توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خواص سیبزمینی
مژگان
11-23-2010, 08:39 PM
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
سیبزمینی نوعی سبزی ریشهای است که بیشتر به دلیل داشتن ویتامینها و مواد معدنی اهمیت دارد ولی به خاطر اینكه سیبزمینی، كربوهیدرات (قند) بالایی دارد، معمولا آن را به عنوان یک سبزی نشاستهای میشناسند...
البته كربوهیدرات (قند) موجود در سیبزمینی جزو كربوهیدراتهای پیچیده به حساب میآید كه از نظر تغذیهای در مقایسه با قندهای ساده بسیار مفیدند. به همین دلیل در بسیاری از كشورهای دنیا به عنوان یك غذا محسوب میشود و مواد غذایی دیگر در كنار آن سرو میشوند و تقریبا جای نان یا برنج را در رژیم غذایی میگیرد.
در كشور ما سیبزمینی در گروه غلات نیست و به اشتباه به عنوان سبزی در كنار غذاها قرار میگیرد. یك سهم سیبزمینی معادل یك سیبزمینی متوسط با وزن 175 گرم است که حدود 160 كیلوكالری انرژی دارد. علاوه بر كربوهیدرات كه بیشتر كالری سیبزمینی مربوط به آن است، هر واحد سیبزمینی 4 گرم پروتئین دارد كه 2 برابر سایر سبزیهاست.
این ماده غذایی فسفر، منیزیم، منگنز و به خصوص پتاسیم بالایی دارد و بنابراین افرادی كه دچار پرفشاری خون هستند، با محاسبه كالری میتوانند از سیبزمینی به عنوان یك منبع پتاسیم در غذاهایشان استفاده كنند.
البته سیبزمینی ممكن است تا حدی تركیبات سمی نیز داشته باشد. این مواد هم در پوست وجود دارند و هم در مراحل نگهداری ممكن است تشكیل شوند.
مصرف زیاد این تركیبات میتواند بر سیستم ایمنی و عصبی تاثیر بگذارد. بنابراین سیبزمینی را نباید اصلا در برابر نور نگه داشت. لازم است حرارت محیط، بالای 10 درجه باشد زیرا كمتر از این دما تركیبات سمی در سیبزمینی ایجاد میشود كه به ویژه در ناحیه جوانهها تجمع پیدا میكنند.
علاوه بر مواد مغذیای كه اشاره شد، سیبزمینی دارای تركیباتی به نام فیتوكمیكال است كه از بروز بیماریهای مزمنی نظیر بیماریهای قلبی - عروقی و انواع سرطانها جلوگیری میكنند. به علاوه، سیبزمینی دارای مادهای به نام كوكامین است كه آثارش در پیشگیری از پرفشاری خون به اثبات رسیده است.
یادتان باشد كه سیبزمینی حتما باید به شكل پخته مصرف شود زیرا سیبزمینی خام دارای تركیباتی است كه فعالیت آنزیمهای گوارشی را مختل میكنند. اما این عامل در اثر حرارت غیرفعال میشود و نمیتواند اثر سوء بگذارد. ضمن اینکه پختن سیبزمینی، نفخ آن را هم از بین میبرد و بهترین روش پخت توصیهشده برای آن، تنوری كردن است كه میتواند افت ارزش تغذیهای سیبزمینی را به حداقل ممكن برساند.
pnugirl
11-26-2010, 01:23 PM
سیب زمینی یک گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم. زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است، برای همین در ابتدا به آن " آلو ملکُم " می گفتند و اکنون هم در بعضی شهرهای ایران سیب زمینی را بنام آلو می شناسند.
سیب زمینی غنی از بتاکاروتن (http://pnu-club.com/nutrition_health/nutrients/vitamins/2002/11/4/687.html) ( پیش ساز ویتامین A (http://pnu-club.com/nutrition_health/nutrients/vitamins/2002/11/5/688.html) ) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود.
