مژگان
12-09-2009, 03:24 PM
http://pnu-club.com/imported/2009/12/384.jpg
فوايد کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C) زميني
کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني جزو لذيذترين محصولات تهيه شده از بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني است و حدود يک سوم بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني کشت شده در سراسر دنيا، صرف تهيه کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) ي آن ميشود. اما ببينيم خوردنش به چه کساني توصيه ميشود و براي چه کساني ممنوع است.
اين كره ضد كلسترول است
کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام زميني براي كساني كه مستعد ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند، مفيد مي باشد، زيرا چربيهاي موجود در بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني از نوع چربيهاي خوب هستند. به علاوه داراي فيتوسترول است که ساختاري شبيه به کلسترول موجود در غذاهاي حيواني دارد، با اين تفاوت که بر خلاف کلسترول، فيتوسترول براي سلامت قلب و عروق مضر نيست.
در ضمن، هر 32 گرم کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني حدود 50 ميليگرم فيتوسترول دارد و بررسيها نشان داده مصرف روزانه 2 گرم فيتوسترول ميتواند تا 10 درصد از ميزان کلسترول LDL يا کلسترول بد بکاهد و در صورتي که فرد رژيم کم چربي داشته باشد، ميتواند ميزان کلسترول بد را تا 20 درصد پايين آورد.
در كل تحقيقات نشان داده اند که مصرف حداقل 4 بار بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني در هفته، تا 37 درصد از خطر بيماريهاي قلبي ميکاهد. پس اگر ميخواهيد از بيماريهاي قلبي در امان باشيد، از يک مشت بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني (حاوي ده عدد) يا يک قاشق غذاخوري کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني، آن هم 4 بار در هفته شروع كنيد.
ضد سرطان
تحقيقات ديگري نشان داده اند كه مصرف يک واحد بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني (10 عدد بادام زميني) در هفته ميتواند از بروز سرطان روده در زنان پيشگيري کند. فيتوسترول موجود در بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني و کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني نيز ميتواند رشد سلولهاي سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند كرده و حتي از بروز سرطان ريه در افراد مستعد بكاهد. بهعلاوه، بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني حاوي نوعي آنتياکسيدان به نام رزوراترول است که ميتواند به نوعي ترکيب ضدسرطاني به نام پيساتانول تغيير شکل يابد. اين تغيير شکل به کمک نوعي آنزيم که در تومورهاي سرطاني يافت ميشود، ايجاد ميشود و به اين ترتيب مانع رشد تومورها خواهد شد.
ضد ديابت
جالب است بدانيد ثابت شده که مصرف منظم کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني (حداقل 5 قاشق غذاخوري در هفته) ميتواند از بروز ديابت نوع 2 در زنان پيشگيري کند. فيبر و منيزيم موجود در کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني از جمله دلايل خاصيت ضدديابتي اين ماده غذايي هستند.
دشمن سنگ كيسه صفرا
تحقيقات بيشماري نشان داده اند مصرف مرتب کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني ميتواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کيسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دليل اين خاصيت بادام زميني نيز وجود فيبرهاي غذايي، فيتوسترول و منيزيم است. مطالعه 20ساله روي بيش از 80 هزار زن نشان ميدهد زناني که حداقل دو قاشق غذاخوري بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني يا کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني در هفته مصرف ميکنند تا 25 درصد کمتر به سنگ صفرا مبتلا ميشوند.
شايد باور نکنيد، اما اين راه ساده و آساني براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري است.
باز هم فيتواسترول
اما در مورد مصرف منظم اين نوع كره توسط خانمهاي باردار بايد بگوييم، امروزه بحث فيتواستراديول بسيار داغ بوده و محققان اثرات گوناگوني را به آن نسبت ميدهند؛ مثلا مشکلات قاعدگي را به کمک آن ميتوان برطرف کرد، و يا اينکه اين مواد قادرند احتمال بروز پوکي استخوان را كم كنند.
