مژگان
10-21-2010, 11:06 AM
از این صیفی جات به عنوان قلب و سلطان یاد می شود آیا آن را می شناسید؟
گوجهفرنگی و آهن
مصرف گوجهفرنگی موجب افزایش جذب آهن در مواد غذایی گیاهی میشود. آهن موجود در گیاهان به خوبی جذب بدن نمیشود و وجود ویتامین c موجود در گوجهفرنگی، موجب جذب آهن مواد گیاهی میشود. به همین دلیل توصیه میشود افراد در رژیم غذاییشان از گوجهفرنگی خام و سایر سبزیها و میوههای حاوی ویتامین c استفاده کنند.
گوجهفرنگی و قلب
مصرف مداوم گوجهفرنگی در پیشگیری از بروز حملههای قلبی موثر است. بررسیها نشان داده است لیکوپن موجود در گوجهفرنگی از ایجاد کلسترول بد و ایجاد پلاکهای چربی در سرخرگها جلوگیری كرده و به این ترتیب ار بروز حمله قلبی پیشگیری میكند.
گوجهفرنگی و سرطان
مصرف مداوم گوجهفرنگی، خطر ابتلا به سرطان پروستات را كاهش میدهد. نتایج تحقیقات پژوهشگران ایتالیایی نشان داده مصرف گوجهفرنگی پخته میتواند از بروز سرطان پروستات پیشگیری کند. این پژوهشگران که موفق شدند نقش گوجهفرنگی را در پیشگیری از بروز سرطان پروستات کشف کنند، میگویند: «ما دریافتیم که یک رژیم غذایی غنی از گوجهفرنگی به ویژه گوجهفرنگی که همراه با دانهها و پوست آن پخته شده باشد، میتواند پیشرفت تومورهای پروستات و عوامل التهابی مرتبط با این فرآیند را کاهش دهد.»
این دانشمندان برای دستیابی به این نتایج، روی موشهای آزمایشگاهی اصلاح ژنتیکی شده، مراحل پیشرفت تومور پروستات انسان را شبیهسازی کردند. سپس این موشها به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول به میزان 10 درصد از رژیم غذایی روزانه خود گوجهفرنگی پخته دریافت میکرد و در رژیم غذایی گروه دوم گوجهفرنگی وجود نداشت. نتایج این تحقیقات نشان داد که نمونههای آزمایشگاهی گروه اول 11 تا 67 درصد بیشتر از موشهای گروه دوم زنده ماندند و تومور بسیار آهسته و به کندی مراحل تکامل خود را طی کرد. همچنین بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی و کمترین سطح التهاب در آنها مشاهده شد.
گوجهفرنگی و تناسب اندام
گوجهفرنگی به دلیل داشتن فیبر زیاد، مواد قندی کم و کالری كمی که دارد در کنترل وزن موثر است و افرادی كه قصد کاهش وزن دارند، میتوانند از گوجهفرنگی استفاده كنند. همچنین بررسیها نشان داده است گوجهفرنگی با ایجاد احساس سیری برای مدت طولانی به كنترل وزن کمک میکند. پیشتر مشخص شده بود که گیاهخواران و افرادی كه زیاد میوه و سبزی مصرف میكنند در مقایسه با افرادی كه در رژیم غذاییشان زیاد از غذاهای فراوری شده استفاده میكنند، لاغرتر هستند. اكنون محققان دریافتهاند که این موضوع تنها به علت پایین بودن كالری سبزی و میوهها نیست بلکه لیکوپن موجود در سبزیها و میوهها با كاهش هورمون اشتها، به احساس سیری افراد كمك میكند. پژوهشگران انگلیسی با بررسی تاثیر مصرف نان غنی شده با سبزیها بر 17 زن 18 تا 35 ساله دارای وزن طبیعی، دریافتند بین افرادی كه نانهای غنی شده با پنیر خامهای، هویج و گوجهفرنگی مصرف كردند، آنهایی كه نان دارای گوجهفرنگی مصرف کردند، بیشتر احساس سیری میكردند.