ساقه و برگ های سیب زمینی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد، ولی جوشانده رقیق شده همین برگ ها را به عنوان ماده خواب آور (http://pnu-club.com/Nutrition_Health/society_health/sleeping/2004/12/13/9665.html) و آرامش دهنده اعصاب استفاده می کنند.
مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می گیرد و پرورش آن آسان تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ ترین تولید کنندگان سیب زمینی هستند.
سیب زمینی تقویت کننده قلب (http://pnu-club.com/nutrition_health/dites/disease_dites/heart/2004/10/4/8649.html) ، محکم کننده لثه ، مسکن درد و زخم معده (http://pnu-club.com/nutrition_health/diseases/digestive/2004/10/26/8984.html) است.
سیب زمینی (http://pnu-club.com/Social/House_Family/ArtAtHome/HouseholdTips/2003/8/1/2984.html) در بین سبزیجات حاوی ویتامین C (http://pnu-club.com/nutrition_health/nutrients/vitamins/2002/12/22/1147.html) بالایی است و هر 100 گرم سیب زمینی 20 تا 25 میلی گرم ویتامین C دارد و برای تامین ویتامین C مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین C آن به هدر می رود. برای اینکه سیب زمینی ویتامین C کمتری را از دست بدهد ، سعی کنید آن را در مقدارهای کم خریداری و نگهداری کنید و آن را با پوست بپزید . برای پخت ، اول آب را در ظرف جوش بیاورید. بعد سیب زمینی ها را در آن بیاندازید و پس از پخت آنها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بمانند. سیب زمینی علاوه بر ویتامینC حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم ، فسفر (http://pnu-club.com/nutrition_health/nutrients/minerals/2003/3/26/1847.html) ، آهن (http://pnu-club.com/nutrition_health/dites/disease_dites/other_disease/2003/2/11/1435.html) و منیزیم (http://pnu-club.com/nutrition_health/nutrients/minerals/2003/5/7/2137.html) است.
سیب زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین ها را داراست.
سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B6 (http://pnu-club.com/nutrition_health/nutrients/vitamins/2002/12/1/750.html) است. یک فنجان سیب زمینی پخته 21 درصد B6 مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند. می دانید که بسیاری از آنزیم های بدن خصوصاً آنهایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به B6 محتاج هستند، در نتیجه برای تولید سلول های جدید احتیاج به B6 داریم . B6 برای ورزشکاران (http://pnu-club.com/index.aspx?pid=238) بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می کند . پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند. B6 در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند.
pnugirl
11-26-2010, 01:25 PM
پخت آن بصورت تنوری و کباب شده موجب حفظ خاصیت سیب زمینی می شود ، ولی تهیه آن بصورت سرخ کرده و چیپس که در کشور ما معمول است بدترین نوع پخت این ماده غذایی مفید است. خوردن این شکل سیب زمینی برای اطفال مضر است و برای بزرگسالان نیز به دلیل روغن زیاد مشکل زاست ، مگر با توری روغن آن کاملاً جدا شود.
سایر خواص سیب زمینی :
- سیب زمینی ادرار (http://pnu-club.com/nutrition_health/dites/disease_dites/other_disease/2004/12/4/9555.html) را زیاد می کند، در نتیجه برای کلیه (http://pnu-club.com/nutrition_health/diseases/urinary/2003/9/9/3429.html) و مثانه مفید است.
- سیب زمینی حاوی آنزیم هایی است که برای التیام زخم های معده بسیار مفید است و برای تسکین مواضع متورم خارجی ، پخته آن را گرم بر روی محل آسیب دیده می گذارند که موجب التیام خواهد شد.
- ضماد خام آن را روی محل سوختگی و پلک ورم کرده می گذارند ( البته باید کاملاً استریل باشد ) و بسیار تسکین دهنده است.
چند نکته خانه داری در مورد سیب زمینی :
- اگر خورشت یا آش شما کمی شور شد ، تکه های سیب زمینی را در آن بریزید تا نمک اضافی را به خود جذب کند.
