PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دانستنیهای مالیاتی.



tania
08-15-2010, 09:18 PM
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg

به عبارت ديگر براي دوام وقوام جامعه و ارائه خدمات اجتماعي توسط دولت هر يك از افراد جامعه با توجه به توان پرداخت خود مكلفند بهاي قسمتي از اين خدماترا به عنوان ماليات به دولت بپردازد و در اين مشاركت جمعي براي رسيدن به رشد و توسعه و رفاه و كرامت انساني سهيم باشند.
1-هدف از وصول ماليات چيست؟
هر دولتي براي اداره جامعه نيازمند امكانات مالي است تا بتواند وظايفي را كه از جانب مردم به عهده گرفته به نحو مطلوبي انجام دهد.
2-عمده ترين اين وظايف عبارتند از :
1-حفظ استقلال و تماميت كشور از طريق تامين وسايل و تجهيزات دفاعي استقرار و اداره نيروهاي نظامي و انتظامي.
2-ايجاد و توسعه راه هاي ارتباطي و وسايل حمل ونقل.
3-تامين بهداشت.آب.برق.مخابرات و ساير وسايل ارتباطي جمعي براي عموم.
4-تامين آموزش در همه سطوح.
5-تامين قوه قضائيه براي حل و فصل دعاوي واستقرار امنيت اجتماعي.
6-تامين مايحتاج عمومي افراد جامعه در يك سطح قابل قبول.
7-تامين زير ساخت هاي اقتصادي و صنايع مادر و كليدي براي ايجاد زمينه هاي تو ليد و اشتغال و تعادل اقتصادي.
8-تقويت روح بررسي تحقيق از طرح تاسيس مراكز پژوهشي و تحقيقاتي و حمايت و تشويق محققان.
9-تامين خود كفايي در علوم و فنون. صنعت و كشاورزي.
10-تامين خدمات و حمايت هاي مالي درجهت بر خورداري از تامين اجتماعي. باز نشستگي. بيكاري. پيري و از كار افتادگي و تامين خدمات درماني و بهداشتي به صورت بيمه همگاني و فراهم آوردن موجبات داشتن مسكن متناسب با خانواده ها.
بنابراين ملاحظه مي شود كه دولت براي دستيابي به اهداف خود براي پاسخگويي به نيازهاي جامعه كه به شمه اي از آن اشاره شد نيازمند منابع مالي است امروز دركليه كشورها صاحب نظران مسائل اقتصادي بهترين منبع تامين هزينه هاي دولت راماليات مي دانند. زيرا علاوه بر آن كه اتكا دولت را به منابع خدادادي مثل نفت كه يك ثروت ملي و متعلق به نسل هاي آينده نيز هست ، كم ميكند. يك شورواشتياق ملي براي مشاركت در امور كشور در آحاد افراد جامعه ايجاد ميكند.
3-سهم هر كس از ماليات چگونه تعيين مي شود؟
يكي از اصول وضع ماليات قدرت پرداخت افراد است يعني كساني كه از در آمد و ثروت بيش تري برخوردارند بايد ماليات بيش تري بپردازند. زيرا اين افراد ازخدمات و امكانات و مواهب جامعه بيش تر استفاده مي كنند و در آمد و ثروتي راكه كسب مي كنند مديون امكانات و خدمات اجتماعي است كه دولت ارائه مي كند.
4-نرخ تصاعدي ماليات چيست؟
براي نيل به عدالت مالياتي براي وصول ماليات از در آمد هاي بالا تر از نرخ هاي تصاعدي ماليات استفاده مي شود و با افزايش سطح در آمد سالانه نرخ مالياتي نيز افزايش مي يابد. در ماده131 قانون ماليات هاي مستقيم(اصلاحي) مصوب 27بهمن 1380 نرخ ماليات بر در آمد در منابع مختلف به صورت تصاعدي و به شرح زير است:
تا30ميليون ريال در آمد مشمول ماليات سالانه به نرخ 15 در صد.
