PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سلامت غذائي در سفر



Borna66
04-21-2009, 10:58 PM
مسافرت، به علت استراحت كم، خستگي راه، تغيير شرايط آب و هوايي و تهيه آب و مواد غذايي از منابع گوناگون در شهرها و روستاهاي مختلف مسير سفر، كاهش مقاومت بدن را به همراه دارد و از طرفي مسافر بيش از ساير مواقع در معرض بيماريها قرار مي گيرد و عوامل خطر آفرين بيش از هميشه او را احاطه مي كنند. لذا رعايت ضوابط و نكات ايمني و بهداشتي ضرورت بيشتري مي يابد و با حساسيت مضاعف بايد مورد توجه قرار گيرد.

*** عمده مسائلي را كه در سفر بايستي بدان توجه نمود مي توان به شرح زير خلاصه كرد:

آب آشاميدني خود را از منابع مطمئن تهيه نماييد. با توجه به كيفيت پايين آبهاي زيرزميني در مناطق كويري، شبكه عمومي آب آشاميدني طبس، با ايستگاههاي متعدد برداشت آب در سطح شهر، طراحي و اجرا شده كه آب آشاميدني با كيفيت شيميايي مطلوب را در اختيار اهالي و مسافرين مي گذارد. پيشنهاد مي شود آب آشاميدني خود را حتما از ايستگاههاي برداشت آب تامين كنيد. در ييلاقهاي اطراف شهر نيز بهترين منبع تهيه آب آشاميدني، شبكه هاي لوله كشي روستايي است كه تحت كنترل و نظارت خانه هاي بهداشت بوده و آب بهداشتي مورد نياز ساكنين محل را تامين مي نمايد.
به كودكان خود بياموزيد كه آب برخي از شيرهاي آب پاركها و معابر عمومي، ممكن است غير آشاميدني باشد. مواد غذايي مورد نياز خود را از فروشگاههاي معتبر تهيه و قبل از خريد مواد غذايي بسته بندي شده، از درج شماره پروانه ساخت و سپري نشدن تاريخ انقضاي مصرف آن اطمينان حاصل كنيد. از خريد مواد غذايي مخصوصا ساندويچ، بستني، فالوده و آبميوه از فروشندگان دوره گرد جدا بپرهيزيد. از خريد كنسرو و كمپوت متورم، زنگ زده يا ضربه خورده و پنير تازه محلي خودداري نماييد. كنسرو را قبل از بازكردن درب آن به مدت 20 دقيقه در آب جوش قرار دهيد. توجه داشته باشيد آلودگي كنسرو به سم كشنده و مرگ آور بوتوليسم هيچ گونه علامتي (مانند بادكردگي قوطي) ندارد و فقط با حرارت مي توان آن را خنثي نمود. از مصرف باقيمانده مواد غذايي پاستوريزه كه پس از باز شدن درب ظرف، در خارج از يخچال نگهداري شده خودداري نماييد.

*** در سفر از چگونه غذاهائي بايد استفاده كرد :

در سفر از غذاهاي ساده و حتي الامكان مواد غذايي مطمئن كه خودتان تهيه كرده ايد استفاده نماييد. آجيل و خشكبار مورد نياز را حتي الامكان به صورت بسته بندي تهيه كنيد. از خريد خشكبار و آجيل كه آثار آفت زدگي، رطوبت و كهنگي در آنها ديده مي شود پرهيز كنيد. حتي الامكان از مصرف سالاد و سبزيجات در رستورانها خودداري كنيد.
سالمسازي سبزيجات، قبل از مصرف، در پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي عفوني و انگلي روده اي موثر است. سالمسازي سبزيجات در چهار مرحله پاكسازي، انگل زدايي، گندزدايي و شستشو انجام مي شود.
ميوه جاتي را كه خريداري مي كنيد، با آب تميز و بهداشتي، يكي يكي و به دقت بشوييد. ريختن ميوه ها در داخل لگن دستشويي اماكن، مي تواند بر آلودگي سطح آن بيافزايد. در صورت نياز به گوشت تازه حتما آن را از فروشگاههاي معتبر و گوشت داراي مهر نظارت دامپزشكي تهيه نماييد.