- پوره خام آن با شیر ماسک (http://pnu-club.com/nutrition_health/diseases/skin_hair/skin_masks/2004/8/19/7972.html) خوبی برای پوست شماست.
- اگر پوست سیب زمینی را در کتری جرم گرفته بجوشانید قشر آهکی را بر طرف می کند.
- برای بر طرف کردن سم سولانین آن، می توانید آن را در آب و سرکه بپزید و آب پخت را دور بریزید.
یک نکته مهم:
جوانه زدن سیب زمینی باعث افزایش سولانین شده و مصرف زیاد آن موجب مسمومیت می شود. پس جوانه ها و قسمتهای سبز زیر پوست را کاملاً جدا کنید.
بهترین روش نگهداری سیب زمینی در منزل :
آن را در حجم کم در جعبه های چوبی که از کف انبار یا محل نگهداری 40 سانتیمتر فاصله داشته باشد قرار دهید. دمای محل نگهداری بهتر است 4 درجه بالای صفر و نیز تاریک باشد که از جوانه زدن آن جلوگیری شود.
pnugirl
11-26-2010, 01:26 PM
سيب زميني POTATO
نام علمی Solanum tuberosum
گياه شناسي
سيب زميني گياه بومي آمريكاي جنوبي است و هنوز هم بصورت وحشي در شيلي و آرژانتين يم رويد .
در قرن شانزدهم بوسيله اسپانيولي ها به اروپا برده شد و اكنون در اروپا و آمريكا از نظر مصرف اولين سبزي است .
سيب زميني درتمام طول سال وجود دارد .
سيب زميني بدليل داشتن مقدار ويتامين C ضد بيماری اسكوربيت است و كشورهائيكه از اين گياه استفاده مي كردند هيچگاه مردم آنجا به اين بيماري دچار نمي شدند .
ساقه هوايي سيب زميني داراي بريدگيهايي مركب از 7 تا 12 برگچه اصلي است و در فواصل اين برگچه نيز برگچه هايي كوچكتر وجود دارد .
انواع مختلف سيب زميني بر حسب رنگ گل و پوست غده هاي زير زميني آن تقسيم بندي مي شود .
در روي پوست سيب زميني سوراخهاي كوچكي وجود دارد كه داراي جوانه است و اين جوانه هاست كه منشاء گياه تازه است .
خواص داروئي:
1) برگ و ميوه سيب زميني بعلت داتشم سولانين مخدر و آرام بخش است ولي بعلت سمي نبودن نبايد مورد مصرف داخلي قرار گيرد و بايد فقط بعنوان ضماد و استعمال خارجي استفاده شود .
2)سيب زميني بعلت داشتن ويتامين C زياد براي مقابله با بيماري اسكوربيت بكار مي رود .
3) براي تسكين سوختگي ها ، سيب زميني خام را رنده كرده و به عنوان ضماد روي قسمت سوختگي بگذاريد و هر چند دقيقه آنرا عوض كنيد و ضماد تازه روي آن قرار دهيد .
4)سيب زميني داراي آنزيم مهار كننده مي باشد بنابراين ضد سرطان وضد ويروس است مخصوصا سيب زميني در اين مورد از شير يا سويا قوي تر است .
5)پوست سيب زميني ماننده پوست ميوه ها وسبزيجات داراي ماده آنتي اكسيدان است بنابراين از پير شدن سلولها و نيز از بوجود آمدن سلولهاي سرطاني جلوگيري مي كند .
6)سيب زميني بهترين دارو براي آنهايي است كه بدنشان اسيدي است و اينگونه اشخاص بايدسيب زميني را با پوست و با بخار پخته و بخورند زيرا سيب زميني آب پز وسرخ شده برعكس سيب زميني با بخار پخته شده توليد اسيد در بدن مي كند .
7)سيب زميني داروي خوبي براي از بين بردن تورم است . براي اين منظور سيب زميني را طبقه طبقه كرده و در سوپ بياندازيد و بگذاريد تقريبا نيم پز شده و سپس آنرابخوريد .
