PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سبزی‌‌آرایی



مژگان
08-26-2010, 02:17 PM
تردستی با هندوانه

http://pnu-club.com/imported/2010/08/1185.jpg
هندوانه یكی از میوه هایی است که می تواند برای تزیین بسیار مناسب بوده و طرح و نقش خوبی را بر روی آن به اجرا در آورد. در اینجا هندوانه نقش باغچه و چمن را داشته و انار و خرمالو گل‌های این باغچه هستند.
مواد لازم:
- یك عدد هندوانه بزرگ - چند عدد انار كوچك - چند عدد خرمالو - چند سیخ چوبی كباب - رنگ سبز خوراكی - قلم‌مو طرز تهیه:
http://pnu-club.com/imported/2010/08/1186.jpg
1- اگر هندوانه انتخابی‌تان گرد است، ابتدا با فشار بسیار كم نوك چاقو، خط عرضی‌ای روی پوست هندوانه رسم كنید، به صورتی كه 2 قسمت بالا و پایین هندوانه درست به یك اندازه باشند (این خط مانند خط استوا بر كره زمین است).
توجه: فشار نوك چاقو آن‌قدر نباشد كه پوست هندوانه آسیب دیده یا خط به صورت عمیق ایجاد شود. این خط تنها راهنمایی برای محدوده ایجاد برش‌های بعدی است. درصورتی كه هندوانه‌ای با شكل بیضی انتخاب كرده‌اید، این خط را به صورت طولی رسم كنید.
2- مرحله بعد طراحی شكل موردنظر روی پوست هندوانه است. باتوجه به اینكه در این میوه‌آرایی، هندوانه نقش باغچه با چمن‌های بلند و كوتاه را دارد، ابتدا با همان روش قبلی و فشار نوك چاقو، طرح‌های هفت و هشتی بزرگ و كوچك را روی خط میانی هندوانه طوری طراحی كنید كه نقطه آغاز و پایان به هم برسند.
3- نوك چاقو را داخل یكی از خطوط مورب – عمود بر سطح هندوانه – تا انتها فرو برده و پس از بریدن آن خط، همان‌طور صاف بیرون آورید. این كار را باتوجه به الگوی رسم‌شده (خطوط هفت و هشت) آن‌قدر ادامه دهید كه تمام اشكال هفت و هشتی طراحی‌شده روی پوست هندوانه، بریده شوند. پس از این، خواهید دید كه به راحتی 2 نیمه هندوانه با لبه‌ای كنگره‌ای از هم جدا می‌شوند. به این ترتیب، چمن این باغچه آماده می‌شود.

http://pnu-club.com/imported/2010/08/1187.jpg
4- پس از آماده‌شدن باغچه، نوبت به گل‌های آن می‌رسد. برای این منظور – همان‌طور كه در تصاویر می‌بینید – میوه‌های انار و خرمالو انتخاب شده است؛ البته انارها باید بسیار كوچك باشند. حالا با استفاده از نوك چاقوی تیز میوه‌خوری، شروع به بریدن پوست این 2میوه كنید.
5- برای كندن پوست انار باتوجه به آنكه می‌خواهیم شكل گل لاله را داشته باشد – ابتدا با نوك چاقو هلال‌هایی به اندازه یكسان در دورتا دور پوست انار ایجاد كنید، سپس با همان نوك چاقو و روی خطوط هلالی‌شكل، پوست نازك انار را ببرید.
پس از پایان مرحله برش، پوست قسمت بالایی هلال‌ها را با دقت بكنید؛ به صورتی كه به دانه انار صدمه‌ای وارد نشود. حالا خواهید دید انار چگونه فرم گل لاله را پیدا می‌كند.
این كار را روی همه انارها انجام دهید؛ در ضمن شما می‌توانید هم از نیمه بالایی و هم از نیمه پایینی انار برای این میوه‌آرایی استفاده كنید.

