TAHA
04-16-2010, 12:59 PM
پردازنده های ارزان قیمت
شايد تا به حال بار ها و بارها ضرب المثل " هرچه قدر بيشتر پول بدي بيشتر آش مي خوري " رو شنيده باشيد اما اگر براي انتخاب و خريد يك پردازنده با بودجه محدود از اين روش سنتي بهره بگيريد ، مطمئن باشيد كه كامپيوتر شما «آش دهن سوزي» نخواهد شد . در اين جور مواقع هست كه اهميت قطعات تشكيل دهنده يك كامپيوتر و اين كه هر قطعه با توجه به اهميت و كاربردش چه ميزان از بودجه رو بايد به خودش اختصاص بده مطرح ميشود . مسلما انتخاب يك پردازنده ارزان به همراه قطعات هم سطح خود بسيار عقلاني تر از انتخاب يك پردازنده گران با قطعات جانبي ضعيف يا از رده خارج مي باشد چرا كه كارايي كلي يك كامپيوتر را فقط پردازنده آن تعيين نمي كند .
پردازنده هاي Intel Celeron و يا AMD Sempron در حال حاضر پردازنده هاي «ارزان قيمت» (Low-End) و پرفروش موجود در بازار هستند كه متاسفانه نقد و بررسي آنها به عنوان يك انتخاب كمتر پيش آمده است در اين مقاله قصد داريم تا پردازنده هاي ارزان قيمت موجود در بازار را با يكديگر مقايسه و اختلاف كارايي آنها را با مدل هاي «ميان قيمت» (MainStream) مشخص نماييم .
به نظر شماپردازنده Celeron با پردازنده Pentium 4 هم فركانس خودش چه ميزان اختلاف كارايي داره و آيا اين ميزان اختلاف كارايي به حدي هست كه بابتش صد هزار تومان بيشتر هزينه كنيم ؟ آيا پردازنده هاي ارزان قيمتي نظير Sempron براي ما به كافي هستند و پردازنده گران تر مانند Athlon تنهابه درد پز دادن میخورند ؟
اگر فقط به ظاهر قضيه نگاه كنيم پردازنده «پنتيوم 4» ده ها تكنولوژي و برتري اسمي نسبت به پردازنده «سلرون» داره اما آيا اين مزيت ها براي شخصي كه بودجه محدودي دارد هم مزيت به شمار مي رود ؟
براي اينكه شما رو از اين سردرگمي خارج كنيم پردازنده هاي ارزان قيمت موجود را تست و نتيجه و تحليل تست هاي فوق را كه در آزمايشگاه سايت اينترنتي ixbt صورت گرفته اند در مقاله هاي تفكيك شده ارائه مي كنيم . در اين تست ها كه به كمك نرم افزارهاي كاربردي و عمومي صورت گرفته اند به درستي مي توان كارايي پردازنده هاي ارزان قيمت را با يكديگر و با مدل هاي هم فركانس گران تر خود مقايسه كرد . براي اين كه اين مقايسه ها دقيق و تفكيك پذير باشند مبناي تقسيم بندي پردازنده ها را «سكوي» (Socket) آنها بر روي مادربرد در نظر گرفته ايم كه در هر قسمت از اين مقاله كليه پردازنده هاي ارزان قيمت موجود براي يك سكوي خاص با يكديگر مقايسه مي كنيم
در بخش اول پردازنده هاي ارازن قيمت و ميان قيمت سكوي 478 اينتل تست شده اند اين مقايسه شروع خوبي خواهد بود چرا كه پردازنده هاي شركت كننده به خوبي شناخته شده اند و سكوي آنها كاملا فراگيرشده است . براي اين سكو در حال حاضر پنج پردازنده «ارزان قيمت» و «ميان قيمت» در بازار موجود مي باشد كه ما در تست خود مدل 2.8 گيگاهرتزي از هر پردازنده را شركت داده ايم با انتخاب پردازنده ها با «سرعت ساعت » يكسان اختلاف كارايي هاي ايجاد شده در تست ها ساده تر تحليل خواهند شد.
جالب اينجاست كه پردازنده هاي اينتل در بازار ايران بر حسب سرعتشان شناخته مي شوند در حالي كه به عنوان مثال در سرعت 2.8 گيگاهرتز بيش از تعداد انگشتان دست پردازنده براي سكوهاي مختلف توسط اينتل به توليد شده . اين تشابه اسمي در بسياري مواقع موجب سردرگمي خريداران ميشود . لذا در اين تست پردازنده ها بر حسب ويژگي منحصر به فرد خود يا نام هسته شان خطاب شده اند .
