در سال جاری ، این نوع کسرخدمت ها اجرایی نمی شود و صرفا افرادی می توانند از امتیازات مذکور بهره مند شوند که در شمول مصوبه سال گذشته قرار داشته باشند.
لازم به ذکراست: تمامی کسرخدمت هایی که در سال گذشته برای افراد مشمول قانون خدمت وظیفه عمومی (اعم از کارکنان وظیفه در حال خدمت و مشمولین دارای برگ اعزام ) صادر و در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) و سامانه وظیفه عمومی ثبت شده است ، دارای اعتبار بوده و لازم الاجرا است.
همچنین سربازانی که در سال 90 به خدمت اعزام شده و تاکنون به هردلیل کسرخدمت آنان صادر نشده است ، همچنان درشمول مصوبه سال گذشته قرار داشته و صدور کسرخدمت آنان تا پایان خدمت بلامانع است.
این سازمان در خصوص نحوه اعمال کسرخدمت برای مشمولانی که در سال 90 خود را معرفی و برگ آماده به خدمت برای آنان صادر و تاریخ اعزام آنان سال 1391 تعیین شده خبرداد و تاکید کرد: گواهی کسرخدمت آنان باید در سال1390 صادر شده و حداکثر تا تاریخ پانزدهم اردیبهشت امسال توسط یگان مربوط در سامانه وظیفه عمومی به ثبت برسد. همچنین این دسته از مشمولان باید در موعد تعیین شده در برگ آماده بخدمت ، به خدمت اعزام شوند درغیر این صورت از این امتیاز بهره مند نخواهند شد، درضمن از تاریخ شانزدهم ثبت کسرخدمت در سامانه وظیفه عمومی برای این دسته از مشمولان امکان پذیر نبوده و این مورد از سامانه حذف خواهد شد.
همچنین کسرخدمت بسیجیان امسال است باید: در اجرای قانون احتساب خدمت بسیجیان جزء خدمت دوره ضرورت و قانون مقررات استخدامی سپاه ، در سال 91 نیز همانند سال گذشته میزان صدور کسرخدمت برای بسیجیان حداکثر6ماه خواهدبود.
شایان ذکراست : کسرخدمت به سبب مدرک تحصیلی دانشگاهی در سال 1391 متوقف شده و صرفا شامل مشمولانی است که تا پایان سال 1390 به خدمت اعزام شده اند.
سازمان وظیفه عمومی در پایان ، در خصوص توقف اجرای بعضی از معافیت ها مانند معافیت سه برادری و توقف بعضی از امتیازات مانند کسرخدمت در سال 91 ،اعلام داشت : ازآنجایی که تمامی معافیت ها و امتیازات مورد نظر در ارتباط با ایثارگران ، امداد جویان و سایرگروه ها، در قانون جدید وظیفه عمومی ( مصوب 22/8/90 مجلس شورای اسلامی) پیش بینی شده است لذا تصمیم براین گرفته شد که تمامی معافیت ها و امتیازات سربازی برمبنای قانون جدید اجرایی شود
مدت خدمت دوره ضرورت سال 1391 /21 ماه ست
سازمان وظيفه عمـومي نـاجـا در خصوص مدت خدمت دوره ضرورت در سال 1391 اعلام كرد: برابر ابلاغ ستاد كل نيروهاي مسلح مدت خدمت دوره ضرورت براي مشمولاني كه از فروردين امسال به خدمت اعزام ميشوند به نسبت مدت قانوني آن كه 24 ماه بوده حسب مورد كاهش يافته است.
لازم به ذكراست: طبق آخرين ابلاغيه ستاد كل نيروهاي مسلح مدت خدمت دوره ضرورت براي كاركنان وظيفه درنيروهاي مسلح و يگانهاي حفاظت 21 ماه و اين مدت براي كاركنان وظيفه مامور به دستگاههاي غيرنظامي به جز يگان حفاظت 24 ماه است. همچنين مدت خدمت كاركنان وظيفه در مناطق جنگي و امنيتي درگير 18 ماه و براي كاركنان وظيفه غيربومي در مناطق امنيتي غيردرگير ومناطق عملياتي و همچنين،مناطق محروم و بد آب و هوا 19 ماه است.
