TAHA
01-23-2010, 12:20 PM
نقشه هاي فکري
اهداف
بعد از اتمام فصل توانائيهاي زير را بدست خواهيد آورد :
• توصيف مراحل نقشه هاي فکري.
• در ساختار يک سايت از نقشه هاي فکري استفاده کنيد .
سئوالات قبل از شروع دوره :
1- محققين در هنگام سازمان دادن به اطلاعات مثل توالي و مراتب موجوديات بايد چه عملي را انجام دهند؟
2- واژه مورد استفاده در مورد تبادل ايده ها و انديشه ها در يک گروه و يادداشت کردن آنها هنگامي که به ذهن مي رسند چيست ؟
3- معني اصطلاح بعبارت در آوردن چيست ؟
4- هدف کاربر در رسانه اي نمايشي مثل تخته سياه يا سفيد هنگام سازماندهي اصطلاحات براي يک وب سايت چيست؟
مقدمه :
مراحل سازماندهي اطلاعات را با تطابق با اهميت طراحي سايت در نظر بگيريد . اگر نظامبندي اطلاعات شما ضعيف باشد کيفيت آن از بين مي رود و بازديد کنندگان را گمراه کرده و ديگر به سايت باز نمي گردند . در اين فصل شاهدي بر ساختار اطلاعات شما است .
نقشه هاي فکري ( دياگرام ) سايت شماست ، که بيشتر به جاي تهيه ليست ساده اي از محتواي سايت بر رابطه بين مفاهيم تاکيد دارد . در اين روش شما مي توانيد اطمينان داشته باشيد که سايت شما اطلاعات درستي دارد و در يک طرح خوب نظامبندي شده است.
مراحل ايجاد نقشه هاي فکري
نقشه هاي فکري فرآيندي است که به شما اجازه مي دهد که ساختار عقايدتان را به روش منطقي که بعدا شرح خواهيم داد بر روي کاغذ آوريد و نسبت به فرآيند خطي که در شکل گيري و ساختار عقايد استفاده مي شود ارجعيت دارد . تصور يک سايت يکدست يا گزارش صفحه به صفحه و بر روي کاغذ آوردن همه ايده آلات را داشته باشد و افکارتان را بر روي يک قطعه از کاغذ پياده کنيد . موارد يک صفحه مي تواند به صورت يک ليست شود که اين ليست ممکن است کامل نباشد به هر جهت اجبار در اين دشواري محدوديت افکار و عقايد شما را کمتر مي کند .
و در پايان مي توانيد تمامي اين افکار را به آساني با هم جمع کرده و به هم ربط دهيد .
حال نقشه فکري را در نظر بگيريد، که به جاي آنکه شروع آن در قسمت چپ و بالاي کاغذ و ادامه آن بصورت خط به خط باشد موضوع اصلي در وسط صفحه قرار داشته باشد و آن را دايره کرده و از آنجا شاخه رسم کنيد . هر کدام از اين خطوط در ارتباط با موضوع سايت است و هر موضوع به روشهاي قطعي وابسته است .
شاخه هاي ديگري از عقايد و ايده آل هاي خود را ايجاد کنيد. با اين روش شما نقشه هاي فکري خود را به يک پيش نقشه ديناميکي تبديل مي کنيد . شما احتمالا فهميديد که سايز استاندارد يک کاغذ براي گنجايش تمامي افکار شما کافي نيست . بنابراين از کاغذهاي بيشتري براي ايجاد شاخه هاي بيشتر استفاده کنيد و عقايد خود را حفظ کنيد . نقشه هاي فکري فرآيندي از جابه جايي عقايد از فکر به کاغذ مي باشد .از قضاوت در مورد عقايد خود فعلاً خودداري کنيد. فقط همه آنها را بنويسيد و سپس به سمت مرحله بعدي حرکت کنيد . بعد از آنکه نقشه مرکزي خود را کامل کرديد مي توانيد باز گرديد و محدوديت ها و تنگناهاي عقايد خود را پالايش کنيد . بعضي از تکنيکها براي ايجاد نقشه هاي فکري استفاده از تخته هاي سفيد ماژيکي يا گچي مي باشد . همچنين شما مي توانيد لز رنگها در ايجاد نشانه هاي بزرگ يا نازک استفاده کنيد . به هر جهت در اين فرآيند مي توانيد از تکنيکهايي براي تحريک و جذب مشتري استفاده کنيد . به ياد آوريد که نقشه هاي فکري از نمونه آنچه که به کاغذ منتقل مي کنيد متفاوت هستند و ممکن است که براي شما غير عادي به نظر برسند . به هر جهت در يک زمان کوتاه نقشه هاي فکري احساس خوب ذاتي از خواندن و نوشتن به شما انتقال مي دهد .