پنج پردازنده شركت كننده عبارتند از :
<LI dir=rtl>Intel Celeron 2.8 GHz (128 KB L2, 400 MHz FSB)
پردازنده سلرون قديمي كه به همراه 128 كيلوبايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB 400 مگاهرتزي عرضه شده و با پروسه ساخت 13/0 ميكروني توليد مي شود .
<LI dir=rtl>Intel Celeron D 335 (2.8 GHz, 256 KB L2, 533 MHz FSB)
پردازنده سلرون جديد كه به همراه 256 كيلوبايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB 533 مگاهرتزي عرضه شده و با پروسه ساخت 90 نانومتري توليد مي شود .
<LI dir=rtl>Intel Pentium 4 2.8C GHz (Northwood, 800 MHz FSB, Hyper-Threading)
پردازنده پنتيوم 4 سري C بر پايه هسته «نورس وود» كه با پروسه ساخت 13/0 ميكروني توليد و به همراه 512 كيلوبايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB 800 مگاهرتزي عرضه مي شود علاوه بر اين از تكنولوژي «پردازش دوگانه مجازي» يا Hyper-Threading (كه در ادامه به آن HT مي گوييم) نيز بهره مي برد .
<LI dir=rtl>Intel Pentium 4 2.8A GHz (Prescott , 533 MHz FSB)
پردازنده پنتيوم 4 سري A برپايه هسته «پريسكات» كه با پروسه ساخت 90 نانومتري توليد مي شود اين پردازنده به همراه يك مگابايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB 533 مگاهرتزي بدون HT عرضه مي شود . توجه داشته باشيد كه اين پردازنده را با پردازنده هاي ابتدايي سري A كه با FSB 400 مگاهرتزي عرضه مي شدند اشتباه نگيريد .
<LI dir=rtl>Intel Pentium 4 2.8E GHz (Prescott, 800 MHz FSB, Hyper-Threading)
پردازنده پنتيوم 4 سري E برپايه هسته « پريسكات » كه با پروسه ساخت 90 نانومتري توليد مي شود اين پردازنده به همراه يك مگابايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB800 مگاهرتزي عرضه شده و همچنين تكنولوژي HT را نيزبه همراه دارد .
ساير سخت افزار هاي به خدمت گرفته شده در سيستم تست عبارتند از :
<LI dir=rtl>مادربرد : گيگابايت 8IPE1000 Pro2 بر پايه چيست Intel 865PE
<LI dir=rtl>حافظه : دو ماژول 512 مگابايتي DDR400 ساخت Corsair با زمان بندي 2.5-2-2-5
<LI dir=rtl>كارت گرافيك : ATI Radeon 9800 pro مدل 256 مگابايتي
ديسگ سخت : سامسونگ SP1614C به همراه بافر 8 مگابايتي و سرعت چرخش 7200 RPM
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
برنامه هاي تست
كارايي پردازنده هاي شركت كننده به كمك برنامه هاي عمومي كه در هر سيستم كامپوتري كاربرد دارند ، محك زده شده . در هر برنامه چندين تست با اهداف متفاوت صورت گرفته كه ميانگين كارايي هر پردازنده در تست فوق در قالب «بنچ مارك» ارائه شده است .
SPECapc for 3ds max 6
در برنامه معروف 3D Studio Max به پردازنده هاي در دو تست " رندر كردن " و " فعل و انفعالي " امتياز داده شده است . در تست "رندر كردن " پردازنده "نورس وود" با موتور مجتمع 3ds max خود بهترين كارايي را ارائه نمود و پردازنده "پريسكات" با HT با اختلاف كمي پس از آن قرار گرفته است . " پريسكات " بدون HT نيز هرچند كه كارايي جالبي از خود نشان نداده اما برتري خود را نسبت به سلرون ها حفظ نموده است .
در تست " فعل و انفعالي " به دليل سازگار نبودن با پردازش چندگانه دو پردازنده با HT كارايي كم تري نسبت به پردازنده " پريسكات" بدون HT به همراه داشتند و پردازنده "سلرون دي" با اختلاف اندكي در زير پردازنده "نورس وود" با HT قرار دارد . نمودار زير ميانگين كارايي پردازنده ها را در دو تست اجرا شده به كمك برنامه 3ds max نشان مي دهد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
به طور كلي پردازنده پنتيوم 4 بر پايه هسته "پريسكات" برنده اين تست است آنچه كه به پردازنده هاي سلرون ربط پيدا ميكند نشان ميدهد اين پردازنده ها براي برنامه هاي سنگين اينچنيني در نظر گرفته نشده اند با اين حال پردازنده ارزان قيمت «سلرون دي» توانسته كارايي قابل قبولي نسبت به ساير پردازنده هاي «ميان قيمت» از خود نشان دهد .
