Borna66
04-21-2009, 07:19 PM
ايجاد يك بيماري نادر و كشنده توسط باكتري غير پاتوژن
باكترى اى كه موجب بيمارى هاى عفونى نادر و كشنده در نوزادان مى شود، نسبت به آنچه كه دانشمندان در گذشته تصور مى كردند، داراى گستردگى و دامنه بيمارى زايى بيشترى است.
Enterobacter sakazakii تاكنون عامل بيش از ۶۰ مورد بيمارى عفونى حاد در كودكان نابالغ و نوزادانى كه سيستم ايمنى بدنشان در نتيجه بيمارى ضعيف شده، شناخته شده است. عفونت ها نهايتاً به ابتلاى نوزاد به مننژيت ختم مى شود. در اين بيمارى به دنبال عفونت هاى حاد و ورود سم باكترى به داخل خون، سيستم عصبى فرد ملتهب مى شود _ نرخ مرگ و مير حاصل از اين بيمارى بالغ بر ۸۰ درصد است. لازم به ذكر است كه تمامى نوزادان مبتلا به بيمارى هاى عفونى به مننژيت مبتلا نمى شوند و حتى در تعدادى از آنها، عفونت هاى ايجاد شده آسيب جدى اى را به آنها وارد نمى سازد.
طبق بررسى هاى صورت گرفته مشخص شده كه اين باكترى در انواع غذاها منجمله سوسيس و كالباس، توفو [خمير سويا كه سفيد و پنيرمانند است]ى به مدت طولانى نگه دارى شده ، گوشت گاو تكه تكه شده، پنير و سبزيجات يافت مى شود. علاوه بر اين، طبق بررسى هاى ديگرى مشخص شده كه غذاى نوزاد تهيه شده از پودر شير حاوى مقدار زيادى از اين باكترى است _ حداقل در ۴ اپيدمى كوچك اين طور بوده است. به عقيده دانشمندان اين غذا يا در طول توليد آن در كارخانه يا هنگامى كه پرستاران شيشه هاى شير نوزادان را براى تهيه غذاى آنها آماده مى كرده اند، به اين باكترى آلوده شده است.
بررسى هاى صورت گرفته در اين زمينه نشان داد كه باكترى مورد نظر مى تواند در مخلوط كن هاى مورد استفاده براى به هم زدن غذاى نوزادان در بيمارستان ها زنده مانده و به زندگى خود ادامه دهند. علاوه بر اين، اين باكترى در ۲۰ تا ۱۴۱ قوطى خشك حاوى غذاى نوزاد كه در ۳۵ كشور مختلف تست شده، يافت شد. مارتين ريج (M.Reij) ميكروبيولوژيست دانشگاه واگنينژن در ندرلندز و هم دانشگاهى هاى او در تلاشند تا دريابند كهE.sakazakii چگونه و در كجا از خط توليد وارد شيشه شير نوزاد مى شود؟ به گفته ريج، اين باكترى به محيط هاى بسيار خشك، مقاوم بوده و قادر است در اين محيط ها به حيات خود ادامه دهد _ غالب مكان هاى توليد غذاى نوزادان داراى چنين شرايطى هستند.اين تيم تحقيقاتى بر آن شد تا ۹ كارخانه توليد غذا و ۱۶ محل توليد غذاى نوزادان در خانه را در جست وجوى E.sakazakii مورد بررسى قرار دهد. پس از جمع آورى نمونه هايى از پودرهاى ريخته شده به كف كارخانه، پودرهاى جمع آورى شده از طريق جاروبرقى، چه در كارخانه و چه در خانه، ۱۰ گرم از هر كدام از اين نمونه ها در محيط كشتى كه E.sakazakii قادر به رشد در آن است، كشت داده شدند.
پس از بررسى هاى صورت گرفته مشخص شد كه E.sakazakii در ۹ تا ۴۴ درصد از نمونه هاى جمع آورى شده از هر يك از اين مكان ها وجود دارد. ۵ محل از ۱۶ محل توليد غذاى كودك در خانه نيز آلوده به E.sakazakii بود. تنها كارخانه اى كه اين باكترى در آن يافت نشد كارخانه توليد ادويه بود. به گفته ريج: «ما اين باكترى را در هر جايى كه بتوان تصور كرد يافتيم.» ريج معتقد است كه تيم تحقيقاتى او دريافته كه دامنه حضور اين باكترى بسيار گسترده است اما حضور اين باكترى در غذاى آماده نوزاد هنوز تأييد نشده است. ريج مى گويد: «ما هنوز نمى دانيم كه آيا اين باكترى مى تواند وارد محصولات غذايى شده و آيا قادر است در مقادير بسيار خطرناك و كشنده رشد يابد يا خير؟»
جفرى فاربر (J.Farber) معتقد است كه مى بايست مطالعات بيشترى بر روى E.sakazakii صورت گيرد. وى مى گويد: «گرچه E.sakazakii به اندازه پاتوژن هاى شناخته شده ديگر از اهميت چندانى برخوردار نيست اما بيمارى اى كه اين باكترى موجب آن مى شود داراى نرخ مرگ و مير بسيار بالايى است و همين مسئله موجب مى شود كه همه توجهات به سمت آن جلب شود.»