6- در مورد خرمالوها نیز به همان صورت عمل كنید؛ با این تفاوت كه برش‌ها به جای هلالی بیشتر شبیه به هفت و هشت بوده و همچنین دیگر لازم به كندن پوست قسمت بالایی برش‌ها نیست.
در این میوه‌آرایی، فقط كافی است 2 خط تشكیل‌دهنده هر كدام از هشت‌های روی پوست را از گوشت جدا كرده و به حالت گلبرگ گل در طرفین میوه باز كنید. این كار را با چاقوی كوچك نوك‌تیز انجام دهید.
http://pnu-club.com/imported/2010/08/1188.jpg


7- پس از اینكه گل‌ها آماده شدند، آنها را توسط سیخ‌های چوبی داخل بستر چمن مانند – یعنی همان هندوانه – فرو كنید ولی پیش از آن، با توجه به اینكه چوب‌ها به رنگ كرم هستند، برای تداعی كردن فرم ساقه، بهتر است آنها را رنگ كنید؛ البته رنگ مورد استفاده برای این منظور باید از نوع خوراكی باشد تا در تماس با گوشت هندوانه سمی نبوده و بتوان با خیال راحت از هندوانه استفاده كرد.

مژگان
08-26-2010, 02:19 PM
حالا كه دیگر مانند قدیم كمتر چرخی‌های حامل لبو و شلغم پخته در كوچه، پس‌كوچه‌های شهر به چشم می‌خورند، مصرف این دو سبزی پرخاصیت را از یاد نبرید.

علاوه بر این، شما می‌توانید این دو سبزی را به صورت جداگانه پخته و از مهمانان‌تان در سر سفره با شلغم و لبوی پخته نیز پذیرایی كنید؛ البته برای این منظور چه بهتر كه ابتكارتان را نیز به كار گرفته یا پیشنهاد زیر را انجام دهید.

به این ترتیب كه ظرفی آماده كرده و شلغم‌های پخته را در آن بچینید. حالا چند تا از لبوها را با برش‌های عرضی به صورت ورقه ورقه به قطر نیم سانتی‌متر بریده و سپس به وسیله قالب‌های شیرینی‌پزی كوچك، قالب بزنید.
http://pnu-club.com/imported/2010/08/1189.jpg
در این تصویر از قالب بته جقه و گل استفاده شده است. پس از اینكه تعدادی از لبوها را با روش فوق به شكل‌ قالب انتخابی درآوردید، آنها را با استفاده از خلال دندان روی شلغم‌ها قرار دهید. بقیه لبوها را نیز به صورت برش خورده یا درسته در كنار شلغم‌ها در ظرف بچینید.

همین کار را با هویج نیز می توانید انجام دهید. هویج های درشت را حلقه حلقه کنید. که من این کار را با رنده انجام می دهم تا ضخامتها یکسان باشد.

به کمک قالب های شیرینی که بهتر است از نوع فلزی باشد روی آنها فشار داده و طرحهای مختلف ایجاد کنید به صورت خام یا پخته قابل استفاده در تزیین سالاد اولویه و انواع غذا ها می باشد. مخصوصاً اگر حلقه کمرنگ وسط هویج را درست وسط گلهای حاصله بندازید خوشگل تر میشه.
http://pnu-club.com/imported/2010/08/1190.jpg
یک روش تزیینی دیگر این است که پوست گوجه فرنگی رو کمی ضخیم از سر تا ته گوجه به صورتی که از هم جدا نشه با کارد بگیرد بعد این روبان بدست اومده رو دور هم بپیچید تا شکل یه گل رز رو پیدا کنه حالا اونو درست وسط سالادتون یا همراه کتلت و کوکو استفاده کنید.

مژگان
08-26-2010, 02:44 PM
http://pnu-club.com/imported/2010/08/1206.jpg

با سلام به شما هنر دوستان عزیز . حتما شما هم در روزنامه ، اینترنت و... آگهی هایی با عنوان " آموزش سفره آرایی" را مشاهده کرده اید و یا در فامیل کسی را می شناسید که به این کار مشغول است و ممکن است با دیدن کارهای او شما هم علاقه مند به شرکت در این کلاس ها شده باشید .

