PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بهره وری اقتصادی با استفاده از هوا شناسی



Borna66
08-16-2012, 06:43 PM
اشاره: هواشناسی و اطلاع از میزان دما و سرمای هوا امروزه به یکی از بخش های مهم زندگی انسان چه شهری و چه روستایی تبدیل شده است. کارشناسان، هواشناسی را یک صنعت مهم در تولید اقتصاد و صنعت عنوان می کنند.
به اعتقاد آنها امروزه می توان با اطلاع از پدیده های جوی و اطلاعات دقیق هواشناسی شهرهای صنعتی ایجاد کرد یا با استفاده از این اطلاعات می توان از وقوع بسیاری از حوادث یا پیشگیری کرد یا از تلفات و خسارات این حوادث کاست.
بهرام صناعی، معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان هواشناسی در گفت وگو با «جام جم» به بررسی جوانب مختلف هواشناسی و استفاده از اطلاعات هواشناسی در علم اقتصاد پرداخته است و این که هواشناسی ارزش افزوده بالایی در اقتصاد امروز دارد. متن کامل این گفت وگو در پی می آید.

بهره وری اقتصادی با استفاده از هواشناسی
گفت وگو با بهرام صناعی، مدیرعامل سازمان هواشناسی

نویسنده: زیبا اسماعیلی





http://pnu-club.com/imported/2012/08/686.jpg







سازمان هواشناسی برای دستیابی به رتبه های بین المللی و ارتقای کیفی فعالیت ها چه اقداماتی انجام داده است؟
ابتدا لازم است اشاره ای به فعالیت های سازمان هواشناسی داشته باشم. در حال حاضر سازمان هواشناسی متشکل از 31 اداره کل هواشناسی در استان هاست که در کنار آن مراکز تحقیقات کاربردی هم دارد.
ما 3 پژوهشکده داریم؛ پژوهشکده هواشناسی در تهران، پژوهشکده اقلیم شناسی در مشهد و پژوهشکده آب و آب شناسی در ایلام در کنار آن مراکز ملی مثل مرکز ملی خشکسالی وجود دارد که طبق مصوبه دولت در تهران کار ملی انجام می دهد. مرکز علوم جوی و اقیانوسی و دبیرخانه شورای عالی اقیانوس شناسی نیز در تهران فعال هستند. مجموعه اجزای ایستگاهی ما در کل کشور بیشتر از 4200 نقطه است و پوشش نسبتا مناسبی از نظر رادارهای هواشناسی در کشور وجود دارد.
در بعضی نقاط به دلیل شرایط خاصی که حاکم است مثل دریاها، به دلیل هزینه بربودن آن از رشد مناسبی برخوردار نیست. به خاطر شرایط خاصی که در آن نقاط وجود دارد نتوانستیم پوشش مناسب را ایجاد کنیم. در مناطق خشکی هم شبکه ایستگاه های موجود در حد قابل قبول است، اما ایده آل نیست. ما باید بتوانیم کل کشور را تحت پوشش شبکه هواشناسی قرار دهیم به ویژه در نقاطی که شرایط خاص حاکم است. مانند دریاها و مناطق کویری و خالی از سکنه است بیشتر کار کنیم، کشور نیاز به اطلاعات دقیق دارد تا بتوان مسوولان کشور را در مدیریت این مناطق کمک کرد. در مراکز تحقیقات کشاورزی، کارشناسان ما در کنار کارشناسان وزارت کشاورزی حضور دارند و گونه های گیاهی مناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه را بررسی می کنند تا گونه هایی برای کشت انتخاب شوند که بیشترین بازدهی را در بخش کشاورزی داشته باشند.

اینها در شرح وظایف شما هست؟
بله. در دنیا نیز این گونه است. تفاوت کشاورزی ما با دنیا این است که می بینید در کشورهای دیگر با مطالعات و بررسی هایی که انجام می دهند، مثلایک دانه گندم می کارند، 90 دانه برداشت می کنند؛ اما ما در بعضی جاها که با اطلاعات کار می کنیم، شاید بتوانیم در نیمی از آن به نتیجه برسیم. در نقاطی هم شاید به آن 90 تا می رسیم؛ اما در بعضی نقاط یک دانه ای که می کاریم، 5 دانه می شود!
اگر ما گونه هایی انتخاب کنیم که مناسب شرایط اقلیمی هر منطقه باشد و بیشترین بازده محصول را داشته باشد، می توانیم بیشترین بهره وری را در بخش کشاورزی داشته باشیم.