8)سيب زميني بعلت دارا بودن پتاسيم زياد تميز كننده كبد نيز مي باشد .
9)سيب زميني بدن را جوان مي كند .
10)سيب زميني داروي بيماريهاي قلب نيز مي باشد .
11)سيب زميني قرمز درمان كننده بواسير خوني و دردناك مي باشد . براي اين منظور سيب زمیني رابه طور باريك بريده و بصورت شياف در آوريد و روي آن كمي روغن ويتامين E و يا وازلين ماليده و پس از قضاي حاجت بداخل معقد بگذاريد . اين عمل را اگر چند روز ادامه دهيد بواسير برطرف مي شود .
12)براي درمان اسهال سوپ سيب زميني را با شير بپزيد و آنرا ميل كنيد . اسهال سريع متوقف مي شود . به صورت خام و پخته به شیوه های زیادی مصرف میشود
pnugirl
11-26-2010, 01:26 PM
تحقيقات جديد نشان مي دهدکه پودر ساخته شده از سيب زميني معمولي مي تواند خون را منعقد کند، بريدگي هاي کوچک را ببندد و به روشهاي جراحي کمک مي کند با ماليدن پودر مانند يک اسفنج خون را پاک کرده ويک مکانيسم اوليه انعقادي را آغاز مي کند سپس فرآيند طبيعي لخته شدن جاي آن را مي گيرد و آميلازها پودر را تجديد مي کند. نتايج اين مطالعات در نشست سالانه انجمن متخصصين بيهوشي آمريکا ارائه شده است .
اين يک مکانيسم عمل جديد است ، اين پودر خيلي مؤثر است و به نظر مي رسد عوارض جانبي ندارد . ارث و همکارانش اثر بخشي و ايمني پودر را در درمان بريدگي هاي سطحي پوست در30 داوطلب سالم بزرگسال آزمايش کردند؛ در اين مطالعات ، 2 بريدگي يکسان به طول 5 ميلي متر و عمق يک ميلي متر به فاصله 2 ميلي متر از هم روي هر بازوي داوطلب ايجاد شد ، خون پاک شد و سپس پودر به سرعت روي يکي از بريدگي ها به کار برده شد وهر دو برش تحت فشار قرار گرفتند.
محققان زماني را که خونريزي در هر بريدگي قطع شد ثبت کردند همچنين عکسهايي را در دقيقه دهم ، روز هفتم و روز سيام بعد از بريدگي ها تهيه کردند.
در بيشتر بريدگي هاي تحت درمان با پودر خونريزي تقريباً فوري قطع شد ؛ ولي در بريدگي هايي که تنها تحت فشار قرار گرفته بودند خونريزي به طور متوسط 6 دقيقه طول کشيد .
اين پودر کرم رنگ سال گذشته به وسيله ي سازمان دارو و غذاي آمريکا (fda) تاييد شده است و از نشاسته خالص شده که به صورت ذرات کروي آسياب شده تشکيل گرديده است چنين مطرح شده که اين پودر ميتواند به سرعت و به سلامت و به طور مؤثر خون را در سطح جراحتهاي شديد منعقد کند و ممکن است نياز به تزريق خون را که خطرات خاص خود را دارد از بين ببرد .
يک فايده ي بزرگ اين محصول آن است که بر خلاف بيشتر مواد منعقد کننده خون نيازي به آماده سازي يا سرد کردن ندارد . ارث مي گويد : نشاسته به سرعت در حدود 24 ساعت تجزيه مي شود ، اين مهم است زيرا شانس کمي براي عفونت يا واکنش جسم خارجي وجود خواهد داشت.
مصرف نكردن سيب زميني در وعده هاي غذايي مختلف مي تواند موجب بروز مشكلات عصبي و پرخاشگري شود.
