PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : امام حسن(ع) و نوید از مهدی موعود



غریب آشنا
09-18-2012, 12:31 AM
برگرفته از آثار آیة الله سید محمد کاظم قزوینی





امام حسن علیه السلام فرزند گرانمایه امیرمؤ منان علیه السلام ، سالار جوانان بهشت ، نواده بزرگ پیامبر و یکى از پیشوایان معصوم و گرانقدرى است که از وجود گرانمایه امام مهدى علیه السلام و ظهور حیات بخش و دگرگونساز او نوید مى دهد.
و اگر روایات رسیده از آن گرامى ، بویژه در مورد حضرت مهدى علیه


السلام از نظر شما اندک است (133) جاى شگفتى ندارد، نباید فراموش کرد که دوران خلافت آن بزرگوار که از شهادت امیرمؤ منان علیه السلام آغاز گردید و تا شهادت جانسوز حضرتش ادامه داشت بیش از ده سال نبود و آن هم در جوى مالامال از رنج و اندوه و نگردانى و فشار، سپرى شد و فرصتى براى حرکت فکرى و فرهنگى مورد نظر پیش نیامد.
((معاویه )) فرزند آن زن جگر خواره ، بر کرسى قدرت تکیه زد و شرایط و اوضاع جارى او را در جنگ پایان ناپذیر و خشونت بار و کور و بى هدفش بر ضد خاندان پیامبر، یارى کرد. او در بیت المال مسلمانان را، غاصبانه گشود و بوسیله آن وجدانها را خرید و مزدوران را به خدمت استبداد گرفت ، تا از سویى با روایات دروغین و ساختگى ، نام نیک و بلند آوازه خاندان وحى و رسالت را لکه دار و وجاهت و معنویت آنان را در هم شکسته و طهارت و قداستشان را، آلوده سازند، و از دگر سو با سرهم کردن احادیث ساختگى براى ((شجره ملعونه )) فضیلت بتراشند تا بدینوسیله جامه پاکى و شرافت بر اندام پلید امویان بپوشانند و خاندان وحى و رسالت را از صحنه زندگى جامعه ها و هدایت عصرها و نسلها، براى همیشه کنار زنند.
و براستى که در همه ادوار تاریخ ، ((زر و سیم )) در زشت جلوه دادن واقعیتها، تحریف حقایق و نشر و پخش ‍ نارواها، نقش فوق العاده اى داشته است ، بویژه که با قدرت ظالمانه و خشونت بار نیز همدوش و همراه باشد.
بدینسان مکتب اهل بیت و پیروان آنان در سخت ترین فشار و سرکوب و ناامنى و نگردانى ، روزگار مى گذراندند و گردبادهاى سیاست ، افکار و آرزوها را درهم مى نوردیدند.
حضرت مجتبى علیه السلام در شرایط عجیب و مشکلات سهمگین و رنج و مصائب بسیارى مى زیست با این وصف چگونه زمان مناسبى براى نشر حقایق و بیان واقعیات مى یافت ؟
و کجا امکانات بدو فرصت مى داد تا از امور عظیمى که تنها دلهاى آرام آنها را مى پذیرد و تنها افکار و اندیشه هاى سالم با آنها انسجام مى یابد، سخن گوید؟
اما با وجودى که در آن مقطع از تاریخ در مردم گرایش به شنیدن حدیث و ضبط آن نبود و هیچ اهتمامى به فراگرفتن دانش از سرچشمه پاک و گواراى آن به چشم نمى خورد، با این وصف امام مجتبى علیه السلام نوید و ستایش از دوازهمین امام نور، حضرت مهدى علیه السلام را وانگذاشت و هنگامى که از سختى شرایط سخن مى گفت با بهره ورى شایسته از فرصت فرمود:
((...اما علمتم انه ما منا احد الا ویقع فى عنقه بیعة لطاغیة زمانه الا القائم الذى یصلى روح الله عیسى بن مریم خلفه ، فان الله عزوجل یخفى ولادته و یغیب شخصه لثلا یکون لاحدى عنقه بیعة اذا خرج ذاک التعسع من ولد اخى الحسین ، ابن سیدة الاماء، یطیل الله عمره فى غیبة ثم یظهره بقدرته فى صورة شاب ابن دون اربعین سنة ، ذلک لیعلم ان الله على کل شى قدیر.)) (134)
یعنى : مردم ! آیا نمى دانستید که هر کدام از ما خاندان وحى و رسالت تحت سیطره و حاکمیت طاغوت زمانش ‍ زندگى مى کند و بناچار فشار ستم بر او تحمیل مى گردد جز ((قائم )) ما، همو که روح خدا، عیسى بن مریم ، به امامت او نماز مى گذارد، چرا که خداوند ولادت او را مخفى و شخصیت او را نهان مى دارد تا هنگامى که به دستور او ظهور کند، بیعت قدرتمدارى را به گردن نداشته و تحت حاکمیت ظالمى زندگى نکند.
او نهمین امام معصوم ، از نسل برادرم حسین است و فرزند بهترین زنان . خداوند در پشت پرده غیبت عمر او را به بلنداى آفتاب طولانى مى سازد و آنگاه به قدرت خویش او را در چهره جوانى ، کمتر از چهل سال ظاهر مى سازد تا همگان بدانند که خداوند بر هر کارى تواناست .


پانویس:




133- اثـبـات الهـداة ، ج 3، ص 522 ـ 523، ح 407 بـه نقل از حسن بن سلیمان بن خالد، مختصر البصائر.
134- اثـبـات الهـداة ، ج 3، ص 529، ح 447 بـه نقل از عمادالدین محمد طبرى ، بشارة المصطفى .













منبع:/monjimoud.persianblog.ir/post/16منجی موعود