مژگان
09-22-2010, 09:12 PM
http://pnu-club.com/imported/2010/09/2895.jpg
غذاهای زیادی می توانند سبب
سردرد (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/other_disease/2004/2/21/5566.html) شوند. اما این بدان معنا نیست که فقط غذاهای خاصی باعث سردرد می شوند ، بلکه عادات غذایی هم در این میان نقش تعیین کننده ای دارد. روزه داری (http://www.tebyan.net/nutrition_health/islam_health/ramadan_health/2003/11/6/4224.html) ، تشنگی یا عدم مصرف یک وعده غذایی نیز سبب سردرد می شوند. با دنبال کردن روند سردرد ممکن است بتوانید تشخیص دهید که چه غذاهایی سبب سردرد (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/nerves/2003/10/5/3777.html) شما می شوند. مواد غذایی حاوی تیرامین ، الکل ، غذاهای سرد و تعدادی مواد غذایی دیگر باعث سردرد می شوند. روزه داری ، تشنگی یا عدم مصرف یک وعده غذایی نیز سبب سردرد می شوند.
تعدادی از غذاها ، نوشیدنی ها و افزودنی هایی که به طور معمول با سردرد در ارتباط می باشند ،عبارتند از :
پنیر کهنه و سایر غذاهای حاوی تیرآمین
تیرآمین ماده ای است که به طور طبیعی در تعدادی از غذاها وجود دارد. این ماده در اثر شکستن زنجیره ی پروتئینی غذاهای مانده به وجود می آید. معمولاً هر قدر ماده ی غذایی پروتئینی مانده تر باشد، حاوی تیرآمین بیشتری نیز می باشد. میزان تیرآمین در پنیر، با توجه به نوع فرآیند، نوع تخمیر، قدمت، نوع فساد و حتی نوع آلودگی باکتریایی متفاوت است. پرهیز از مصرف مواد غذایی حاوی تیرآمین مانند پنیر مانده ، نوشیدنی های الکلی ، برخی گوشت های فرآیند شده و غذاهای ایجاد کننده ی
فشار خون (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/heart/2003/8/10/3069.html) ، به خصوص برای افرادی که از داروهای بازدارنده ی مونوآمین اکسیداز برای درمان سردرد خود استفاده می کنند، ضروری به نظر می رسد.پنیرهای ذکر شده در زیر دارای بیشترین میزان تیرآمین می باشند :
- پنیر آبی (نوعی پنیر که قارچی آبی رنگ روی آن می نشیند) ، چدار، استیلتون (نوعی پنیر انگلیسی)، فتا ، موزارلا، پارمزان، سوئیسی و پنیر پرورده .
http://pnu-club.com/imported/2010/09/2896.jpg
الکل
هنگام مصرف الکل، خون بیشتری به سمت مغز می رسد. بسیاری از دانشمندان عامل ایجاد کننده ی سردرد را ناخالصی موجود در الکل یا محصول فرعی ناشی از سوخت و ساز الکل در بدن می دانند.
غذاهای سرد
غذاهای سرد نیز در برخی افراد سبب سردرد می شود. زمانی که درجه ی حرارت بدن، به دلیل ورزش یا حرارت بالای محیط افزایش یافته باشد و ماده ی غذایی سردی مصرف شود، دردی که در ناحیه ی پیشانی حس می شود حداقل 60-25 ثانیه و حداکثر برای دو دقیقه به طول می انجامد. بیش از 90 درصد افرادی که از
میگرن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/nerves/2002/9/1/567.html) رنج می برند، حساسیت به بستنی و مواد غذایی سرد را اظهار کرده اند.سایر مواد غذایی ایجاد کننده سردرد
بادام زمینی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/nuts_seeds/2003/11/19/4408.html) ، کره ی بادام زمینی ، سایر مغرها نظیر پسته (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/nuts_seeds/2005/3/14/10801.html) و گردو و بادام (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/nuts_seeds/2004/12/20/9758.html) ، پیتزا ، چیپس سیب زمینی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/vegetables/2005/5/24/11573.html) ، جگر مرغ یا سایر قسمت های گوشت ، ماهی دودی ، نان (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/carbohydrates/2004/8/8/7804.html) ، کراکر و دسرهای حاوی پنیر، موز (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/other_fuits/2005/2/24/10562.html) رسیده ، میوه های اسیدی مانند مرکبات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/winter_fruits/2005/2/16/10470.html) ، آلو (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/summer_fruits/2005/7/12/12100.html) قرمز، تمشک (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/summer_fruits/2003/9/26/3652.html) ، کیوی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/other_fuits/2003/8/24/3227.html) ، آناناس ، انواع میوه های خشک مانند انجیر (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/winter_fruits/2005/9/15/13169.html) خشک ، کشمش ، خرما (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/other_fuits/2004/10/27/9001.html) ، سوپ تهیه شده با عصاره ی گوشت یا سوپ رقیق (به جز آب گوشت تهیه شده در منزل) ، فرآورده های شیری پرورده نظیر خامه ی ترش ، سرشیر ، ماست (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/dairy_products/2004/12/8/9613.html) ، کافئین موجود در شکلات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/nuts_seeds/2004/12/18/9719.html) ، کاکائو (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/nutrition_news/2003/5/4/2097.html) و نوشیدنی هایی مانند قهوه (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/drinks/2003/7/20/2852.html) ، چای (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/drinks/2002/10/14/638.html) و نوشابه های (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/dairy_products/2004/7/26/7611.html) غیرالکلی گازدار و همچنین کافئین موجود در برخی داروها ، آسپارتام و سایر شیرین کننده های مصنوعی .منبع : ماهنامه دنیای تغذیه
غذاهای زیادی می توانند سبب
سردرد (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/other_disease/2004/2/21/5566.html) شوند. اما این بدان معنا نیست که فقط غذاهای خاصی باعث سردرد می شوند ، بلکه عادات غذایی هم در این میان نقش تعیین کننده ای دارد. روزه داری (http://www.tebyan.net/nutrition_health/islam_health/ramadan_health/2003/11/6/4224.html) ، تشنگی یا عدم مصرف یک وعده غذایی نیز سبب سردرد می شوند. با دنبال کردن روند سردرد ممکن است بتوانید تشخیص دهید که چه غذاهایی سبب سردرد (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/nerves/2003/10/5/3777.html) شما می شوند. مواد غذایی حاوی تیرامین ، الکل ، غذاهای سرد و تعدادی مواد غذایی دیگر باعث سردرد می شوند. روزه داری ، تشنگی یا عدم مصرف یک وعده غذایی نیز سبب سردرد می شوند.