سيب زميني از گروه كربوهيدراتها است كه به گروه نشاسته نيز معروف است , ارزش غذايي و فيبر غذايي است . ويتامين هاي b اين گروه شامل انواع ويتامين هاي گروه نقش مهمي در سلامت بدن به ويژه در مورد رشد مو و سلول هاي b گروه عصبي دارد. سيب زميني به علت دارابودن فيبر غذايي مناسب , در تنظيم عمل كرد دستگاه گوارش وجلوگيري از يبوست مفيد است و به اين صورت كه فيبر غذاي موجود در سيب زميني پس از ورود به دستگاه گوارش به شكل اسفنج درمي آيد و آب را به خود جذب مي كند و به شكل مواد حجيم به عنوان محرك روده و تسويه روده عمل مي كند .
حذف سيب زميني و يا به صورت كلي حذف گروه كربوهيدراتها مي تواند موجب بروز مشكلات عصبي , پرخاشگري , يبوست مي شود.
سيب زميني بدليل داشتن مقدر ويتامين c ضد بيماري اسكوربيت است و كشورهائيكه از اين گياه استفاده مي كردند هيچگاه مردم آنجا به اين بيماري دچار نمي شدند .
ساقه هوايي سيب زميني داراي بريدگيهايي مركب از 7 تا 12 برگچه اصلي است و در فواصل اين برگچه نيز برگچه هايي كوچكتر وجود دارد .
انواع مختلف سيب زميني بر حسب رنگ گل و پوست غده هاي زير زميني آن تقسيم بندي مي شود .
در روي پوست سيب زميني سوراخهاي كوچكي وجود دارد كه داراي جوانه است و اين جوانههاست كه منشاء گياه تازه است .
سيب زميني داراي اسيدهاي آلي مانند اسيد سولانئيك ، اسيد نپتوتانيك و سايد فوليك ميباشد .
در صد گرم سيب زمني خام مواد زير موجود است :
آب 75 گرم
انرژي 60 كالري
پروتئين 1/8 گرم
چربي 0/1 گرم
مواد نشاسته اي 18 گرم
سلولز 1/5 ميلي گرم
كلسيم 6 ميلي گرم
فسفر 50 ميلي گرم
پتاسيم 500 ميلي گرم
آهن 0/6 ميلي گرم
سديم 4 ميلي گرم
ويتامين آ 10 واحد
ويتامين ب 1 0/1 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/35 ميلي گرم
ويتامين ب 3 1 ميلي گرم
ويتامين ث 15 ميلي گرم
سيب زميني نارس و همچنين برگ ، گل و ميوه سيب زميني داراي كمي آلكالوئيد سمي بنام سولانين است بنابراين بايد از مصرف سيب زميني نارس و ينز برگ و گل و ميوه سيب زميني خودداري كرد .
1) برگ و ميوه سيب زميني بعلت داشتن سولانين مخدر و آرام بخش است ولي بعلت سمي بودن نبايد مورد مصرف داخلي قرار گيرد و بايد فقط بعنوان ضماد و استعمال خارجي استفاده شود .
2)سيب زميني بعلت داشتن ويتامين c زياد براي مقابله با بيماري اسكوربيت بكار مي رود .
3) براي تسكين سوختگي ها ، سيب زميني خام را رنده كرده وبه عنوان ضماد روي قسمت سوختگي بگذاريد و هر چند دقيقه آنرا عوض كنيد و ضماد تازه روي آن قرار دهيد .
4)سيب زميني داراي آنزيم مهار كننده مي باشد بنابراين ضد سرطان وضد ويروس است مخصوصا سيب زميني در اين مورد از شير يا سويا قوي تر است .
5)پوست سيب زميني ماننده پوست ميوه ها وسبزيجات داراي ماده آنتي اكسيدان است بنابراين از پير شدن سلولها و نيز از بوجود آمدن سلولهاي سرطاني جلوگيري مي كند .
6)سيب زميني بهترين دارو براي آنهايي است كه بدنشان اسيدي است و اينگونه اشخاص بايد سيب زميني را با پوست و با بخار پخته بخورند زيرا سيب زميني آب پز وسرخ شده برعكس سيب زميني با بخار پخته شده توليد اسيد در بدن مي كند .
