PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : حسگر انعطاف‌پذير با الهام از بال سوسک



fr.chemi3t
09-13-2012, 04:01 PM
يک گروه تحقيقات کره با الهام از بال‌هاي سوسک حسگر بسيار حساسي توليد کرده است. در ساخت اين حسگر از نانوالياف استفاده شده است که روي آنها با لايه‌اي پوشانده شده است.

پژوهشگران کره‌اي موفق شدند با استفاده از نانوالياف متراکم، حسگر انعطاف‌پذيري مشابه پوست انسان توليد کنند. اين حسگر قادر است انواع مختلف فشارها، نظير فشار مستقيم، فشار سايشي و نيروي تاکننده را تشخيص دهد. حساسيت اين حسگر بسيار بالا است به‌طوري که قادر است ضربان قلب و افتادن يک قطره آب را تشخيص دهد. اين حسگر مي‌تواند نيروهاي اعمال شده از چند ماده مختلف روي چند نقطه مختلف را تشخيص دهد.

کاپ يانگ سو از دانشگاه ملي سئول مي‌گويد اين تيم تحقيقاتي از مکانيسم بال‌هاي سوسک الهام گرفته است. اين سوسک براي اين که بال‌هاي خود را جمع کند، آنها را به‌نحوي روي هم قرار مي‌دهد که موهاي ميکرومقياس موجود در لايه خارجي بال به‌درون موهاي موجود روي بدن سوسک فرو رود. با اين راهبرد، سوسک به‌راحتي مي‌تواند بال‌هاي خود را جمع کند يا دوباره آنها را باز کند، از سوي ديگر مساحت سطحي بالاي بال‌ها موجب مي‌شود تا نيروي برشي زيادي ميان‌بال‌ها وجود داشته باشد بنابراين بال‌ها به‌راحتي سر جاي خود حفظ شده و حرکت نمي‌کنند.




http://pnu-club.com/imported/2012/09/253.jpg







تيم تحقيقاتي سو از اين چيدمان موها در بال سوسک الهام گرفتند و نانواليافي از جنس پلي‌اورتان توليد کردند. اين الياف روي بستر پلي دي متيل سيلوکسان قرار داده شد. سطح اين الياف با استفاده از فلز پلاتين پوشش داده شد به‌طوري که روي الياف يک لايه ايجاد مي‌شود، اين لايه رسانا بوده و موجب هدايت الکتريکي در آن مي‌شود. سو مي‌گويد اگر شما به سطح اين لايه دست بزنيد، نانوالياف دستخوش تغيير شده و هدايت الکتريکي آن تغيير مي‌کند. انواع مختلف نيروها مي‌توانند موجب تغييرات منحصر به‌فرد خود در اين لايه‌ها شوند در نتيجه مقاومت لايه به مقدار خاصي تغيير مي‌کند و از روي آن مي‌توان نوع فشار را تعيين کرد.

اين گروه تحقيقاتي سطح اين لايه را با پوشش ابرآبگريز پوشاندند و در نهايت حسگري ساختند که مي‌تواند قطره آب به حجم 20 ميکروليتر را شناسايي کند. در آزمايش ديگري، محققان با استفاده از 64 بخش کوچک، اين حسگر را ساختند، در نتيجه اين کار حسگري توليد شد که اگر فشار بر بخش‌هاي مختلف آن وارد شود، حسگر قادر به شناسايي آن خواهد بود.

به اعتقاد محققان، اين نتايج به سه دليل اهميت دارد: حساسيت بالا، قابليت ادغام با ادوات ديگر و انعطاف‌پذيري بالا.
منبع:nano.ir