گوجهفرنگی و پوست
مصرف گوجهفرنگی پخته توانایی بدن در مقابله با پرتوهای ماورای بنفش خورشید را افزایش داده و مانند ضد آفتاب از پوست محافظت میکند. افرادی که دچار سوختگیهای پوستی میشوند، میتوانند با مصرف گوجهفرنگی پخته، توانایی بدن را در ترمیم این سوختگیها افزایش دهند. همچنین استفاده از گوجهفرنگی میتواند در ایجاد طراوت پوست موثر باشد و از چینوچروکهای زود هنگام پوست جلوگیری کند. بررسیها نشان میدهد آنتی اکسیدان موثر در گوجهفرنگی به نام لیکوپن به صورت خام سختتر جذب شده و مورد استفاده بدن قرار میگیرد وعمل پختن جذب این ماده را در بدن سادهتر میکند.
گوجهفرنگی و جراحی
آنتیاكسیدان موجود در گوجهفرنگی از بروز دردهای پس از جراحیهای شكمی جلوگیری میكند. لیكوپن كه رنگ قرمز گوجهفرنگی از آن است، از ترشح دستهای از پروتئینها كه در تشكیل بافتهای غیرطبیعی و چسبنده داخل شكم نقش دارند، جلوگیری میكند. تحقیقات نشان میدهد رژیم غذایی كه درآن گوجهفرنگی یا محصولات تهیه شده از آن به مقدار زیادی گنجانده شده باشد، راهی مطلوب برای كنترل تشكیل این بافتهای شكمی است. زمانی كه این بافتها داخل شكم تشكیل میشوند بیشتر سبب اتصال غیرطبیعی دو ارگان یا بخشهایی از آنها به یكدیگر خواهند شد. این بافتها باعث یك سری دردهای شكمی و حتی انسداد روده و مثانه و در زنان نیز سبب نازایی میشوند. آنتی اكسیدان گوجهفرنگی حتی در سس گوجهفرنگی هم به میزان فراوانی وجود دارد. این آنتی اكسیدان اثرات خوبی هم در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان دارد.
گوجهفرنگی و آهن
مصرف گوجهفرنگی موجب افزایش جذب آهن در مواد غذایی گیاهی میشود. آهن موجود در گیاهان به خوبی جذب بدن نمیشود و وجود ویتامین c موجود در گوجهفرنگی، موجب جذب آهن مواد گیاهی میشود. به همین دلیل توصیه میشود افراد در رژیم غذاییشان از گوجهفرنگی خام و سایر سبزیها و میوههای حاوی ویتامین c استفاده کنند.
گوجهفرنگی و قلب
مصرف مداوم گوجهفرنگی در پیشگیری از بروز حملههای قلبی موثر است. بررسیها نشان داده است لیکوپن موجود در گوجهفرنگی از ایجاد کلسترول بد و ایجاد پلاکهای چربی در سرخرگها جلوگیری كرده و به این ترتیب ار بروز حمله قلبی پیشگیری میكند.
گوجهفرنگی و سرطان
مصرف مداوم گوجهفرنگی، خطر ابتلا به سرطان پروستات را كاهش میدهد. نتایج تحقیقات پژوهشگران ایتالیایی نشان داده مصرف گوجهفرنگی پخته میتواند از بروز سرطان پروستات پیشگیری کند. این پژوهشگران که موفق شدند نقش گوجهفرنگی را در پیشگیری از بروز سرطان پروستات کشف کنند، میگویند: «ما دریافتیم که یک رژیم غذایی غنی از گوجهفرنگی به ویژه گوجهفرنگی که همراه با دانهها و پوست آن پخته شده باشد، میتواند پیشرفت تومورهای پروستات و عوامل التهابی مرتبط با این فرآیند را کاهش دهد.»
