PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : فهیمه احمدی تنها مهندس پرواز زن در جهان

mojgan77
05-22-2010, 01:40 PM
مصاحبه با تنها مهندس پرواز زن ايران :
علاقه، كار خودش را كرد. آن هم در يك صبح زمستاني وقتي براي نخستين بار درون "كاك پيت" (كابين خلبان) به عنوان مهندس پرواز نشست. در جايگاه نخستين زني كه در ايران لقب مهندس پرواز را از آن خود كرده است

پرواز با هواپيما، نقطه شروع، لحظه اي فراموش نشدني و به ثمر نشستن يك آرزو! پرواز با هواپيما شوقي به شيريني روياهاي بچگي، به دلچسبي به هوا فرستادن بادبادكهاي رنگي و به همراه آن پريدن و پر كشيدن تا اوج آسمان است. امري كه " فهيمه احمدي" بالاخره آن را تجربه كرد.
او 27 سال بيشتر ندارد. او در زمينه هاي هوانوردي، رشته مهندسي پرواز و دوره هاي زميني خلباني و ديسپچري آموزشهاي لازم را ديده است و داراي تجربه پرواز با چتر (پاراگلايدر) و گلايدراست. كسي كه امروز در جايگاه تنها مهندس پرواز زن در جهان، نبض زندگي صدها مسافر را در ميان دستانش مي‌گيرد و آنها را به سلامت به مقصد مي‌رساند درباره خودش اين چنين مي‌گويد: "ذاتا اهل هيجان هستم و پرواز را از كودكي دوست داشتم؛ شايد هم يك جورايي عاشقش بودم! بادبادكهاي رنگي درست مي‌كردم و به هوا مي فرستادم. انگار درست كردن بادبادك، بهانه اي بود تا لذت پرواز را از نزديك لمس كنم

از مهندسي پرواز بگو؟
- آشنايي با كليه سيستمهاي موتور يك هواپيما، سوخت، الكترونيك و بقيه قسمتهاي فني از جمله وظايف يك مهندس پرواز است. علاوه بر اينها يك مهندس پرواز بهتر است به مسائل ناوبري هواپيما نيز آگاهي داشته باشد.

چه مهارت هايي لازمه يك مهندس پرواز خوب بودن است؟
- تسلط بر مهارتهاي ويژه لازمه هر كاري است. فردي كه مي‌خواهد وارد اين حرفه شود بايد از سلامتي كامل جسمي و روحي برخوردار باشد. او در مراحل مختلف مورد آزمايشهاي متعدد پزشكي قرار مي گيرد.

پرواز با هواپيما سخت است؟
- نه! هيچ كاري سخت نيست اين ما هستيم كه آن را سخت مي كنيم.

بالاخره لحظات سخت هم دارد؟!
- قرار گرفتن در وضعيتهاي اضطراري در هواپيما مي‌تواند يكي از آن شرايط سخت باشد!

آن وقت وظيفه شما چيست؟
- بايد در آن شرايط كاملا هوشيار و مسلط باشم.

حس نخستين پرواز؟
- خيلي هيجان زده بودم. آنقدر كه نفهميدم چه موقع رفتم و چه موقع برگشتم؟!

اولين تجربه پرواز از كدام خط هوايي آغاز شد؟
- تهران - مشهد.

از زيباييهاي منحصر به فردي كه در اوج آسمان مي‌بيني برايمان بگو؟
-هميشه در آخرين لحظه هاي فرود به شهر مشهد، گردش دور حرم يكي از زيباترين تصويرهايي است كه مي‌بينم. علاوه بر اين رشته كوههاي زاگرس در غرب، عبور از دريا، قله دماوند، طلوع و غروب خورشيد و خيلي چيزهاي بي نظير ديگر، مناظري هستند كه در هيچ حالت ديگري نمي‌توانيم مشابه آن را ببينيم.

از آموزشهاي هوانوردي براي بانوان در ايران بگو؟ وضعيت چطور است؟
- موسسات، آموزشگاهها و مدارس هوانوردي زيادي در ايران فعاليت مي كنند كه به لحاظ سطح آموزشي از درجه بالايي برخوردارند. البته ناگفته نماند كه هزينه آموزشها خيلي بالاست.

سطح آموزشها در مقايسه با كشورهاي ديگر چگونه است؟
- خوب است و من خوشحالم كه در كشور خودم و زير نظر اساتيد فرهيخته ايراني آموزشهاي لازم را ديده ام.

در حال حاضر هم آموزش مي بيني؟
- بله؛ آموزشها همچنان ادامه دارد. لازمه پيشرفت در اين حرفه به روز رساني آموزشهاست.

اهل ورزش هم هستي؟
- دو و ميداني و سنگ نوردي را به شكل حرفه اي دنبال مي‌كنم.

از پرواز چه آموختي؟
- نظم و برنامه ريزي، هديه پرواز به من بود.

از چه زماني دوست داري نپري؟!
- از هيچ وقت!

حرف آخر؟
- مثل پروانه اي كه از پيله بيرون مي‌آيد، آماده پرواز شو؛ تو پرواز مي كني تا هر اوجي كه بخواهي!