PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نارسایی حاد کلیه



مژگان
02-27-2012, 06:46 PM
فرزانه طالعی فر


نارسايي حاد كليوي:
نارسايي حاد كليه عبارتست از كاهش ميزان فيلتراسيون گلومرولي بدليل آسيب گسترده كليه به علت عفونت، ضربه، دهيدراتاسيون، شوك ومواد سمي خارجي مثل برخي از داروها.دفع ادرار در اين بيماران به سه صورت مي تواند باشد: طبيعي، كاهش پيدا كند(Oliguria)و يا قطع ادرار(Anuria) .

رژيم درماني ومراقبت هاي پزشكي:
مهمترين مسئله در نارسايي حاد كليه بهم خوردن تعادل مايعات و الكتروليتها مي باشد. به علت شدت حالت تهوع و استفراغ ممكن است بيمار قادر به تغذيه از راه دهان نباشد در اين حالت تغذيه كامل وريدي(TPN) ضرورت پيدا مي كند. گاهي اوقات براي كاهش اورمي(افزايش اوره در خون)از دياليز استفاده مي شود.
رژيم غذايي در اين افراد يك رژيم پر كالري است تا از كاتابوليسم (تجزيه) پروتيين جلوگيري شود.كالري به ميزان 30 تا 40 كيلو كالري به ازاي هر كيلو گرم از وزن ايده ال بدن و پروتيين 5/0 گرم به ازاء هر كيلو گرم از وزن بدن مي باشد.70 تا 80 درصد پروتئين بايد از نوع پروتئين با ارش بيولوژيكي بالا(HBV)باشد.مقدار مايعات و سديم بر اساس دفع ادرار تنظيم مي شود.د رصورت كاهش ادرار مايعات را محدود مي كنيم. ميان سديم به 500 تا 1000 ميلي گرم در روز محدود مي شود. پتاسيم روزانه به ميزان 1تا 2گرم توصيه مي شود.