خلاصه :
در اين فصل آموختيد که چگونه در ساختار سايت از مراحل نقشه هاي فکري استفاده کنيد .
سئوالات بعد از اتمام فصل :
1- نقشه هاي فکري چيست ؟
2- چگونه فرآيند نقشه هاي فکري براي توسعه وب مفيد مي باشند؟
3- بطور خلاصه فرآيند نقشه هاي فکري را بيان کنيد .
پياده سازي
اهداف
بعد از پايان فصل مهارتهاي زير را بدست خواهيد آورد:
• بيان عوامل پياده سازي
• شناسايي خصوصيات سايت و معنا و اهميت آن
• اندازه گيري زمان بارگذاري
سئوالات قبل از شروع فصل :
1- يک وب سايت با وظايف کم شامل کدام نوع سايت است ؟
2- يک وب سايت با وظايف زياد ( مثل توانايي Search و محاسبه خريد و ... ) از کدام نوع سايت مي شود ؟
3- شرط عادي براي فن آوري اطلاعات حرفه اي که عهده دار توسعه و هزينه نگهداري وب سايت مي باشد چيست ؟
4- چرا سرعت بارگذاري از پارامترهاي مهم در برنامه ريزي در يک وب سايت است؟
پياده سازي عوامل سايت
• آيا شما اصولا براي انتقال اطلاعات و يا فروش محصولات و سرويسهاي خود سايت ايجاد مي کنيد ؟
• آيا شما با کارمندان ، مشتريان ، فروشندگان خود صحبت مي کنيد يا با عموم مردم
• چه کسي سايت شما را ذخيره مي کند ؟
• تا قبل از اينکه سايت بر روي وب منتقل شود به چه مقدار زمان نياز داريد ؟
• همه اينها بعلاوه فاکتورهاي ديگر به عنوان نقش مهم در اندازه گيري و پياده سازي سايت شما مهم خواهند بود .
محاسبه عوامل پياده سازي سايت :
هنگامي که براي بنا کردن يک سايت آماده مي شويد بايد از فاکتورهاي متعددي که بر ابزارهاي شما تاثير مي گذارند آگاه شويد که اين فاکتورها شامل دامنه پروژه و توانايي منابع در دسترس و تکنولوژي است که شما ميخواهيد از آن استفاده کنيد و نيز محاسبه زماني که براي پياده سازي نياز داريد مي باشد .
دامنه :
دامنه اي که پروژي شما به آن نياز دارد براي اجاد مکان اوليه بسيار مهم ميباشد. چرا که با دانستن دامنه پروژه ، توانايي تکامل تدريجي سايت براي شما اجاد ميگردد. در صورتي که تغييرات دامنه سايت را پيش بيني کنيد برنامه ريزي و کار کمتري در آينده براي تکامل سايت خود خواهيد داشت. به هر جهت ممکن است تغييرات نامناسب باشند . در مراحل اوليه بايد پيش بين اوليه و تطابق آن با ديد سايت انجام ميپذيرد و دامنه سايت بطور معمول در تعاريف زير نظام مند ميشود.
دامنه سايت بطور معمول در تعاريف زير نظامبند مي شود :
دامنه : دامنه اي که پروژه براي مکان اوليه يک وب سايت نياز دارد را محاسبه کنيد اما سايت شما محدود به انتخاب اوليه شما نيست ولي شما بايد توانايي در تکامل تدريجي سايت را داشته باشيد . اگر تغييرات دامنه اي در سايت را پيش بيني کنيد برنامه ريزي و طراحي و وقت کمتري را براي اجراء بقيه پروژه داريد ولي به هر جهت ممکن است اين تغييرات نامناسب باشند.
Internet : مقصود اين سايت دريافت اطلاعات بصورت تصادفي از کاربر و استفاده عمومي است .
