PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مواد مغذي و کمر درد



مژگان
02-25-2012, 07:40 PM
درد کمر يکي از شايع‌ترين دردهايي است که به ويژه در جوامع امروزي حتي جوانان نيز با آن دست به گريبانند. بسياري از اوقات يک حرکت اشتباه باعث بروز اين درد مي‌شود. البته سوءتغذيه يعني نرسيدن مواد مغذي خاص به بدن ما مي‌تواند آغازگر دردکمر باشد... در صورتي که بحث پزشکي را کنار بگذاريم، در مورد تغذيه بايد بگوييم آنچه باعث کمردرد به ويژه در جوانان مي‌شود اين است که عضلات ناحيه کمر و اطراف ستون فقرات، ضعيف عمل مي‌کنند. يعني نمي‌توانند آنقدر محکم باشند که تغييرات ناگهاني حرکت را تحمل کنند. در واقع موادغذايي ارتباط مستقيمي در توانمند کردن عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات موجود در ناحيه کمر دارند که به برخي از آنها اشاره مي‌کنيم.
پروتئين‌ها
پروتئين‌ها نقش بسيار موثري در تقويت و قدرتمندي عضلات ايفا مي‌کنند. افرادي که از منابع پروتئين مانند لبنيات، گوشت و به ويژه حبوبات يعني پروتئين‌هاي گياهي استفاده نمي‌کنند، توانمندي عضلات‌شان بسيار پايين است.
فيتوکميکال‌ها
فيتوکميکال‌ها رنگدانه‌هايي به رنگ بنفش، قرمز و زرد هستند که خداوند در ميوه‌ها و سبزيجات قرار داده و خاصيت آنتي‌اکسيداني دارند. مطالعات نشان داده‌اند كه هرچه آنتي‌اکسيدان‌ بيشتري دريافت شود، عملکرد عضلات بهتر خواهد بود زيرا عضلات عمدتا براي سوختشان از اسيدهاي چرب استفاده مي‌کنند و به همين دليل که لزوم مصرف آنتي‌اکسيدان‌ها افزايش پيدا مي‌كند.
ويتامين‌ها
يادمان نرود ويتامين c و a در عملکرد بهتر عضلات و پيشگيري از اسپاسم ناگهاني آنها نقش بسيار مهمي دارند. ويتامين c در مرکبات و فلفل دلمه‌اي به مقدار فراواني يافت مي‌شود و پيش‌ساز ويتامين a در انواع سبزي‌ها و ميوه‌هاي زرد، نارنجي و قرمز رنگ وجود دارد پس حتما آنها را در رژيم غذايي روزانه‌تان بگنجانيد.
چربي‌ها
نوع چربي‌اي که مصرف مي‌کنيم در پيشگيري يا تشديد دردکمر موثر است. هر چقدر اسيدچرب رژيم غذايي ما اشباع‌تر باشد، عضلات ما نسبت به اکسيداسيون حساس‌تر و نسبت به حرکات ناگهاني ضعيف‌تر عمل مي‌کنند.
به همين دليل توصيه مي‌شود كه در رژيم غذايي روزانه ترجيحا به جاي مصرف گوشت‌هاي پرچربي مانند گاو و گوسفند بيشتر از گوشت‌هاي سفيد استفاده کنيد تا از بروز اين اسپاسم‌هاي ناگهاني جلوگيري کنند. غذاهاي فرآوري‌شده نيز از آنجا که همگي (حتي تن ماهي) حاوي روغن و اسيدهاي چرب اشباع هستند، مي‌توانند سبب ضعيف شدن عضلات شوند و بهتر است مصرف‌شان را به حداقل ممکن برسانيم.
پتاسيم و منيزيم
برخي عناصر مي‌توانند سبب ريلکس شدن عضلات شوند. به‌عنوان نمونه وقتي عضله منقبض مي‌شود، اين مواد مغذي عضله را مجددا به حالت اول بازمي‌گردانند. اين مواد مغذي پتاسيم و منيزيم هستند. افرادي که از منابع پتاسيم مانند مرکبات، قارچ و سيب‌زميني استفاده مي‌کنند کمتر دچار گرفتگي عضله مي‌شوند. خيلي مواقع وجود منيزيم امري مهم در رژيم‌غذايي شناخته مي‌شود زيرا جلوي اسپاسم ناگهاني عضلات در ناحيه پشت و کمر را مي‌گيرد و جالب است بدانيد تمامي سبزيجات به‌خصوص اسفناج و جعفري از منابع منيزيم هستند.
امگا3
منابع امگا3 مي‌توانند نقش مهمي در پيشگيري از درد کمر داشته باشند زيرا امگا3 يک اسيدچرب ضدالتهاب است. گاهي التهاب عصب و عضلات سبب درد مي‌شود و مصرف منابع امگا3 مي‌تواند در پيشگيري و کاهش درد کمر نقش ايفا کند. البته امگا3 تنها در ماهي وجود ندارد بلكه تمامي سبزيجات سبز مانند سبزي خوردن که کنار سفره داريم، کاهو، گردو و ساير مغزهاي گياهي نيز از منابع خوب اين اسيد چرب هستند.
قندها
هرچه ميزان قندهاي ساده در رژيم غذايي ما بيشتر باشد، احتمال اينکه به درد کمر مبتلا شويم بيشتر است. قندهاي ساده وقتي وارد بدن مي‌شوند، ذخاير عضلاني گليکوژن را تامين مي‌کنند و اضافي آنها در بدن به چربي تبديل مي‌شود. يعني به جاي اينکه عضلات ما منبع پروتئين باشد مقدار زيادي چربي درون آن را مي‌گيرد و چربي مي‌تواند قدرت عضلاني را تحت تاثير قرار دهد و باعث شود عضله در شرايط مختلف رفلکس‌هاي خوبي از خود نشان ندهد. از اينجاست که گفته مي‌شود مصرف قندهاي ساده در مقادير بالا مضر است.

نویسنده: ميترا زراتي