تا100 ميليون ريال در آمد مشمول ماليات سالانه نسبت به مازاد 30 ميليون ريال به نرخ 20 درصد
تا250ميليون ريال در آمد مشمول ماليات سالانه نسبت به مازاد يكصد ميليون ريال به نرخ 25در صد
تا يك ميليارد ريال در آمد مشمول ماليات سالانه نسبت به مازاد 250 ميليون ريال به نرخ 30در صد
به مازاد يك ميليارد ريال(00/000./000/1) در آمد مشمول ماليات سالانه به نرخ 35 در صد.
5-قراين مالياتي چيست؟
قرينه يا پايه مالياتي عبارتست از عواملي كه در هر رشته از مشاغل با توجه به موقعيت شغل براي تشخيص در آمد مشمول ماليات به طريق علي الراس ملاك و ماخذاعمال ضريب مالياتي براي محاسبه در آمد مشمول ماليات قرار مي گيرد.
اين قراين عبارتند از:
1-خريد سالانه
2-فروش سالانه
3-در آمد ناويژه
4-ميزان توليد در كارخانجات
5-جمع وجوهي كه بابت حق التحرير و حق الزحمه وصول و مصرف تمبر عايد دفاتر اسناد رسمي مي شود
6-ساير عوامل به تشخيص كميسيون تعيين ضرايب.
6-ضرايب مالياتي چيست؟
ضرايب مالياتي عبارت است از ارقام مشخص به صورت در صد كه حاصل آن ها در قرينه مالياتي در موارد تشخيص علي الراس در آمد مشمول ماليات كه ماخذ اعمال نرخ ماليات قرار مي گيرد.
7-ضريب مالياتي چگونه تعيين مي شود؟
براي تعيين جدول ضرايب هر سال كميسيوني مركب از نمايندگان سازمان امور مالياتي كشور بانك مركزي ونماينده شوراي مركزي اصناف نماينده نظام پزشكي در موردمشاغل وابسته به پزشكي و نماينده اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران درمورد ساير مشاغل در سازمان امور مالياتي كشور تشكيل و با توجه به جريان معاملات و اوضاع و احوال اقتصادي ضرايب مربوطه درباره مؤديان مختلف بر حسب نوع مشاغل و به تفکيك تعيين ميكند.تصميمات اين كميسيون از طريق سازمان امورمالياتي كشور به عنوان جدول ضرايب تهيه و ابلاغ مي شود.
روش هاي رسيدگي به شكايات مالياتي در مراجع مختلف مالياتي
الف- شيوه رسيدگي به شكايات مؤديان مالياتي، در مراحل مختلف در ارتباط باپرونده هاي مالياتي كه قبل از تاريخ 1/1/1381 مورد رسيدگي مالياتي قرارگيرند.
1- ابلاغ برگ تشخيص ماليات به مؤدي
2- در صورت اعتراض مؤدي ظرف مهلت مقرر قانوني (30 روز) به برگ تشخيص ماليات، احاله پرونده به هيات حل اختلاف مالياتي بدوي.
3- ابلاغ برگ دعوت به هيات حل اختلاف مالياتي بدوي با تعيين تاريخ تشكيل هيات به مؤدي مالياتي ( فاصله تاريخ ابلاغ و روز تشكيل جلسه رسيدگي هيات نبايد كمتراز 10 روز باشد مگر به درخواست مؤدي وموافقت واحد مربوط)
توجه : عدم حضور مؤدي يا نماينده او، مانع رسيدگي هيات وصدور راي نخواهد بود*/
4- حضورمؤدي در تاريخمعين شده در هيات ودفاع او نسبت به اعتراض به برگ تشخيص ابلاغ شده، مستند به مدارك مثبته بصورت شفاهي ويا با تقديم لايحه اعتراضيه كتبي به هيات.
