ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : پتينه، كهنه‌نمايي اجسام



مژگان
02-21-2010, 10:05 PM
با بررسي دقيق‌ عناصر فضايي، متوجه مي‌شويم ديوارها نقطه پاياني دكوراسيون داخلي و پيونددهنده عناصر و موضوعات مختلف‌ به يكديگرند. براي طراحي ديوارها، متريال‌ مختلفي مانند كاغذديواري‌ها، ديواركوب‌ها و... وجود دارد، اما يكي از ساده‌ترين و متداول‌ترين تزئينات، اجراي روش‌هاي هنري متنوع بر روي ديوار است. پتينه‌كاري يكي از اصلي‌ترين روش‌هاي ايجاد افكت‌هاي مختلف رنگي و بافت روي ديوار است.


http://pnu-club.com/imported/2010/02/2105.jpg

پتينه به معناي كهنه بودن يا كهنه‌نمايي است. كاربرد اين كلمه صرفا به معناي كهنه‌نمايي اجسام نيست، بلكه به سبكي گفته مي‌شود كه الهام گرفته از آثار قديمي و والرهاي رنگي ايجاد شده بر روي آن‌هاست. به طور مثال مجسمه‌اي از جنس برنز را در نظر بگيريد كه سال‌ها از ساخت آن مي‌گذرد و با گذر زمان در مجاورت هوا، اكسيده شده و بر روي آن تركيب رنگي سبز و آبي به وجود آمده و جذابيت بصري بيشتري به مجسمه بخشيده است. هنر پتينه در واقع مي‌تواند افكت اين حالت كهنه و اكسيده را به يك مجسمه نو بدهد. تكنيك‌هاي پتينه بسيار متنوع و متفاوت است و از متريال‌هاي گوناگوني هم در آن استفاده مي‌شود.


افكت‌هاي رنگي در پتينه

براي كاربرد اين تكنيك، شناخت مباني رنگ‌ها و تركيب‌بندي آن‌ها در رنگمايه‌ها لازم است. رنگ‌ها به طور كلي به دو گروه تقسيم مي‌شوند، رنگ‌هاي آكروماتيك و رنگ‌هاي كروماتيك.

رنگ‌هاي آكروماتيك شامل سياه و سفيد و خاكستري‌هايي است كه از تركيب اين دو رنگ‌ به دست مي‌آيد. رنگ‌هاي كروماتيك شامل قرمز، زرد و آبي است كه از تركيب اين رنگ‌هاي اصلي، رنگ‌هاي فرعي يا ثانويه مانند نارنجي، بنفش و سبز به دست مي‌آيد. البته در زمينه پتينه‌كاري نمي‌توان هيچ يك از اين رنگ‌ها را به صورت خام يا به تنهايي مورد استفاده قرار داد و بايد پاساژ رنگي (تنوع و تناليته رنگي) مناسبي به وجود آورد.

براي استفاده از تكنيك‌هاي مختلف طراحي ديوار و انتخاب رنگ، طرح و بافت مناسب با محيط، چند عامل اهميت ويژه‌اي دارند از جمله:

- رابطه رنگ و فرم‌ها: به طور مثال 3 شكل اصلي مربع، دايره، مثلث با سه رنگ اصلي قرمز، آبي، زرد ارتباط دارد و مفهوم را تقويت مي‌كنند.
- اثر رنگ در فضا: اين اثر مربوط به واكنش‌هاي مختلف رنگ‌ها در فضا و نيرو و قدرت رنگ‌ها در ايجاد عمق و ژرف‌نمايي آن است. اين خصوصيت در سردي و گرمي، تيرگي و روشني و درجه اشباع رنگ‌ها وجود دارد.
- روان‌شناسي رنگ‌ها: تاثيرات مختلف كه رنگ‌هاي سرد و گرم در روحيات و محيط ما دارد.
- تركيب‌بندي رنگ‌ها: تركيب دو يا چند رنگ در كنار هم كه نظم و آرامش خاصي دارند.


http://pnu-club.com/imported/2010/02/2106.jpg

به اين فضاي داخلي دقت كنيد؛ تعدد ديوارهاي محيط، سطحي يك‌نواخت را به وجود آورده است. براي جداسازي شومينه از ديوارها و جلوه بيشتر آن، با ايجاد بافت مناسب بر روي ديوار شومينه، اين سطح به صورت قابي از ساير ديوارها جدا شده و عمق بيشتري به محيط بخشيده است. با توجه به هارموني رنگي مبلمان و دكوراسيون داخلي، سايه روشن‌هاي كرم، قهوه‌اي و طلايي انتخاب شده نيز حس بصري بيننده را تقويت مي‌كند.

تكنيك‌هاي بافت در پتينه

بافت به سطوح، جلوه و نماي زيبايي مي‌بخشد و برجستگي و عمق روي سطح را هم نشان مي‌دهد. براي نمايش عمق از طريق بافت روي ديوار، مي‌توان از بافت‌هاي واضح و پررنگ كه به نظر سطح را برجسته مي‌كنند و بافت‌هاي محو كه غيرواضح هستند و سطح را فرو رفته نشان مي‌دهند استفاده كرد. در چنين شرايطي با وجود آنكه رنگ جايگاه جداگانه‌اي دارد، در فضا با بافت تركيب و هماهنگ مي‌شود. به عنوان مثال يك بافت زبر زماني كه در محيط تيره باشد، اثر متفاوتي نسبت به زماني دارد كه با رنگ‌هاي روشن كار شود.


http://pnu-club.com/imported/2010/02/2107.jpg

وجود اختلاف و تضاد بين بافت‌ها، نوعي تنوع و زيبايي متعادل در زندگي افراد به وجود آورده است. محيط زندگي يا محل كار شما از تعداد زيادي ديوار به وجود آمده است كه مي‌توان با ايجاد بافت‌هاي مناسب و مختلف روي آن از يكنواختي محيط جلوگيري كرده و حس غالب در محيط را تصحيح يا تنظيم كرد.

در حقيقت ايجاد بافت روي ديواري كه به درستي انتخاب شده است، مي‌تواند به تنهايي فرم و انعكاس دكوراسيون داخلي را تغيير دهد و عمق را در فضا القا كند. با طراحي مناسب و انتخاب بافت و رنگ بر روي ديوار مي‌توانيد:

- هارموني رنگي محيط خود را كامل كنيد.
- بين رنگ‌هاي اشياء و موضوعات مختلف پيوند به وجود آوريد.
- فضاي رنگ غالب را تغيير دهيد و حس غالب را در محيط تنظيم كنيد.
- با ايجاد رنگ، طرح و بافت، روحيات يا حس خاصي را به ديگران انتقال دهيد.