مژگان
02-26-2012, 08:07 PM
(Diabetes Mellitus, type 2) * تعریف بیماری:
دیابت ملیتوس یا بیماری قند، بیماری متابولیک مزمنی است که بر اثر تولید نکردن و یا ناکافی بودن هورمون انسولین تولید شده در بدن و یا مقاومت سلولها به این هورمون ایجاد میشود. در چنین شرایطی، امکان تنظیم مقدار قند خون وجود ندارد و در نتیجه، مقدار قندخون این بیماران بالاتر از حد طبیعی خواهد بود. علل اصلی بروز دیابت، مسایل ژنتیکی و چاقی هستند. کنترل نکردن دیابت سبب بروز اختلالات فراوانی میشود که نارسایی کلیوی، اختلالات عروقی و آسیب عصبها از مهمترین آنهاست.
* نکات ویژه در خصوص رژیم غذایی مبتلایان به دیابت نوع 2:
- به دلیل کنترل هر چه بهتر قندخون بهتر است تعداد وعدههای غذایی مبتلایان به دیابت افزایش و حجم هر وعده کاهش یابد.
- از مصرف قند و شکر و غذاهای حاوی آنها باید اجتناب کرد.
- مصرف نمک باید محدود شود. در ضمن، باید از مصرف غذاهای پرنمک مانند خیارشور، رب گوجهفرنگی، انواع سس و مانند اینها نیز اجتناب کرد.
- نان مصرفی این بیماران باید کمنمک و تهیه شده از آردهای سبوسدار باشد.
- گوشت مصرفی باید به طور کامل لخم و چربی گرفته و مرغ و ماهی باید بدون پوست مصرف شوند.
- در صورت مصرف پنیر باید نمک آن را به طور کامل گرفت.
- روغن مصرفی باید حتما از نوع نباتی مایع باشد. برای سرخ کردن نیز حتما باید از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کرد.
- منظم بودن ساعات غذا خوردن و استفاده متعادل و متناسب از کلیه گروههای غذایی، از نکات بسیار مهم در رژیم درمانی بیماری دیابت است.
نویسنده: فريد نوبخت حقيقي
دیابت ملیتوس یا بیماری قند، بیماری متابولیک مزمنی است که بر اثر تولید نکردن و یا ناکافی بودن هورمون انسولین تولید شده در بدن و یا مقاومت سلولها به این هورمون ایجاد میشود. در چنین شرایطی، امکان تنظیم مقدار قند خون وجود ندارد و در نتیجه، مقدار قندخون این بیماران بالاتر از حد طبیعی خواهد بود. علل اصلی بروز دیابت، مسایل ژنتیکی و چاقی هستند. کنترل نکردن دیابت سبب بروز اختلالات فراوانی میشود که نارسایی کلیوی، اختلالات عروقی و آسیب عصبها از مهمترین آنهاست.
* نکات ویژه در خصوص رژیم غذایی مبتلایان به دیابت نوع 2:
- به دلیل کنترل هر چه بهتر قندخون بهتر است تعداد وعدههای غذایی مبتلایان به دیابت افزایش و حجم هر وعده کاهش یابد.
- از مصرف قند و شکر و غذاهای حاوی آنها باید اجتناب کرد.
- مصرف نمک باید محدود شود. در ضمن، باید از مصرف غذاهای پرنمک مانند خیارشور، رب گوجهفرنگی، انواع سس و مانند اینها نیز اجتناب کرد.
- نان مصرفی این بیماران باید کمنمک و تهیه شده از آردهای سبوسدار باشد.
- گوشت مصرفی باید به طور کامل لخم و چربی گرفته و مرغ و ماهی باید بدون پوست مصرف شوند.
- در صورت مصرف پنیر باید نمک آن را به طور کامل گرفت.
- روغن مصرفی باید حتما از نوع نباتی مایع باشد. برای سرخ کردن نیز حتما باید از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کرد.
- منظم بودن ساعات غذا خوردن و استفاده متعادل و متناسب از کلیه گروههای غذایی، از نکات بسیار مهم در رژیم درمانی بیماری دیابت است.
نویسنده: فريد نوبخت حقيقي