Adobe Photoshop CS 8
به كمك اين برنامه ويرايش تصوير تست هاي متعددي نظير مدت زمان اجراي عمليات هاي چرخش , تبديل و تغيير اندازه و اجراي افكت هاي نورپردازي بر روي يك تصوير اجرا شده است كه ميانگين زمان اجراي تست هاي فوق بر روي هر پردازنده ملاك مناسبي جهت محك زدن كارايي آن پردازنده به شمار مي رود . اين ميانگين ها در نمودار زير مشخص شده اند :
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
پردازنده ارزان قيمت "سلرون دي " در برنامه Photoshop عملكرد بسيار عالي دارد ، علارقم اينكه اين پردازنده فاقد اكثر تكنولوژي ها و امكانات به كار گرفته شده در پردازنده پنتيوم 4 "نورس وود " مي باشد اختلاف كارايي بسيار اندكي با آن دارد . در مقابل پردازنده "سلرون قديمي " داراي عملكرد ضعيفي در اين تست است .
فشرده سازي داده
تست فشرده سازي داده به دو صورت RAR و 7-Zip از جمله تست هايي است كه به شدت به پردازنده سيستم وابسته است در اين تست حجم مشخصي داده به دو فرمت ياد شده فشرده سازي شده اند و مدت زمان فشرده سازي براي هر پردازنده ثبت و ميانگين آن در نمودار زير نشان داده شده است .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رده بندي به دست آمده تقريبا قابل پيش بيني بود پردازنده هايي که از HT پشتيباني مي کنند در عمليات فشرده سازي داده برتري دارند و پردازنده سلرون قديمي در مدت زمان بيشتر توانسته است که عمليات فشرده سازي داده را اجرا نمايد با اين حال اختلاف زمان پردازنده "سلرون دي " بسيار به پردازنده هاي پنتيوم 4 نزديک است در واقع اين پردازنده بيشتر شبيه به پدازنده هاي پنتيوم مي باشد تا مشابه سلرون قديمي .
فشرده سازي چند رسانه اي
در اين تست فايل هاي صوتي يا تصويري به فرمت هاي MP3 و MPEG4 فشرده سازي کرده ايم فشرده سازي هاي چند رسانه بر خلاف فشرده سازي داده ، زياد وابسته به منابع سخت افزاري پردازنده نيست . در نمودار زير ميانگين زماني اين فشرده سازي ها براي هر پردازنده را مي توانيد مشاهده نماييد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
نتيجه اين تست دو موضوع را روشن مي سازد ، اول اينكه پردازنده هايي که به تکنولوژي پردازش مجازي يا HT مجهز شده اند کارايي بهتري در اين تست ارائه ميکنند و دوم اينكه تفاوت در معاري پردازنده ها حتي ميزان حافظه کاشه آنها در کارايي تاثير اندکي دارد
Doom 3
در ادامه قصد داريم کارايي پردازنده ها را در بازي ها و برنامه شبيه سازي گرافيکي بررسي نماييم . نتايج تست بازي Doom 3 که از موتور گرافيکي قدرتمندي بهره مند است در نمودار زير نشان داده شده است :
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
براي اينکه بتوانيم اختلاف کارايي پردازنده ها در اين تست را روشن تر سازيم ، تنظيمات كيفيت تصوير را در بهترين حالت ممکن تنظيم نموديم ، همانطور که مشاهده ميکند هردو پردازنده « پريسکات » اين تست سنگين را با ميانگين 50 «فريم در ثانيه»(Fps) نشان داده اند که ميتوان نتيجه گرفت موتورگرافيکي Doom براي پردازش مجازي چند گانه بهينه نشده است همچنين بيشتر فشار پردازشي اين موتور بر روي پردازنده گرافيکي سيستم اعمال مي شود لذا نرخ سرعت گذرگاه FSB براي اين بازي چندان حياتي نيست .