شما در واقع به نوعی بازوی تحقیقاتی وزارت کشاورزی هم هستید؟
بله. در کنار وزارت کشاورزی در بخش حمل و نقل نیز جایگاهی داریم. بعد از پیروزی انقلاب سازمان هواشناسی از وزارت دفاع جدا شد و به وزارت راه آمد. در ابتدای تاسیس هواشناسی در ایران، بیشترین آمار مربوط به استان بوشهر است؛ زیرا اولین کشتی انگلیسی ها که در بوشهر پهلو گرفت، یک ایستگاه هواشناسی نیز آنجا ایجاد کردند. ما بلندمدت ترین آمار هواشناسی را در استان بوشهر داریم.
بعد از آن، فرانسوی ها در سال 1298 در تهران، هواشناسی را پایه گذاری کردند. آنها مدرسه برزگران را در ایستگاه هواشناسی ایجاد کردند. بعد از جنگ جهانی دوم نیاز بود متفقین برای پرواز هواپیماهایشان در فرودگاه ها حضور داشته باشند، بنابراین ایستگاه هواشناسی آن موقع تهران در فرودگاه مهرآباد را بعد از قلعه مرغی ایجاد کردند. بنابراین امروز در تمامی فرودگاه های کشور، ایستگاه هواشناسی داریم. نشست و برخاست و انتخاب مسیرهای مناسب پروازی با استفاده از اطلاعات هواشناسی انجام می گیرد.

وظیفه شما برای انجام یک پرواز چیست؟
اطلاعات مبدا و مقصد پرواز و طول مسیر پرواز و این که هواپیما از کدام مسیر برود تا با کمترین تنش ها مواجه شود، از وظایف ماست. بعضی ابرها در جو، اغتشاش یا تربولانس ایجاد می کنند. تربولانس باعث تکان های شدیدی می شود که ممکن است مخاطراتی برای مسافران هواپیما ایجاد کند. بنابراین مسیر مناسب پرواز با استفاده از اطلاعات کارشناسان هواشناسی انجام می گیرد.
ما امروزه در تمام فرودگاه های کشور حضور داریم و لازمه پرواز ایمن، استفاده از اطلاعات هواشناسی است.

شما می توانید در طول پرواز، هواپیما را از ادامه مسیر بازدارید؟
خیر. ما اطلاعات مسیر را در اختیار مسوولان پرواز قرار می دهیم، آنها انتخاب می کنند. ممکن است به دلیل شرایطی که وجود دارد، پرواز را لغو یا مسیر دیگری را پیشنهاد کنند. برج مراقبت این کارها را انجام می دهد. کارشناسان ما در فرودگاه ها دفتر بریفینگ دارند.
قبل از انجام پرواز خلبان با اطلاعات هواشناسی توجیه می شود و با هماهنگی برج مراقبت مسیر مناسب را انتخاب می کند بنابراین در بخش حمل و نقل هوایی ما در کنار سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه ها حضور داریم در بخش نظامی هم همین طور. انتخاب هوانوردی نظامی هم متکی به آمار و اطلاعات ماست.
در کنار این در بنادر و حمل و نقل دریایی هم چنین اطلاعاتی وجود دارد. با استفاده از شرایط جوی، مسیر تردد کشتی ها را تهیه و در اختیارشان قرار می دهیم آنها مسیر و زمان مناسب تردد را انتخاب می کنند.

در بخش حمل و نقل جاده ای چه اقداماتی صورت گرفته است؟
در این زمینه در کشور کمبودهایی وجود دارد ما در حمل و نقل جاده ای تا به حال حضور نداشتیم یعنی مردم ما که می خواستند در فصل سرد زمستان در جاده کوهستانی تردد کنند، با پدیده هایی مثل برف، یخبندان، بهمن و... مواجه می شدند. بکرات شاهد بودیم که کمک رسانی به اینها کار سختی بود و مردم را هم دچار مشکل می کرد. نقص این بخش عدم حضور ما در هواشناسی جاده ای بود که سال گذشته با تفاهم سازمان حمل و نقل و راهداری 58 گردنه مخاطره آمیز کشور را شناسایی کردیم و توافق شد که این گردنه ها را به ایستگاه های هواشناسی جاده ای تجهیز کنیم. پیمانکار آن انتخاب شده و هم اکنون در دست اجراست.

