توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مقايسه چيپهاي گرافيکي nVIDIA
rezalaghaian
01-09-2011, 09:11 PM
اگر از اهالي دنياي بازيهاي کامپيوتري هستيد و يا از نرمافزارهاي حرفهاي گرافيکي و طراحي استفاده ميکنيد و در عين حال به دنبال يک کارت گرافيک خوب و مناسب ميگرديد، توصيه ميکنيم اين مقاله را حتما مطالعه کنيد.
تنوع مدلهاي کارتهاي گرافيکي و تبليغات راست و دروغ فراوان درباره آنها، انتخاب را بسيار مشکل کرده است. اينکه چه کارتي خوب است و کدام خوبتر، سوالي است که پاسخگويي به آن، با تنها مشاهده مشخصات کارتها و گوش دادن به توصيههاي فروشنده امکانپذير نيست بلکه نيازمند انجام آزمايشات تخصصي بر روي آنهاست.
البته امکان انجام اين آزمايشات براي اکثر افراد مقدور نيست، چرا که جمعآوري نمونهاي از هر کارت و انجام آزمايشات مختلف روي آنها کاري مشکل، تخصصي و پرهزينه است. اين همان رسالتي است که لابراتوار ماهنامه رايانه خبر براي خود برگزيده است. ما کليه اين آزمايشات را به دور از هرگونه جهتگيري خاصي انجام داديم و نتايج را به خوانندگان محترم اعلام ميکنيم تا شايد بتوانيم راهنمايي و اطلاعرساني هر چند کوچک در اين زمينه کرده باشيم.
مقدمه
ما براي تستهاي خود تعدادي از کارتهاي سري 8 و 9 شرکت nVIDIA را انتخاب کرديم. شايد اين سوال مطرح شود که چرا nVIDIA ؟ و چرا سري 8 و 9؟
دليل انتخاب کارتهاي nVIDIA تنوع بالا و استقبال گستردهتر از آنها در ميان کاربران کامپيوتر است و دليل انتخاب سريهاي 8 و 9 نيز اين است که سري 7 که ديگر از رده خارج محسوب ميشود و سري 200 (سري جديد nVIDIA) هم خيلي گران قيمت است و کمتر مورد توجه عموم خريداران قرار ميگيرد. البته يک نمونه از کارتهاي سري 200 را در تست شرکت داديم تا ارزيابي کاملتري داشته باشيم.
مقايسه چيپهاي گرافيکي nVIDIA
ما توانستيم با جستجو در سايت nVIDIA مشخصات کلي کارتهاي سري 8 و 9 و 200 را جمعآوري کنيم و پس از پردازش در قالب يک جدول در اختيار علاقمندان قرار دهيم. جدول 1 نتيجه گردآوري اطلاعات فوق است.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg (http://computernews.ir/img.aspx?l=/files/gallery/2010/6/nvidiachart_j1la_s.jpg)
جدول 1: مقايسه چيپهاي گرافيکي nVIDIA
rezalaghaian
01-09-2011, 09:11 PM
همانگونه که مشاهده ميکنيد، جدول 1 اطلاعات ارزشمندي را در مورد هر يک از چيپهاي گرافيکي nVIDIA ارايه ميکند و تا حدودي با دقت در آنها ميتوان به کارآيي هر چيپ و تفاوت قدرت آن با چيپ ديگر پي برد. نکته قابل توجه آن است که اين چيپها از جانب nVIDIA در اختيار سازندگان مختلف قرار ميگيرند و اين سازندگان يا عيناً و يا با اندک تغييري آنها را در کارتهاي خود استفاده ميکنند.
چيزي که ميان دوستداران بازي خيلي شايع شده اين است که بعضي از کارتهاي سري 9 ضعيفتر از کارتهاي سري 8 هستند در حالي که جديدتر هستند و معمولا انتظار اين است که کارت جديدتر، بهتر و قويتر عمل کند. البته کاربران قديميتر کامپيوتر از اين ادعا تعجب نميکنند چرا که بارها و بارها شاهد محصولات جديدتر و در عين حال ضعيفتر از جانب شرکتهاي بزرگ بودهاند که بارزترين آنها را ميتوان در پردازندههاي شرکت اينتل يافت.