Far Cry
پردانزده هاي پنتيوم 4 در بازي Far Cry عملكرد كاملا يكساني داشته اند و پردازنده سلرون جديد نيز تواسته عملكرد قابل قبولي نسبت به قيمت خود ارائه دهد در واقع اين پردانزده تنها 3 فريم كمتر از پردانزده هاي پنتيوم 4 در ثانيه نمايش مي دهد در حاكي كه اين اختلاف براي سلرون قديمي به 17 «فريم در ثانيه» مي رسد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
PainKiller
گويا بازي Painkiller با پردازنده «نورس وود» ناسازگاري دارد زيرا پردازنده سلرون دي توانسته نرخ « فريم در ثانيه » بالاتر را نشان دهد ، در اين تست فركانس گذرگاه و ويژگي HT پردازنده تاثيري بر كارايي و سرعت اجراي بازي ندارند اين موضوع به سادگي در مقايسه دو پردازنده «پريسكات» ديده مي شود .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رده بندي نهايي در بازي ها
پردازنده هاي شركت كننده در اين تست علاوه بر سه بازي ذكر شده در بازي هاي مطرح ديگر نيز محك شده شده اند كه ميانگين نرخ «فريم در ثانيه» آنها به همراه سه بازي تفكيك شده فوق در نمودار زير نشان داده شده است .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
به سادگي مي توانيد دو نتيجه مهم از تست فوق بگيريد ، اول اينكه پنتيوم 4 ها بر پايه هسته «پريسكات» كارايي كلي بهتري در بازي ها نشان داده اند .دوم اينكه پردازنده «سلرون دي » به عنوان گزينه اي مناسب براي بازي ها به شمار نمي توان آورد . بله ، اين پردازنده به بدي سلرون قديمي نيست اما براي بازي هاي كامپيوتري كافي به نظر نمي رسد.
وضعيت پردازنده هاي تست شده در بازار ايران
پنج پردازنده اي كه ما براي اين تست انتخاب كرديم هر يك نماينده يك خانوانده پردازنده هستند كه از نظر ويژگي ها و تكنولوژي ها با همديگر يكسان و نظر فركانس كاري متفاوت عمل مي كنند . در بازار پردازنده هاي ايران به دليل اينكه سياست هاي اينتل توسط وارد كنندگان كمتر پياده شده و اغلب سياست هايي كه سوددهي آنها تضمين شده باشد براي اين بازار اتخاذ مي شود نمي توان پنج پردازنده تست شده را به وفور در بازار مشاهده كرد . پردازنده سلرون قديمي و پنتيوم 4 «نورس وود» با سرعت 8/2 گيگاهرتز مدت زمان زيادي است كه ديگر وارد بازار ما نمي شوند و تهيه آنها ممكن است كمي مشكل باشد اما پردازنده هاي ديگر با فركانس هاي مختلف در بازار موجود مي باشند
نتيجه گيري
به طور كلي در تست هاي صورت گرفته پردازنده پنتيوم 4 با هسته «پريسكات» و تكنولوژي HT بهترين كارايي را ارائه كرده است اما اين برتري نسبت به پردازنده هاي ديگر شركت كننده به حدي نيست كه به آن زياد توجه كرد .
جايگاه دوم به پردازنده «نورس وود» اختصاص دارد و پردازنده پنتيوم 4 بدون HT كند ترين پنتيوم 4 در مجموع تست ها است . اختلاف كارايي ميان پنيتوم 4 هاي هم فركانس بررسي شده ، اندك است به همين خاطر بهتر است شما در انتخاب و ارزش دهي يك پنتيوم 4 ، به جاي هسته بيشتر به ميران فركانس و قيمت آن توجه كنيد .
اما «سلرون دي» به عنوان يك پردازنده «ارزان قيمت» بسيار مشابه به پردازنده هاي «ميان قيمت» پنتيوم 4 عمل كرده است اختلاف عملكرد اين پردازنده در تك تك تست ها مشخص است و مي توانيد به سادگي بر نتيجه گيري ما صحه بگذاريد . سلرون قديمي زمين تا آسمون با سلرون جديد تفاوت دارد و عملكرد بسيار ضعيفي را در تست ها نشان داده علارقم اينكه اين پردازنده اختلاف قيمت چنداني با «سلرون دي» ندارد اما كارايي آن دو به شدت با هم تفاوت ميكند .
در بخش بعدي که در نشريه کاربر شماره ۱۱ (مرداد و شهريور) چاپ خواهد گرديد قصد داريم پردازنده هاي «ارزان قيمت» اينتل ويژه سكوي 775 را مقايسه نماييم و اختلاف كارايي آنها را بهترين پردازنده ارزان قيمت اين تست (سلرون دي 335) مشخص نماييم .
