PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : راهكارهايي ساده براي استحكام استخوان‌های زنان



مژگان
03-03-2010, 12:12 PM
(http://www.niksalehi.com/pezeshki/view/133707.php)


http://pnu-club.com/imported/2010/03/148.jpgزنان در سنين بالا اغلب به پوكي استخوان مبتلا مي‌شوند و از هر 4 زن به‌طور معمول يك نفر دچار از دست دادن توده استخواني مي‌شود.متخصصان مركز تحقيقات پزشكي مايوكلينيك، 6 روش ساده اما كارآمد براي تقويت استخوان‌ها و نيز جلوگيري از تحليل رفتن استخواني ارائه كرده‌اند.

زنان در سنين بالا اغلب به پوكي استخوان مبتلا مي‌شوند و از هر 4 زن به‌طور معمول يك نفر دچار از دست دادن توده استخواني مي‌شود.
متخصصان مركز تحقيقات پزشكي مايوكلينيك، 6 روش ساده اما كارآمد براي تقويت استخوان‌ها و نيز جلوگيري از تحليل رفتن استخواني ارائه كرده‌اند.
سبزي بخوريد
اين محققان مي‌گويند اولين راهكار اين است كه به رژيم غذايي خود سبزي اضافه كنيد. اغلب فرآورده‌هاي دامي مانند شير و پنير داراي مواد غذايي لازم مانند كلسيم و پروتئين هستند اما هنگام مصرف شير گاو و يا فرآورده آن، ميزان بالاي پروتئين موجود در آن، خون را اسيدي مي‌كند و باعث مي‌شود بدن براي برقراري تعادل، كلسيم را از استخوان دفع كند و نتيجه اين مي‌شود كه بيشتر از ميزان كلسيمي كه مصرف مي‌كنيد، اين ماده معدني از بدن خارج مي‌شود.
بعلاوه مولكول‌هاي پروتئيني موجود در شير نسبت به آن چه كه سيستم گوارشي انسان قادر به هضم آن است، بزرگ‌تر هستند و در نتيجه سيستم دفاعي بدن، اين مولكول‌هاي پروتئيني را به عنوان يك جسم خارجي و يا آلرژي‌زا دفع مي‌كند. به همين علت است كه اغلب مردم پس از مصرف فرآورده‌هاي لبني احساس خستگي مفرط، كاهش در قدرت تمركز و توليد بيش از حد مخاط مي‌كنند.
بدن بعضي افراد نيز فاقد آنزيم‌هاي لازم براي هضم درست قند موجود در مواد لبني است. مصرف فرآورده‌هاي لبني براي اين افراد معده درد، نفخ و اسهال ايجاد مي‌كند. بنابراين بهترين روش جلوگيري از پوكي استخوان، استفاده از كلسيم‌هاي قابل جذب موجود در سبزي‌هاي برگ‌دار، حبوبات و دانه‌هاي خوراكي است.
آب پرتقال بنوشيد
راهكار دوم اين است كه آب پرتقال بنوشيد. كلسيم و ويتامين D براي سلامت استخوان‌ها لازم است. به‌طور معمول شير بهترين ماده غذايي براي داشتن استخوان‌هاي مستحكم است اما بررسي‌هاي اخير نشان داده كه بدن قادر است، ويتامين C و D را به همان آساني كه از شير جذب مي‌كند از آب پرتقال نيز جذب كند.
علاوه بر آن، آب پرتقال سرشار از ويتامين C است كه يك آنتي اكسيدان قوي است و در جذب كلسيم بدن كمك مي‌كند. توجه داشته باشيد از آن جا كه اسيد استيك موجود در آبميوه مي‌تواند، ميناي دندان را از بين ببرد، پس از مصرف اين نوع آبميوه، دندان‌هاي خود را بايد مسواك بزنيد.
آفتاب بگيريد
به‌عنوان راهكار سوم محققان توصيه مي‌كنند كه در ساعت‌هاي اوليه و آخر روز آفتاب بگيريد. نور خورشيد ويتامين دي توليد مي‌كند كه براي سلامت استخوان‌ها، عملكرد درست سيستم ايمني و مقاومت در مقابل سرطان، لازم است.
براي بهره‌مندي بهتر از نور خورشيد قبل از ساعت 9 صبح و پس از ساعت 4 بعدازظهر در فصل تابستان و قبل از 10 صبح و پس از ساعت 3 بعدازظهر در فصل زمستان در معرض نورخورشيد قرار بگيريد. اما اگر قصد داريد در وسط روز در معرض نور خورشيد قرار بگيريد از كرم ضدآفتاب، كلاه و لباس‌هاي پوشيده استفاده كنيد.
نوشابه گازدار ننوشيد
چهارمين راه حل توجه به اين نكته آن است كه نوشيدني‌هاي گازدار براي سلامت مضر هستند. درست است كه يك نوشيدني خنك به خصوص اگر رژيمي هم باشد در يك روز گرم لذت بخش است و از اين كه بدون كالري است، خيال شما راحت است اما كالري تنها اشكال اين نوع نوشيدني‌ها نيست، بلكه اسيد فسفريك موجود در آن، كلسيم استخوان‌ها را كاهش مي‌دهد. پس اگر خطر بالاي پوكي استخوان شما را تهديد مي‌كند، بهتر است كه از مصرف اين نوع نوشيدني‌ها بپرهيزيد.
كلسيم را فراموش نكنيد
در راهكار پنجم توصيه مي‌شود كه مكمل‌هاي كلسيم را صحيح مصرف كنيد. براي جلوگيري از پوكي استخوان از جواني اقدام كنيد. به طور منظم ورزش‌هاي قدرتي انجام دهيد و از 35 سالگي مكمل‌هاي كلسيم را مصرف كنيد.
از ريزمغذي‌ها غافل نشويد
نكته ششم، توجه به ارتباط بين ريزمغذي‌ها با استخوان‌هاي مستحكم است. كلسيم، منيزيم و ويتامين D املاحي هستند كه تاثير زيادي در حفظ سلامت استخوان‌هاي بدن دارند، درحالي كه اغلب ريز‌مغذي‌هاي لازم براي تشكيل استخوان مانند منگنز، روي، مس و ويتامينD مورد بي‌توجهي قرار مي‌گيرد. ويتامينK موجود در سبزي‌هاي برگ دار نيز براي استخوان‌سازي لازم است.