قرار است با اجرای این پروژه چه اتفاقی در جاده ها بیفتد؟
اطلاعات ایستگاه هایی که در جاده ها نصب می کنیم به صورت آنلاین در اختیار ما و سازمان حمل و نقل راهداری قرار می گیرد. قبل از تردد از وضعیت جاده کسب اطلاع می شود. مسیرهایی که می توانند باز باشند، اعلام می شوند. این ایستگاه ها بیشتر در مناطق سردسیر و کوهستانی کشور واقع می شود. اطلاعات ایستگاه های ما توسط تابلوهای روشن اعلام می شود و قرار است از طریق سازمان راهداری با اطلاعات هواشناسی تابلوهای اطلاع رسانی در جاده ها در اختیار مردم قرار بگیرد.

این پروژه چقدر طول می کشد؟
ان شاءالله تا سال آینده کل 58 گردنه به این سیستم مجهز می شوند.

هزینه این پروژه چقدر است؟
در مرحله اول 7 میلیارد تومان شد که نصف آن را ما دادیم و مابقی را سازمان حمل و نقل و راهداری. الان پروژه در حال اجراست. سایت یابی صورت گرفته و خوشبختانه تجهیزات فنی مورد نیاز به کشور وارد شده است.

در حوزه اطلاع رسانی عمومی چه اقداماتی انجام دادید؟
در حوزه اطلاع رسانی عمومی، خدمات عام هواشناسی که در سیستم اطلاع رسانی است و متشکل از سایت و سیستم تلفن هواگو است، سازمان فعالیت دارد.
همچنین از طریق رسانه ها، صدا و سیما و بخش خبری که مربوط به هواشناسی است، اطلاع رسانی هواشناسی صورت می گیرد و درصددیم مثل بعضی از کشورها استودیوی هواشناسی ایجاد کنیم تا در زمینه هواشناسی برنامه تولید شود و از این روش اطلاع رسانی مناسب تری برای مردم صورت گیرد.
هر چه استفاده از اطلاعات هواشناسی برای پایه ریزی بخش های مختلف عمرانی اقتصادی و صنعتی کشور انجام شود مطمئنا بهره وری بیشتری به دست می آید
امروزه هواشناسی با زندگی مردم عجین شده و متقاضیان استفاده از خدمات ما بشدت افزایش پیدا کرده است.
حتی برنامه ریزی توسعه شهرها و توسعه پایدار کشورها معمولابا استفاده از اطلاعات هواشناسی انجام می گیرد. گرچه در ایران هواشناسی نسبت به سایر کشورها دیر شروع شده است، ولی در کشور هندوستان حدود 300 سال آمار هواشناسی وجود دارد. در حالی که بلندمدت ترین آمار کشور ما حدود 100 سال است. هرچه استفاده از اطلاعات هواشناسی برای پایه ریزی های بخش های مختلف عمرانی، اقتصادی و صنعت کشور انجام شود مطمئنا بهره وری بیشتری به دست می آید.
امروزه می گویند سرمایه گذاری در بخش هواشناسی بیش از ده ها برابر ارزش افزوده ایجاد می کند. مثلااگر زمانی که شهر تهران را ایجاد می کردند از اطلاعات هواشناسی استفاده می شد، وضعیت آلودگی هوا اینچنین نبود.
زیرا غالب بادهای شهر تهران بادهای غربی ـ شرقی است. مناطق صنعتی تهران در ناحیه غرب قرار گرفته یعنی هرچه آلودگی ایجاد می کنند به شهر منتقل می شود. اگر مناطق صنعتی را در شرق تهران ایجاد می کردند وضعیت آلودگی هوا به این شکل نبود.

