مژگان
10-06-2010, 09:27 PM
>>> <<<
استفاده از رنگ معمولاً به شكل نور رنگی برای تولید آثار شفابخش را رنگ درمانی مینامند.
رنگ درمانی یك روش جدید نیست و پیشینه كهن دارد.
این روش درمانی را هزاران سال پیش در معبد «نور و رنگ شفابخش» در منطقه هلیوپولیس مصر باستان و در یونان پیش از میلاد مسیح و در فرهنگهای باستانی چین و هند استفاده میكردهاند.
نفوذ رنگها و اثرگذاری آنها را در بدن انسان به طرق گوناگون ثابت كردهاند.
پژوهشهای متعدد درباره علل ترجیح رنگی بر رنگی دیگر ، آثار رنگها بر ذهن آدمی ، بر رفتار آدمی ، بر حس تعادل فكری و جسمی ، در تولید شادمانی یا افسردگی ، در تولید آرامش یا بیقراری و چندی موارد دیگر سالها در جریان بودهاند و آثار رنگها را در زندگی انسان نشان دادهاند.
رنگهای خاص بیتردید آثار اقتصادی ، آثار اجتماعی ، آثار جنسی ، آثار روانی ، آثار تعلیمی و تربیتی و ... دارند.
به عنوان مثال رنگ زرد را در آیین بودائیسم ، رنگ كاه گلی را در آیین تصوف ، رنگ سرخ را در آیین كمونیسم ، رنگ سیاه را در مراسم سوگواری همه ملل بر رنگهای دیگر ترجیح میدهند.
محبوبترین رنگها بین عامه مردم غرب رنگ آبی است و پس از آن رنگ سرخ است و نفرت انگیزترین رنگ، بنا به تحقیق روانشناسی رنگ زرد است.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
مسئلهای جدا از رنگها ولی مربوط به آنها این است كه تنها رنگها نیستند كه بر ما نفوذ دارند و آثار گوناگونی بر ما میگذارند، بلکه شكل شیء نیز بیتردید آثاری بر انسان دارد.
واكنش ما به رنگ، به احتمال زیاد واكنشی عاطفی است، در حالی كه واكنش ما به شكل، واكنشی فكری است.
در سال 1930 یک هندی به نام قاضی علی در روزنامه ها اگهی کرد که هر نوع بیماری از سرطان گرفته تا کمر درد را با تابیدن نور به بیمار معالجه خواهد کرد .
انجمن امریکایی طب با کمک قانون از کار او جلوگیری کرد اما اعتقاد به تاثیر رنگها در امریکا از میان نرفت و طبق شواهدی که از مصر به دست امد بیماران را با نورهای رنگی معالجه میکردند .
طبیبان هندی رنگ را به اندازه هوا برای فرد ضروری میدانسته و رنگ درمانگرها مدعی هستند که رنگ ها قادر به مداوای بیماریها هستند .
حتی رنگ غذا ها ، رنگ پوشاک و اشیا خانه تاثیر مهمی در سلامتی دارد .
رنگها جايگاه ويژه اي در زندگي انسان دارند و هرروز ما را احاطه ميكنند و چنان با محيط اطراف ما عجين شده اند كه تنها زماني پي به وجودشان ميبريم كه يكباره خود را نشان دهند براي مثال موقع خريد پيراهن ، موقع انتخاب كاغذ ديواري ، پشت چراغهاي راهنمايي ، موقع تماشاي گلهاي چمنزار در تابستان ، برگ درختان در پاييز .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
طبيعي است كه هر فرد رنگي دلخواه دارد و همين طور رنگهايي كه زياد نميپسندد و اين موضوع نشان مي دهد كه هر رنگ احساس خاصي را در فرد به وجود مي آورد .
رنگ نيرويي را در اختيار فرد ميگذارد كه طبيعي و شفابخش است .
در ابتدا شايد اين امر غير عادي به نظر رسد ولي واقعيت دارد ، رنگ ميتواند روح و روان انسان را شفا دهد و نشاط آور باشد البته در صورتي كه ياد بگيريم ديد آگاهانه نسبت به رنگ داشته باشيم و تا ثير آنها را درك كنيم .
گوناگوني رنگها به اندازه روزهايي است كه از عمر زمين ميگذرد .
رنگ بيانگر و بازتاب احساسات فرد است و به همان اندازه هم سمبل معتبر و ارتباط محسوسي با زندگي اش دارد .
نيوتن اولين كسي بود كه درباره ي ويژگي ماهيت نور تحقيقاتي كرد و آزمايشهاي گوناگوني را انجام داد تا توانست نور سفيد را با عبور از يك منشور به رنگهاي ديگر تجزيه كند .