5- ابلاغ راي هيات بدوي حل اختلاف مالياتي به مؤدي.
6- درصورت اعتراض مؤدي به راي هيات بدوي ظرف يك ماه مهلت قانوني، مؤدي مكلف است حداقل 10% ماليات مبلغ مورد راي را با احتساب پرداختهاي قبلي پرداخت يا به حساب سپرده واريز وظرف همان مدت اعتراض كتبي خود را به قسمت وصول وابلاغ وخدمات مالياتي يا حسب مورد حوزه مالياتي مربوط تسليم نمايند.
7- ابلاغ برگ دعوت به هيات حل اختلاف مالياتي تجديد نظر به مؤدي.
8- حضورمؤدي در تاريخ معين در هيات حل اختلاف مالياتي تجديد نظر ودفاع كتبي ياشفاهي نسبت به راي هيات بدوي با ستناد مدارك ومستندات قابل قبول وقانوني.
9- ابلاغ راي هيات حل اختلاف مالياتي تجديد نظر به مؤدي (اين راي قطعي مي باشد)
10-مؤدي مي تواند ظرف يكماه از تاريخ ابلاغ اراء قطعي هيات هاي حل اختلاف مالياتي باستناد عدم رعايت قوانين ومقررات موضوعه ويا نقص رسيدگي با اعلام دلايل كافي به شوراي عالي مالياتي شكايت كند ونقض راي وتجديد رسيدگي را تقاضا كند.
توجه: عطف به ماده 259 قانون مالياتهاي مستقيم مصوب 3/12/1366 با الحاقات واصلاحات انجام شده در آن تا قبل از تاريخ 27/11/1380 هرگاه، شكايت از راي هيات حل اختلاف مالياتي از طرف مؤدي بعمل آمده باشد ومؤدي به ميزان ماليات مورد راي وجه نقد يا تضمين بانكي بسپرد ويا وثيقه ملكي معرفي كند يا ضامن معتبر كه اعتبار ضامن مورد قبول مميز كل مالياتي باشد معرفي نمايد، راي هيات تا صدور راي شورايعالي مالياتي موقوف الاجراء مي ماند.
11-امكان شكايت مؤدي در مورد مالياتهاي قطعي شده به هيات 3 نفره منتخب وزير اموراقتصادي و دارائي (هيات موضوع ماده 251 مكرر قانون مالياتهاي مستقيم) به ادعاي غير عادلانه بودن ماليات مستنداً به مدارك و دلائل كافي.
12-امكان شكايت مؤدي به ديوان عدالت اداري در ارتباط با تقاضاي ابطال آراء قطعي هيات هاي حل اختلاف مالياتي، شورايعالي يا هيات موضوع ماده 251 مكرر قانون مالياتهاي مستقيم، منحصراً از حيث نقض قوانين ومقررات يا مخالفت با آنها (مستند به بند 2 از ماده 11 قانون ديوان عدالت اداري) مندرج در روزنامه رسمي شماره 10790- مورخ 18/12/1360)

توجه: عطف به ماده (216) قانون مالياتهاي مستقيم:
« مرجع رسيدگي به شكايات ناشي از اقدامات اجرائي راجع به مطالبات دولت از اشخاص اعم از حقيقي يا حقوقي كه طبق مقررات اجرائي مالياتها قابل مطالبه و وصول مي باشد هيات حل اختلاف مالياتي خواهد بود. به شكايات مزبور به فوريت وخارج از نوبت رسيدگي و راي صادر خواهد شد. راي صادره قطعي ولازم الاجراء است.
ب – شيوه رسيدگي به شكايات مالياتي كليه اشخاص حقوقي كه شروع سال مالي آنهااز اول فروردين ماه سال 1380 به بعد باشد ويا ساير مؤديان مالياتي كه ازابتداي سال 1381 به بعد، براي آنها برگ تشخيص ماليات صادر وابلاغ گرديده باشد.