مژگان
09-02-2010, 11:00 AM
افرادی كه مزاج شان با تابستان همراهی می كند، نظیر افراد "گرم و تر" و "گرم و خشك" بیش از سایر افراد در روزهای گرم آزرده می شوند، از این رو خوردنی و نوشیدنی در این افراد باید متناسب با مزاج شان و مخالف با فصل باشد.
دكتر مهرداد كریمی، متخصص طب سنتی در گفتگو با ایسنا، به افراد دارای مزاج گرم توصیه كرد كه غذاهایی چون فلفل و زنجبیل استفاده نكنند.
وی با بیان این كه نوشیدن مایعات سرد، حرارت بدن را كاهش می دهد، افزود: استفاده از نوشیدنی های سنتی نظیر آبلیمو، بالنگ، هندوانه، سكنجبین و خیار و آب زرشك برای آرامش اعصاب توصیه می شود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به باور عموم مردم مبنی بر استفاده از خاكشیر برای ایجاد خنكی، گفت: خاكشیر بر خلاف باور عموم، فاقد این خاصیت است، اما فواید درمانی فراوان دیگری دارد و مصرف آن به افراد گرمازده توصیه می شود.
كریمی با بیان این كه حجم و تعداد دفعات خوردن غذا در افراد دارای مزاج "گرم و تر" و "گرم وخشك" باید كاهش یابد، در ادامه حركت و سكون بدنی را از عوامل مهم در افزایش و یا كاهش تولید گرما برشمرد و افزود: میزان فعالیت بدنی این دسته از افراد باید كاهش یابد، چون حركات اضافه باعث افزایش تولید گرما می شود.
وی به ضرورت تعادل بین خواب و بیداری برای حفظ و یا دفع گرما اشاره كرد و افزود: خواب، رطوبت بدن را افزایش و كم خوابی، خشكی بدن را افزایش می دهند. از این رو افراد با مزاج گرم باید در فصل تابستان خواب كافی داشته و میزان فعالیت بدنی خود را كاهش دهند.
این متخصص طب سنتی فعالیت های استرس زا را برای افراد با مزاج گرم در ایام گرم سال مُضر برشمرد و افزود: این افراد باید با نوشیدن مقادیر كافی مایعات، جریان ادرار و گوارشی مناسبی داشته باشند.
گفتنی است، طب سنتی ایران توصیه هایی برای انواع مزاج ها دارد كه از آن جمله می توان به چهار مزاج اصلی گرم و تر، گرم و خشك، سرد و تر و سرد و خشك اشاره كرد كه برای حفظ سلامت هر كدام از این مزاج ها در فصول مختلف سال، باید برنامه های خاصی در نظر گرفته شود.
دكتر مهرداد كریمی، متخصص طب سنتی در گفتگو با ایسنا، به افراد دارای مزاج گرم توصیه كرد كه غذاهایی چون فلفل و زنجبیل استفاده نكنند.
وی با بیان این كه نوشیدن مایعات سرد، حرارت بدن را كاهش می دهد، افزود: استفاده از نوشیدنی های سنتی نظیر آبلیمو، بالنگ، هندوانه، سكنجبین و خیار و آب زرشك برای آرامش اعصاب توصیه می شود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به باور عموم مردم مبنی بر استفاده از خاكشیر برای ایجاد خنكی، گفت: خاكشیر بر خلاف باور عموم، فاقد این خاصیت است، اما فواید درمانی فراوان دیگری دارد و مصرف آن به افراد گرمازده توصیه می شود.
كریمی با بیان این كه حجم و تعداد دفعات خوردن غذا در افراد دارای مزاج "گرم و تر" و "گرم وخشك" باید كاهش یابد، در ادامه حركت و سكون بدنی را از عوامل مهم در افزایش و یا كاهش تولید گرما برشمرد و افزود: میزان فعالیت بدنی این دسته از افراد باید كاهش یابد، چون حركات اضافه باعث افزایش تولید گرما می شود.
وی به ضرورت تعادل بین خواب و بیداری برای حفظ و یا دفع گرما اشاره كرد و افزود: خواب، رطوبت بدن را افزایش و كم خوابی، خشكی بدن را افزایش می دهند. از این رو افراد با مزاج گرم باید در فصل تابستان خواب كافی داشته و میزان فعالیت بدنی خود را كاهش دهند.
این متخصص طب سنتی فعالیت های استرس زا را برای افراد با مزاج گرم در ایام گرم سال مُضر برشمرد و افزود: این افراد باید با نوشیدن مقادیر كافی مایعات، جریان ادرار و گوارشی مناسبی داشته باشند.
گفتنی است، طب سنتی ایران توصیه هایی برای انواع مزاج ها دارد كه از آن جمله می توان به چهار مزاج اصلی گرم و تر، گرم و خشك، سرد و تر و سرد و خشك اشاره كرد كه برای حفظ سلامت هر كدام از این مزاج ها در فصول مختلف سال، باید برنامه های خاصی در نظر گرفته شود.