موفقيت ديگر نيوتن اين بود كه ثابت كرد هركدام از رنگها طول موج مخصوصي دارند و نور خود را در سطح انرژي متفاوتي ساطع ميكنند که براي درك بهتر اين موضوع مي توان امواج دريا را پيش خود تصور كنيد .
موج هاي بلند تر نيروي فوق العاده زيادي دارند يعني امواج بلندتر انرژي جنبشي بيشتري نسبت به موجهاي كوچكتر دارند و طبق اين الگو سطح انرژي هر رنگ با رنگ ديگر فرق ميكند .
اين كشف نيوتن سرآغاز پژوهشهايي درباره ماهيت رنگها ، چگونگي انتشار انرژي جنبشي و علت درخشندگي خيره كننده آنها بود .
نقاشي كردن در كودك اولين تلاش ناخود آگاه براي استفاده از نيروي درماني رنگ ها است .
رنگها بيانگر ناراحتيهاي روحي و ذهني هستند ، حالت هايي كه جرات بيان آن را به ديگران نداريد ، رنگها به فرد تعادل روحي ميدهند و اين چيزي جز سلامت رواني نيست .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
>>> تمركز بر رنگ ها و درمان <<<
با چشم بسته مقابل يك منبع نور قوي مثل يك نقطه نوراني قرار بگیرید .
در هواي آزاد تا جايي كه براي چشمها ضرر ندارد در كمال آرامش مقابل منبع نوري قراربگيريد ، نور براحتي از بين پلكها وارد چشم ميشود .
بعد از مدتي جلوي چشم نور قرمز خيره كننده اي ميبينيد ، سعي كنيد با اراده رنگ قرمز جلوي چشم را به رنگهاي زرد ، سبز يا آبي تغيير دهيد يا برعكس ، قرمز را به بنفش ، آبي ، سبز و زرد تغيير دهيد .
وقتي بر روي رنگهاي گرم چون قرمز ، نارنجي و زرد تمركز كرده باشيد ، پلكها براحتي از هم باز ميشوند اما با رنگهاي سردي چون فيروزه اي ، آبي و بنفش احساس ميكنيد پلكها سنگين شده اند .
اين تمرين را با رنگهاي دلخواه خود انجام دهيد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رنگهايي كه بر آنها تمركز مي كنيد بايد خالص و شفاف باشند تا تاثير شان بيشتر شود و از رنگهايي كه سياه و سفيد در آنها باشد استفاده نكنيد .
در موقع انجام دادن تمرين راحت و منظم نفس بكشيد و خيلي طبيعي باشيد اگر تمرين تمركز روي دايره رنگ را تنها دوبار در هفته و هر بار بمدت ده تا پانزده دقيقه انجام دهيد ، خيلي زود بر افكارتان مسلط خواهيد شد .
به علاوه اين تمرين كمكي است تا شما به سلامت روحي ، رواني و جسمي پايدار برسيد .
تمركز بررنگها ، به ويژه در هنگام ابتلا به بيماري ، يا وقتي كه قصد داريد عضوي از بدن را تقويت كنيد ، توصيه ميشود .
بعنوان مثال براي درمان افسردگي و احساس تنهايي ، تمركز بر رنگهاي گرم ، نشاط آور خواهد بود .
نارنجي بعنوان نقطه عطف گرماي طيف نور ، احساس گرماي شديدي را در انسان پديد مي آورد وقتي تصميم ميگيريد رنگ درماني را انتخاب كنيد ، بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه تطابق رنگ انتخابي با رنگ لباستان بر روند درمان تاثير ميگذارد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رنگ لباس بخصوص لباسهاي زير تاثير بسيار زيادي بر درمان دارد ، چون بدن در مقابل امواج رنگها مقاومت ميكند و مدتي طولاني طول ميكشد تا با آنها ارتباط برقرار كنيد ، پس پوشيدن لباس همرنگ با رنگ مورد آزمايش در تسريع ايجاد ارتباط مؤثر است .
رنگ هايي كه براي لباس رو انتخاب ميكنيد ، به طور مستقيم و غير مستقيم بر رفتار شما تاثير مي گذارد .
از يك طرف بر رفتار شما و از طرف ديگر بر رفتار افراديكه با آنها برخورد ميكنيد زیرا آنها مطابق با رنگي كه لباستان دارد ، واكنش نشان ميدهند .
مثلاً همه ميدانيم رنگ سياه ناخواسته انسان را از محيط اطراف جدا ميكند ، چون درخشش رنگ سياه حاكي از انزواي مطلق است و سياه نمايانگر مرز مطلقي است كه در فراسوي آن زندگي متوقف ميشود .
