PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بستن فواصل بین دندان



مژگان
10-18-2010, 11:34 AM
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
آیا شما هم بین دندانهایتان فاصله افتاده است ؟ آیا از این فاصله ناراحت هستید؟چه باید کرد؟

بستن فواصل میان دندان ها گاهی اوقات تاثیر زیادی در ظاهر افراد می گذارد. چون این فواصل موجب منحرف شدن چشم فرد مقابل به سمت خود و در نتیجه ، توجه نکردن به چهره شخص می شود. علت ایجاد چنین فواصلی عموما ارثی و مادرزادی است. چنان چه نسبت عرض دندان ها به اندازه فک کوچکتر از حد معمول باشد ، بین دندان ها فاصله می افتد.
از جمله علل دیگر فواصل بین دندانی ، می توان به بیماری های لثه و نسوج نگه دارنده دندان ها اشاره کرد که در این موارد پیش از درمان زیبایی و بستن فواصل بین دندان ها باید جلوی پیشرفت بیماری لثه ای گرفته شده و معالجه شود.
عادات دهانی مانند فشار دادن زیاد بین دندان ها و یا قرار دادن خودکار ، ناخن و یا پیپ بین آنها نیز می تواند موجب بروز چنین فواصلی شود که در این موارد ابتدا باید چنین عاداتی ترک شوند.
این فواصل را به روش متعدد می توان بست که عبارتند از: ارتودنسی یا حرکت دادن دندان ها ، استفاده از کامپازیت ها ، لامینیت چینی و در موارد شدیدتر ، استفاده از بریج (Bridge ) یا پل برای اضافه کردن یک دندان.

● ارتودنسی (Orthodotics )
ارتودنسی فقط برای کودکان نیست. امروزه تا میان سالی نیز می توان از ارتودنسی برای جابجا کردن دندان ها سود جست. در اکثر موارد می توان از گیره ها یا براکت های سرامیکی که هم رنگ دندان هستند ، استفاده کرد تا بیماران از لحاظ ظاهری دچار مشکل نشوند. در بسیاری از موارد فقط با ارتودنسی می توان مشکل فواصل را حل کرد. ولی در برخی موارد بهتر است پس از تقسیم فضای بین دندان ها از کامپازیت یا لامینیت پرسلن برای اتمام کار استفاده کرد.




http://pnu-club.com/imported/2010/10/103.gif

بستن فاصله توسط کامپازیت


http://pnu-club.com/imported/2010/10/104.gif

وجود فاصله بین دندان های جلو

● ترمیم با کامپازیت (Composite Filling )
امروز با پیشرفت های که در زمینه ساخت کامپازیت های دندانی صورت گرفته ، دامنه کاربرد این مواد وسیع تر شده است. شاید بی اغراق بتوان گفت که یکی از بهترین روش های درمانی فواصل بین دندان ها ، پر کردن آنها با کامپازیت است. البته به هنگام کار باید توجه کرد که طبیعتا عرض دندان پس از بستن فواصل ، بیشتر می شود. در صورتی که فاصله بین دو دندان خیلی زیاد باشد ، بهتر است ابتدا از ارتودنسی برای تقسیم این فضا بین چند دندان استفاده کرد و سپس این فواصل را با کامپازیت پر کرد. چنان چه بیمار تمایل به انجام ارتودنسی نداشته باشد ، می توان با تراش از قسمت کنار دندان و اضافه کردن به دندان مجاور ، فضاهای بین دندانی را طوری پر کرد که عرض دندان های وسط زیاد به نطر نرسند.


http://pnu-club.com/imported/2010/10/105.gif
بستن فاصله توسط کامپازیت
http://pnu-club.com/imported/2010/10/106.gif
فاصله بین دندان ها ناشی از بیماری لثه
http://pnu-club.com/imported/2010/10/107.gif
پرکردن فواصل توسط کامپازیت
http://pnu-club.com/imported/2010/10/108.gif
فواصل بین دندان های جلو

● لامینیت چینی (Porcelain Laminate Veneers )
در صورتی که تعداد فواصل بین دندان ها زیاد و نامساوی باشد ، می توان از روش های لابراتواری مانند لامینیت پرسلن برای بستن فواصل استفاده کرد. البته باید توجه داشت که این درمان هزینه بیشتری در بر داشته و حداقل نیاز به دو جلسه کار خواهد داشت



http://pnu-club.com/imported/2010/10/109.gif
بستن فواصل توسط لامینیت چینی

http://pnu-club.com/imported/2010/10/110.gif
فواصل بین دندان های جلو

● روکش کردن(Capping )
با وجودی که بهترین راه بستن فواصل بین دندان ها ارتودنسی و پر کردن با کامپازیت است ، اما گاهی اوقات به علت تخریب شدید دندان و یا روکش های قبلی ، نیاز به روکش کردن دندان ها خواهد بود.


http://pnu-club.com/imported/2010/10/111.gif
بستن فواصل توسط قرار دادن
روکش های چینی
http://pnu-club.com/imported/2010/10/112.gif
وجود فاصله به علت روکش های
قدیمی و خراب
بست)