مژگان
06-21-2010, 09:32 AM
یک متخصص تغذیه گفت: شیرهای کمچرب نسبت به شیرهای پرچرب مغذیتر هستند و کلسیم بیشتری دارند.
نسرین امیدوار با بیان این که لبنیات باید در برنامههای غذایی کودکان و نوجوانان و سالمندان بیشتر مورد توجه قرار گیرد گفت: لبنیات از منابع غنی کلسیم هستند و مصرف پنیر، شیر، ماست و دیگر فرآوردههای این گروه همواره به گروههای مختلف سنی توصیه میشود.
رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: بسیاری از مردم تصور میکنند که هر قدر شیر پرچرب باشد، مغذیتر است در حالی که ماده مغذی در ماست و شیر کلسیم است و هرقدر شیر و ماست کمچرب باشد، مقدار کلسیم و پروتئین آن بیشتر خواهد بود.
امیدوار گفت: توجه به لبنیات کم چرب از اهمیت زیادی برخورداری است. سرانه مصرف شیر و لبنیات هر فرد بزرگسال در روز باید 2 تا 3 سهم، معادل3 لیوان شیر باید باشد اما سرانه مصرف شیر هر نفر یک لیوان یا کمتر در روز است.
وی اضافه کرد: هر فرد در روز باید حداقل 3 لیوان شیر، ماست یا معادل آن از سایر لبنیات مصرف کند. ارزش غذایی 60 گرم پنیر معادل یک لیوان شیر است.
رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: یکی از نگرانیهایی که وجود دارد این است که مبادا با مصرف غذاهای پرکلسیم در کنار منابع تأمین آهن، جذب این ماده حیاتی کم شود و اگر غذایی که سرشار از آهن است همراه با لبنیات استفاده شود، جذب آهن را مختل میکند.
نسرین امیدوار با بیان این که لبنیات باید در برنامههای غذایی کودکان و نوجوانان و سالمندان بیشتر مورد توجه قرار گیرد گفت: لبنیات از منابع غنی کلسیم هستند و مصرف پنیر، شیر، ماست و دیگر فرآوردههای این گروه همواره به گروههای مختلف سنی توصیه میشود.
رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: بسیاری از مردم تصور میکنند که هر قدر شیر پرچرب باشد، مغذیتر است در حالی که ماده مغذی در ماست و شیر کلسیم است و هرقدر شیر و ماست کمچرب باشد، مقدار کلسیم و پروتئین آن بیشتر خواهد بود.
امیدوار گفت: توجه به لبنیات کم چرب از اهمیت زیادی برخورداری است. سرانه مصرف شیر و لبنیات هر فرد بزرگسال در روز باید 2 تا 3 سهم، معادل3 لیوان شیر باید باشد اما سرانه مصرف شیر هر نفر یک لیوان یا کمتر در روز است.
وی اضافه کرد: هر فرد در روز باید حداقل 3 لیوان شیر، ماست یا معادل آن از سایر لبنیات مصرف کند. ارزش غذایی 60 گرم پنیر معادل یک لیوان شیر است.
رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: یکی از نگرانیهایی که وجود دارد این است که مبادا با مصرف غذاهای پرکلسیم در کنار منابع تأمین آهن، جذب این ماده حیاتی کم شود و اگر غذایی که سرشار از آهن است همراه با لبنیات استفاده شود، جذب آهن را مختل میکند.