به كساني كه در برقرار كردن ارتباط با ديگران مشكل دارند ، توصيه ميشود تون هاي رنگ زرد را در لباسهايشان انتخاب كنند .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رنگهايي كه در محيط زندگي و كار ما هستند نه فقط از راه ديدن بلكه به واسطه امواجي كه از خود ساطع ميكنند برما اثر ميگذارند .
اين كه صبح ها و شب ها اولين و آخرين نگاهمان به چه رنگي مي افتد ، بسيار مهم است مثلاً اگر موقع خواب به رنگ آبي نگاه كنيم امواج رنگ آبي اثر آرام بخشي برما ميگذارد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
>>> نماد و خصوصیات رنگ ها <<<
رنگ آبي :
رنگ آبي احساس سرما را در ما بوجود مي آورد .
از نظر پزشكي اين رنگ به مفهوم انقباض است ، بنابراين براي درمان تب مؤثر است و اغلب در درمان التهاب هاي پوستي به كار ميرود .
فشارخون را ميتوان به كمك رنگ آبي پايين آورد و در هنگام بيماري و خستگي نياز به اين رنگ بيشتر ميشود .
اگر گردش خونتان منظم است و قلبتان هم ضعيف نيست ميتوانيد در موقع سرما خوردگي با ملحفه اي آبي رنگ خود را بپوشانيد ، همين طور پوشيدن لباس خواب آبي رنگ در پايين آوردن تب مفيد است .
بهتر است اتاق خواب كساني كه دچار اختلالات خواب هستند به رنگ آبي باشد ، نور آبي روشن انسان را به خوابيدن ترغيب ميكند و سيستم عصب را عميقاً آرام مينمايد .
اين رنگ آمادگي مبارزه با سموم بدن را در ما بر مي انگيزد و با كمك رنگ لاجوردي ميتوانيد گرفتگي هاي ناگهاني عضله و اضظراب را برطرف كنيد .
نور آبي براي درمان رماتيسم (خاصيت خشك كردن) ، سردرد (آرامش بخش بودن) ، ناراحتي هاي دوران بلوغ ، التهابهاي پوستي و گرفتگي عضله مؤثر است .
آبي رنگي كه احساس رضايت را در انسان به وجود مي آورد و رنگ محافظه كاري ، موفقيت ، فداكاري ، تفكر و درون نگري است .
بنابراين آبي مشخصه افرادي است كه با تلاش و كوشش به موفقيت ميرسند ، با ديگران روابط مناسبي دارند و به ندرت كاري را براساس تمايلات آني خود انجام ميدهند اما با دقت و مهارت آن را كنترل ميكنند ، اين افراد ميتوانند مديران و ورزشكاران توانايي باشند .
علاقه مندان رنگ آبي افراد معقولي هستند و زندگي خود را نمونه ميدانند ، هرچند ممكن است اين فرض درست نباشد .
تيپ هاي این افراد محتاط و با ثبات و غالباً قابل تحسين هستند و همه آنها به اين خصايص خود كاملاً آگاهند .
عدم علاقه به رنگ آبي نشانه شورش ، احساس گناه و شكست و ناراحتي از پيشرفت هاي كساني است كه احتمالاً به اندازه آنها تلاش نكرده اند .
در حقيقت دوست نداشتن رنگ آبي باعث تاسف است ، چراكه ممكن است نتيجه روان رنجوري يا حداقل غمي بزرگ باشد در صورت به كار بردن رنگ آبي با مكلمش ، نارنجي ، نشاطي آرامش بخش در فرد ايجاد مي شود .
رنگ قرمز :
در روان شناسي رنگ قرمز به مفهوم اعتماد بنفس است ، از اين رو در درمان ترس از اين رنگ بهره مي گيرند .
در رنگ درماني براي به جريان انداختن مجدد انرژي ذخيره شده بدن و افزايش گرماي آن از رنگ قرمز استفاده ميكنند .
رنگ قرمز به ويژه زماني كه با زرد مخلوط ميشود ، بدن را گرم ميكند و انرژي آنرا بالا مي برد .
توجه داشته باشيد رنگ قرمز بيش از هر چيز باعث تحريك سرخرگها ميشود كه سلامت و نشاط فراواني به دنبال دارد و در درمان سستي ، بي حالي و افسردگي بسيار مؤثر است .
با اينكه رنگ قرمز نشاط اور است ، اما افراد با نشاط و سرزنده از رنگ قرمز بيزارند رنگ قرمز در درمان بيماري هاي خوني بسيار مؤثر است .