منبع :
Amoltek.com
شايد تا به حال بار ها و بارها ضرب المثل " هرچه قدر بيشتر پول بدي بيشتر آش مي خوري " رو شنيده باشيد اما اگر براي انتخاب و خريد يك پردازنده با بودجه محدود از اين روش سنتي بهره بگيريد ، مطمئن باشيد كه كامپيوتر شما «آش دهن سوزي» نخواهد شد . در اين جور مواقع هست كه اهميت قطعات تشكيل دهنده يك كامپيوتر و اين كه هر قطعه با توجه به اهميت و كاربردش چه ميزان از بودجه رو بايد به خودش اختصاص بده مطرح ميشود . مسلما انتخاب يك پردازنده ارزان به همراه قطعات هم سطح خود بسيار عقلاني تر از انتخاب يك پردازنده گران با قطعات جانبي ضعيف يا از رده خارج مي باشد چرا كه كارايي كلي يك كامپيوتر را فقط پردازنده آن تعيين نمي كند .
پردازنده هاي Intel Celeron و يا AMD Sempron در حال حاضر پردازنده هاي «ارزان قيمت» (Low-End) و پرفروش موجود در بازار هستند كه متاسفانه نقد و بررسي آنها به عنوان يك انتخاب كمتر پيش آمده است در اين مقاله قصد داريم تا پردازنده هاي ارزان قيمت موجود در بازار را با يكديگر مقايسه و اختلاف كارايي آنها را با مدل هاي «ميان قيمت» (MainStream) مشخص نماييم .
به نظر شماپردازنده Celeron با پردازنده Pentium 4 هم فركانس خودش چه ميزان اختلاف كارايي داره و آيا اين ميزان اختلاف كارايي به حدي هست كه بابتش صد هزار تومان بيشتر هزينه كنيم ؟ آيا پردازنده هاي ارزان قيمتي نظير Sempron براي ما به كافي هستند و پردازنده گران تر مانند Athlon تنهابه درد پز دادن میخورند ؟
اگر فقط به ظاهر قضيه نگاه كنيم پردازنده «پنتيوم 4» ده ها تكنولوژي و برتري اسمي نسبت به پردازنده «سلرون» داره اما آيا اين مزيت ها براي شخصي كه بودجه محدودي دارد هم مزيت به شمار مي رود ؟
براي اينكه شما رو از اين سردرگمي خارج كنيم پردازنده هاي ارزان قيمت موجود را تست و نتيجه و تحليل تست هاي فوق را كه در آزمايشگاه سايت اينترنتي ixbt صورت گرفته اند در مقاله هاي تفكيك شده ارائه مي كنيم . در اين تست ها كه به كمك نرم افزارهاي كاربردي و عمومي صورت گرفته اند به درستي مي توان كارايي پردازنده هاي ارزان قيمت را با يكديگر و با مدل هاي هم فركانس گران تر خود مقايسه كرد . براي اين كه اين مقايسه ها دقيق و تفكيك پذير باشند مبناي تقسيم بندي پردازنده ها را «سكوي» (Socket) آنها بر روي مادربرد در نظر گرفته ايم كه در هر قسمت از اين مقاله كليه پردازنده هاي ارزان قيمت موجود براي يك سكوي خاص با يكديگر مقايسه مي كنيم
در بخش اول پردازنده هاي ارازن قيمت و ميان قيمت سكوي 478 اينتل تست شده اند اين مقايسه شروع خوبي خواهد بود چرا كه پردازنده هاي شركت كننده به خوبي شناخته شده اند و سكوي آنها كاملا فراگيرشده است . براي اين سكو در حال حاضر پنج پردازنده «ارزان قيمت» و «ميان قيمت» در بازار موجود مي باشد كه ما در تست خود مدل 2.8 گيگاهرتزي از هر پردازنده را شركت داده ايم با انتخاب پردازنده ها با «سرعت ساعت » يكسان اختلاف كارايي هاي ايجاد شده در تست ها ساده تر تحليل خواهند شد.
جالب اينجاست كه پردازنده هاي اينتل در بازار ايران بر حسب سرعتشان شناخته مي شوند در حالي كه به عنوان مثال در سرعت 2.8 گيگاهرتز بيش از تعداد انگشتان دست پردازنده براي سكوهاي مختلف توسط اينتل به توليد شده . اين تشابه اسمي در بسياري مواقع موجب سردرگمي خريداران ميشود . لذا در اين تست پردازنده ها بر حسب ويژگي منحصر به فرد خود يا نام هسته شان خطاب شده اند .
