PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تعويق در رشد و كمبود آهن از عوارض گياه‌خواري مطلق است



مژگان
02-04-2010, 05:26 PM
يك متخصص تغذيه با اشاره به تامين نشدن نيازهاي بدن در رژيم‌هاي گياه خواري، رژيم غذايي مطلق را توصيه نكرد و گفت: لازم است كه تعادل در استفاده از مواد غذايي حيواني و گياهي رعايت شود.

مسعود كيمياگر، متخصص تغذيه در گفت‌وگو با ایسنا، با بيان اين كه حدود پنج تا شش نوع رژيم گياه‌ خواري مطرح است، «خام گياه‌خواري» را نامطلوب‌ترين نوع گياه‌خواري دانست و گفت: در اين نوع رژيم گياه خواري به هيچ وجه از غذاهاي پخته استفاده نمي‌شود.

وي، گياه خواري مطلق را نوع ديگري از رژيم گياه خواري عنوان كرد و گفت: افرادي كه از اين نوع رژيم استفاده مي‌كنند از هر نوع ماده غذايي گياهي استفاده مي‌كنند اما فرآورده‌هايي مانند شير، تخم مرغ و حتي عسل كه از حيوانات تهيه مي‌شود، استفاده نمي‌شود.

اين متخصص تغذيه در توضيح عوارض ناشي از گياه خواري گفت: آهن، روي و ويتامين ب 12 مورد نياز بدن از طريق رژيم گياه خواري تامين نمي‌شود. اين در حالي است كه كمبود روي به ويژه در كودكان ممكن است تعويق در رشد و كمبود ويتامين ب 12 و آهن نيز كم خوني را به دنبال داشته باشد.

دكتر كيمياگر گفت: از ميان انواع رژيم‌هاي گياه خواري افرادي كه علاوه بر رژيم گياه خواري از شير و تخم مرغ نيز استفاده مي‌كنند، در صورت مشورت با متخصص تغذيه، مكمل‌ها، ويتامين‌ها و املاح بدنشان تامين شده و با رژيم گياه خواري مشكلي ايجاد نمي‌شود.

وي تاكيد كرد كه انسان موجودي همه چيزخوار است و فيزيولوژيك و ساختار بدن وي به صورتي خلق شده كه به هر دو مواد غذايي حيواني و گياهي نياز دارد.

اين متخصص تغذيه با بيان اين كه رژيم غذايي توصيه مي‌شود كه هر چهار گروه غذايي در آن وجود داشته باشد به ايسنا گفت: لازم است حداقل چهار تا پنج روز در هفته از گوشت، مرغ يا ماهي و يا فرآورده‌هاي آنها استفاده شود.