مثلاً در درمان مسموميت هاي خوني ، لباس هاي زير بيمار بايد براي مدت طولاني تقريباً ۲ تا ۳ ماه رنگ قرمز خالص باشد و روزانه پانزده تا بيست دقيقه غرق تماشاي رنگ قرمز خالص شود ، يا فكرش را روي رنگ قرمز متمركز كند .
«رونالد هانت» در كتاب «هفت كليد رنگ درماني» اين پرتو را انرژي ساز و پدر سر زندگي و نشاط قلمداد مي كند .
قرمز مناسب ترين رنگ براي درمان كم خوني و كمبود آهن بدن است و در موقعي كه احساس كرديد بدنتان كمبود انرژي دارد و يا ضعف جسمي داريد ، رنگ قرمز را در ذهنتان تصور كنيد .
اگر تحت درمان بيماري خوني هستيد تا آنجا كه امكان دارد از مواد غذايي قرمز رنگ مثل تربچه ، آلبالو ، كلم قرمز ، لبو ، توت فرنگي يا تمشك استفاده كنيد .
رنگ قرمز به جابجايي مواد و هضم آنها كمك ميكند از اين رو درمان یبوست مؤثر است .
در خونريزي هاي شديد ، يا جراحت هاي خارجي همراه با خونريزي و كم خوني در زنان ، درمان با رنگ قرمز آهن خون را زياد ميكند علاوه بر آن در عادات ماهانه شديد و يا به تاخير افتادن اختلالات گردش خون درمان بارنگ قرمز توصيه ميشود .
رنگ زرد :
رنگ زرد بيشتر با روح و روان سر و كار دارد ، هم افراد عاقل و با هوش آن را انتخاب ميكنند ، هم افراد عقب مانده ذهني .
سر و كار داشتن بارنگ زرد به ما كمك ميكند تا به مجهولات و اختلالات وجودمان پي ببريم .
نيروي شفابخش رنگ زرد ، بيانگر حالات زنانه اين رنگ است و رنگ زرد ميتواند حالات زنانه را در فرد تقويت كند.
تيپ زرد به نوآوري ، خلاقيت و حكمت علاقه مند است و اين تيپ معمولاً درون نگر ، باريك بين و در برابر دنيا و افراد با استعداد آن ، معتقد به اصول است .
زرد در درمان افسردگي هاي عصبي به خوبي كارساز است و به عنوان درمان ضد افسردگي شناخته شده است .
در درمان افسردگي با رنگ زرد معمولاً بدن واكنش هاي دفاعي چون سوزش چشم از خود بروز ميدهد ، اما درست با همين تحريك چشم ، سيستم عصبي نيز تحريك ميشود و به اين طريق تمام بدن نيرويش را براي مقابله با افسردگي فرا ميخواند ، چون رنگ زرد سيستم عصبي را نيز تحريك ميكند .
اين رنگ را «خوراك اعصاب » ناميده اند .
افراد پر جنب و جوش و عصبي كه غده تيروئيدي پركاري دارند و دچار حمله هاي عصبي ميشوند ، نبايد به مدت طولاني در معرض رنگ زرد باشند .
رنگ زرد در كارهايي كه تفكر و خلاقيت در آنها نقش دارد ، سودمند است ، از اين رو توصيه ميشود به ميز تحريرتان رنگ زرد بزنيد .
رنگ زرد فشار خون را بالا ميبرد و ضعف معده و كليه را بهبود ميبخشد .
اگر معده اي كم كار داريد براي تحريك آن ميتوانيد بين پنجمين و ششمين دنده هاي قفسه سينه نور زرد بتابانيد يا در موضع ، سنگ زرد بگذاريد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
خاكستري : گوشه گيري ، عدم فعاليت و بي تفاوتي .
آبي : نياز به آرامش كامل و خشنودي خاطر و علاقه مند زياد به دوستان و نزديكان .
سبز : پشت كار و استقامت ، قدرت اراده ، غرور و بلند پروازي .
قرمز : داشتن آرزوهاي بسيار – شور و شوق زندگي – تهور و قدرت اراده
زرد : پيشرفت بلامانع ، اميد به حل مشكلات زندگي
بنفش : روحيه شاعرانه و رومانتيك ، دوستار هنر و زيبايي ، متكي بودن بر ديگران
قهوه اي : نياز شديد به آسايش جسمي و روحي ، فعال ، علاقه بسيار زياد به خانواده .
سياه : بي علاقگي به زندگي ، نفي هرچيز ، بدبيني و ناباروري و لجاجت .
آبي تيره (سرمه اي) : انديشيدن درباره ي اين رنگ از يك تاثير آرامبخش در سيستم اعصاب مركزي برخوردار است ، آبي تيره از عمق و كمال چشمگيري برخوردار است ، به ويژه مطلوب افرادي است كه اضافه وزن دارند و نشانگر خشنودي و كاميابي است .
