PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : زمستان اردبيل گردشگران را فرا مي‌خواند



cute-baby
11-08-2011, 07:17 PM
گردشگري ايران در فصل سرما همواره با رکود مواجه مي‌شود يا بهتر است بگوييم به اغما مي‌رود. در اين رابطه اگر از مشکل نبود زيرساخت‌هاي مناسب و استانداردهاي مرتبط با فصل سرما بگذريم، استان‌هاي شمال‌غرب و غرب کشور از ظرفيت‌هاي بالايي براي رونق گردشگري در اين فصل برخوردارند که با نگاهي کارشناسانه و تخصصي مي‌توان به راه‌کارهاي موثر در رونق گردشگري زمستانه در اين استان‌ها دست يافت.

استان اردبيل که با فراواني چشمه‌‌هاي آب‌معدني‌اش شناخته شده است و از اين رو به سرزمين چشمه‌هاي بهشتي شهرت دارد، از استان‌هاي کليدي کشور در حوزه گردشگري به شمار مي‌رود و هرساله در فصول مختلف گردشگران فراواني را از اقصي‌نقاط کشور به سوي خود مي‌کشاند.

اهميت استان اردبيل به‌عنوان يکي از مهم‌ترين مقاصد گردشگري کشور به دليل برخورداري از ظرفيت‌ها و منابع متعدد طبيعي و تاريخي تنها خاص بهار و تابستان نيست، بلکه اين استان از استان‌هاي درخور توجه براي سفرهاي زمستانه نيز محسوب مي‌شود و اين قابليت را دارد که به يکي از مهم‌ترين قطب‌هاي گردشگري زمستانه کشور تبديل شود؛ اين در حالي است که به دليل ضعف زيرساخت‌ها در حوزه گردشگري زمستاني هنوز نتوانسته است آن‌طور که بايد خود را به‌عنوان يکي از مهم‌ترين مقاصد گردشگري در فصل سرما معرفي کند.

اردبيل پيش از آن که با منابع تاريخي و فرهنگي غني خود هم‌چون بقعه شيخ‌صفي‌الدين‌ شناخته شده باشد با منابع و ظرفيت‌هاي طبيعي خود شناخته شده است. اين ظرفيت‌ها آب‌گرم‌هاي معدني و درماني، طبيعت درياچه شورابيل، تفرجگاه‌هاي اندبيل و فندقلو، پيست اسکي آلواروس، سبلان، گردنه حيران، منطقه جنگلي شاغلا‌درق، درياچه نئور، آبشار سردابه و ... را شامل مي‌شود که از اردبيل و بيله‌سوار گرفته تا گرمي، مغان و مشکين‌شهر پراکنده‌اند و فرصت‌هاي ممتازي براي توسعه طبيعت‌گردي در اين استان به شمار مي‌روند.

آب‌هاي معدني محور توسعه گردشگري اردبيل
در ميان آثار موجود، چشمه‌هاي آب‌معدني بيش از هر چيز ديگر در جذب گردشگر به‌ويژه توريسم ‌درماني به اين استان تأثيرگذار بوده است؛ گردشگراني که با هدف استفاده از مجتمع‌‌هاي آب‌گرم نه‌تنها در فصل تابستان بلکه در فصل‌هاي پاييز و زمستان نيز به اين ديار سفر مي‌کنند تا هرم آب‌هاي معدني چشمه‌هاي سبلان را در سرماي استخوان‌سوز اين شهر حس کنند.

آمار بالاي گردشگران ورودي به استان در سال‌هاي متوالي، اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان اردبيل را به‌عنوان متولي توسعه گردشگري در استان بر آن داشت تا حمايت‌هاي لازم را در زمينه افزايش زيرساخت‌هاي گردشگري در قالب مجتمع‌هاي آب‌درماني از بخش‌‌خصوصي انجام دهد.

«اکبر فرهيخته»، معاون گردشگري استان اردبيل، با بيان اين که حدود يک‌پنجم چشمه‌هاي آب‌گرم کشور در اين استان قرار دارند سياست اين اداره‌کل را تبديل چشمه‌هاي آب‌گرم استان به مجتمع‌هاي آب‌درماني عنوان مي‌کند و مي‌گويد: اين مهم در سال‌هاي اخير به‌طور جدي مورد پي‌گيري قرار گرفته است.

او ادامه مي‌دهد: 90درصد هم‌وطنان اردبيل را با آب‌گر‌م‌هاي آن مي‌شناسند. اين آب‌گرم‌ها از حداقل دماي 5/15 درجه تا حداکثر 80درجه سانتيگراد متغيرند و خواص درماني آن‌ها نيز با هم متفاوت است.

او با اشاره به افزايش مجتمع‌هاي آب‌درماني در استان از جمله مجتمع آب‌درماني وله‌زير، مجتمع آب‌درماني ايرانيان و مجتمع آب‌درماني قهوه‌سويي به تعمير و بازسازي مجتمع آب‌درماني سبلان نيز اشاره مي‌کند و مي‌افزايد: اين مجتمع‌ها با حدود 270 ميليارد ريال سرمايه‌گذاري در سال‌هاي اخير ايجاد شده‌اند.

او ادامه مي‌دهد: مجتمع ساري‌سو، پروژه دوم آب‌درماني ايرانيان و مجتمع آب‌درماني برجلو نيز با برآورد سرمايه‌گذاري 220 ميليارد ريال هزينه از سوي بخش‌خصوصي در حال اجرا هستند. مجتمع‌هاي طبيعت سبزپارس و ويله‌دره نيز هم‌اکنون در حال اجرا هستند و مجتمع‌هاي آب‌درماني پهنلو و سپيد نيز در مرحله تکميل مدارک قرار دارند.