ممکن است برای ایجاد شهرک های صنعتی از شما نظر بخواهند؟ما توصیه می کنیم این کار را انجام دهند. در کشورهای دیگر هم همین طور است. هنگام ایجاد مناطق صنعتی از آمار و اطلاعات هواشناسی استفاده می کنند. حتی برای کانال های انتقال آب نیاز به این اطلاعات وجود دارد. چرا در شهر تهران با یک بارندگی آب تمام خیابان را پر می کند؟
شاید محاسبات فرآیند مهندسی انتقال آب ها به درستی انجام نگرفته اگر این تاسیسات با استفاده از شدت بارندگی های واقع شده در تهران احداث می شد باید ظرفیت کانال ها به اندازه بیشترین شدت بارندگی ایجاد می شد و بر این اساس در شرایط بارندگی با شدت زیاد کانال ها توان انتقال آب زیاد را داشتند.
در برخی شهرها هم شاهد مشکلاتی هستیم مثلاکارخانه سیمان شهر دورود طوری طراحی شده که سال ها با آمدن گرد و غبار به سطح شهر مواجه بودیم و مشکلات تنفسی و بیماری های متعدد برای مردم ایجاد شد. بر این اساس ما معتقدیم چنانچه احداث شهرها و کارخانجات با فرآیند مهندسی هواشناسی صورت بگیرد از بسیاری مشکلات پیشگیری می شود. از این رو هواشناسی در جایگاه امروز خود با زندگی مردم عجین شده است.
حتی در برنامه ریزی برگزاری مسابقات ورزشی درستش این است که از آمار و اطلاعات هواشناسی استفاده شود. زمان طوری انتخاب می شود که مساعدترین شرایط برای مردم در برگزاری مسابقات ورزشی فراهم شود.
امروزه به دلیل نیازهای مردم تقاضاهای زیادی برای سازمان هواشناسی ایجاد شده. ما امروز همگام با نیاز مردم نیستیم و نمی توانیم پاسخگو باشیم. در بخش های مختلف تقاضاها بسیار زیاد است.

چه تقاضاهایی؟
مثلابعضی مناطق کشور به دلیل نبود امکانات، تحت پوشش شبکه هواشناسی قرار نگرفته اند. در جایی که آب و برق و راه وجود ندارد، چگونه کارشناس ما حضور پیدا کند؟ یا در مورد دریاها، تجهیزاتی که ما برای دریاها استفاده می کنیم تجهیزات بسیار گران قیمتی هستند و طول عمر کمی دارند. در معرض نمک و آب شور دریا قرار دارند و خیلی زود تخریب می شوند.
کشتیرانی، شیلات و برنامه ریزان مناطق ساحلی برای احداث اسکله و بنادر نیاز به آمار و اطلاعات دارند اما بودجه موجود در سازمان هواشناسی کفاف نمی دهد. حجم تقاضاها متناسب با شرایط ما نیست. پدیده های متعددی که روز به روز در شرایط دنیا تغییر می کند برای مردم نیازمندی ایجاد می کند مانند بحث گرد و غبار شاهد هستید که در سال های اخیر این پدیده به شدت رو به افزایش است.

منشا پدیده گرد و غبار کجاست؟
در مناطق غربی بیشتر از گذشته شاهد وقوع این پدیده هستیم. بنابر نیازی که وجود داشت ستاد خشکسالی کشور و تقاضای بخش های مختلف اطلاع رسانی این پدیده به عهده سازمان هواشناسی گذاشته شد. براساس مصوبه ستاد خشکسالی کشور 15 میلیاردتومان اعتبار تعیین شد تا سازمان هواشناسی بتواند ایستگاه های موجود را به سیستم های اندازه گیری پدیده گرد و غبار مجهز کند تا بتواند پیش آگاهی و اطلاع رسانی کند. این پدیده، پدیده بسیار مخربی است و آثار ناراحت کننده ای در زندگی مردم دارد. سال گذشته استان خوزستان 180 روز سال را با این پدیده مواجه بود. بررسی ها نشان می دهد که ذرات آن کمتر از 5/2 میکرون و خیلی ریز هستند. قبلادر جنوب و غرب کشور عراق هورهایی در نیزارها وجود داشت که نقش فیلتر را در جذب گرد و غبار ایفا می کرد.
اواخر حکومت صدام مسیر رودخانه اش تغییر پیدا کرد. بعد از آن کشور ترکیه با کمبود آب مواجه شد. آب های ورودی به کشور عراق را محدود کرد و با احداث سد آتاتورک در جنوب ترکیه مقدار زیادی از آب های ورودی به عراق را گرفت.
در جنوب ترکیه با احداث باغات پسته، کشاورزی های گسترده اشتغال به وجود آوردند و به دنبال آن خشکسالی های بوجود آمده در عراق منجر به این شد که هورها به زمین های خشک تبدیل شود. نقش گذشته آنها جذب گرد و غبار و خاک هایی بود که در منطقه وجود داشت. حالاخودش منبع تولید گرد و غبار شده است. وقتی هورها خشک شوند به خاک رس تبدیل می شوند و ذرات بسیار ریزی دارند. هر چه ذرات گرد وغبار درشت تر باشد ماندگاری کمتری در هوا دارد چون سنگین تر است و زودتر می نشیند. اما ماندگاری ذرات خاک رس خیلی زیاد است و 5، 6 روز در منطقه می ماند.