استفاده از رنگ معمولاً به شكل نور رنگی برای تولید آثار شفابخش را رنگ درمانی مینامند.
رنگ درمانی یك روش جدید نیست و پیشینه كهن دارد.
این روش درمانی را هزاران سال پیش در معبد «نور و رنگ شفابخش» در منطقه هلیوپولیس مصر باستان و در یونان پیش از میلاد مسیح و در فرهنگهای باستانی چین و هند استفاده میكردهاند.
نفوذ رنگها و اثرگذاری آنها را در بدن انسان به طرق گوناگون ثابت كردهاند.
پژوهشهای متعدد درباره علل ترجیح رنگی بر رنگی دیگر ، آثار رنگها بر ذهن آدمی ، بر رفتار آدمی ، بر حس تعادل فكری و جسمی ، در تولید شادمانی یا افسردگی ، در تولید آرامش یا بیقراری و چندی موارد دیگر سالها در جریان بودهاند و آثار رنگها را در زندگی انسان نشان دادهاند.
رنگهای خاص بیتردید آثار اقتصادی ، آثار اجتماعی ، آثار جنسی ، آثار روانی ، آثار تعلیمی و تربیتی و ... دارند.
به عنوان مثال رنگ زرد را در آیین بودائیسم ، رنگ كاه گلی را در آیین تصوف ، رنگ سرخ را در آیین كمونیسم ، رنگ سیاه را در مراسم سوگواری همه ملل بر رنگهای دیگر ترجیح میدهند.
محبوبترین رنگها بین عامه مردم غرب رنگ آبی است و پس از آن رنگ سرخ است و نفرت انگیزترین رنگ، بنا به تحقیق روانشناسی رنگ زرد است.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
مسئلهای جدا از رنگها ولی مربوط به آنها این است كه تنها رنگها نیستند كه بر ما نفوذ دارند و آثار گوناگونی بر ما میگذارند، بلکه شكل شیء نیز بیتردید آثاری بر انسان دارد.
واكنش ما به رنگ، به احتمال زیاد واكنشی عاطفی است، در حالی كه واكنش ما به شكل، واكنشی فكری است.
در سال 1930 یک هندی به نام قاضی علی در روزنامه ها اگهی کرد که هر نوع بیماری از سرطان گرفته تا کمر درد را با تابیدن نور به بیمار معالجه خواهد کرد .
انجمن امریکایی طب با کمک قانون از کار او جلوگیری کرد اما اعتقاد به تاثیر رنگها در امریکا از میان نرفت و طبق شواهدی که از مصر به دست امد بیماران را با نورهای رنگی معالجه میکردند .
طبیبان هندی رنگ را به اندازه هوا برای فرد ضروری میدانسته و رنگ درمانگرها مدعی هستند که رنگ ها قادر به مداوای بیماریها هستند .
حتی رنگ غذا ها ، رنگ پوشاک و اشیا خانه تاثیر مهمی در سلامتی دارد .
رنگها جايگاه ويژه اي در زندگي انسان دارند و هرروز ما را احاطه ميكنند و چنان با محيط اطراف ما عجين شده اند كه تنها زماني پي به وجودشان ميبريم كه يكباره خود را نشان دهند براي مثال موقع خريد پيراهن ، موقع انتخاب كاغذ ديواري ، پشت چراغهاي راهنمايي ، موقع تماشاي گلهاي چمنزار در تابستان ، برگ درختان در پاييز .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
طبيعي است كه هر فرد رنگي دلخواه دارد و همين طور رنگهايي كه زياد نميپسندد و اين موضوع نشان مي دهد كه هر رنگ احساس خاصي را در فرد به وجود مي آورد .
رنگ نيرويي را در اختيار فرد ميگذارد كه طبيعي و شفابخش است .
در ابتدا شايد اين امر غير عادي به نظر رسد ولي واقعيت دارد ، رنگ ميتواند روح و روان انسان را شفا دهد و نشاط آور باشد البته در صورتي كه ياد بگيريم ديد آگاهانه نسبت به رنگ داشته باشيم و تا ثير آنها را درك كنيم .
گوناگوني رنگها به اندازه روزهايي است كه از عمر زمين ميگذرد .
رنگ بيانگر و بازتاب احساسات فرد است و به همان اندازه هم سمبل معتبر و ارتباط محسوسي با زندگي اش دارد .
نيوتن اولين كسي بود كه درباره ي ويژگي ماهيت نور تحقيقاتي كرد و آزمايشهاي گوناگوني را انجام داد تا توانست نور سفيد را با عبور از يك منشور به رنگهاي ديگر تجزيه كند .