پنج پردازنده شركت كننده عبارتند از :
<LI dir=rtl>Intel Celeron 2.8 GHz (128 KB L2, 400 MHz FSB)
پردازنده سلرون قديمي كه به همراه 128 كيلوبايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB 400 مگاهرتزي عرضه شده و با پروسه ساخت 13/0 ميكروني توليد مي شود .
<LI dir=rtl>Intel Celeron D 335 (2.8 GHz, 256 KB L2, 533 MHz FSB)
پردازنده سلرون جديد كه به همراه 256 كيلوبايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB 533 مگاهرتزي عرضه شده و با پروسه ساخت 90 نانومتري توليد مي شود .
<LI dir=rtl>Intel Pentium 4 2.8C GHz (Northwood, 800 MHz FSB, Hyper-Threading)
پردازنده پنتيوم 4 سري C بر پايه هسته «نورس وود» كه با پروسه ساخت 13/0 ميكروني توليد و به همراه 512 كيلوبايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB 800 مگاهرتزي عرضه مي شود علاوه بر اين از تكنولوژي «پردازش دوگانه مجازي» يا Hyper-Threading (كه در ادامه به آن HT مي گوييم) نيز بهره مي برد .
<LI dir=rtl>Intel Pentium 4 2.8A GHz (Prescott , 533 MHz FSB)
پردازنده پنتيوم 4 سري A برپايه هسته «پريسكات» كه با پروسه ساخت 90 نانومتري توليد مي شود اين پردازنده به همراه يك مگابايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB 533 مگاهرتزي بدون HT عرضه مي شود . توجه داشته باشيد كه اين پردازنده را با پردازنده هاي ابتدايي سري A كه با FSB 400 مگاهرتزي عرضه مي شدند اشتباه نگيريد .
<LI dir=rtl>Intel Pentium 4 2.8E GHz (Prescott, 800 MHz FSB, Hyper-Threading)
پردازنده پنتيوم 4 سري E برپايه هسته « پريسكات » كه با پروسه ساخت 90 نانومتري توليد مي شود اين پردازنده به همراه يك مگابايت حافظه كاشه سطح 2 و گذرگاه FSB800 مگاهرتزي عرضه شده و همچنين تكنولوژي HT را نيزبه همراه دارد .
ساير سخت افزار هاي به خدمت گرفته شده در سيستم تست عبارتند از :
<LI dir=rtl>مادربرد : گيگابايت 8IPE1000 Pro2 بر پايه چيست Intel 865PE
<LI dir=rtl>حافظه : دو ماژول 512 مگابايتي DDR400 ساخت Corsair با زمان بندي 2.5-2-2-5
<LI dir=rtl>كارت گرافيك : ATI Radeon 9800 pro مدل 256 مگابايتي
ديسگ سخت : سامسونگ SP1614C به همراه بافر 8 مگابايتي و سرعت چرخش 7200 RPM
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
برنامه هاي تست
كارايي پردازنده هاي شركت كننده به كمك برنامه هاي عمومي كه در هر سيستم كامپوتري كاربرد دارند ، محك زده شده . در هر برنامه چندين تست با اهداف متفاوت صورت گرفته كه ميانگين كارايي هر پردازنده در تست فوق در قالب «بنچ مارك» ارائه شده است .
SPECapc for 3ds max 6
در برنامه معروف 3D Studio Max به پردازنده هاي در دو تست " رندر كردن " و " فعل و انفعالي " امتياز داده شده است . در تست "رندر كردن " پردازنده "نورس وود" با موتور مجتمع 3ds max خود بهترين كارايي را ارائه نمود و پردازنده "پريسكات" با HT با اختلاف كمي پس از آن قرار گرفته است . " پريسكات " بدون HT نيز هرچند كه كارايي جالبي از خود نشان نداده اما برتري خود را نسبت به سلرون ها حفظ نموده است .
در تست " فعل و انفعالي " به دليل سازگار نبودن با پردازش چندگانه دو پردازنده با HT كارايي كم تري نسبت به پردازنده " پريسكات" بدون HT به همراه داشتند و پردازنده "سلرون دي" با اختلاف اندكي در زير پردازنده "نورس وود" با HT قرار دارد . نمودار زير ميانگين كارايي پردازنده ها را در دو تست اجرا شده به كمك برنامه 3ds max نشان مي دهد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
به طور كلي پردازنده پنتيوم 4 بر پايه هسته "پريسكات" برنده اين تست است آنچه كه به پردازنده هاي سلرون ربط پيدا ميكند نشان ميدهد اين پردازنده ها براي برنامه هاي سنگين اينچنيني در نظر گرفته نشده اند با اين حال پردازنده ارزان قيمت «سلرون دي» توانسته كارايي قابل قبولي نسبت به ساير پردازنده هاي «ميان قيمت» از خود نشان دهد .