به گفته فرهيخته پيش از اين مجتمع‌هايي همچون سردابه، شابيل و قينرجه از سوي امور آب استان ايجاد شده‌اند که اکنون با بازسازي‌هاي مختصر مورد استفاده گردشگران قرار مي‌‌گيرند.

او مي‌افزايد: در اين مجتمع‌ها با ايجاد حوضچه‌هاي يک تا پنج نفره، سعي کرده‌اند آن‌‌ها را با توجه به سلايق مردم بسازند. در برخي از مجتمع‌ها پزشک معالج نيز وجود دارد و هم‌چنين مطالعاتي براي استفاده بيش‌تر از آب به غير از شنا و ايجاد محصول نيز انجام شده است.

گردشگري اردبيل در فصل زمستان تعطيل نيست
معاون گردشگري اردبيل با اشاره به استقبال گردشگران از چشمه‌هاي آب‌گرم استان در فصول مختلف سال مي‌گويد، اگر چه تابستان فصل پيک گردشگري براي استان است، اما آنچه مشهود است اين است که گردشگري اردبيل در فصل زمستان تعطيل نيست و بسياري از گردشگران تنها با هدف استفاده از آب‌گرم‌هاي استان در فصل زمستان به اين استان سفر مي‌کنند.

او استان اردبيل را استاني نام برد که از پتانسيل بالايي در حوزه گردشگري در تمام فصول سال برخوردار است و اظهار داشت: اگر چه استان اردبيل از سردسيرترين استان‌هاي کشور در فصل سرما به شمار مي‌رود، اما در اين فصل در مناطقي هم‌چون بيله‌سوار و پارس‌آباد اصلا زمستان وجود ندارد.

فرهيخته ادامه داد: اگر در يک منطقه شاهد بارش برف هستيم، در منطقه‌اي ديگر به فاصله 2ساعت شاهد هواي بهاري خواهيم بود. در اين استان قابليت تجربه برف، استفاده از سواحل درياچه شورابيل و هم‌چنين استفاده از آ‌ب‌گرم در يک مقطع زماني وجود دارد.

معاون گردشگري استان اردبيل پيست اسکي آلواروس را از ظرفيت‌هاي استان در حوزه گردشگري زمستانه دانست و گفت: استان اردبيل تنها با برخورداري از اين دو ظرفيت در کنار برنامه‌ريزي مناسب مي‌تواند آمار گردشگران زمستانه خود را افزايش دهد.

نخستين جشنواره پاييزي گردشگران را به سرعين مي‌کشاند
جذب گردشگر در فصول سرد سال به هر منطقه از کشور نيازمند فراهم آوردن تمهيدات در کنار تبليغ و معرفي ظرفيت‌هاي موجود است. شهرستان سرعين نيز با هدف جذب گردشگر در زمستان در آغاز فصل سرما اقدام به برگزاري جشنواره‌اي با عنوان نخستين جشنواره پاييزي سرعين کرده است.

«مهدي هدايت»، شهردار سرعين، توسعه گردشگري در فصل سرد سال را از اهداف برگزاري اين جشنواره عنوان کرده و مي‌گويد: به اين منظور هتل‌ها و واحدهاي اقامتي سرعين تا 70درصد، مجتمع‌هاي آب‌درماني تا 50درصد و واحدهاي پذيرايي و رستوران‌ها نيز براي گردشگران از 10 تا 50 درصد تخفيف در نظر گرفته‌اند.

اين مقام مسوول برگزاري جشنواره آدم‌برفي در صورت بارش برف، اجراي نورپردازي‌هاي شبانه و ساير برنامه‌هاي شاد و مفرح را از برنامه‌هاي تعريف شده براي اين جشنواره مي‌نامد و مي‌افزايد: اين جشنواره از 13 آبان به مدت يک‌ماه برگزار مي‌‌شود و اميدواريم برگزاري آن به جذب هرچه بيش‌تر گردشگر به استان اردبيل و شهرستان سرعين کمک کند.

سرعين مهم‌ترين ظرفيت اردبيل در بحث گردشگري زمستانه
هدايت سرعين را مهم‌‎ترين ظرفيت استان اردبيل در توسعه گردشگري زمستانه معرفي مي‌کند و مي‌گويد: با رونق ورزش‌هاي زمستانه مي‌توانيم ماندگاري گردشگر در اين شهر را کيفي‌تر کنيم. خوشبختانه ظرفيت‌هاي گردشگري زمستانه در استان اردبيل به‌ويژه شهرستان سرعين فراهم است که با افزايش و استانداردسازي زيرساخت‌هاي لازم مي‌توانيم حضور گردشگر را که در اين شهر هزينه مي‌کند، کيفي‌تر کنيم.

او ادامه مي‌دهد: بيش‌ترين ماندگاري گردشگران استان در فصل زمستان در پيست اسکي آلواروس سرعين است و به‌عبارتي پيست اسکي آلواروس قطب ورزش‌هاي زمستاني استان به شمار مي‌رود.

هدايت با بيان اين که زيرساخت‌هاي گردشگري در حد استاندارد در استان فراهم است، مي‌گويد: اين استان از نظر محورهاي مواصلاتي در داخل استان و هم‌چنين با استان‌هاي هم‌جوار هيچ مشکلي ندارد.

او يادآور شد: چنانچه بتوانيم ظرفيت‌هاي گردشگري سلامت را در استان و شهر سرعين تقويت کنيم بدون ترديد مي‌توانيم گردشگران بيش‌تري را در فصول مختلف سال حتي زمستان به استان جذب کنيم.