PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : 10 نكته طلايي براي فصل امتحانات - خانه‌اي آرام براي شب امتحان



مژگان
02-24-2010, 11:50 AM
http://pnu-club.com/imported/2010/02/2347.jpgتا به حال سعي كرده‌ايم با امكانات موجود و كمي خلاقيت، بهترين دكوراسيون را براي اتاق فرزندانتان پيشنهاد بدهيم. حال با فرا رسيدن فصل امتحانات، كارشناسان «منزل» در نظر دارند با ارائه شيوه‌هايي، شما را براي فراهم آوردن محيطي آرام براي فرزندان‌تان ياري كنند.

1- ابتدا قفسه كتاب‌ها و جزوات را جمع‌آوري كنيد؛ در طبقه‌اي كتاب‌هاي درسي و كمك‌آموزشي و در طبقه ديگر برگه‌هاي امتحاني و جزوات مهم را بگذاريد. يادتان باشد كتاب‌هاي غيردرسي، آلبوم عكس، رمان و هر وسيله غير مرتبط را از كتابخانه برداريد.

2- اگر فرزندتان لوح‌هاي تقدير تحصيلي دارد، بهترين مكان استفاده از اين لوح‌ها در بالاي ميز مطالعه و بر روي ديوار است. اين كار باعث مي‌شود علاقه‌اي به ادامه‌ مطالعه در او به‌وجود بيايد.

3- هنگام مطالعه بهتر است نورپردازي اتاق به رنگ سفيد يا صورتي باشد. اين كار تسلط و مهارت تحصيلي فرزندتان را افزايش مي‌دهد. مناسب‌ترين مكان براي قرار دادن ميز مطالعه در اتاق، پشت به تخت‌خواب است و براي به دست آوردن نور كافي بهتر است پنجره‌اي در سمت چپ آن وجود داشته باشد.

4- قرار دادن شاخه گلي با برگ‌هاي سبز و زيبا بر روي ميز مطالعه نه تنها محيطي شاد به‌وجود مي‌آورد، بلكه حس خلاقيت و تازگي را هم ايجاد مي‌كند. رنگ سبز براي دكوراسيون اتاق مطالعه، فضاي آموزشي و مكاني كه به تمركز احتياج دارد، رنگ ايده‌آلي است. اگر اين رنگ با كرم و سفيد همراه شود، فضايي آرام‌بخش و تفكرآميز به‌وجود مي‌آورد و اگر با قرمز همراه شود تاثير بسزايي در شكوفايي خلاقيت افراد آن محيط دارد (البته از رنگ قرمز به صورت لكه‌اي و بسيار كم استفاده كنيد).

5- براي تقويت حافظه، بر روي كاغذهايي به رنگ نارنجي، همراه با تركيب رنگ‌هايي مثل رسي يا زردآلويي، اين چند تمرين را بنويسيد تا فرزندتان قبل از مطالعه دروس، آنها را انجام دهد:

الف. سعي كنيد 5 كلمه كه انتهاي آن به حروف «ار» ختم شده باشد را به ياد آوريد؛ روزگار، هميار، همكار و ... اين تمرين باعث تمركز بيشتر مي‌شود.

ب. چند كلمه مترادف و متضاد را تكرار كنيد تا ذهنتان كاملا فعال شود مثل سياه و سفيد، خواب و بيدار و... .

ج. بكوشيد نام گل‌هاي ايام بهار و زمستان را به ياد آوريد و شكل آنها را در ذهن خود مجسم كنيد.

د. نام چند مخترع و مكتشف مهم جهان را با نام اختراع و كشف آن به خاطر آوريد.

ه. چند ماشين را نام ببريد و شكل آن‌ها را در ذهن مجسم كنيد.

6- وقتي غذايي با حجم زياد مي‌خوريم، مقدار زيادي از خون بدن در اعضاي گوارش جمع مي‌شود و خون كمتري به مغز مي‌رسد؛ در نتيجه فعاليت ذهن براي حفظ مطالب كند مي‌شود. پس مناسب‌ترين زمان براي مطالعه و حفظ مطالب، هنگام صبح و نيم ساعت بعد از صرف صبحانه است. زيرا شخص در اين زمان نه گرسنه است و نه خيلي سير.

7- شام بهتر است از مواد قندي، نشاسته‌اي، حبوبات (به‌خصوص عدس)، ماست، ماهي و كاهو تهيه شده باشد. با نوشاندن دم‌كرده‌ سنبل‌الطيب قبل از خواب به فرزندتان، آرامش را به او هديه كنيد.

8- خواب راحت و مناسب، باعث مي‌شود مركز حافظه منظم كار كند. غده صنوبري انسان هر چه بيشتر اسيد آمينه ملاتونين (Melatonin) ترشح كند، ساعت خواب زودتر فرا مي‌رسد. پس استفاده از مواد قندي و نشاسته‌اي در شب، ترشح هورمون خواب را افزايش داده و باعث خواب‌آلودگي مي‌شود. به ازاي هر 16 ساعت بيداري، 8 ساعت خواب ضروري است. در نتيجه خواب كافي يكي از راه‌هاي تقويت حافظه در ايام امتحانات است.

9- با برنامه‌ريزي صحيح و دقيق، هر روز مطالب جديدي را به فرزندتان ياد بدهيد و به او كمك كنيد تا در ساعات بعد آنها را به ياد آورد. يكي ديگر از راه‌هاي تقويت حافظه، ورزش در هواي آزاد و پاك است. براي او برنامه‌ريزي كنيد تا ساعاتي از روزش را صرف اين كار كند.

10- مصرف دم‌كرده گياهاني مانند كندر، گينكو بيلوبا (Gingcoloiloba)، بابونه چشم گاوي، علف چاي، بادرنجبويه، سنبل‌الطيب و چاي كوهي براي تقويت حافظه بسيار مؤثر است.