7)سيب زميني داروي خوبي براي از بين بردن تورم است . براي اين منظور سيب زميني را طبقه طبقه كرده و در سوپ بياندازيد و بگذاريد تقريبا نيم پز شده و سپس آنرابخوريد .
8)سيب زميني بعلت درا بودن پتاسيم زياد، تميز كننده كبد نيز مي باشد .
9)سيب زميني بدن را جوان مي كند .
10)سيب زميني داروي بيماريهاي قلب نيز مي باشد .
11)سيب زميني قرمز درمان كننده بواسير خوني و دردناك مي باشد . براي اين منظور سيب زميني رابطور باريك بريده و بصورت شياف دراوريد و روي آن كمي روغن ويتامين e و يا وازلين ماليده و پس از قضاي حاجت بداخل معقد بگذاريد . اين عمل را اگر چند روز ادامه دهيد بواسير برطرف مي شود .
12)براي درمان اسهال سوپ سيب زميني را با شير بپزيد و آنرا ميل كنيد . اسهال سريع متوقف مي شود .
براي استفاده از سيب زميني اگر آنرا تكه مي كنيد بايد فورا از آن استفاده كيند زيرا خيلي زود اكسيده مي شود و خواص خود را از دست مي دهد .
سيب زميني را همشه بايد با بخار و يا در فر بپزيد و يا خام آنرا ميل كنيد زيرا خواص آن دست نخورده باقي مي ماند .
سيب زميني سرخ شده غير از اينكه خاصيتي ندارد بلكه براي بدن مضر هم است زيرا سرخ كردن سيب زميني بار وغن آنرا ثقيل الهضم مي سازد و باعث بيماريهاي مختلفه مي شود .
سيب زميني براي اشخاصي كه مبتلا به قند هستند مضر است زيرا بعلت داشتن نشاسته قند خون را بالا مي برد و اينگونه اشخاص اگر بخواهند از فوائد سيب زميني استفاده كنند بايد آنرا تحت نظر پزشك يا متخصص تغذيه مصرف كنند ويا از مصرف آن خودداري كنند .
سيب زميني بعد از برداشت به مدت پنج تا هفت ماه به ندرت جوانه مي زند، اما بعد از اين مدت در حرارت بالاتر از پنج درجه غالباً سيب زميني جوانه مي زند و خراب مي شود.سيب زميني در حرارت پايين مثلاً كمتر از پنج درجه مقدار قندش زيادتر و مقدار نشاسته اش كمتر مي شود، بر عكس در حرارت بالاتر قند سيب زميني كمتر و نشاسته آن بيشتر ميشود، بنابراين نحوه نگهداري سيب زميني در طعم آن مؤثر است.
براي نگهداشتن سيب زميني در خانه ها بهتر است آن را در جعبه هاي چوبي ريخته در جاي خنك نگهداري كنيد. بهترين طريقه پوست كندن سيب زميني انداختن آن در آب جوش و سپس گرفتن پوست آن است، در اين صورت قشري كه در زير پوست قرار گرفته و ارزش غذايي آن از ساير سيب زميني بيشتر است از دست نمي رود.جهت پخت سيب زميني بهتر است ابتدا آب را جوش آورده سپس سيب زميني را داخل آب در حال جوشيدن بريزيد و در ظرف را ببنديد تا پخته شود.
وقتي سيب زميني در مقابل نور قرار مي گيرد به تدريج زير پوست آن سبز رنگ مي شود يعني مقداري كلروفيل در آن توليد مي شود، همزمان با اين حالت در سيب زميني ماده اي سمي به نام سولانين ايجاد مي شود.همچنين وقتي سيب زميني جوانه مي زند سم ذكر شده در آن ايجاد مي شود. در صورت امكان از مصرف اين گونه سيب زميني ها خودداري گردد. در غير اين صورت موقع پوست كندن بايد پوست را با ضخامت بيشتر جدا كرد، چون سم در قسمت خارجي سيب زميني بيشتر متراكم است. در بعضي كشورها كه مصرف سيب زميني بالا است، مسموميت از سولانين بيشتر اتفاق مي افتد.