Adobe Photoshop CS 8
به كمك اين برنامه ويرايش تصوير تست هاي متعددي نظير مدت زمان اجراي عمليات هاي چرخش , تبديل و تغيير اندازه و اجراي افكت هاي نورپردازي بر روي يك تصوير اجرا شده است كه ميانگين زمان اجراي تست هاي فوق بر روي هر پردازنده ملاك مناسبي جهت محك زدن كارايي آن پردازنده به شمار مي رود . اين ميانگين ها در نمودار زير مشخص شده اند :
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
پردازنده ارزان قيمت "سلرون دي " در برنامه Photoshop عملكرد بسيار عالي دارد ، علارقم اينكه اين پردازنده فاقد اكثر تكنولوژي ها و امكانات به كار گرفته شده در پردازنده پنتيوم 4 "نورس وود " مي باشد اختلاف كارايي بسيار اندكي با آن دارد . در مقابل پردازنده "سلرون قديمي " داراي عملكرد ضعيفي در اين تست است .
فشرده سازي داده
تست فشرده سازي داده به دو صورت RAR و 7-Zip از جمله تست هايي است كه به شدت به پردازنده سيستم وابسته است در اين تست حجم مشخصي داده به دو فرمت ياد شده فشرده سازي شده اند و مدت زمان فشرده سازي براي هر پردازنده ثبت و ميانگين آن در نمودار زير نشان داده شده است .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رده بندي به دست آمده تقريبا قابل پيش بيني بود پردازنده هايي که از HT پشتيباني مي کنند در عمليات فشرده سازي داده برتري دارند و پردازنده سلرون قديمي در مدت زمان بيشتر توانسته است که عمليات فشرده سازي داده را اجرا نمايد با اين حال اختلاف زمان پردازنده "سلرون دي " بسيار به پردازنده هاي پنتيوم 4 نزديک است در واقع اين پردازنده بيشتر شبيه به پدازنده هاي پنتيوم مي باشد تا مشابه سلرون قديمي .
فشرده سازي چند رسانه اي
در اين تست فايل هاي صوتي يا تصويري به فرمت هاي MP3 و MPEG4 فشرده سازي کرده ايم فشرده سازي هاي چند رسانه بر خلاف فشرده سازي داده ، زياد وابسته به منابع سخت افزاري پردازنده نيست . در نمودار زير ميانگين زماني اين فشرده سازي ها براي هر پردازنده را مي توانيد مشاهده نماييد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
نتيجه اين تست دو موضوع را روشن مي سازد ، اول اينكه پردازنده هايي که به تکنولوژي پردازش مجازي يا HT مجهز شده اند کارايي بهتري در اين تست ارائه ميکنند و دوم اينكه تفاوت در معاري پردازنده ها حتي ميزان حافظه کاشه آنها در کارايي تاثير اندکي دارد
Doom 3
در ادامه قصد داريم کارايي پردازنده ها را در بازي ها و برنامه شبيه سازي گرافيکي بررسي نماييم . نتايج تست بازي Doom 3 که از موتور گرافيکي قدرتمندي بهره مند است در نمودار زير نشان داده شده است :
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
براي اينکه بتوانيم اختلاف کارايي پردازنده ها در اين تست را روشن تر سازيم ، تنظيمات كيفيت تصوير را در بهترين حالت ممکن تنظيم نموديم ، همانطور که مشاهده ميکند هردو پردازنده « پريسکات » اين تست سنگين را با ميانگين 50 «فريم در ثانيه»(Fps) نشان داده اند که ميتوان نتيجه گرفت موتورگرافيکي Doom براي پردازش مجازي چند گانه بهينه نشده است همچنين بيشتر فشار پردازشي اين موتور بر روي پردازنده گرافيکي سيستم اعمال مي شود لذا نرخ سرعت گذرگاه FSB براي اين بازي چندان حياتي نيست .
