PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بفرمائيد شربت خاكشير



مژگان
08-31-2010, 07:47 PM
در اين گرماي طاقت فرسا وقتي عرق كنان به خانه مي رسي يك ليوان شربت خنك خاكشير واقعاً مي چسبد ! نوشيدن اين نوع شربت از قديم متداول بوده اما اين كه خاكشير چه خاصيتي دارد در اين مقاله به آن اشاره می شود اميد است كه اين نوشيدني كهن را جايگزين شربتهاي آمادة امروزي بفرمائيد.
خاكشي يا خاكشير London rocket seeds گياهي است از تيره صليبيان كه به طور خودرو در باغ ها و صحراها مي رويد. ارتفاع آن به نيم متري مي رسد. شاخه هايش باريك و برگها دراز و گلها كوچك و زرد رنگند. دانه هاي آن سرخ اند و در غلافي جاي دارند. دانه خاكشير در پزشكي مورد مصرف هاي زيادي داشته از جمله اين كه ملين، اشتها آور، تب بر و صفرا بر است و تنظيم كنندة دستگاه گوارشي بوده و رفع ابتلا معده را مي كند و موجب تحريك ميل جنسي است و فربه كننده است. هم چنين خوردن آن باعث نيكو كردن رنگ رخسار مي شود. دل ضعفه را برطرف نموده و براي بيماري هاي نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلي مفيد است. براي اسهال ساده كودكان شير خوار نيز سودمند است. طريقه مصرف آن در بزرگسالان : معمولاً دانة خاكشير را پس از پاك كردن و شستن كامل در آب خيسانده صبح ناشتا با آب و عسل مخلوط و براي چند روز متوالي مي نوشند.
طريقه مصرف در اسهال سادة كودكان : مقدار يك قاشق غذاخوري خاكشير را پاك كرده و در ظرفي ريخته بر روي آتش ملايم هم بزنيد تا خاكشي بو داده شود و سپس كمي‌ آب و عسل به آن اضافه نموده هر نيم ساعت يك قاشق چايخوري از آن را به كودك بدهيد.
نكته قابل ذكر آن كه چون خاكشير داراي طبع سرد است پس بهتر است به عنوان شيرين كنندة شربت آن از عسل يا نبات استفاده كنيد. شما مي توانيد خاكشير را شسته با نبات حل شده در يخچال نگهداري كنيد و در صورت نياز با اضافه كردن آب نوشيدني شيرين و گوارا تهيه نمائيد.