Intranet : مقصود اين سايت براي استفاده هاي داخلي و تهيه اطلاعات از کاربران شناخته شده است .
Exttranet : مقصود اين سايت براي کاربران خارجي و تامين اطلاعات ويژه مورد نياز براي اين کاربران مي باشد .
مهارتها :
مهارتهايي که شما در طراحي وب به آنها نياز داريد به ارتباط فيزيکي با نرم افزار هاي بکار رفته در طراحي وب سايت دارد. اغلب اين مهارتها به 2 دسته عمده تقسيم ميشوند تحت مهارتهاي مرتبط با HTML و دسته دوم سيستم مديران Database که پس از تکميل و اجراي سايت اين مهارتها کامل ميشوند.
نگهداري :
مجموعه توانايي هايي که برايذخيره سازي يک وب سايت بعد از تکميل آن نياز است محدوديتهاي زيادي دارد . ممکن است که براي بروز رساني مندرجات فقط نياز به برنامه هاي HTML داشته باشيد. يا اينکه نياز به سيستم مديريت پايگاه داده داشته باشيد.
تکنولوژي :
تنها به اين دليل که تکنولوژي Catting – edgel ( لبه – برنده – تيغ)آسان است ، تمايل داريد از آن استفاده کنيد . به هر صورت بايد در گفتن اينکه اين تکنولوژي کارآمدي سايت را بالا مي برد با احتاط بود .
پايين ترين وجه مشترک
اين اصل بر پايه اهداف کاربران استوار است و براي به حداکثر رساني تعداد کاربراني است که مي توانند سايت را همانگونه که مي خواهند ببينند ، ضمناً کنترل نمودارهاي جمعيت شناسي تکنولوژي کاربران از اهميت زيادي برخوردار است .
زمان :
زمان اغلب به عنوان يک منبع ارزشمند محسوب مي شود و دست کم گرفتن آن روي آسان است و ولي به هيچ وجه نبايد آن را ناديده گرفت .
محدوديت هاي زمان :
در هنگام بنا کردن ساختار يک وب سايت ممکن است محدوديتهاي زماني متفاوتي در نظر گرفته شود بکارگيري روش ها و محاسبات مديريت زماني در تضمين اينکه محدوده هاي زماني واقع گرايانه اي قابل دسترسي هستند به کمرنگ کردن نقش زمان کمک ميکند.
مورد بعدي ساخت و به بروز نگهداري مداوم سايت است که وقت گير است . در صورتيکه سايت جديدترين و دقيق ترين اطلاعات را در برداشته باشد ، زمان بودجه گذاري براي نگهداري نيز اهميت دارد .
اندازه گيري زمان بارگذاري
نکته مهم ديگري که در هنگام ساختن يک وب سايت بايد در نظر گرفت مقدار زماني است که کاربر براي بارگذاري اطلاعات بايد صرف کند . کاربران اگر بخواهند براي ديدن قسمتهايي از سايت انتظار بکشند به جاي آنکه صبور باشند از ديدن سايت صرفنظر کرده و به سايت ديگري خواهند رفت .
براي اندازه گيري زمان بارگذاري مراحل زير را دنبال کنيد .
1- سايز فايلهاي HTML و تصاوير و فايلها و برنامه ها،تعبيه شده را محاسبه کنيد به عنوان مثال يک صفحه در نظر داشته باشيد که در آن 11 فايل باشد و کل صفحه 48kb باشد .
2- سرعت ارتباط خود را محاسبه کنيد . بيشتر اين ارتباطات معمولي داراي سرعتهاي زير هستند . 14.4 kbps ، 56.6kbps ، 28.8 ، 35.6 از سرعتهاي معمول مودم ها ميباشند.
در اين مثال ما از مودم 56.6 استفاده مي کنيم .
3- سرعت ارتباط بايد به سايز يک فايل تقسيم شود. به خاطر داشته باشيد که 1 بايت 8 بيت است و سرعت ارتباط اغلب در مبناي بيت تعريف مي شود.
56 kb=56000 bits
تبديل سايز فايل به بيت : شما بايد سايز فايل را به بيت تبديل کنيد .
84 kb=84000 bits
4- سايز فايل را به سرعت ارتباط مودم تقسيم مي کنيم .