باكترى اى كه موجب بيمارى هاى عفونى نادر و كشنده در نوزادان مى شود، نسبت به آنچه كه دانشمندان در گذشته تصور مى كردند، داراى گستردگى و دامنه بيمارى زايى بيشترى است.
Enterobacter sakazakii تاكنون عامل بيش از ۶۰ مورد بيمارى عفونى حاد در كودكان نابالغ و نوزادانى كه سيستم ايمنى بدنشان در نتيجه بيمارى ضعيف شده، شناخته شده است. عفونت ها نهايتاً به ابتلاى نوزاد به مننژيت ختم مى شود. در اين بيمارى به دنبال عفونت هاى حاد و ورود سم باكترى به داخل خون، سيستم عصبى فرد ملتهب مى شود _ نرخ مرگ و مير حاصل از اين بيمارى بالغ بر ۸۰ درصد است. لازم به ذكر است كه تمامى نوزادان مبتلا به بيمارى هاى عفونى به مننژيت مبتلا نمى شوند و حتى در تعدادى از آنها، عفونت هاى ايجاد شده آسيب جدى اى را به آنها وارد نمى سازد.
طبق بررسى هاى صورت گرفته مشخص شده كه اين باكترى در انواع غذاها منجمله سوسيس و كالباس، توفو [خمير سويا كه سفيد و پنيرمانند است]ى به مدت طولانى نگه دارى شده ، گوشت گاو تكه تكه شده، پنير و سبزيجات يافت مى شود. علاوه بر اين، طبق بررسى هاى ديگرى مشخص شده كه غذاى نوزاد تهيه شده از پودر شير حاوى مقدار زيادى از اين باكترى است _ حداقل در ۴ اپيدمى كوچك اين طور بوده است. به عقيده دانشمندان اين غذا يا در طول توليد آن در كارخانه يا هنگامى كه پرستاران شيشه هاى شير نوزادان را براى تهيه غذاى آنها آماده مى كرده اند، به اين باكترى آلوده شده است.
بررسى هاى صورت گرفته در اين زمينه نشان داد كه باكترى مورد نظر مى تواند در مخلوط كن هاى مورد استفاده براى به هم زدن غذاى نوزادان در بيمارستان ها زنده مانده و به زندگى خود ادامه دهند. علاوه بر اين، اين باكترى در ۲۰ تا ۱۴۱ قوطى خشك حاوى غذاى نوزاد كه در ۳۵ كشور مختلف تست شده، يافت شد. مارتين ريج (M.Reij) ميكروبيولوژيست دانشگاه واگنينژن در ندرلندز و هم دانشگاهى هاى او در تلاشند تا دريابند كهE.sakazakii چگونه و در كجا از خط توليد وارد شيشه شير نوزاد مى شود؟ به گفته ريج، اين باكترى به محيط هاى بسيار خشك، مقاوم بوده و قادر است در اين محيط ها به حيات خود ادامه دهد _ غالب مكان هاى توليد غذاى نوزادان داراى چنين شرايطى هستند.اين تيم تحقيقاتى بر آن شد تا ۹ كارخانه توليد غذا و ۱۶ محل توليد غذاى نوزادان در خانه را در جست وجوى E.sakazakii مورد بررسى قرار دهد. پس از جمع آورى نمونه هايى از پودرهاى ريخته شده به كف كارخانه، پودرهاى جمع آورى شده از طريق جاروبرقى، چه در كارخانه و چه در خانه، ۱۰ گرم از هر كدام از اين نمونه ها در محيط كشتى كه E.sakazakii قادر به رشد در آن است، كشت داده شدند.
پس از بررسى هاى صورت گرفته مشخص شد كه E.sakazakii در ۹ تا ۴۴ درصد از نمونه هاى جمع آورى شده از هر يك از اين مكان ها وجود دارد. ۵ محل از ۱۶ محل توليد غذاى كودك در خانه نيز آلوده به E.sakazakii بود. تنها كارخانه اى كه اين باكترى در آن يافت نشد كارخانه توليد ادويه بود. به گفته ريج: «ما اين باكترى را در هر جايى كه بتوان تصور كرد يافتيم.» ريج معتقد است كه تيم تحقيقاتى او دريافته كه دامنه حضور اين باكترى بسيار گسترده است اما حضور اين باكترى در غذاى آماده نوزاد هنوز تأييد نشده است. ريج مى گويد: «ما هنوز نمى دانيم كه آيا اين باكترى مى تواند وارد محصولات غذايى شده و آيا قادر است در مقادير بسيار خطرناك و كشنده رشد يابد يا خير؟»
جفرى فاربر (J.Farber) معتقد است كه مى بايست مطالعات بيشترى بر روى E.sakazakii صورت گيرد. وى مى گويد: «گرچه E.sakazakii به اندازه پاتوژن هاى شناخته شده ديگر از اهميت چندانى برخوردار نيست اما بيمارى اى كه اين باكترى موجب آن مى شود داراى نرخ مرگ و مير بسيار بالايى است و همين مسئله موجب مى شود كه همه توجهات به سمت آن جلب شود.»