Far Cry
پردانزده هاي پنتيوم 4 در بازي Far Cry عملكرد كاملا يكساني داشته اند و پردازنده سلرون جديد نيز تواسته عملكرد قابل قبولي نسبت به قيمت خود ارائه دهد در واقع اين پردانزده تنها 3 فريم كمتر از پردانزده هاي پنتيوم 4 در ثانيه نمايش مي دهد در حاكي كه اين اختلاف براي سلرون قديمي به 17 «فريم در ثانيه» مي رسد .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
PainKiller
گويا بازي Painkiller با پردازنده «نورس وود» ناسازگاري دارد زيرا پردازنده سلرون دي توانسته نرخ « فريم در ثانيه » بالاتر را نشان دهد ، در اين تست فركانس گذرگاه و ويژگي HT پردازنده تاثيري بر كارايي و سرعت اجراي بازي ندارند اين موضوع به سادگي در مقايسه دو پردازنده «پريسكات» ديده مي شود .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
رده بندي نهايي در بازي ها
پردازنده هاي شركت كننده در اين تست علاوه بر سه بازي ذكر شده در بازي هاي مطرح ديگر نيز محك شده شده اند كه ميانگين نرخ «فريم در ثانيه» آنها به همراه سه بازي تفكيك شده فوق در نمودار زير نشان داده شده است .
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
به سادگي مي توانيد دو نتيجه مهم از تست فوق بگيريد ، اول اينكه پنتيوم 4 ها بر پايه هسته «پريسكات» كارايي كلي بهتري در بازي ها نشان داده اند .دوم اينكه پردازنده «سلرون دي » به عنوان گزينه اي مناسب براي بازي ها به شمار نمي توان آورد . بله ، اين پردازنده به بدي سلرون قديمي نيست اما براي بازي هاي كامپيوتري كافي به نظر نمي رسد.
وضعيت پردازنده هاي تست شده در بازار ايران
پنج پردازنده اي كه ما براي اين تست انتخاب كرديم هر يك نماينده يك خانوانده پردازنده هستند كه از نظر ويژگي ها و تكنولوژي ها با همديگر يكسان و نظر فركانس كاري متفاوت عمل مي كنند . در بازار پردازنده هاي ايران به دليل اينكه سياست هاي اينتل توسط وارد كنندگان كمتر پياده شده و اغلب سياست هايي كه سوددهي آنها تضمين شده باشد براي اين بازار اتخاذ مي شود نمي توان پنج پردازنده تست شده را به وفور در بازار مشاهده كرد . پردازنده سلرون قديمي و پنتيوم 4 «نورس وود» با سرعت 8/2 گيگاهرتز مدت زمان زيادي است كه ديگر وارد بازار ما نمي شوند و تهيه آنها ممكن است كمي مشكل باشد اما پردازنده هاي ديگر با فركانس هاي مختلف در بازار موجود مي باشند
نتيجه گيري
به طور كلي در تست هاي صورت گرفته پردازنده پنتيوم 4 با هسته «پريسكات» و تكنولوژي HT بهترين كارايي را ارائه كرده است اما اين برتري نسبت به پردازنده هاي ديگر شركت كننده به حدي نيست كه به آن زياد توجه كرد .
جايگاه دوم به پردازنده «نورس وود» اختصاص دارد و پردازنده پنتيوم 4 بدون HT كند ترين پنتيوم 4 در مجموع تست ها است . اختلاف كارايي ميان پنيتوم 4 هاي هم فركانس بررسي شده ، اندك است به همين خاطر بهتر است شما در انتخاب و ارزش دهي يك پنتيوم 4 ، به جاي هسته بيشتر به ميران فركانس و قيمت آن توجه كنيد .
اما «سلرون دي» به عنوان يك پردازنده «ارزان قيمت» بسيار مشابه به پردازنده هاي «ميان قيمت» پنتيوم 4 عمل كرده است اختلاف عملكرد اين پردازنده در تك تك تست ها مشخص است و مي توانيد به سادگي بر نتيجه گيري ما صحه بگذاريد . سلرون قديمي زمين تا آسمون با سلرون جديد تفاوت دارد و عملكرد بسيار ضعيفي را در تست ها نشان داده علارقم اينكه اين پردازنده اختلاف قيمت چنداني با «سلرون دي» ندارد اما كارايي آن دو به شدت با هم تفاوت ميكند .
در بخش بعدي که در نشريه کاربر شماره ۱۱ (مرداد و شهريور) چاپ خواهد گرديد قصد داريم پردازنده هاي «ارزان قيمت» اينتل ويژه سكوي 775 را مقايسه نماييم و اختلاف كارايي آنها را بهترين پردازنده ارزان قيمت اين تست (سلرون دي 335) مشخص نماييم .
منبع :
Amoltek.com