اما به دلیل برخی مشکلات مانند: نداشتن وقت برای حضور در این کلاس ها ، هزینه و...از این کار صرف نظر کرده باشید . اگر جزء این گونه افراد هستید اصلا نگران نباشید چون امروز می خواهم یکی از هنرهایی که در این کلاس ها آموزش داده می شود رو برایتان آموزش بدهم . امیدوارم که همراه ما باشید .
http://pnu-club.com/imported/2010/08/1207.jpghttp://pnu-club.com/imported/2010/08/1208.jpg

تزئین هویج
اول از هرچیز دستان خود را به خوبی شسته و یک هویچ سالم و راست انتخاب کنید و آن را پوست بکنید . حالا به وسیله یک چاقو همانطور که در شکل 1 و 2 مشاهده می کنید ، هویچ را به چهار قسمت برش بزنید .
در مرحله بعدی همانطور که مشاهده می کنید برش هایی رو روی هویچ بزنید .

http://pnu-club.com/imported/2010/08/1209.jpg
و در مرحله آخر هم همانطور که در شکل مشاهده می کنید ، به راحتی می توانید شکل یک گل را به همین زیبایی و آسانی پدید آورید . برای ساقه می توانید از ساقه سبزی ها مانند جعفری استفاده کنید .

مژگان
01-25-2012, 07:13 PM
http://pnu-club.com/imported/2012/01/1206.jpg

آموزش تزئین هندوانه
برای داشتن هندوانه ای زیبا (http://irancook.ir/10/03/389/%d8%aa%d8%b2%d8%a6%db%8c%d9%86-%d9%87%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%86%d9%87/) بخصوص در شب یلدا میتوانید با بکار بردن کمی خلاقیت و ابتکار نتیجه ای عالی بگیرید ، در زیر نمونه ای از برش ها مختلف برای شکل دهی به هندوانه قرار دارد. باید با چند چاقو با اندازه های متفاوت امتحان کنید ، برای شروع میتوانید روی میوه های کوچک تر امتحان کنید و وقتی دست تان روان شد روی هندوانه یا … این طرح های زیبا (http://irancook.ir/10/03/389/%d8%aa%d8%b2%d8%a6%db%8c%d9%86-%d9%87%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%86%d9%87/)را انتقال دهید.


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1207.jpg
شاید در دفعات اول کمی ایجاد این شکل ها بدون نقص کاری مشکل باشد اما با کمی تمرین و تلاش شما نیز هنرمندی در زمینه میوه ارایی (http://irancook.ir/10/03/389/%d8%aa%d8%b2%d8%a6%db%8c%d9%86-%d9%87%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%86%d9%87/) خواهید شد.

مژگان
01-25-2012, 07:13 PM
http://pnu-club.com/imported/2012/01/1208.jpg

تزئین هندوانه به شکل کالسکه


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1209.jpg

تزئین هندوانه به شکل قوری


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1210.jpg

تزئین هندوانه به شکل ماهی


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1211.jpg

تزئین هندوانه با طرح های سنتی


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1212.jpg
تزئین هندوانه به شکل گل های رز

