PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تاثیر قصور پزشکی در پرونده های جنایی



tania
02-22-2012, 10:10 PM
قضات دادگاه کیفری استان تهران روز گذشته پس از محاکمه یک جوان متهم به قتل دستور احضار پزشکان معالج مقتول به دادگاه را برای روشن شدن میزان تاثیر قصور آنها در مرگ وی صادر کردند.
مطابق قانون در پرونده های قتل عمدی توجه به علت تامه فوت بسیار مهم است و این مساله در فقه هم وجود دارد، یعنی اینکه باید محرز شود علت مرگ مقتول فقط ضربه وارده از سوی متهم بوده و هیچ مساله دیگری در آن دخیل نبوده است. تعیین علت تامه مرگ نیز در حال حاضر بر عهده سازمان پزشکی قانونی است.
اگر پزشکی قانونی تشخیص دهد که ضربات وارده به مقتول به تنهایی کشنده نبوده و علت خارجی دیگری ممکن است باعث مرگ وی شده باشد، تمام تقصیر برعهده متهم نیست.
در خصوص قصور پزشکی نیز این مساله وجود دارد. مطابق قانون اگر به جز ضربه وارده از سوی متهم عامل دیگری حتی به میزان یک درصد در مرگ دخیل باشد، اتهام قتل عمد به شبه عمد تغییر خواهد یافت. وقتی پزشکی قانونی عنوان می کند 5 درصد قصور پزشک یا بیمارستان در مرگ مقتول تاثیر داشته به این معنی است که 5 درصد احتمال زنده بودن مقتول وجود داشته که بیمارستان رسیدگی نکرده و فرد فوت شده است. بنابراین علت تامه مرگ ضربه وارده نبوده و اتهام قتل عمد از فرد دور خواهد شد. در وارد کردن اتهام قتل عمد باید صددرصد تشخیص داده شود که ضربه متهم باعث مرگ شده و حضور پزشکان بر بالین مجروح و مداوای سریع و بهتر به زنده ماندن او هیچ کمکی نمی کرده است. البته در جرح با چاقو که گاهی در نقاط حساس بدن فرد ایجاد می شود ثانیه ها سرنوشت ساز و رساندن به موقع مجروح به بیمارستان در زنده ماندن او بسیار موثر است اما معمولاً ضارب از ترس دستگیر شدن و کاری که انجام داده است، فرد مجروح را در محل رها و فرار می کند. در نتیجه خونریزی شدید ناشی از ضربه باعث مرگ می شود. در چنین شرایطی واردکننده ضربه مقصر مرگ است اما اگر متهمان ترس را کنار بگذارند و فرد مجروح را به بیمارستان برسانند شاید اوضاع به گونه یی دیگر شود.