*** مرغ و ماهي را فقط از فروشگاههاي مواد پروتئيني تهيه نماييد.

ظروف و وسايل پخت و پز را در داخل كيسه هاي نايلون تميز نگهداري كنيد تا در مدت سفر آلوده نشوند. براي شستن ظروف و البسه حتما از آب سالم استفاده نماييد. شستشو در آب جوي و رودخانه خطر آلودگي بيشتر را به دنبال دارد.

*** در صورتيكه با وسيله ي نقليه ي شخصي سفر نمي كنيم چه مواردي لازم است :

هنگام مسافرت با اتوبوس حتما از ليوان شخصي استفاده نماييد يا از راننده ليوان يكبار مصرف نو بخواهيد. راننده موظف به تامين درخواست شما است. ظروف يكبار مصرف را كه در اماكني مانند رستوران، آبميوه فروشي يا اتوبوس در اختيار شما گذاشته مي شود پس از استفاده خرد كرده در سطل زباله بياندازيد تا امكان استفاده مجدد از آنها ميسر نشود. از ريختن زباله در اماكن و معابر عمومي جدا خودداري نماييد. زباله هاي خود را در طول سفر، در كيسه هاي نايلون نگهداري و در اولين سطل زباله شهري بريزيد.

*** در حمل و نگهداري وسايل آتشزا و گازسوز مانند كپسول پيك نيك دقت نماييد.

همواره در مسافرت، صابون به همراه داشته باشيد و پس از توالت رفتن، دستهاي خود را با آب و صابون بشوييد. قبل از تشرف به اماكن زيارتي، پاها را شسته و از جوراب نخي تميز استفاده كنيد. سيگار كشيدن در مراكز زيارتي، اماكن عمومي و وسايل نقليه همگاني، تجاوز به حقوق عمومي جامعه محسوب مي شود و از نظر قانوني نيز ممنوع است. از اين عمل غير اخلاقي جدا خودداري كنيد. جهت پيشگيري از بيماريهاي پوستي، هنگام اقامت در هتل، حتي الامكان از ملافه و وسايل شخصي استفاده نماييد. مطالعه در داخل وسيله نقليه در حال حركت، موجب خستگي چشم و وارد شده آسيب جدي به آن مي شود.

*** از تعويض روغن در حاشيه جاده ها و ييلاقها جدا خودداري كنيد.

توقف مكرر در مسير راه براي استراحت و رفع خستگي، توان رانندگي و آمادگي راننده جهت مقابله با خطرات احتمالي را افزايش مي دهد.
برخي از رانندگان به اشتباه ، در جاده هاي مختلف ، « خصوصاً كوهستاني » و « سرسبز » بنا به تفريح ، بصورت مكرر توقف مي كنند ، و خود را توجيه مي كنند كه براي (( استراحت _ فضاي زيبا _ صرف چاي و . . . )) ، در حاليكه يك راننده يا رانندگي ، اغلب بر اين تفكر هستند كه صرفاً روش عملكرد با اتومبيل را مي دانند كافي مي دانند ، در اينجا با نكات فني كاري نداريم ولي رانندگي در جاده هاي مختلف ، كه اغلب جاده ها فريبنده هستند ، نياز به دانستن رياضي ، هندسه ؛ فيزيك بايد اطلاعات كافي داشت. شايد برخي ها بگويند ؛ يك رانندگي كه اين همه قانون ندارد. البته زماني مي توان اين مورد را اجراء كرد كه تعداد ماشينهاي موجود در جاده كم بوده و جاده نيز پيچهاي خطرناكي نداشته باشد ، وقتي در جاده كماكان ديده مي شود كه همانند قطار ( كوپه هاي يك قطار ) آيا لازم نيست راننده درباره ي تمام حركات خود دقيق تر عمل كند؟
من اميدوارم ، از تغذيه گرفته تا رانندگي هيچگونه خطري دوستان ما را تهديد نكند .