اين سازمان يادآورشد: سربازاني كه در سال 90 وقبل ازآن به خدمت اعزام شده اندمدت خدمت انان برابر مقررات سابق (مناطق عادي 18ماه ، مناطق جنگي و عملياتي 16 ماه ، مناطق محروم وبدآب وهوا 17 ماه ) خواهدبود
معافيت مشمولان داراي خواهر مجرد بالاي ۲۴ سال
بر اساس ماده 44 قانون جديد خدمت وظيفه عمومي تنها برادر سرپرست خواهر فاقد پدر و همسر ذكور كه بيش از 24 سال سن داشته باشد از خدمت سربازي معاف است.
وي با بيان اينكه معافيتها در سه دسته كفالت، پزشكي و موارد خاص دستهبندي ميشوند اظهار كرد: در بحث معافيت پزشكي نزديك به 20 تا 30 نوع معافيت وجود دارد.
سردارصدرالسادات با اشاره به شرايط معافيت پزشكي با بيان اينكه بايد افراد سالم به خدمت سربازي اعزام شوند، خاطر نشان كرد: در همين راستا افرادي كه داراي بيماري خاص يا عذرهاي پزشكي هستند پيش از اعزام به خدمت شناسايي ميشوند.
وي همچنين درباره معافيت مددجويان ، ايثارگران و خانوادههاي شهدا ازخدمت سربازي تصريح كرد: اين نوع معافيت نيز شرايط مختلفي دارد و به مشمولان از 30 ماه تا پنج سال معافيت موقت يا دائم داده خواهد شد.
يكي از پرطرفدارترين معافيت هاي سربازي، معافيت پزشكي است. بسياري از مشمولان دنبال گرفتن معافيت پزشكي هستند. كه البته شرايط خاصي مي خواهد و زياد هم ساده نيست.
ضوابط ادامه تحصيل دانشجويان انصرافي و اخراجي
دانشگاه نیوز: سرهنگ محمد رضا اکبر حلوايي، معاون مشمولان و امور معافيت هاي اين سازمان اظهار داشت: دانشجويان در طول مدت تحصيل، از ديپلم تا دکتراي تخصصي، فقط يکبار مجاز به انصراف و شروع به تحصيل مجدد در دانشگاه و رشته ديگر، هستند.
وي در خصوص شرايط دانشجويان انصرافي ادامه داد: اين دسته ازدانشجويان چنانچه تمايل به ادامه تحصيل داشته باشند باید حداکثر تا يکسال بعد از تاريخ انصراف ، در دانشگاه و مقطع جديد شروع به تحصيل کنند، که در اين صورت مدت تحصيل قبلي آنها در سنوات مقطع جديد لحاظ نخواهد شد.
معاون مشمولان و امور معافيت هاي سازمان وظيفه عمومي ناجا افزود: همچنين قبولي دانشجويان انصرافي در مقطع پائين تر از مقطع قبلي نيز بلامانع است.
سرهنگ حلوايي درباره شرايط بازگشت به تحصيل دانشجويان انصرافي به دانشگاه و رشته قبلي آنان ، گفت : افراد مذکور در صورتيکه در مهلت يکساله پس از انصراف، به خدمت اعزام نشده باشند با موافقت دانشگاه مربوطه مبني بر بازگشت به تحصيل ،از معافيت تحصيلي برخوردار خواهند شد.
وي در ادامه افزود: وقفه ايجاد شده براي دانشجويان انصرافي که با بازگشت به تحصيل آنان در رشته و دانشگاه قبلي موافقت شده ، جزء سنوات تحصيلي آنان محاسبه نخواهد شد و اين افراد ديگر مجاز به انصراف مجدد نیستند.
معاون مشمولان و امور معافيت هاي سازمان وظيفه عمومي ناجا در خصوص شرايط دانشجويان اخراجي گفت: دانشجويان اخراجي ، تنها در صورت دريافت کارت پايان خدمت دوره ضرورت يا معافيت از خدمت، مجاز به بازگشت به تحصيل هستند.