آلودگی شیمیایی هم دارد؟
طبق آزمایشاتی که کردند آلودگی شیمیایی به همراه نداشته است.

علت این که این خاک ها وارد نقاط مرکزی حتی تهران شده چیست؟
علت این که خاک ها به تهران هم می رسد ریز و سبک بودن ذرات است که سبب ماندگاری آن شد.

همه این ذرات از عراق می آید؟
ما کانون ها را شناسایی کردیم، بخش عمده اش مربوط به عراق است.

راه مقابله با اثرات آن چیست؟
سال گذشته در نشست گرد و غبار در ایلام گزارشی از سوی یک پزشک ارائه شد که این ذرات را ارزیابی کرده بود، می گفت 3 ماه طول می کشد این ذرات از ریه های انسان خارج شود چون ریز است و حتی در منافذ جذب اکسیژن گیاهان وارد می شود و منافذ را می بندد. بنابراین در کشاورزی اثر می گذارد. در آب مناطق مجاورش وارد می شود، اکسیژن آب را جذب می کند و آبزیان را هم دچار مشکل می کند. حمل و نقل را مختل می کند چون دید به زیر 500 متر می رسد و حتی منجر به تعطیلی پرواز هواپیماها می شود.
این پدیده فی البداهه ایجاد نشده، طی سال ها خشکی هایی ایجاد شد. در شرق سوریه یک کانون از این پدیده وجود دارد. در عربستان هم همین طور، اما منشاء عمده این گرد و غبارهای منتقل شده به کشور ما از عراق است.

خودشان هم متاثر هستند؟
بله، اما شرایط خاصی در کشور عراق حاکم است. آب و برق و زندگی درستی ندارند. اولویت اولشان رسیدگی به پدیده گرد و غبار نیست. کشوری این همه مشکلات دارد که این موضوع اولویت آخرش است!

در دنیا برای مهار این پدیده روش های علمی وجود دارد؟
بله. این روش وجود دارد. زمان صدام هم راه مهار گرد و غبار وجود داشت. در مناطق غربی کشور ما، این پدیده مهار شد. مالچ پاشی کردند. مالچ های بیولوژیک منشاء نفتی ندارند. مواد پلیمری است که پاشیده می شود و ماندگاری بیشتری دارد. در کنار آن نیز می توان کشاورزی کرد. درختچه های مناسب با شرایط اقلیمی منطقه را کاشت تا خاک آنجا تثبیت و گرد و غبار مهار شود.
نشست های مختلف بین مسوولان صورت گرفت و توانستند 4 کشور را تحلیل کنند: ترکیه، سوریه، عراق و ایران. کشور ترکیه خود منشاء این پدیده نبود بلکه از آن متاثر نیز بود.
هرچه تلاش کردیم مسوولان کشور عراق بیایند و روش هایی برای مهار این کانون ها اتخاذ کنند به دلیل شرایط حاکم در کشور عراق کسی به این سمت نرفت. دولت اعتباری تخصیص داد که قرار است امسال بخش هایی شروع کنند. کارشناسان ما به کشور عراق بروند و این پدیده را از طریق مالچ پاشی و تثبیت خاک آنجا مهار کنند. امسال در منطقه خاورمیانه خشکسالی وجود داشت.
در فصل پاییز نیز ما با کاهش 30 درصدی بارش ها مواجه بودیم. یعنی 70 درصد کمبود بارش داشتیم. امروز حدود 20 درصد کاهش بارندگی در کشور داریم و در مقابل با افزایش نیاز تقاضای آبی مواجهیم. چون جمعیت زیاد می شود. نوع زندگی و الگوهای مصرف آب تغییر پیدا کرده. نیاز به آب خیلی بیشتر شده اما منابع آب همان منابع گذشته است و حتی تقلیل هم پیدا کرده است.