موفقيت ديگر نيوتن اين بود كه ثابت كرد هركدام از رنگها طول موج مخصوصي دارند و نور خود را در سطح انرژي متفاوتي ساطع ميكنند که براي درك بهتر اين موضوع مي توان امواج دريا را پيش خود تصور كنيد .
موج هاي بلند تر نيروي فوق العاده زيادي دارند يعني امواج بلندتر انرژي جنبشي بيشتري نسبت به موجهاي كوچكتر دارند و طبق اين الگو سطح انرژي هر رنگ با رنگ ديگر فرق ميكند .
اين كشف نيوتن سرآغاز پژوهشهايي درباره ماهيت رنگها ، چگونگي انتشار انرژي جنبشي و علت درخشندگي خيره كننده آنها بود .
نقاشي كردن در كودك اولين تلاش ناخود آگاه براي استفاده از نيروي درماني رنگ ها است .
رنگها بيانگر ناراحتيهاي روحي و ذهني هستند ، حالت هايي كه جرات بيان آن را به ديگران نداريد ، رنگها به فرد تعادل روحي ميدهند و اين چيزي جز سلامت رواني نيست .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
>>> تمركز بر رنگ ها و درمان <<<
با چشم بسته مقابل يك منبع نور قوي مثل يك نقطه نوراني قرار بگیرید .
در هواي آزاد تا جايي كه براي چشمها ضرر ندارد در كمال آرامش مقابل منبع نوري قراربگيريد ، نور براحتي از بين پلكها وارد چشم ميشود .
بعد از مدتي جلوي چشم نور قرمز خيره كننده اي ميبينيد ، سعي كنيد با اراده رنگ قرمز جلوي چشم را به رنگهاي زرد ، سبز يا آبي تغيير دهيد يا برعكس ، قرمز را به بنفش ، آبي ، سبز و زرد تغيير دهيد .
وقتي بر روي رنگهاي گرم چون قرمز ، نارنجي و زرد تمركز كرده باشيد ، پلكها براحتي از هم باز ميشوند اما با رنگهاي سردي چون فيروزه اي ، آبي و بنفش احساس ميكنيد پلكها سنگين شده اند .
اين تمرين را با رنگهاي دلخواه خود انجام دهيد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رنگهايي كه بر آنها تمركز مي كنيد بايد خالص و شفاف باشند تا تاثير شان بيشتر شود و از رنگهايي كه سياه و سفيد در آنها باشد استفاده نكنيد .
در موقع انجام دادن تمرين راحت و منظم نفس بكشيد و خيلي طبيعي باشيد اگر تمرين تمركز روي دايره رنگ را تنها دوبار در هفته و هر بار بمدت ده تا پانزده دقيقه انجام دهيد ، خيلي زود بر افكارتان مسلط خواهيد شد .
به علاوه اين تمرين كمكي است تا شما به سلامت روحي ، رواني و جسمي پايدار برسيد .
تمركز بررنگها ، به ويژه در هنگام ابتلا به بيماري ، يا وقتي كه قصد داريد عضوي از بدن را تقويت كنيد ، توصيه ميشود .
بعنوان مثال براي درمان افسردگي و احساس تنهايي ، تمركز بر رنگهاي گرم ، نشاط آور خواهد بود .
نارنجي بعنوان نقطه عطف گرماي طيف نور ، احساس گرماي شديدي را در انسان پديد مي آورد وقتي تصميم ميگيريد رنگ درماني را انتخاب كنيد ، بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه تطابق رنگ انتخابي با رنگ لباستان بر روند درمان تاثير ميگذارد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رنگ لباس بخصوص لباسهاي زير تاثير بسيار زيادي بر درمان دارد ، چون بدن در مقابل امواج رنگها مقاومت ميكند و مدتي طولاني طول ميكشد تا با آنها ارتباط برقرار كنيد ، پس پوشيدن لباس همرنگ با رنگ مورد آزمايش در تسريع ايجاد ارتباط مؤثر است .
رنگ هايي كه براي لباس رو انتخاب ميكنيد ، به طور مستقيم و غير مستقيم بر رفتار شما تاثير مي گذارد .
از يك طرف بر رفتار شما و از طرف ديگر بر رفتار افراديكه با آنها برخورد ميكنيد زیرا آنها مطابق با رنگي كه لباستان دارد ، واكنش نشان ميدهند .
مثلاً همه ميدانيم رنگ سياه ناخواسته انسان را از محيط اطراف جدا ميكند ، چون درخشش رنگ سياه حاكي از انزواي مطلق است و سياه نمايانگر مرز مطلقي است كه در فراسوي آن زندگي متوقف ميشود .