اين مقام مسئول در ادامه افزود: درمواردي که اخراج دانشجويان از تحصيل به اشتباه صورت گرفته يا بنا به دلايل موجه دانشگاه اخراج را منتفي اعلام کنند، با تائيد کميسيون موارد خاص دانشگاه و اعلام کتبي آن ،در صورتيکه بيش از يکسال از اخراج دانشجو نيز سپري نشده باشد،بازگشت به تحصيل دانشجوي اخراجي بلامانع است.
افزایش معافیتها در قانون جدید سربازی
به گزارش دانشگاه نیوز "سردار سید حمید صدرالسادات در نشست خبری اظهار داشت: سازمان وظیفه عمومی به منظور کاهش مراجعات و ارتقاء اطلاع رسانی اقدام به راه اندازی سایت سرباز و تلفن گویا کرده است که این امر باعث تسهیل ارتباط مشمولمان با سازمان و کاهش مراجعات شده است.
صدور کارت الکترونیکی پایان خدمت و معافیت
صدرالسادات با اشاره به اینکه از سال 89 صدور کارتهای معافیت به صورت الکترونیکی آغاز شد تاکید کرد: علاوه بر کارتهای معافیت کارتهای پایان خدمت نیز از سال گذشته به صورت الکترونیکی صادر میشود. این کارتها که دارای تراشه الکترونیکی است قابلیت بسیاری برای ثبت اطلاعات دارد و دیگر نیازی به تغییر کارت برای ثبت اطلاعات جدید نیست.
صدرالسادات با بین اینکه هیچ معافیتی به جز معافیت سه برادری در قانون جدید حذف نشده است، گفت:دامنه معافیتها گسترش یافته است و تنها کسر خدمت به جز کسر خدمت بسیجیان و محققان و پژوهشگران حذف شده است. ضمن اینکه معافیت ایثارگران ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح بود اما در قانون مصوب مجلس به صورت قانون درآمده است. در قانون جدید مددجویان و ایثارگران از معافیتهای گستردهتری برخوردار شدند که میتوانند با مراجعه به سایت وظیفه عمومی از آن باخبر شوند.
اعلام جزئیات معافیت های مشمولان دارای خانواده تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی
معاون سازمان وظیفه عمومی گفت:در مقررات به مددجویان ، معافیت های قابل توجه ای برای فرزندان ذکور خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی در نظر گرفته شده است.
،سرهنگ محمد رضا اکبرحلوایی بیان داشت: در اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی توجه ویژه ای به خانواده های مددجوی تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و بهزیستی شده است به نحوی که یکی از فرزندان ذکور مادران فاقد همسر تحت پوشش کمیته امداد وبهزیستی و همچنین تنها پسر خانواده هایی که حداقل دارای سه دختر بوده و تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی باشند از خدمت دوره ضرورت معاف می شوند.
وی افزود: علاوه بر معافیت های ذکر شده همچنین مشمولانی که با بانوان معلول ازدواج می کنند نیز با درخواست بهزستی و تایید معلولیت در شورای پزشکی وظیفه عمومی تا مدت 5 سال از تاریخ ثبت عقد از معافیت موقت استفاده و در پایان 5 سال معافیت دائم اخذ می کنند.
این مقام مسئول معافیت دیگر مددجویان تحت پوشش بهزیستی را درخصوص آن دسته از مشمولانی عنوان کرد که دارای فرزند معلول می باشند و با در خواست بهزیستی استان و تایید معلولیت در شورای پزشکی وظیفه عمومی اینگونه مشمولان نیز از معافیت دائم برخوردار می شوند.
سرهنگ حلوایی در خصوص امکان بخشودگی غیبت مشمولان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی اظهارداشت : صرفا تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار داشتن مجوزی برای بخشودگی غیبت مشمولان غایب نیست و به جز تسهیلات بیان شده و همچنین کاهش تعرفه های مربوط به صدور کارت معافیت اینگونه مشمولان امتیاز دیگری برای مشمولانی که تحت پوشش کمیته امداد وبهزیستی می باشند در نظر گرفته نشده است.