672000/56000=ksecond
و اين مقدار زماني است که براي بارگذاري صفحه بصورت تئوري به آن نياز داريد .
بخاطر داشته باشيد که اين پنج مرحله بصورت تئوري اندازه گيري شده است و نبايد آن را به عنوان يک فاکتور اصلي در نظر گرفت و واقعيت اين است که مودم 56kbps به ندرت بشتر از 50kbps کار مي کند .
تمرين
در اين تمرين شما زمان بارگذاري را تخمين مي زنيد اين تمرين براي مرورگرهاي ورژن 5 به بالا مي باشد .
1- وارد سايت http://www.trisite.com (http://pnu-club.com/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fforum.majidonline. com%2Fredirect-to%2F%3Fredirect%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.trisite. com) شويد .
2- از منوي فايل گزينه Save As را انتخاب کنيد .
3- در قسمت save in Desktop را انتخاب کنيد و نحوه ذخيره را (webpage complete(htm.html)) را انتخاب کنيد .
4- بر روي فولدري که ايجاد کرديد دبل کليک کنيد شما ليستي از فايلهايي که در صفحه تعبيه شده بعلاوه اطلاعات هر کدام را مشاهده خواهيد کرد .
5- محاسبه زمان بارگذاري :
يک فايل را از شاخه پيدا کنيد و سپس سايز فايل را به بيت تبديل کنيد . حال با توجه به آنکه مي دانيد که چگونه زمان بارگذاري را محاسبه کنيد اين کار را انجام دهيد .
سئوالات بعد از اتمام فصل :
1- عوامل پياده سازي سايت که هنگام بنا کردن ساختار يک سايت بايد در نظر گرفت چيست ؟
2- Lowest Common در مضمون عوامل اجرايي سايت به چه چيزهايي ارجاع مي کنند ؟
3- حداقل 3 خصوصيت وب سايت را نام ببريد .
4- آيا تمام ويژگيهاي موفقيت يک وب سايت در اين دوره به بحث گذاشته شده است ؟
5- چگونه شما سرعت و زمان بارگذاري را انداره مي گيريد .
منبع فناوري اطلاعات ايران
پایان
اهداف
بعد از اتمام فصل توانائيهاي زير را بدست خواهيد آورد :
• توصيف مراحل نقشه هاي فکري.
• در ساختار يک سايت از نقشه هاي فکري استفاده کنيد .
سئوالات قبل از شروع دوره :
1- محققين در هنگام سازمان دادن به اطلاعات مثل توالي و مراتب موجوديات بايد چه عملي را انجام دهند؟
2- واژه مورد استفاده در مورد تبادل ايده ها و انديشه ها در يک گروه و يادداشت کردن آنها هنگامي که به ذهن مي رسند چيست ؟
3- معني اصطلاح بعبارت در آوردن چيست ؟
4- هدف کاربر در رسانه اي نمايشي مثل تخته سياه يا سفيد هنگام سازماندهي اصطلاحات براي يک وب سايت چيست؟
مقدمه :
مراحل سازماندهي اطلاعات را با تطابق با اهميت طراحي سايت در نظر بگيريد . اگر نظامبندي اطلاعات شما ضعيف باشد کيفيت آن از بين مي رود و بازديد کنندگان را گمراه کرده و ديگر به سايت باز نمي گردند . در اين فصل شاهدي بر ساختار اطلاعات شما است .
نقشه هاي فکري ( دياگرام ) سايت شماست ، که بيشتر به جاي تهيه ليست ساده اي از محتواي سايت بر رابطه بين مفاهيم تاکيد دارد . در اين روش شما مي توانيد اطمينان داشته باشيد که سايت شما اطلاعات درستي دارد و در يک طرح خوب نظامبندي شده است.
مراحل ايجاد نقشه هاي فکري
نقشه هاي فکري فرآيندي است که به شما اجازه مي دهد که ساختار عقايدتان را به روش منطقي که بعدا شرح خواهيم داد بر روي کاغذ آوريد و نسبت به فرآيند خطي که در شکل گيري و ساختار عقايد استفاده مي شود ارجعيت دارد . تصور يک سايت يکدست يا گزارش صفحه به صفحه و بر روي کاغذ آوردن همه ايده آلات را داشته باشد و افکارتان را بر روي يک قطعه از کاغذ پياده کنيد . موارد يک صفحه مي تواند به صورت يک ليست شود که اين ليست ممکن است کامل نباشد به هر جهت اجبار در اين دشواري محدوديت افکار و عقايد شما را کمتر مي کند .