کارتهاي مورد استفاده در تست
ما براي تست از کارتهاي جدول 2 استفاده کرديم. نکته مهم آن است که تمامي کارتها را از يک کمپاني انتخاب کرديم چرا که هدف مقايسه کارآيي کارتهاي کمپانيهاي مختلف نبود بلکه هدف فقط مقايسه کارآيي چيپهاي گرافيکي، مستقل از سازنده آن کارت است. براي اين منظور از محصولات يکي از خوشنامترين کمپانيها يعني XFX استفاده کرديم.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
جدول 2: مشخصات کارتهاي مورد تست
همانگونه که مشاهده ميکنيد در تست از 13 کارت مختلف که مجموعاً از 8 خانواده هستند، استفاده شده است. مشخصات فني کارتها نيز توسط آخرين نسخه نرمافزار GPU-Z استخراج شده است.
rezalaghaian
01-09-2011, 09:11 PM
شرايط تست
ما از همان سيستمهاي ثابت تست لابراتوار رايانه خبر استفاده کرديم. با توجه به اينکه بارها مشخصات آنها در تستهاي مختلف ذکر شده است، از تکرار آن خودداري ميکنيم (در صورت تمايل ميتوانيد مشخصات دقيق شرايط تست و نرمافزارهاي مورد استفاده و مفاهيم کليدي در اين نوع تستها را در شماره 44 ماهنامه و در مقاله "تست گروهي کارتهاي گرافيکي Geforce 8800GT" پيدا کنيد و يا به سايت لابراتوار ماهنامه مراجعه کنيد).
نتايج تستها
تست 3DMark06
نتيجه تست کارتهاي فوق در نرمافزار معتبر 3DMark06 تحت ويندوز ايکسپي و در سيستم اينتل به شرح زير است:
لازم به ذکر است که تستها در 3 رزولوشن مختلف 768×1024 و 1024×1280 و 1050×1680 و هر کدام از آنها در دو حالت فعال و غير فعال بودن Anti Aliasing انجام شده است (مجموعاً 6 تست) و Anti Aliasing هم با ضريب 8 در نظر گرفته شده است (بالاترين کيفيت و بيشترين فشار بر GPU).
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg (http://computernews.ir/img.aspx?l=/files/gallery/2010/6/nvidiachart_01la_s.jpg)
شکل 1: نتايج تست 3DMark06
تست PCMark05
نرمافزار PCMark05 از جمله نرمافزارهاي معروف در تست و ارزيابي کلي سيستم است که در ويندوز ايکسپي قابل اجراست اما چون هدف ما ارزيابي کارتهاي گرافيکي است، لذا در اين نرمافزار فقط بخش گرافيکي را مورد استفاده قرار داديم و نتيجه تست، تنها معطوف به کارت گرافيکي خواهد بود.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
شکل 2: نتايج تست PCMark05
rezalaghaian
01-09-2011, 09:12 PM
تست 3DMark Vantage
براي تست در محيط ويندوز ويستا، از نرمافزار قدرتمند 3DMark Vantage استفاده کرديم. البته همچون ويندوز ايکسپي، تست در 3 رزولوشن متداول انجام شد. ضمناً کارت Geforce 8800GS قادر به انجام تست در دو رزولوشن 1024×1280 و 1050×1680 نبود و لذا اين کارت را در اين مرحله حذف کرديم.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
شکل 3: نتايج تست 3DMark Vantage
تست PCMark Vantage
اين نرمافزار نسخه تحت ويستاي نرمافزار معروف PCMark05 است. همانند تست دوم، در اين جا نيز فقط از بخش گرافيک استفاده کرديم و در رزولوشن 768×1024 و با فعال کردن Anti-Aliasing با ضريب 4 تستها را انجام داديم. البته يک بار ديگر همين تستها را با فعال کردن دو گزينه زير (FF) هم انجام داديم.
• استفاده از محاسبات 24 بيتي براي Pixel Shader به جاي 16 بيت پيشفرض
• استفاده از GPU براي انجام محاسبات Vertex Shader به جاي CPU
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg (http://computernews.ir/img.aspx?l=/files/gallery/2010/6/nvidiachart_04la_s.jpg)
شکل 4: نتايج تست PC Mark Vantage
تست AQUA Mark 3.0
اين نرمافزار هم از جمله نرمافزارهاي معروف تست است که تعداد ثابتي فريم بازي را توسط کارت گرافيک پخش ميکند. هر چه قدرت کارت بيشتر باشد، اين فريمها را در زمان کوتاهتري به پايان ميرساند و اگر فنيتر بخواهيم بررسي کنيم، نرخ فريم بر ثانيه (FPS) بالاتري خواهد داشت.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
شکل 5: نتايج تست AQUA Mark 3.0
rezalaghaian
01-09-2011, 09:12 PM
تست بازي Crysis
Crysis يکي از معروفترين بازيهاي کامپيوتري است که با توجه به ساختار آن، مرجع تست بسياري از توليدکنندگان و شرکتهاي آزمون و ارزيابي است. ما نيز از اين بازي براي تست کارتهاي گرافيکي استفاده کرديم. ضمناً دو کارت Geforce 8400GS و Geforce 8800GTS موفق به گذراندن اين تست نشدند و لذا در اين مرحله حذف شدند.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
شکل 6: نتايج تست با بازي Crysis
تست بازي Call of Juarez
اين بازي نيز از جمله بازيهاي معروف کامپيوتري است که مرجع تست بسياري از سايتها قرار گرفته است. ما نيز با استفاده از اين بازي به سنجش کارتهاي گرافيکي ميپردازيم. ضمناً کارت Geforce 8800GTS موفق به گذراندن اين تست نشد و لذا در اين مرحله حذف گرديد.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
شکل 7: نتايج تست با بازي Call of Juarez
نتيجهگيري
ما نتيجه تستهايمان را به 4 گروه تقسيم کرديم تا تحليل آنها ملموستر باشد.