این دانشمندان برای دستیابی به این نتایج، روی موشهای آزمایشگاهی اصلاح ژنتیکی شده، مراحل پیشرفت تومور پروستات انسان را شبیهسازی کردند. سپس این موشها به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول به میزان 10 درصد از رژیم غذایی روزانه خود گوجهفرنگی پخته دریافت میکرد و در رژیم غذایی گروه دوم گوجهفرنگی وجود نداشت. نتایج این تحقیقات نشان داد که نمونههای آزمایشگاهی گروه اول 11 تا 67 درصد بیشتر از موشهای گروه دوم زنده ماندند و تومور بسیار آهسته و به کندی مراحل تکامل خود را طی کرد. همچنین بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی و کمترین سطح التهاب در آنها مشاهده شد.
گوجهفرنگی و تناسب اندام
گوجهفرنگی به دلیل داشتن فیبر زیاد، مواد قندی کم و کالری كمی که دارد در کنترل وزن موثر است و افرادی كه قصد کاهش وزن دارند، میتوانند از گوجهفرنگی استفاده كنند. همچنین بررسیها نشان داده است گوجهفرنگی با ایجاد احساس سیری برای مدت طولانی به كنترل وزن کمک میکند. پیشتر مشخص شده بود که گیاهخواران و افرادی كه زیاد میوه و سبزی مصرف میكنند در مقایسه با افرادی كه در رژیم غذاییشان زیاد از غذاهای فراوری شده استفاده میكنند، لاغرتر هستند. اكنون محققان دریافتهاند که این موضوع تنها به علت پایین بودن كالری سبزی و میوهها نیست بلکه لیکوپن موجود در سبزیها و میوهها با كاهش هورمون اشتها، به احساس سیری افراد كمك میكند. پژوهشگران انگلیسی با بررسی تاثیر مصرف نان غنی شده با سبزیها بر 17 زن 18 تا 35 ساله دارای وزن طبیعی، دریافتند بین افرادی كه نانهای غنی شده با پنیر خامهای، هویج و گوجهفرنگی مصرف كردند، آنهایی كه نان دارای گوجهفرنگی مصرف کردند، بیشتر احساس سیری میكردند.
گوجهفرنگی و پوست
مصرف گوجهفرنگی پخته توانایی بدن در مقابله با پرتوهای ماورای بنفش خورشید را افزایش داده و مانند ضد آفتاب از پوست محافظت میکند. افرادی که دچار سوختگیهای پوستی میشوند، میتوانند با مصرف گوجهفرنگی پخته، توانایی بدن را در ترمیم این سوختگیها افزایش دهند. همچنین استفاده از گوجهفرنگی میتواند در ایجاد طراوت پوست موثر باشد و از چینوچروکهای زود هنگام پوست جلوگیری کند. بررسیها نشان میدهد آنتی اکسیدان موثر در گوجهفرنگی به نام لیکوپن به صورت خام سختتر جذب شده و مورد استفاده بدن قرار میگیرد وعمل پختن جذب این ماده را در بدن سادهتر میکند.
گوجهفرنگی و جراحی
آنتیاكسیدان موجود در گوجهفرنگی از بروز دردهای پس از جراحیهای شكمی جلوگیری میكند. لیكوپن كه رنگ قرمز گوجهفرنگی از آن است، از ترشح دستهای از پروتئینها كه در تشكیل بافتهای غیرطبیعی و چسبنده داخل شكم نقش دارند، جلوگیری میكند. تحقیقات نشان میدهد رژیم غذایی كه درآن گوجهفرنگی یا محصولات تهیه شده از آن به مقدار زیادی گنجانده شده باشد، راهی مطلوب برای كنترل تشكیل این بافتهای شكمی است. زمانی كه این بافتها داخل شكم تشكیل میشوند بیشتر سبب اتصال غیرطبیعی دو ارگان یا بخشهایی از آنها به یكدیگر خواهند شد. این بافتها باعث یك سری دردهای شكمی و حتی انسداد روده و مثانه و در زنان نیز سبب نازایی میشوند. آنتی اكسیدان گوجهفرنگی حتی در سس گوجهفرنگی هم به میزان فراوانی وجود دارد. این آنتی اكسیدان اثرات خوبی هم در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان دارد.