و در پايان مي توانيد تمامي اين افکار را به آساني با هم جمع کرده و به هم ربط دهيد .
حال نقشه فکري را در نظر بگيريد، که به جاي آنکه شروع آن در قسمت چپ و بالاي کاغذ و ادامه آن بصورت خط به خط باشد موضوع اصلي در وسط صفحه قرار داشته باشد و آن را دايره کرده و از آنجا شاخه رسم کنيد . هر کدام از اين خطوط در ارتباط با موضوع سايت است و هر موضوع به روشهاي قطعي وابسته است .
شاخه هاي ديگري از عقايد و ايده آل هاي خود را ايجاد کنيد. با اين روش شما نقشه هاي فکري خود را به يک پيش نقشه ديناميکي تبديل مي کنيد . شما احتمالا فهميديد که سايز استاندارد يک کاغذ براي گنجايش تمامي افکار شما کافي نيست . بنابراين از کاغذهاي بيشتري براي ايجاد شاخه هاي بيشتر استفاده کنيد و عقايد خود را حفظ کنيد . نقشه هاي فکري فرآيندي از جابه جايي عقايد از فکر به کاغذ مي باشد .از قضاوت در مورد عقايد خود فعلاً خودداري کنيد. فقط همه آنها را بنويسيد و سپس به سمت مرحله بعدي حرکت کنيد . بعد از آنکه نقشه مرکزي خود را کامل کرديد مي توانيد باز گرديد و محدوديت ها و تنگناهاي عقايد خود را پالايش کنيد . بعضي از تکنيکها براي ايجاد نقشه هاي فکري استفاده از تخته هاي سفيد ماژيکي يا گچي مي باشد . همچنين شما مي توانيد لز رنگها در ايجاد نشانه هاي بزرگ يا نازک استفاده کنيد . به هر جهت در اين فرآيند مي توانيد از تکنيکهايي براي تحريک و جذب مشتري استفاده کنيد . به ياد آوريد که نقشه هاي فکري از نمونه آنچه که به کاغذ منتقل مي کنيد متفاوت هستند و ممکن است که براي شما غير عادي به نظر برسند . به هر جهت در يک زمان کوتاه نقشه هاي فکري احساس خوب ذاتي از خواندن و نوشتن به شما انتقال مي دهد .
خلاصه :
در اين فصل آموختيد که چگونه در ساختار سايت از مراحل نقشه هاي فکري استفاده کنيد .
سئوالات بعد از اتمام فصل :
1- نقشه هاي فکري چيست ؟
2- چگونه فرآيند نقشه هاي فکري براي توسعه وب مفيد مي باشند؟
3- بطور خلاصه فرآيند نقشه هاي فکري را بيان کنيد .
پياده سازي
اهداف
بعد از پايان فصل مهارتهاي زير را بدست خواهيد آورد:
• بيان عوامل پياده سازي
• شناسايي خصوصيات سايت و معنا و اهميت آن
• اندازه گيري زمان بارگذاري
سئوالات قبل از شروع فصل :
1- يک وب سايت با وظايف کم شامل کدام نوع سايت است ؟
2- يک وب سايت با وظايف زياد ( مثل توانايي Search و محاسبه خريد و ... ) از کدام نوع سايت مي شود ؟
3- شرط عادي براي فن آوري اطلاعات حرفه اي که عهده دار توسعه و هزينه نگهداري وب سايت مي باشد چيست ؟
4- چرا سرعت بارگذاري از پارامترهاي مهم در برنامه ريزي در يک وب سايت است؟
پياده سازي عوامل سايت
• آيا شما اصولا براي انتقال اطلاعات و يا فروش محصولات و سرويسهاي خود سايت ايجاد مي کنيد ؟
• آيا شما با کارمندان ، مشتريان ، فروشندگان خود صحبت مي کنيد يا با عموم مردم
• چه کسي سايت شما را ذخيره مي کند ؟
• تا قبل از اينکه سايت بر روي وب منتقل شود به چه مقدار زمان نياز داريد ؟
• همه اينها بعلاوه فاکتورهاي ديگر به عنوان نقش مهم در اندازه گيري و پياده سازي سايت شما مهم خواهند بود .