تعدادی از غذاها ، نوشیدنی ها و افزودنی هایی که به طور معمول با سردرد در ارتباط می باشند ،عبارتند از :
پنیر کهنه و سایر غذاهای حاوی تیرآمین
تیرآمین ماده ای است که به طور طبیعی در تعدادی از غذاها وجود دارد. این ماده در اثر شکستن زنجیره ی پروتئینی غذاهای مانده به وجود می آید. معمولاً هر قدر ماده ی غذایی پروتئینی مانده تر باشد، حاوی تیرآمین بیشتری نیز می باشد. میزان تیرآمین در پنیر، با توجه به نوع فرآیند، نوع تخمیر، قدمت، نوع فساد و حتی نوع آلودگی باکتریایی متفاوت است. پرهیز از مصرف مواد غذایی حاوی تیرآمین مانند پنیر مانده ، نوشیدنی های الکلی ، برخی گوشت های فرآیند شده و غذاهای ایجاد کننده ی
فشار خون (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/heart/2003/8/10/3069.html) ، به خصوص برای افرادی که از داروهای بازدارنده ی مونوآمین اکسیداز برای درمان سردرد خود استفاده می کنند، ضروری به نظر می رسد.پنیرهای ذکر شده در زیر دارای بیشترین میزان تیرآمین می باشند :
- پنیر آبی (نوعی پنیر که قارچی آبی رنگ روی آن می نشیند) ، چدار، استیلتون (نوعی پنیر انگلیسی)، فتا ، موزارلا، پارمزان، سوئیسی و پنیر پرورده .
http://pnu-club.com/imported/2010/09/2896.jpg
الکل
هنگام مصرف الکل، خون بیشتری به سمت مغز می رسد. بسیاری از دانشمندان عامل ایجاد کننده ی سردرد را ناخالصی موجود در الکل یا محصول فرعی ناشی از سوخت و ساز الکل در بدن می دانند.
غذاهای سرد
غذاهای سرد نیز در برخی افراد سبب سردرد می شود. زمانی که درجه ی حرارت بدن، به دلیل ورزش یا حرارت بالای محیط افزایش یافته باشد و ماده ی غذایی سردی مصرف شود، دردی که در ناحیه ی پیشانی حس می شود حداقل 60-25 ثانیه و حداکثر برای دو دقیقه به طول می انجامد. بیش از 90 درصد افرادی که از
میگرن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/nerves/2002/9/1/567.html) رنج می برند، حساسیت به بستنی و مواد غذایی سرد را اظهار کرده اند.سایر مواد غذایی ایجاد کننده سردرد
بادام زمینی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/nuts_seeds/2003/11/19/4408.html) ، کره ی بادام زمینی ، سایر مغرها نظیر پسته (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/nuts_seeds/2005/3/14/10801.html) و گردو و بادام (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/nuts_seeds/2004/12/20/9758.html) ، پیتزا ، چیپس سیب زمینی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/vegetables/2005/5/24/11573.html) ، جگر مرغ یا سایر قسمت های گوشت ، ماهی دودی ، نان (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/carbohydrates/2004/8/8/7804.html) ، کراکر و دسرهای حاوی پنیر، موز (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/other_fuits/2005/2/24/10562.html) رسیده ، میوه های اسیدی مانند مرکبات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/winter_fruits/2005/2/16/10470.html) ، آلو (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/summer_fruits/2005/7/12/12100.html) قرمز، تمشک (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/summer_fruits/2003/9/26/3652.html) ، کیوی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/other_fuits/2003/8/24/3227.html) ، آناناس ، انواع میوه های خشک مانند انجیر (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/winter_fruits/2005/9/15/13169.html) خشک ، کشمش ، خرما (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/fruits/other_fuits/2004/10/27/9001.html) ، سوپ تهیه شده با عصاره ی گوشت یا سوپ رقیق (به جز آب گوشت تهیه شده در منزل) ، فرآورده های شیری پرورده نظیر خامه ی ترش ، سرشیر ، ماست (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/dairy_products/2004/12/8/9613.html) ، کافئین موجود در شکلات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/nuts_seeds/2004/12/18/9719.html) ، کاکائو (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/nutrition_news/2003/5/4/2097.html) و نوشیدنی هایی مانند قهوه (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/drinks/2003/7/20/2852.html) ، چای (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/drinks/2002/10/14/638.html) و نوشابه های (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/dairy_products/2004/7/26/7611.html) غیرالکلی گازدار و همچنین کافئین موجود در برخی داروها ، آسپارتام و سایر شیرین کننده های مصنوعی .منبع : ماهنامه دنیای تغذیه