PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : اتاق غذاخوری



مژگان
02-22-2010, 01:17 PM
اتاق غذا خوری
طرح و رنگ ظروف، شكل و اندازه ميز، روميزي و دستمال‌ها، ظروف پايه‌دار و ظروف نقره‌اي روي ميز، نورپردازي اتاق غذاخوري و ... همه و همه در دكوراسيون فضاي غذاخوري و انرژي مثبت حاصل از محيط تاثيرگذار هستند. بhttp://pnu-club.com/imported/2010/02/68.gifنابراين شما مي‌توانيد با به كارگيري استعداد و سليقه خود،‌ با تغييري كوتاه و سريع، محيط پيرامون خود را مطلوب سازيد. در اين بخش سعي خواهيم كرد تا نكته‌هايي براي ايجاد فضاي ايده‌آل غذاخوري به شما آموزش دهيم.

صندلي‌ها
صندلي راحت موجب لذت بردن بيشتر شما از غذا مي‌شود. صندلي‌هاي محكم با تكيه‌گاه مناسب نيز به نوعي شما را حمايت مي‌كند و احساس آرامش در غذاخوردن را به شما القا مي‌كند. مي‌‌توانيد از كوسن‌ها براي راحتي بيشتر استفاده كنيد.
چينش صند‌لي‌ها به گونه‌اي باشد كه از هر صندلي، چشم‌انداز جذاب و گيرايي به نمايش گذاشته شود. بهتر است ميزبان‌ها در دو طرف ميز غذاخوري و ميهمانان نيز در دو پهلوي ميز بنشينند تا پذيرايي توسط ميزبان راحت‌تر صورت پذيرد.

رنگ‌ها در اتاق غذاخوري
بهترين رنگ‌هاي به كارگرفته شده در اتاق غذاخوري رنگ‌هاي قهوه‌اي روشن مايل به زرد، كرم، سبز، آبي و رنگ‌هاي ملايمي نظير بنفش كمرنگ، صورتي گلبهي و گلبهي روشن هستند.
رنگ‌هاي زرد روشن، نارنجي و قرمز نيز رنگ‌هاي محرك اشتها و متناسب با ذائقه و سليقه بسياري از افراد شناخته شده‌اند.

ميز ناهارخوري
يكي از قطعات اصلي مبلمان در اين اتاق، ميز ناهارخوري است. همان سطحي كه ظروف غذاخوري و تزئينات آن را پوشش مي‌دهد. اندازه شكل و موادي كه روي ميز قرار مي‌گيرد، به همراه با سليقه شما در چيدن آن، انرژي خاصي را به مدعوين القا مي‌كند. بهتر است ميز ناهارخوري در وسط اتاق قرار گيرد تا رفت و آمد در اطراف آن و نيز نشست و برخاست از صندلي‌ها به راحتي صورت پذيرد؛ در صورتي كه فضاي اتاق به شما اجازه دهد، مي‌توانيد از يك ميز سه گوش در كنار اتاق براي قرار دادن وسايل اضافي استفاده كنيد.
ميزهاي چوبي علاوه بر استحكام و دوام، گرما و صميمت خاصي به محيط مي‌بخشند. اگر ميز چوبي شما قديمي و كهنه شده است، مي‌توانيد با رنگ كردن آن به رنگ‌هاي ملايمي مانند سفيد، سبز، آبي يا قرمز روشن آن را نو سازيد.

قواعدپذیرایی از میهمان
دانستن قواعد سرویس‌دهی سر میز و استفاده از وسایل، اهمیت بسیاری دارد و در واقع میزان ميهمان‌نواز بودن شما را نشان می‌دهد.
برای اینکه کدبانویی کامل به چشم بیایید بهتر است با انواع کارد، چنگال و قاشق‌هایی که بر روی ميزها استفاده مي‌شود آشنايي داشته باشيد. به اين ترتيب مي‌توانيد از تمامي ابزارهايي كه در جعبه قاشق و چنگال است استفاده كنيد و ميز زيبايي بچينيد.

