مژگان
08-16-2010, 12:54 PM
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
بهتر است بیماران دیابتی از مواد غذایی حاوی الیاف گیاهی (فیبر غذایی) مانند نان و غلات سبوسدار، سبزیها و میوههای با شیرینی کمتر استفاده کنند.
در دیابت نوع اول، بیمار به تزریق انسولین نیاز دارد و بیشتر در کودکان و افراد زیر30 سال ایجاد میشود. به این نوع دیابت، دیابت وابسته به انسولین نیز گفته میشود.
در دیابت نوع دوم نیز معمولا بیمار به تزریق انسولین نیازی ندارد، اما ممکن است در برخی موارد تزریق انسولین نیاز باشد. این نوع دیابت معمولا در افراد بالای 40 سال، چاق و کم تحرک بیشتر است و به آن دیابت غیر وابسته به انسولین نیز گفته میشود. در کنترل این بیماری از رژیم غذایی و داروهای خوراکی پایین آورنده قند خون استفاده میشود.
بر اساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، پر ادراری و تکرر آن، احساس پرنوشی و تشنگی، احساس ضعف و پرخوری و کاهش وزن بدون دلیل به عنوان نشانههای دیابت مطرح است.
همچنین در صورت عدم کنترل بیماری دیابت عوارض درازمدت این بیماری میتواند به اختلالات قلبی - عروقی، بینایی، نارسایی و از کارافتادگی کلیهها و بروز زخمهای پوستی به ویژه در پاها و آسیبهای عصبی را منجر شود و در نهایت صدمات جبران ناپذیری مانند کوری، قطع پا و سکته قلبی و مغزی را به دنبال داشته باشد.
لازم است، بیماران دیابتی برای برخورداری از یک برنامه صحیح دارویی و رژیم درمانی به پزشک و کارشناس تغذیه مراجعه کنند. همچنین بهتر است بیماران دیابتی از مواد غذایی حاوی الیاف گیاهی (فیبر غذایی) مانند نان و غلات سبوسدار، سبزیها و میوههای با شیرینی کمتر استفاده کنند.
همچنین بیماران دیابتی به جای مصرف مواد قندی ساده مانند قند، شکر، مربا، عسل و ... از خشکبار و میوههای خشک استفاده کنند. همچنین باید میزان مصرف روغنهای جامد و چربی در رژیم غذایی این بیماران محدود شود و تا حد امکان در رژیم غذایی خود از روغن زیتون استفاده کنند.
بر اساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، لازم است بیماران دیابتی از گوشتهای بدون چربی، مرغ بدون پوست و از شیر و فرآوردههای لبنی کم چرب استفاده کنند. مصرف حداقل دو بار ماهی در هفته نیز برای این بیماران توصیه میشود.
بهتر است بیماران دیابتی از روشهای پخت آب پز، بخار پز، تنوری کردن و کباب کردن به جای سرخ کردن استفاده کنند. برای کنترل وزن در حد مطلوب نیز انجام ورزش و فعالیتهای بدنی مناسب و رعایت رژیم غذایی صحیح تحت نظر پزشک و کارشناس تغذیه توصیه میشود.
انجام فعالیتهای ورزشی متناسب با شرایط و وضعیت سلامت فرد، نرمشهای ملایم روزانه و حداقل 15 دقیقه پیاده روی بعد از غذا توصیه میشود. این بیماران هرگز نباید با شکم خالی و گرسنه، ورزش و یا پیاده روی کنند.
بیماران دیابتی لازم است برای اطمینان از سلامت چشم و کلیههای خود، به طور منظم به پزشک متخصص مراجعه کنند. شستشوی روزانه پاها با آب ولرم و صابون مناسب و خشک کردن با حوله نرم نیز به این بیماران توصیه میشود.
بهتر است بیماران دیابتی از مواد غذایی حاوی الیاف گیاهی (فیبر غذایی) مانند نان و غلات سبوسدار، سبزیها و میوههای با شیرینی کمتر استفاده کنند.
در دیابت نوع اول، بیمار به تزریق انسولین نیاز دارد و بیشتر در کودکان و افراد زیر30 سال ایجاد میشود. به این نوع دیابت، دیابت وابسته به انسولین نیز گفته میشود.
در دیابت نوع دوم نیز معمولا بیمار به تزریق انسولین نیازی ندارد، اما ممکن است در برخی موارد تزریق انسولین نیاز باشد. این نوع دیابت معمولا در افراد بالای 40 سال، چاق و کم تحرک بیشتر است و به آن دیابت غیر وابسته به انسولین نیز گفته میشود. در کنترل این بیماری از رژیم غذایی و داروهای خوراکی پایین آورنده قند خون استفاده میشود.
بر اساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، پر ادراری و تکرر آن، احساس پرنوشی و تشنگی، احساس ضعف و پرخوری و کاهش وزن بدون دلیل به عنوان نشانههای دیابت مطرح است.
همچنین در صورت عدم کنترل بیماری دیابت عوارض درازمدت این بیماری میتواند به اختلالات قلبی - عروقی، بینایی، نارسایی و از کارافتادگی کلیهها و بروز زخمهای پوستی به ویژه در پاها و آسیبهای عصبی را منجر شود و در نهایت صدمات جبران ناپذیری مانند کوری، قطع پا و سکته قلبی و مغزی را به دنبال داشته باشد.
لازم است، بیماران دیابتی برای برخورداری از یک برنامه صحیح دارویی و رژیم درمانی به پزشک و کارشناس تغذیه مراجعه کنند. همچنین بهتر است بیماران دیابتی از مواد غذایی حاوی الیاف گیاهی (فیبر غذایی) مانند نان و غلات سبوسدار، سبزیها و میوههای با شیرینی کمتر استفاده کنند.
همچنین بیماران دیابتی به جای مصرف مواد قندی ساده مانند قند، شکر، مربا، عسل و ... از خشکبار و میوههای خشک استفاده کنند. همچنین باید میزان مصرف روغنهای جامد و چربی در رژیم غذایی این بیماران محدود شود و تا حد امکان در رژیم غذایی خود از روغن زیتون استفاده کنند.
بر اساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، لازم است بیماران دیابتی از گوشتهای بدون چربی، مرغ بدون پوست و از شیر و فرآوردههای لبنی کم چرب استفاده کنند. مصرف حداقل دو بار ماهی در هفته نیز برای این بیماران توصیه میشود.
بهتر است بیماران دیابتی از روشهای پخت آب پز، بخار پز، تنوری کردن و کباب کردن به جای سرخ کردن استفاده کنند. برای کنترل وزن در حد مطلوب نیز انجام ورزش و فعالیتهای بدنی مناسب و رعایت رژیم غذایی صحیح تحت نظر پزشک و کارشناس تغذیه توصیه میشود.
انجام فعالیتهای ورزشی متناسب با شرایط و وضعیت سلامت فرد، نرمشهای ملایم روزانه و حداقل 15 دقیقه پیاده روی بعد از غذا توصیه میشود. این بیماران هرگز نباید با شکم خالی و گرسنه، ورزش و یا پیاده روی کنند.
بیماران دیابتی لازم است برای اطمینان از سلامت چشم و کلیههای خود، به طور منظم به پزشک متخصص مراجعه کنند. شستشوی روزانه پاها با آب ولرم و صابون مناسب و خشک کردن با حوله نرم نیز به این بیماران توصیه میشود.