وی اظهار داشت: مشمولان غایب اعم از کسانی که تحت پوشش سازمانهای مذکور قرار دارند و سایر مشمولان چنانچه تا سوم خرداد ماه سال جار ی خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) معرفی نمایند تنبیهات اضافه خدمت مقرر در قانون شامل انان نخواهد شد.
مشمولان دارای فرزند معلول از خدمت معاف میشوند
حسین دهآبادی اظهار داشت: به استناد ماده 44 مکرر قانون اصلاح موادی از قانون نظاموظیفه که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، تمام مشمولانی که دارای فرزند معلول باشند به شرط نداشتن غیبت، میتوانند از خدمت نظاموظیفه معاف شوند.
وی با بیان اینکه این معافیت، پیش از این در قالب یک طرح با عفو مقام معظم رهبری اجرا و هر سال زمان آن تمدید میشد، گفت: این مصوبه اینک به قانون تبدیل شده و اجرای آن مادامی که این قانون در کشور معتبر است ادامه دارد.
بر اساس قانون جدید، هر مادر فاقد همسر که فرزندان ذکور داشته باشد یکی از پسران وی از خدمت معاف میشود.
وی گفت: در مورد خانوادههایی که سه فرزند دختر و یک پسر دارند نیز پسر خانواده میتواند از خدمت معاف شود.
توقف کسرخدمت جبهه، جانبازی والدین و مدرک تحصیلی برای مشمولان از امسال
کسرخدمت های ناشی از سابقه جبهه و جانبازی والدین و کسرخدمت مربوط به مدارک تحصیلی دانشگاهی برای مشمولان از سال جاری متوقف شود.
باتوجه به اینکه برخی مصوبات مربوط به ایثارگران از قبیل کسرخدمت به سبب سابقه جبهه و جانبازی والدین و همچنین کسرخدمت مربوط به مدارک تحصیلی دانشگاهی مشمولان، در قانون جدید وظیفه عمومی ذکر نشده است لذا در سال جاری ، این نوع کسرخدمت ها اجرایی نمی شود و صرفا افرادی می توانند از امتیازات مذکور بهره مند شوند که در شمول مصوبه سال گذشته قرار داشته باشند.
لازم به ذکراست: تمامی کسرخدمت هایی که در سال گذشته برای افراد مشمول قانون خدمت وظیفه عمومی (اعم از کارکنان وظیفه در حال خدمت و مشمولین دارای برگ اعزام ) صادر و در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) و سامانه وظیفه عمومی ثبت شده است ، دارای اعتبار بوده و لازم الاجرا است.
همچنین سربازانی که در سال 90 به خدمت اعزام شده و تاکنون به هردلیل کسرخدمت آنان صادر نشده است ، همچنان درشمول مصوبه سال گذشته قرار داشته و صدور کسرخدمت آنان تا پایان خدمت بلامانع است.
این سازمان در خصوص نحوه اعمال کسرخدمت برای مشمولانی که در سال 90 خود را معرفی و برگ آماده به خدمت برای آنان صادر و تاریخ اعزام آنان سال 1391 تعیین شده خبرداد و تاکید کرد: گواهی کسرخدمت آنان باید در سال1390 صادر شده و حداکثر تا تاریخ پانزدهم اردیبهشت امسال توسط یگان مربوط در سامانه وظیفه عمومی به ثبت برسد. همچنین این دسته از مشمولان باید در موعد تعیین شده در برگ آماده بخدمت ، به خدمت اعزام شوند درغیر این صورت از این امتیاز بهره مند نخواهند شد، درضمن از تاریخ شانزدهم ثبت کسرخدمت در سامانه وظیفه عمومی برای این دسته از مشمولان امکان پذیر نبوده و این مورد از سامانه حذف خواهد شد.