مژگان
01-25-2012, 07:14 PM
http://pnu-club.com/imported/2012/01/1213.jpg

تزئین هندوانه به شکل یک بانو


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1214.jpg

تزئین هندوانه به شکل عروس و داماد


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1215.jpg

تزئین هندوانه بصورت فانتزی رمانتیک


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1216.jpg

تزئین هندوانه به شکل پرندگان


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1217.jpg

تزئین هندوانه به شکل عنکبوت


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1218.jpg

تزئین هندوانه به شکل حیوان اهلی

مژگان
01-25-2012, 07:14 PM
http://pnu-club.com/imported/2012/01/1219.jpg

میوه ارایی ۱

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1220.jpg

میوه ارایی ۲

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1221.jpg

میوه ارایی ۳

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1222.jpg

میوه ارایی ۴

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1223.jpg

میوه ارایی ۵

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1224.jpg

میوه ارایی ۶

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1225.jpg
میوه ارایی

مژگان
01-25-2012, 07:15 PM
http://pnu-club.com/imported/2012/01/1226.jpg

میوه ارایی ۱

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1227.jpg

میوه ارایی ۲

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1228.jpg

میوه ارایی ۳

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1229.jpg

میوه ارایی ۴

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1230.jpg

میوه ارایی ۵

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1231.jpg

میوه ارایی ۶

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1232.jpg
میوه ارایی

مژگان
01-25-2012, 07:15 PM
http://pnu-club.com/imported/2012/01/1233.jpg

تزئین هندوانه به شکل یک اسب

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1234.jpg

تزئین هندوانه به شکل سیمرغ و لاک پشت

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1235.jpg

تزئین هندوانه به شکل یک چوپان

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1236.jpg

تزئین هندوانه به شکل یک ورزشکار

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1237.jpg

تزئین هندوانه به شکل یک دوچرخه سوار

مژگان
01-25-2012, 07:16 PM
http://pnu-club.com/imported/2012/01/1238.jpg

تزئین هندوانه به شکل لاک پشت و پرنده

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1239.jpg

تزئین هندوانه به شکل عروس و داماد

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1240.jpg

تزئین هندوانه به شکل قلب

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1241.jpg

تزئین هندوانه به شکل گل ها

http://pnu-club.com/imported/2012/01/1242.jpg

تزئین هندوانه به شکل گل ها

مژگان
01-25-2012, 07:16 PM
http://pnu-club.com/imported/2012/01/1243.jpg

سبد میوه با طالبی
طالبی میوه ای خوش طمع و دارای ظاهری گرد است ، میتوانید با دنبال کردن مراحل کار سبد زیبایی از طالبی (http://irancook.ir/category/honari/fruit/) داشته باشید و در مهمانی ها و جشن ها هنرتان را به نمایش بگذارید.



http://pnu-club.com/imported/2012/01/1244.jpg ابتدا سر طالبی را ( یک سوم طالبی ) بصورت کامل از بالا برش بزنید و جدا کنید و کناری بگذارید ، دو سوم باقی مانده برای ساخت سبد میوه است ، تخم های طالبی (http://irancook.ir/) را با دقت از درون ان خارج کنید. روی بدنه طالبی ( به اندازه نصف طول طالبی ) برش های عمودی با فاصله مناسب و در کنار هم ایجاد کنید و دور تا دور طالبی اینکار را ادامه دهید ، دور طالبی را با متر اندازه بگیرید سپس با توجه به اندازه دور طالبی فاصله ها را به اندازه مساوی ایجاد کنید.


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1245.jpg
بالای برش هایی که بصورت عمودی زده بودید به حالت ۷ و ۸ ببرید ( دقت کنید و شتاب زده کار را انجام ندهید ) تا برگ هایی زیبا ایجاد شود. دور طالبی (http://irancook.ir/12/08/tazin-talebi/590/) را کامل و تک تک ۷ و ۸ برش بزنید و پس از اتمام کار ارام پوست هر بخش را با چاقو از گوشت جدا کنید ( قطع نکنید ) و این کار را با تمام برگ ها انجام دهید.


http://pnu-club.com/imported/2012/01/1246.jpg
پس از انکه تمام برگ ها را از گوشت طالبی جدا کردید روی برگ ها ( پوست طالبی ) کار کنید ، با چاقو روی هر برگ رگبرگ هایی ایجاد کنید و این کار را تا پایان ادامه دهید. پس از اتمام کار قسمت بالایی درون طالبی را نیز برش های ۷ و ۸ بزنید ، پس از اتمام کار از سر طالبی که در اول کار بریده بودید با قاشق مخصوص بستنی یا هر وسیله مشابه دیگر برش هایی گرد از میوه دراورید و درون سبد میوه ای (http://irancook.ir/fruit/)که اماده کرده اید بگذارید ، میتوانید از میوه هایی با رنگ های دیگر نیز درون این سبد میوه زیبا استفاده کنید.