pnugirl
11-26-2010, 01:28 PM
كاهش دهنده فشار خون
دانشمندان انگلستان ، تركیبات كاهش دهنده فشار خون (http://www.seemorgh.com/health/default.aspx?tabid=2267&conid=3091&mID=4196) به نام كوكوامینس را در سیب زمینی شناسایی كردهاند. قبلاً فقط در lycium chinense، یك گیاه كمیاب كه از پوست آن برای تهیه دم كردهای در داروهای عطاری چینی یافت شده بود، ولی در نوع جدیدی از تحقیقات به نام متابولومیك، كوكوامینس در سیبزمینی هم یافت شد.
تا آن زمان دانشمندان در زمان تجزیه و تحلیل ساختار یك گیاه باید میدانستند كه به دنبال چه هستند و معمولاً در جستجوی تركیبات مشخصی بودند. اما اكنون تكنیكهای متابولومیك، محققان را قادر به یافتن مواد غیر منتظره با تجزیه و تحلیل 100و یا حتی 1000 مولكول كوچك تولید شده از یك ارگانیسم میسازد.
به جز سیب زمینی محققان روی گوجه فرنگی نیز تحقیق انجام دادهاند چون این محصول هم جزء خانواده solanceae-aslycium است.
ویتامین B6 سلولهای مغز را میسازد.
ویتامین B6 موجود در یك فنجان سیب زمینی پخته 21 درصد ارزش غذایی روزانه بدن را فراهم میسازد. ویتامین B6 در بیش از 100 نوع واكنش آنزیمی وجود دارد. آنزیمها پروتئینهایی هستند كه به واكنشهای شیمیایی كمك میكنند، بنابراین ویتامین B6 در همه جای بدن فعال هستند. بسیاری از گروههای سازنده پروتئین، آمینواسیدها برای تولیدات خود به B6 نیاز دارند مانند اسیدهای ناكلیك استفاده شده در ایجادDNA بدن. چون اسیدهای ناكلیك و آمینو بخشهای مهم درتشكیل سلول جدید هستند، ویتامین B6 برای تشكیل سلولهای جدید در بدن لازم و ضروری است. تولید (Heme مركز پروتئین گلبولهای قرمز خون) و فسفولیپیدها(تركیبات غشای سلولی كه ارتباط بین سلولها را فراهم میسازد)به وجود ویتامین B6 بستگی دارد.
ویتامین B6ـ سلول مغزی و فعالیت سیستم عصبی
ویتامین B6 نقشهای بسیاری در سیستم عصبی دارند، كه بسیاری از آنها فعالیتهای عصبی را شامل میشوند. B6 برای تولید aminesآمینها ضروری است، كه یك نوع پیام رسانی مولكولی یا فرستنده عصبی است كه سیستم عصبی برای انتقال پیامها از یك عصب به عصب بعدی به آن نیاز دارد.
برای تولید سروتونین كه كمبود آن باعث افسردگی (http://www.seemorgh.com/health/default.aspx?tabid=2094&conid=1796&mID=3886) میشود، ملاتونین، هورمونی كه برای خواب شبانه به آن نیاز داریم، آدرنالین و نوراپی نفرین، هورمونهایی كه به ما كمك میكند تا به استرس واكنش نشان دهیم و GABA برای عملكرد طبیعی مغز به ویتامین B6 نیاز داریم.
ویتامین B6ـ محافظ در برابر بیماریهای قلبی عروقی
ویتامین B6 نقشی اساسی درمتیلاسیون دارد، یك فرایند شیمیایی كه در آن گروههای متیلیك از یك مولكول به مولكول دیگر منتقل میشوند. بسیاری از مراحل شیمیایی مهم دربدن به وسیله متیلاسیون انجام میشوند. مثلاً ژنها در این روش میتوانند فعال یا غیر فعال شوند. متیلاسیون برای سلامت قلب و عروق نیزمهم است. متیلاسیون یك مولكول خطرناك پتانسیل به نام هوموسیستین را به تركیبی بیخطر تبدیل میكند. هوموسیستین مستقیماً میتواند به دیواره رگهای خونی آسیب برساند و پیشروی تصلب شرائین را افزایش دهد. مقدار زیاد هوموسیستین خطر حمله قلبی و سكته را افزایش میدهد. خوردن غذاهای سرشار از ویتامین B6 میزان هوموسیستین را پائین نگه میدارد.