همچنین کسرخدمت بسیجیان امسال است باید: در اجرای قانون احتساب خدمت بسیجیان جزء خدمت دوره ضرورت و قانون مقررات استخدامی سپاه ، در سال 91 نیز همانند سال گذشته میزان صدور کسرخدمت برای بسیجیان حداکثر6ماه خواهدبود.
شایان ذکراست : کسرخدمت به سبب مدرک تحصیلی دانشگاهی در سال 1391 متوقف شده و صرفا شامل مشمولانی است که تا پایان سال 1390 به خدمت اعزام شده اند.
سازمان وظیفه عمومی در پایان ، در خصوص توقف اجرای بعضی از معافیت ها مانند معافیت سه برادری و توقف بعضی از امتیازات مانند کسرخدمت در سال 91 ،اعلام داشت : ازآنجایی که تمامی معافیت ها و امتیازات مورد نظر در ارتباط با ایثارگران ، امداد جویان و سایرگروه ها، در قانون جدید وظیفه عمومی ( مصوب 22/8/90 مجلس شورای اسلامی) پیش بینی شده است لذا تصمیم براین گرفته شد که تمامی معافیت ها و امتیازات سربازی برمبنای قانون جدید اجرایی شود
مدت خدمت دوره ضرورت سال 1391 /21 ماه ست
سازمان وظيفه عمـومي نـاجـا در خصوص مدت خدمت دوره ضرورت در سال 1391 اعلام كرد: برابر ابلاغ ستاد كل نيروهاي مسلح مدت خدمت دوره ضرورت براي مشمولاني كه از فروردين امسال به خدمت اعزام ميشوند به نسبت مدت قانوني آن كه 24 ماه بوده حسب مورد كاهش يافته است.
لازم به ذكراست: طبق آخرين ابلاغيه ستاد كل نيروهاي مسلح مدت خدمت دوره ضرورت براي كاركنان وظيفه درنيروهاي مسلح و يگانهاي حفاظت 21 ماه و اين مدت براي كاركنان وظيفه مامور به دستگاههاي غيرنظامي به جز يگان حفاظت 24 ماه است. همچنين مدت خدمت كاركنان وظيفه در مناطق جنگي و امنيتي درگير 18 ماه و براي كاركنان وظيفه غيربومي در مناطق امنيتي غيردرگير ومناطق عملياتي و همچنين،مناطق محروم و بد آب و هوا 19 ماه است.
اين سازمان يادآورشد: سربازاني كه در سال 90 وقبل ازآن به خدمت اعزام شده اندمدت خدمت انان برابر مقررات سابق (مناطق عادي 18ماه ، مناطق جنگي و عملياتي 16 ماه ، مناطق محروم وبدآب وهوا 17 ماه ) خواهدبود
معافيت مشمولان داراي خواهر مجرد بالاي ۲۴ سال
بر اساس ماده 44 قانون جديد خدمت وظيفه عمومي تنها برادر سرپرست خواهر فاقد پدر و همسر ذكور كه بيش از 24 سال سن داشته باشد از خدمت سربازي معاف است.
وي با بيان اينكه معافيتها در سه دسته كفالت، پزشكي و موارد خاص دستهبندي ميشوند اظهار كرد: در بحث معافيت پزشكي نزديك به 20 تا 30 نوع معافيت وجود دارد.
سردارصدرالسادات با اشاره به شرايط معافيت پزشكي با بيان اينكه بايد افراد سالم به خدمت سربازي اعزام شوند، خاطر نشان كرد: در همين راستا افرادي كه داراي بيماري خاص يا عذرهاي پزشكي هستند پيش از اعزام به خدمت شناسايي ميشوند.
وي همچنين درباره معافيت مددجويان ، ايثارگران و خانوادههاي شهدا ازخدمت سربازي تصريح كرد: اين نوع معافيت نيز شرايط مختلفي دارد و به مشمولان از 30 ماه تا پنج سال معافيت موقت يا دائم داده خواهد شد.
يكي از پرطرفدارترين معافيت هاي سربازي، معافيت پزشكي است. بسياري از مشمولان دنبال گرفتن معافيت پزشكي هستند. كه البته شرايط خاصي مي خواهد و زياد هم ساده نيست.