محاسبه عوامل پياده سازي سايت :
هنگامي که براي بنا کردن يک سايت آماده مي شويد بايد از فاکتورهاي متعددي که بر ابزارهاي شما تاثير مي گذارند آگاه شويد که اين فاکتورها شامل دامنه پروژه و توانايي منابع در دسترس و تکنولوژي است که شما ميخواهيد از آن استفاده کنيد و نيز محاسبه زماني که براي پياده سازي نياز داريد مي باشد .
دامنه :
دامنه اي که پروژي شما به آن نياز دارد براي اجاد مکان اوليه بسيار مهم ميباشد. چرا که با دانستن دامنه پروژه ، توانايي تکامل تدريجي سايت براي شما اجاد ميگردد. در صورتي که تغييرات دامنه سايت را پيش بيني کنيد برنامه ريزي و کار کمتري در آينده براي تکامل سايت خود خواهيد داشت. به هر جهت ممکن است تغييرات نامناسب باشند . در مراحل اوليه بايد پيش بين اوليه و تطابق آن با ديد سايت انجام ميپذيرد و دامنه سايت بطور معمول در تعاريف زير نظام مند ميشود.
دامنه سايت بطور معمول در تعاريف زير نظامبند مي شود :
دامنه : دامنه اي که پروژه براي مکان اوليه يک وب سايت نياز دارد را محاسبه کنيد اما سايت شما محدود به انتخاب اوليه شما نيست ولي شما بايد توانايي در تکامل تدريجي سايت را داشته باشيد . اگر تغييرات دامنه اي در سايت را پيش بيني کنيد برنامه ريزي و طراحي و وقت کمتري را براي اجراء بقيه پروژه داريد ولي به هر جهت ممکن است اين تغييرات نامناسب باشند.
Internet : مقصود اين سايت دريافت اطلاعات بصورت تصادفي از کاربر و استفاده عمومي است .
Intranet : مقصود اين سايت براي استفاده هاي داخلي و تهيه اطلاعات از کاربران شناخته شده است .
Exttranet : مقصود اين سايت براي کاربران خارجي و تامين اطلاعات ويژه مورد نياز براي اين کاربران مي باشد .
مهارتها :
مهارتهايي که شما در طراحي وب به آنها نياز داريد به ارتباط فيزيکي با نرم افزار هاي بکار رفته در طراحي وب سايت دارد. اغلب اين مهارتها به 2 دسته عمده تقسيم ميشوند تحت مهارتهاي مرتبط با HTML و دسته دوم سيستم مديران Database که پس از تکميل و اجراي سايت اين مهارتها کامل ميشوند.
نگهداري :
مجموعه توانايي هايي که برايذخيره سازي يک وب سايت بعد از تکميل آن نياز است محدوديتهاي زيادي دارد . ممکن است که براي بروز رساني مندرجات فقط نياز به برنامه هاي HTML داشته باشيد. يا اينکه نياز به سيستم مديريت پايگاه داده داشته باشيد.
تکنولوژي :
تنها به اين دليل که تکنولوژي Catting – edgel ( لبه – برنده – تيغ)آسان است ، تمايل داريد از آن استفاده کنيد . به هر صورت بايد در گفتن اينکه اين تکنولوژي کارآمدي سايت را بالا مي برد با احتاط بود .
پايين ترين وجه مشترک
اين اصل بر پايه اهداف کاربران استوار است و براي به حداکثر رساني تعداد کاربراني است که مي توانند سايت را همانگونه که مي خواهند ببينند ، ضمناً کنترل نمودارهاي جمعيت شناسي تکنولوژي کاربران از اهميت زيادي برخوردار است .
زمان :
زمان اغلب به عنوان يک منبع ارزشمند محسوب مي شود و دست کم گرفتن آن روي آسان است و ولي به هيچ وجه نبايد آن را ناديده گرفت .
