مژگان
02-26-2012, 07:58 PM
گوشت ها:
مصــرف گوشت قرمز با افزايش خطر بسياري از سرطان ها مرتبط شناخته شده است. از مهم ترين اين سرطان ها مي توان كولون، ركتوم و پروستات را نام برد. البته مطالعات بيشتري در اين زمينه مورد نياز است.
Noc:n – نيتروژ موتاژن كه از بقاياي نيتروژن گوشت قرمز توليد مي شود و بيش نيازهاي آن در گوشت هاي فرآيند شده مي تواند يكي از دلايل اين افزايش خطر باشد.
در يك بررسي مشاهده شد كه آهن هم (گوشت قرمز) باعث تحريك توليد noc در افراد سالم مي شود.
بسياري از مطالعات نشان دادند كه دريافت زياد گوشت قرمز احتمال خطر سرطان پروستات را 30% افزايش مي دهد.
لبنيات:
در بعضي از مطالعات احتمال كاهش خطر ابتلا به بعضي از سرطان ها مثل كولوركتان (به دليل تاثير كلسيم و ويتامين d) و پستان با مصرف لبنيات كم چرب مشاهده شد.
در بعضي از مطالعات نيز افزايش خطر ابتلا به سرطان پروستات و در يك مطالعه افزايش خطر سرطان پستان قبل از يائسگي مشاهده شد.
سبزي ها و ميوه ها:
سبــزي ها و ميوه ها چاي مواد ضد سرطان گوناگوني هستند. دريافت بالاي ميوه ها و سبزي ها باعث كاهش شيوع بعضي از انواع سرطان مي شود. البته تاثير مصرف ميوه ها و سبزي ها در كاهش خطر انواع سرطان نسبت به مطالعات گذشته كمتر است كه مي تواند به دليل تاثير عوامل مداخله گري باشد كه در مطالعات پيشين در نظر گرفته نمي شد.
در هر حال بعضي از تركيبات خاص موجود در ميوه ها و سبزي ها در كاهش خطر بعضي از انواع سرطان موثر شناخته شده اند. به عنوان مثال گوجه فرنگي و مواد غذايي حاوي سيكوپن در كاهش خطر سرطان پروستات موثر شناخته شده اند.
سبزي هاي خانواده كلم در كاهش انواع سرطان مثل پروستات، كيسه صفرا و ريه موثرند. ارتباط بين مصرف سبزي هاي حاوي آليوم كه كاهش سرطان معده، ميوه هاي غني از فولات و سرطان كولون و مركبات و سرطان ريه مشاهده شده است.
مصــرف گوشت قرمز با افزايش خطر بسياري از سرطان ها مرتبط شناخته شده است. از مهم ترين اين سرطان ها مي توان كولون، ركتوم و پروستات را نام برد. البته مطالعات بيشتري در اين زمينه مورد نياز است.
Noc:n – نيتروژ موتاژن كه از بقاياي نيتروژن گوشت قرمز توليد مي شود و بيش نيازهاي آن در گوشت هاي فرآيند شده مي تواند يكي از دلايل اين افزايش خطر باشد.
در يك بررسي مشاهده شد كه آهن هم (گوشت قرمز) باعث تحريك توليد noc در افراد سالم مي شود.
بسياري از مطالعات نشان دادند كه دريافت زياد گوشت قرمز احتمال خطر سرطان پروستات را 30% افزايش مي دهد.
لبنيات:
در بعضي از مطالعات احتمال كاهش خطر ابتلا به بعضي از سرطان ها مثل كولوركتان (به دليل تاثير كلسيم و ويتامين d) و پستان با مصرف لبنيات كم چرب مشاهده شد.
در بعضي از مطالعات نيز افزايش خطر ابتلا به سرطان پروستات و در يك مطالعه افزايش خطر سرطان پستان قبل از يائسگي مشاهده شد.
سبزي ها و ميوه ها:
سبــزي ها و ميوه ها چاي مواد ضد سرطان گوناگوني هستند. دريافت بالاي ميوه ها و سبزي ها باعث كاهش شيوع بعضي از انواع سرطان مي شود. البته تاثير مصرف ميوه ها و سبزي ها در كاهش خطر انواع سرطان نسبت به مطالعات گذشته كمتر است كه مي تواند به دليل تاثير عوامل مداخله گري باشد كه در مطالعات پيشين در نظر گرفته نمي شد.
در هر حال بعضي از تركيبات خاص موجود در ميوه ها و سبزي ها در كاهش خطر بعضي از انواع سرطان موثر شناخته شده اند. به عنوان مثال گوجه فرنگي و مواد غذايي حاوي سيكوپن در كاهش خطر سرطان پروستات موثر شناخته شده اند.
سبزي هاي خانواده كلم در كاهش انواع سرطان مثل پروستات، كيسه صفرا و ريه موثرند. ارتباط بين مصرف سبزي هاي حاوي آليوم كه كاهش سرطان معده، ميوه هاي غني از فولات و سرطان كولون و مركبات و سرطان ريه مشاهده شده است.