اصولا در مهمانی‌ها از وسایل مختلفي استفاده می‌کنند که اصلی‌ترین آنها شامل موارد زیر است: http://pnu-club.com/imported/2010/02/69.gif
ظروف میز
قاشق‌ها
قاشق غذاخوری: برای سوپی که در بشقاب سرو می‌شود.
قاشق دسرخوری (کوچکتر از قاشق غذاخوری): برای غذاهایی مانند کته، شیر برنج و سوپی که در فنجان سرو می‌شود.
قاشق قهوه‌خوری (کوچکتر از قاشق چای خوری): برای قهوه که در فنجان کوچک سرو می‌شود.
قاشق کوچک با دسته بلند: برای نوشیدهای خنکی که در لیوان‌های بلند سرو می‌شود.
چنگال‌ها
چنگال بزرگ: برای جدا کردن غذا از سینی که از نظر شکل، شبیه چنگال غذاخوری است ولی به مراتب بزرگتر است.
چنگال بزرگ غذاخوری: برای خوراک‌های گوشتی.
چنگال کوچک: برای انواع دسر
چنگال مخصوص برای خوراک صدف، خوراک ماهی سرد و ...: این نوع چنگال در اندازه‌های کوچک با ابعاد 15 سانتیمتر طول و 5/1 سانتیمتر دندانه است.
چنگال میوه خوری: برای خوردن میوه .
کاردها
کارد غذاخوری بزرگ: برای خوراک‌های گوشتی.
کارد کوچک: برای خوراک‌های سرد و دیگر خوراک‌ها به جز خوراک‌های تهیه شده از گوشت ماهی.
کارد میوه خوری (با دسته‌ای مانند دسته چنگال میوه‌خوری): برای خوردن انواع میوه.
كارد ماهی: برای جدا کردن قطعات ماهی در خوراک ماهی.
کارد دسرخوری: برای پنیر، دسر و خوراک‌های سرد.
کارد کره خوری: فقط برای مالیدن کره بر روی نان.

نکته:
باید توجه داشت که از تمام وسایل میز در یک زمان استفاده نمی‌شود. بنابراین بهتر است که در یک زمان بیش از سه کارد و چنگال روی میز قرار ندهید. بقیه کارد و چنگال‌ها و دیگر وسایل اضافی سرویس، در صورت لزوم مطابق با غذا روی میز قرار داده می‌شود.

ترتيب چیدن وسایل روی میز

داخل بشقاب اصلی یک بشقاب کوچکتر برای غذای سرد و در درون آن دستمال سفره که سه گوش یا به صورت کلاه یا به گونه‌های دیگر تا شده را قرار می‌دهیم.http://pnu-club.com/imported/2010/02/70.gif
سمت چپ بشقاب، چنگال را قرار می‌دهیم (به ترتیبی که خوراک‌ها سرو شوند چنگال کوچک‌تر برای غذای سرد، چنگال ماهی و چنگال بزرگ برای غذای اصلی).
در سمت راست بشقاب، کارد کوچک برای غذای سرد، قاشق غذا خوری (البته در صورتی که سوپ سرو شود) کارد برای ماهی و کارد برای غذاخوری قرار می‌گیرد.
• اجزاء سرویس غذاخوری به فاصله 1 سانتیمتر کنار یکدیگر قرار داده می‌شوند و همین فاصله باید تا لبه میز نیز در نظر گرفته شود.
• چنگال‌ها را به صورتی که دندانه‌ها به طرف پائین باشد و کاردها را به صورتی که لبه آنها به طرف بشقاب باشد قرار دهيد.
• در سمت چپ، کمی آن طرف‌تر، بشقاب کوچکی برای نان قرار داده می‌شود که در داخل آن کارد کره خوری می‌گذارند.
• کاردهای میوه خوری را زمانی که می‌خواهند میوه سرو کنند روی میز قرار می‌دهند.
• در سمت راست، در زاویه‌ای مورب نسبت به بشقاب، لیوان‌ها را قرار می‌دهند.
• برای دسر و میوه، پشت لیوان‌ها، قاشق کوچک، کارد یا چنگال قرار می‌دهند. تمامی دسته‌ها باید به سمت راست و قسمت برآمده به طرف میز باشد.