rezalaghaian
01-09-2011, 09:12 PM
نتيجه 1: تست در پلتفرم ويندوز ايکسپي
همانگونه که شکل 8 نشان ميدهد دو کارت 9800GX2 و GTX280 عملکرد يکساني در محيط ويندوز ايکسپي دارند و بهترين راندمان را به نمايش ميگذارند و پس از آن دو، کارتهاي 9800GTX بهتر از بقيه عمل ميکنند و البته پس از آنها کارتهاي 8800GT ساير رقبا را کنار ميزنند.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
شکل8 : تست در پلتفرم ويندوز XP
نتيجه 2: تست در پلتفرم ويندوز ويستا
جالب است که دو کارت 9800GX2 و GTX280 در محيط ويندوز ويستا نيز عملکرد تقريباً يکساني دارند و بهترين راندمان را به نمايش ميگذارند و پس از آن دو باز هم کارتهاي 9800GTX بهتر از بقيه عمل ميکنند و البته پس از آنها مثل نتيجه اول کارتهاي 8800GT ساير رقبا را کنار ميزنند. يکي شدن نتايج تست در محيط ويندوز ايکسپي و ويستا کاربران را از سردرگمي در ميآورد و سبب ميشود به اين نتيجه برسند که نوع سيستمعامل در انتخاب کارتشان تاثيري ندارد.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
شکل9 : تست در پلتفرم ويندوز ويستا
نتيجه 3: تست بازي
اگر اهل بازي هستيد اين قسمت را به دقت مطالعه کنيد. نتايج تستهاي ما حاکي از آن است که بهترين کارت براي بازي GTX280 است و پس از آن به ترتيب 9800GX2، سري 9800GTX، سري 8800GT و در آخر 9600GT است.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
شکل 10 : تست بازي
و اما نتيجه نهايي
نتيجه تمامي تستهاي انجام شده در قالب نمودار زير جمعآوري شده است:
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
شکل 11 : نتيجه نهايي
اين امتيازات هم همان نتايج مراحل قبلي را تاييد ميکند. بنابراين نتيجه نهايي کار را در جدول 3 نشان ميدهيم.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
جدول 3: بهترين کارتها
حاشيه؛ شيرينتر از متن!
• آزمايشات ما ثابت کرد که شايعات مبني بر ضعيفتر بودن بعضي از کارتهاي سري 9 از کارتهاي سري 8 خيلي هم بيراه نيست. نتايج کاملاً گوياست که سري 9600 و 9500 ضعيفتر از سري 8800 عمل ميکنند.
• کارتهاي سري 200 نشان دادند که حرف اول را در بازيهاي کامپيوتري ميزنند، بنابراين اگر مشکل مالي نداريد در خريد آنها لحظهاي درنگ نکنيد تا طعم واقعي بازي را بچشيد.
• کارت 9800GX2 در تستهاي ما در رتبه دوم قرار گرفت اما بايد گفت که هميشه اينگونه نيست، چرا که اين کارت با داشتن دو GPU که به صورت SLI کار ميکنند قدرت بالايي را به ارمغان ميآورد. البته براي استفاده از نهايت راندمان آن بايد از نرمافزارهايي استفاده کرد که قابليت پشتيباني از SLI را داشته باشند. اکثر تستهاي ما از SLI استفاده نميکردند وگرنه شک نکنيد که 9800GX2 با اختلاف قابل توجهي در مقام اول ميايستاد.
• در انتخاب کارت گرافيک پس از نوع چيپ که يکي از مهمترين پارامترهاست، بايد به ميزان حافظه آن، نوع حافظه، فرکانس حافظه، فرکانس سايهزني، چند بيتي بودن گذرگاه ارتباطي و اورکلاک بودن پردازنده گرافيکي هم توجه ويژه داشته باشيد. اما در وهله نخست بايد چيپ گرافيکي را انتخاب کنيد که ما اين انتخاب را براي شما راحت کرديم!
Powered by vBulletin™ Version 4.2.2 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.