به كساني كه در برقرار كردن ارتباط با ديگران مشكل دارند ، توصيه ميشود تون هاي رنگ زرد را در لباسهايشان انتخاب كنند .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رنگهايي كه در محيط زندگي و كار ما هستند نه فقط از راه ديدن بلكه به واسطه امواجي كه از خود ساطع ميكنند برما اثر ميگذارند .
اين كه صبح ها و شب ها اولين و آخرين نگاهمان به چه رنگي مي افتد ، بسيار مهم است مثلاً اگر موقع خواب به رنگ آبي نگاه كنيم امواج رنگ آبي اثر آرام بخشي برما ميگذارد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
>>> نماد و خصوصیات رنگ ها <<<
رنگ آبي :
رنگ آبي احساس سرما را در ما بوجود مي آورد .
از نظر پزشكي اين رنگ به مفهوم انقباض است ، بنابراين براي درمان تب مؤثر است و اغلب در درمان التهاب هاي پوستي به كار ميرود .
فشارخون را ميتوان به كمك رنگ آبي پايين آورد و در هنگام بيماري و خستگي نياز به اين رنگ بيشتر ميشود .
اگر گردش خونتان منظم است و قلبتان هم ضعيف نيست ميتوانيد در موقع سرما خوردگي با ملحفه اي آبي رنگ خود را بپوشانيد ، همين طور پوشيدن لباس خواب آبي رنگ در پايين آوردن تب مفيد است .
بهتر است اتاق خواب كساني كه دچار اختلالات خواب هستند به رنگ آبي باشد ، نور آبي روشن انسان را به خوابيدن ترغيب ميكند و سيستم عصب را عميقاً آرام مينمايد .
اين رنگ آمادگي مبارزه با سموم بدن را در ما بر مي انگيزد و با كمك رنگ لاجوردي ميتوانيد گرفتگي هاي ناگهاني عضله و اضظراب را برطرف كنيد .
نور آبي براي درمان رماتيسم (خاصيت خشك كردن) ، سردرد (آرامش بخش بودن) ، ناراحتي هاي دوران بلوغ ، التهابهاي پوستي و گرفتگي عضله مؤثر است .
آبي رنگي كه احساس رضايت را در انسان به وجود مي آورد و رنگ محافظه كاري ، موفقيت ، فداكاري ، تفكر و درون نگري است .
بنابراين آبي مشخصه افرادي است كه با تلاش و كوشش به موفقيت ميرسند ، با ديگران روابط مناسبي دارند و به ندرت كاري را براساس تمايلات آني خود انجام ميدهند اما با دقت و مهارت آن را كنترل ميكنند ، اين افراد ميتوانند مديران و ورزشكاران توانايي باشند .
علاقه مندان رنگ آبي افراد معقولي هستند و زندگي خود را نمونه ميدانند ، هرچند ممكن است اين فرض درست نباشد .
تيپ هاي این افراد محتاط و با ثبات و غالباً قابل تحسين هستند و همه آنها به اين خصايص خود كاملاً آگاهند .
عدم علاقه به رنگ آبي نشانه شورش ، احساس گناه و شكست و ناراحتي از پيشرفت هاي كساني است كه احتمالاً به اندازه آنها تلاش نكرده اند .
در حقيقت دوست نداشتن رنگ آبي باعث تاسف است ، چراكه ممكن است نتيجه روان رنجوري يا حداقل غمي بزرگ باشد در صورت به كار بردن رنگ آبي با مكلمش ، نارنجي ، نشاطي آرامش بخش در فرد ايجاد مي شود .
رنگ قرمز :
در روان شناسي رنگ قرمز به مفهوم اعتماد بنفس است ، از اين رو در درمان ترس از اين رنگ بهره مي گيرند .
در رنگ درماني براي به جريان انداختن مجدد انرژي ذخيره شده بدن و افزايش گرماي آن از رنگ قرمز استفاده ميكنند .
رنگ قرمز به ويژه زماني كه با زرد مخلوط ميشود ، بدن را گرم ميكند و انرژي آنرا بالا مي برد .
توجه داشته باشيد رنگ قرمز بيش از هر چيز باعث تحريك سرخرگها ميشود كه سلامت و نشاط فراواني به دنبال دارد و در درمان سستي ، بي حالي و افسردگي بسيار مؤثر است .
با اينكه رنگ قرمز نشاط اور است ، اما افراد با نشاط و سرزنده از رنگ قرمز بيزارند رنگ قرمز در درمان بيماري هاي خوني بسيار مؤثر است .
مثلاً در درمان مسموميت هاي خوني ، لباس هاي زير بيمار بايد براي مدت طولاني تقريباً ۲ تا ۳ ماه رنگ قرمز خالص باشد و روزانه پانزده تا بيست دقيقه غرق تماشاي رنگ قرمز خالص شود ، يا فكرش را روي رنگ قرمز متمركز كند .