یك سیب زمینی 11 درصد فیبر روزانه بدن را مهیا میكند اما به یاد داشتهباشید كه فیبر سیبزمینی در پوست آن است. اگر میخواهید كلسترول (http://www.seemorgh.com/health/default.aspx?tabid=2267&conid=2923&mID=4113) پائین داشته باشید، از قولون سرطان به دور باشید، بدانید كه خوردن پوست سیب زمینی بهتر از خوردن خود سیب زمینی است.
ویتامین B6 _ انجام فعالیتهای پر قدرت
ویتامین B6 برای اختلال درگلیكوژن ضروری است، حالتی كه قند درسلولهای ماهیچهای و یا كبد ذخیره شده است، بنابراین این ویتامین نقش كلیدی در فعالیتهای ورزشی پر قدرت و استقامتی دارد.
چگونه انتخاب و ذخیره كنیم.
اغلب سیب زمینی در بستههای پلاستیكی عرضه میشود ولی بهتر است آنها را به صورت فله خریداری كنید. با این كار نه تنها میتوانید سیب زمینی بدون عیب انتخاب كنید بلكه كیسههای پلاستیكی بعد از مدت كوتاهی مرطوب میشوند و باعث ایجاد عیب روی سیب زمینی میشود.
سیب زمینی باید سفت، با شكلی خوب بدون ضایعات و رطوبت و پوسیدگی باشد. به علاوه سیب زمینی نباید جوانه زده یا سبز رنگ باشد، چون این نشان دهنده وجود آلكالوئید سمیsolanine است كه نه تنها طعم بدی دارد بلكه میتواندباعث ایجاد مشكلات جسمی مثل فشار خون و تنگی نفس، سردرد و اسهال شود. بعضی اوقات مغازهها سیب زمینی را تمیز شده میفروشند. شما هرگز این كار را نكنید چون با شستن لایه محافظ آن از بین میرود و آن را در برابر باكتریها آسیب پذیر میكند. چون سیبزمینی را قبل از اینكه برسد برداشت میكنند، در برابرآسیب بسیار حساسند. دقت كنید كه در هنگام خرید، آنهایی را بخرید كه رنگ سبز و ضایعه نداشته باشد.
مناسب ترین روش برای ذخیره سیب زمینی، ذخیره آنه در جای خنك، تاریك، و خشك بین 45 تا 50 درجه فارنهایت(10-7 درجه سانتیگراد) است و در دمای بیشتر حتی دمای اتاق باعث ایجاد ضایعات روی آنها میشود. سیب زمینی را در معرض نور آفتاب قرار ندهید چون باعث ایجاد آلكالوئید سمیsolanine در آنها میشود.
سیب زمینی را در فریزر ذخیره نكنید چون نشاسته آن به قند تبدیل میشود و مزه ناخوشایندی به سیب زمینی میدهد. همچنین آنها را در كنار پیاز قرار ندهید چون گازهای ساطع شده از آنها باعث فساد یكدیگر میشود. سیب زمینی را در كیسههای كاغذی ذخیره كنید.
سیب زمینی رسیده را میتوان تا 2 ماه ذخیره كرد. آنها را مرتب بررسی كنید و ضایعات روی آنها را از بین ببرید، قبل از اینكه روی كیفیت آن تاثیر بگذارد. سیب زمینی تازه خیلی سریع فاسد میشود و بیشتر از یك هفته نمیتوان آنها را ذخیره كرد.
سیب زمینی پخته در فریزر تا چند روز تازه میماند. سیب زمینی كاملاً یخ نمیزند.
Powered by vBulletin™ Version 4.2.2 Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.