ماندگاری پدیده گرد و غبار در طول فصول سال مختلف است یا فقط در فصول گرم ایجاد می شود؟
از ابتدای اردیبهشت شروع می شود و تا آخر تابستان ادامه دارد. با شروع فصل بارش تقریبا این پدیده قطع می شود. روند این پدیده در چند سال اخیر این گونه بوده. هر پدیده ای که می آید حدود 5، 6 روز در کشور ما ماندگاری دارد. به مناطق مختلف و حتی به مرکز منتقل می شود و بعد بتدریج نشست می کند. هرچه جلوتر می آید غلظتش کمتر می شود. البته در مناطق شرقی و سیستان و بلوچستان هم یک پدیده گرد و غبار داریم که دوره آن 3 ماهه است و با بادهای 3 ماهه زابل و سیستان همراه است سنگینی بیشتری دارد زود می نشیند و زودتر خاتمه پیدا می کند اما پدیده غرب فرق دارد.

سازمان هواشناسی در حوزه آب و پیش بینی های منابع آبی نیز فعالیت دارد؟
ما در کنار بخش آب وزارت نیرو کار می کنیم. سازمان فرابخشی هستیم اما باتوجه به اهمیت و اولویتی که هواشناسی در مقوله های مختلف دارد جایگاه هواشناسی نیز در این حوزه درنظر گرفته شده است. مثلادر آمریکا این سازمان در ناسا قرار دارد (سازمان فضایی آمریکا) در کشور ایتالیا هواشناسی در بخش دفاعی است چون مقوله امنیت برایش مهم تر است. در کشورهای اروپایی در بخش حمل و نقل و ارتباطات است.
ما یک سازمان فرابخشی هستیم بنابر این یکی از کاربران عمده ما بخش آب است. ما با بارش ها سر و کار داریم. وزارت نیرو می گوید بارش ها تا به سطح زمین نرسیده اند، در اختیار هواشناسی هستند وقتی جاری شد در حوزه عملکرد و اندازه گیری وزارت نیرو می افتد.
ما اطلاع رسانی آب را به عهده داریم. سیلاب های مخربی را که ایجاد می شود اطلاع رسانی می کنیم خوشبختانه در سال های اخیر هم فعالیت ها در این زمینه مناسب بوده است مثلاسال 86 سیلی در استان گلستان اتفاق افتاد که 240 کشته داد. بعد از آن با همکاری و اطلاع رسانی بموقع همکاران ما سیل گلستان تلفات نمی دهد. یعنی به محض این که اطلاع پیدا می کنند می خواهد سیل اتفاق بیفتد به مراجع ذی ربط اطلاع می دهند، مسیر جاده ها را می بندند، به مردم هم اطلاع رسانی می کنند، تردد در جاده های سیلاب گیر متوقف می شود و مشکلی پیش نمی آید.
سیلی که در قم اتفاق افتاد و تلفات زیادی داشت، هم اطلاع رسانی شده بود! ما وضعیت سیل ها و بارش ها را اطلاع رسانی می کنیم. وزارت نیرو یک شبکه برف سنجی و آب سنجی دارد. با هم تبادل اطلاعات و همکاری نزدیکی داریم. مدیریت آب کشور با استفاده از اطلاعات ما و وزارت نیرو انجام می گیرد. خوشبختانه سال های اخیر هم سدهای متعددی در کشور ایجاد و سبب شده بتوانیم خشکسالی ها را مدیریت کنیم تا برای مردم زیاد محسوس نباشد. چون سدها می توانند با ذخیره سازی منابع آب را مدیریت کنند.

وضعیت هواشناسی دریایی در حوزه بین المللی یا منطقه ای چگونه است؟
189 کشور عضو سازمان هواشناسی جهانی هستند. ما عضو صد و سوم آن هستیم. ارتباطات خوبی داریم، سالانه حق عضویت می پردازیم و از خدمات سازمان استفاده می کنیم. یک سیستم تبادل اطلاعات هواشناسی در دنیا وجود دارد. به هر کدام از سایت های خارجی بروید مثلاایستگاه ابرکوه، اطلاعات ساعتی آن را خواهد داشت یک شبکه تبادل اطلاعات هواشناسی وجود دارد که ما هم آن را در داخل کشور داریم.
به دلیل عضویت در این سازمان بین المللی می توانیم با سایر اعضا تبادل اطلاعات داشته باشیم.