«رونالد هانت» در كتاب «هفت كليد رنگ درماني» اين پرتو را انرژي ساز و پدر سر زندگي و نشاط قلمداد مي كند .
قرمز مناسب ترين رنگ براي درمان كم خوني و كمبود آهن بدن است و در موقعي كه احساس كرديد بدنتان كمبود انرژي دارد و يا ضعف جسمي داريد ، رنگ قرمز را در ذهنتان تصور كنيد .
اگر تحت درمان بيماري خوني هستيد تا آنجا كه امكان دارد از مواد غذايي قرمز رنگ مثل تربچه ، آلبالو ، كلم قرمز ، لبو ، توت فرنگي يا تمشك استفاده كنيد .
رنگ قرمز به جابجايي مواد و هضم آنها كمك ميكند از اين رو درمان یبوست مؤثر است .
در خونريزي هاي شديد ، يا جراحت هاي خارجي همراه با خونريزي و كم خوني در زنان ، درمان با رنگ قرمز آهن خون را زياد ميكند علاوه بر آن در عادات ماهانه شديد و يا به تاخير افتادن اختلالات گردش خون درمان بارنگ قرمز توصيه ميشود .
رنگ زرد :
رنگ زرد بيشتر با روح و روان سر و كار دارد ، هم افراد عاقل و با هوش آن را انتخاب ميكنند ، هم افراد عقب مانده ذهني .
سر و كار داشتن بارنگ زرد به ما كمك ميكند تا به مجهولات و اختلالات وجودمان پي ببريم .
نيروي شفابخش رنگ زرد ، بيانگر حالات زنانه اين رنگ است و رنگ زرد ميتواند حالات زنانه را در فرد تقويت كند.
تيپ زرد به نوآوري ، خلاقيت و حكمت علاقه مند است و اين تيپ معمولاً درون نگر ، باريك بين و در برابر دنيا و افراد با استعداد آن ، معتقد به اصول است .
زرد در درمان افسردگي هاي عصبي به خوبي كارساز است و به عنوان درمان ضد افسردگي شناخته شده است .
در درمان افسردگي با رنگ زرد معمولاً بدن واكنش هاي دفاعي چون سوزش چشم از خود بروز ميدهد ، اما درست با همين تحريك چشم ، سيستم عصبي نيز تحريك ميشود و به اين طريق تمام بدن نيرويش را براي مقابله با افسردگي فرا ميخواند ، چون رنگ زرد سيستم عصبي را نيز تحريك ميكند .
اين رنگ را «خوراك اعصاب » ناميده اند .
افراد پر جنب و جوش و عصبي كه غده تيروئيدي پركاري دارند و دچار حمله هاي عصبي ميشوند ، نبايد به مدت طولاني در معرض رنگ زرد باشند .
رنگ زرد در كارهايي كه تفكر و خلاقيت در آنها نقش دارد ، سودمند است ، از اين رو توصيه ميشود به ميز تحريرتان رنگ زرد بزنيد .
رنگ زرد فشار خون را بالا ميبرد و ضعف معده و كليه را بهبود ميبخشد .
اگر معده اي كم كار داريد براي تحريك آن ميتوانيد بين پنجمين و ششمين دنده هاي قفسه سينه نور زرد بتابانيد يا در موضع ، سنگ زرد بگذاريد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
خاكستري : گوشه گيري ، عدم فعاليت و بي تفاوتي .
آبي : نياز به آرامش كامل و خشنودي خاطر و علاقه مند زياد به دوستان و نزديكان .
سبز : پشت كار و استقامت ، قدرت اراده ، غرور و بلند پروازي .
قرمز : داشتن آرزوهاي بسيار – شور و شوق زندگي – تهور و قدرت اراده
زرد : پيشرفت بلامانع ، اميد به حل مشكلات زندگي
بنفش : روحيه شاعرانه و رومانتيك ، دوستار هنر و زيبايي ، متكي بودن بر ديگران
قهوه اي : نياز شديد به آسايش جسمي و روحي ، فعال ، علاقه بسيار زياد به خانواده .
سياه : بي علاقگي به زندگي ، نفي هرچيز ، بدبيني و ناباروري و لجاجت .
آبي تيره (سرمه اي) : انديشيدن درباره ي اين رنگ از يك تاثير آرامبخش در سيستم اعصاب مركزي برخوردار است ، آبي تيره از عمق و كمال چشمگيري برخوردار است ، به ويژه مطلوب افرادي است كه اضافه وزن دارند و نشانگر خشنودي و كاميابي است .