از آنجايي که فيتواستراديول در بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني وجود دارد (يعني در هر 100 گرم کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني، 100 ميليگرم از اين ماده يافت ميشود)، ميتواند براي بيماريهاي زنانه موثر باشد، اما مصرف آن در بارداري دلخواه است، يعني نه ضرر خاصي براي مادر و جنين دارد و نه منفعت خاصي، فقط مصرفاش بايد به اندازه و در وعده صبحانه باشد، زيرا در صورت افزايش مصرف کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني به دليل داشتن چربي و انرژي زياد، مشکل اضافه وزن پيش خواهد آمد.
افرادي هم که ميخواهند شبها شام سبکي بخورند، ميتوانند با يك فنجان چاي، يك يا دو واحد نان آغشته به اين نوع کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) را ميل کنند.
هشدارها:
با وجود تمامي فوايد ياد شده، بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني جزء مواد غذايي آلرژيزا (حساسيت زا) است. حساسيت به بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني ميتواند شديد باشد، طوري که مصرف مقدار کمي از آن ميتواند به شوک آنافيلاکسي منجر شود. در نتيجه افراد مبتلا به آلرژي بايد از مصرف هر گونه غذاي حاوي بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني خودداري کنند، حتي خوردن كره بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني هم به دليل داشتن ذرات پروتئين درست نيست. بنابراين در دو سال اول زندگي نبايد از بادام زميني و فرآوردههاي آن براي تأمين انرژي كودك استفاده كرد، ولي بعد از آن در صورت نداشتن حساسيت، ميتوان آن را در برنامه غذايي گنجاند.
از سوي ديگر، گاهي پزشک به افرادي كه مستعد ابتلا به سنگ كليه و مثانه هستند، توصيه ميکند از خوردن مواد غذايي حاوي اگزالاتها از جمله بادام زميني و كره ي آن خودداري کنند، زيرا اين ترکيبات احتمال بروز اين سنگها را بالا مي برند.
يادتان نرود كه کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني طبيعي را ميتوان براي يک يا دو هفته در هواي آزاد و دو ماه در يخچال نگه داشت.
مژگان کريمي و سميه مقصودعلي
هفته نامه سلامت
فوايد کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C) زميني
کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني جزو لذيذترين محصولات تهيه شده از بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني است و حدود يک سوم بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني کشت شده در سراسر دنيا، صرف تهيه کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) ي آن ميشود. اما ببينيم خوردنش به چه کساني توصيه ميشود و براي چه کساني ممنوع است.
اين كره ضد كلسترول است
کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام زميني براي كساني كه مستعد ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند، مفيد مي باشد، زيرا چربيهاي موجود در بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني از نوع چربيهاي خوب هستند. به علاوه داراي فيتوسترول است که ساختاري شبيه به کلسترول موجود در غذاهاي حيواني دارد، با اين تفاوت که بر خلاف کلسترول، فيتوسترول براي سلامت قلب و عروق مضر نيست.
در ضمن، هر 32 گرم کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني حدود 50 ميليگرم فيتوسترول دارد و بررسيها نشان داده مصرف روزانه 2 گرم فيتوسترول ميتواند تا 10 درصد از ميزان کلسترول LDL يا کلسترول بد بکاهد و در صورتي که فرد رژيم کم چربي داشته باشد، ميتواند ميزان کلسترول بد را تا 20 درصد پايين آورد.
در كل تحقيقات نشان داده اند که مصرف حداقل 4 بار بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني در هفته، تا 37 درصد از خطر بيماريهاي قلبي ميکاهد. پس اگر ميخواهيد از بيماريهاي قلبي در امان باشيد، از يک مشت بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني (حاوي ده عدد) يا يک قاشق غذاخوري کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني، آن هم 4 بار در هفته شروع كنيد.
ضد سرطان
تحقيقات ديگري نشان داده اند كه مصرف يک واحد بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني (10 عدد بادام زميني) در هفته ميتواند از بروز سرطان روده در زنان پيشگيري کند. فيتوسترول موجود در بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني و کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني نيز ميتواند رشد سلولهاي سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند كرده و حتي از بروز سرطان ريه در افراد مستعد بكاهد. بهعلاوه، بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني حاوي نوعي آنتياکسيدان به نام رزوراترول است که ميتواند به نوعي ترکيب ضدسرطاني به نام پيساتانول تغيير شکل يابد. اين تغيير شکل به کمک نوعي آنزيم که در تومورهاي سرطاني يافت ميشود، ايجاد ميشود و به اين ترتيب مانع رشد تومورها خواهد شد.