محدوديت هاي زمان :
در هنگام بنا کردن ساختار يک وب سايت ممکن است محدوديتهاي زماني متفاوتي در نظر گرفته شود بکارگيري روش ها و محاسبات مديريت زماني در تضمين اينکه محدوده هاي زماني واقع گرايانه اي قابل دسترسي هستند به کمرنگ کردن نقش زمان کمک ميکند.
مورد بعدي ساخت و به بروز نگهداري مداوم سايت است که وقت گير است . در صورتيکه سايت جديدترين و دقيق ترين اطلاعات را در برداشته باشد ، زمان بودجه گذاري براي نگهداري نيز اهميت دارد .
اندازه گيري زمان بارگذاري
نکته مهم ديگري که در هنگام ساختن يک وب سايت بايد در نظر گرفت مقدار زماني است که کاربر براي بارگذاري اطلاعات بايد صرف کند . کاربران اگر بخواهند براي ديدن قسمتهايي از سايت انتظار بکشند به جاي آنکه صبور باشند از ديدن سايت صرفنظر کرده و به سايت ديگري خواهند رفت .
براي اندازه گيري زمان بارگذاري مراحل زير را دنبال کنيد .
1- سايز فايلهاي HTML و تصاوير و فايلها و برنامه ها،تعبيه شده را محاسبه کنيد به عنوان مثال يک صفحه در نظر داشته باشيد که در آن 11 فايل باشد و کل صفحه 48kb باشد .
2- سرعت ارتباط خود را محاسبه کنيد . بيشتر اين ارتباطات معمولي داراي سرعتهاي زير هستند . 14.4 kbps ، 56.6kbps ، 28.8 ، 35.6 از سرعتهاي معمول مودم ها ميباشند.
در اين مثال ما از مودم 56.6 استفاده مي کنيم .
3- سرعت ارتباط بايد به سايز يک فايل تقسيم شود. به خاطر داشته باشيد که 1 بايت 8 بيت است و سرعت ارتباط اغلب در مبناي بيت تعريف مي شود.
56 kb=56000 bits
تبديل سايز فايل به بيت : شما بايد سايز فايل را به بيت تبديل کنيد .
84 kb=84000 bits
4- سايز فايل را به سرعت ارتباط مودم تقسيم مي کنيم .
672000/56000=ksecond
و اين مقدار زماني است که براي بارگذاري صفحه بصورت تئوري به آن نياز داريد .
بخاطر داشته باشيد که اين پنج مرحله بصورت تئوري اندازه گيري شده است و نبايد آن را به عنوان يک فاکتور اصلي در نظر گرفت و واقعيت اين است که مودم 56kbps به ندرت بشتر از 50kbps کار مي کند .
تمرين
در اين تمرين شما زمان بارگذاري را تخمين مي زنيد اين تمرين براي مرورگرهاي ورژن 5 به بالا مي باشد .
1- وارد سايت http://www.trisite.com (http://pnu-club.com/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fforum.majidonline. com%2Fredirect-to%2F%3Fredirect%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.trisite. com) شويد .
2- از منوي فايل گزينه Save As را انتخاب کنيد .
3- در قسمت save in Desktop را انتخاب کنيد و نحوه ذخيره را (webpage complete(htm.html)) را انتخاب کنيد .
4- بر روي فولدري که ايجاد کرديد دبل کليک کنيد شما ليستي از فايلهايي که در صفحه تعبيه شده بعلاوه اطلاعات هر کدام را مشاهده خواهيد کرد .
5- محاسبه زمان بارگذاري :
يک فايل را از شاخه پيدا کنيد و سپس سايز فايل را به بيت تبديل کنيد . حال با توجه به آنکه مي دانيد که چگونه زمان بارگذاري را محاسبه کنيد اين کار را انجام دهيد .
سئوالات بعد از اتمام فصل :
1- عوامل پياده سازي سايت که هنگام بنا کردن ساختار يک سايت بايد در نظر گرفت چيست ؟
2- Lowest Common در مضمون عوامل اجرايي سايت به چه چيزهايي ارجاع مي کنند ؟
3- حداقل 3 خصوصيت وب سايت را نام ببريد .
4- آيا تمام ويژگيهاي موفقيت يک وب سايت در اين دوره به بحث گذاشته شده است ؟
5- چگونه شما سرعت و زمان بارگذاري را انداره مي گيريد .
منبع فناوري اطلاعات ايران
پایان