ضد ديابت
جالب است بدانيد ثابت شده که مصرف منظم کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني (حداقل 5 قاشق غذاخوري در هفته) ميتواند از بروز ديابت نوع 2 در زنان پيشگيري کند. فيبر و منيزيم موجود در کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني از جمله دلايل خاصيت ضدديابتي اين ماده غذايي هستند.
دشمن سنگ كيسه صفرا
تحقيقات بيشماري نشان داده اند مصرف مرتب کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني ميتواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کيسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دليل اين خاصيت بادام زميني نيز وجود فيبرهاي غذايي، فيتوسترول و منيزيم است. مطالعه 20ساله روي بيش از 80 هزار زن نشان ميدهد زناني که حداقل دو قاشق غذاخوري بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني يا کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني در هفته مصرف ميکنند تا 25 درصد کمتر به سنگ صفرا مبتلا ميشوند.
شايد باور نکنيد، اما اين راه ساده و آساني براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري است.
باز هم فيتواسترول
اما در مورد مصرف منظم اين نوع كره توسط خانمهاي باردار بايد بگوييم، امروزه بحث فيتواستراديول بسيار داغ بوده و محققان اثرات گوناگوني را به آن نسبت ميدهند؛ مثلا مشکلات قاعدگي را به کمک آن ميتوان برطرف کرد، و يا اينکه اين مواد قادرند احتمال بروز پوکي استخوان را كم كنند.
از آنجايي که فيتواستراديول در بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني وجود دارد (يعني در هر 100 گرم کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني، 100 ميليگرم از اين ماده يافت ميشود)، ميتواند براي بيماريهاي زنانه موثر باشد، اما مصرف آن در بارداري دلخواه است، يعني نه ضرر خاصي براي مادر و جنين دارد و نه منفعت خاصي، فقط مصرفاش بايد به اندازه و در وعده صبحانه باشد، زيرا در صورت افزايش مصرف کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني به دليل داشتن چربي و انرژي زياد، مشکل اضافه وزن پيش خواهد آمد.
افرادي هم که ميخواهند شبها شام سبکي بخورند، ميتوانند با يك فنجان چاي، يك يا دو واحد نان آغشته به اين نوع کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) را ميل کنند.
هشدارها:
با وجود تمامي فوايد ياد شده، بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني جزء مواد غذايي آلرژيزا (حساسيت زا) است. حساسيت به بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني ميتواند شديد باشد، طوري که مصرف مقدار کمي از آن ميتواند به شوک آنافيلاکسي منجر شود. در نتيجه افراد مبتلا به آلرژي بايد از مصرف هر گونه غذاي حاوي بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني خودداري کنند، حتي خوردن كره بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني هم به دليل داشتن ذرات پروتئين درست نيست. بنابراين در دو سال اول زندگي نبايد از بادام زميني و فرآوردههاي آن براي تأمين انرژي كودك استفاده كرد، ولي بعد از آن در صورت نداشتن حساسيت، ميتوان آن را در برنامه غذايي گنجاند.
از سوي ديگر، گاهي پزشک به افرادي كه مستعد ابتلا به سنگ كليه و مثانه هستند، توصيه ميکند از خوردن مواد غذايي حاوي اگزالاتها از جمله بادام زميني و كره ي آن خودداري کنند، زيرا اين ترکيبات احتمال بروز اين سنگها را بالا مي برند.
يادتان نرود كه کره (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) بادام (http://taghziye.blogpars.com/?tand=%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%E2%80%8C)زم يني طبيعي را ميتوان براي يک يا دو هفته در هواي آزاد و دو ماه در يخچال نگه داشت.
مژگان کريمي و سميه مقصودعلي
هفته نامه سلامت