PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مفاهیم Java و Active-x



TAHA
10-29-2009, 10:47 AM
مقدمه


جاوا یکی از تکنولوژیهای عمده ایجاد محتویات فعال در اینترنت است .
اپلت های جاوا ، که توسط کاوشگر بار و اجرا می شوند ، دارای بسیاری از قابلیت های Activex هستند ، اپلت های جاوا برای جلوگیری از اقدامات خرابکارانه ، فاقد توانایی های خاص ( از قبیل دسترسی به سیستم فایل Systemfile هستند و این آنها را بسیار محدود کرده است . از نظر تئوری ، اپلت های جاوا ایمن هستند چون اساساً نمی توانند کارهای خطرناک انجام دهند !
علاوه بر آن چون جاوا زبانی برای اینترنت است ، از ایمنی و حفاظت ذاتی بالایی برخوردار است . طراحان جاوا از ابتدا یک محیط برنامه نویسی امن را مد نظر داشته اند . مسئله حفاظت سیستم ها رابطه تنگاتنگی با اشاره گرها دارد .
اکثر مهاجمان برای ورود غیر قانونی به سیستم های دیگران از این اشاره گرها استفاده می کنند و جاوا با حذف اشاره گرها این راه را سد کرده است .
تکنولوژی Activex یکی از قویترین ابزارهاییست که برنامه نویسان ویندوز در اختیار دارند . تقریبا هر برنامه ای که بنویسند از Activex استفاده خواهند کرد .

جهت کد نویسی و طراحی صفحات وب نیاز به یک Text Editor ساده مانند Notepad که در تمامی ویندوزها قابل دسترسی می باشد و نیاز به نصب Text Editor جدید نیست .

ضمنا سیستم شما باید دارای مشخصات سخت افزاری ذیل باشد :

- حداقل سیستم مورد نیاز پنتیوم 233
- 16 مگابایت Ram
- حدود 600 مگا بایت فضای آزاد

TAHA
10-29-2009, 10:47 AM
آشنایی با Activex


تکنولوژی Activex یکی از قویترین ابزارهاییست که برنامه نویسان ویندوز در اختیار دارند . تقریبا هر برنامه ای که بنویسند از Activex استفاده خواهند کرد . در این فصل با سر فصل ذیل آشنا خواهیم شد :
- اهمیت مدول های نرم افزاری
- تاریخچه و اصطلاحات Activex
- درک مفهوم جاوا و کنترل Activex
- مطالبی درباره امنیت و توزیع کنترل های Activex

TAHA
10-29-2009, 10:48 AM
انقلاب مدول های نرم افزاری



همانند هر صنعت دیگری ، کارآیی یکی از دغدغه های اصلی برنامه نویسان است و یکی از جنبه های مهم کارآیی اجتناب از دوباره کاری است . اگر کدی نوشته اید که کار خاصی را انجام می دهد ، چرا باید دفعه بعد همان کد را دوباره بنویسید ؟
اولین گام در راه استفاده مجدد از کدها ، مفهوم زیر مجموعه یا روال Procedure است . کدی را یکبار می نویسید و از آن به بعد در هر جای برنامه که لازم بود فقط کافی است آنرا احضار Call کنید . قرار دادن روال های کلی در یک مدول برنامه نویسی قدمی به پیش بود . با این تمهید می توان از آن روال ها در برنامه های مختلف استفاده کرد .

TAHA
10-29-2009, 10:48 AM
برنامه نویسی شی گرا



به موازات رشد برنامه نویسی مدولار ، تکنولوژی دیگری در زمینه برنامه نویسی اختراع شد و توسعه یافت .
برنامه نویسی شی گرا یا OOP -Object – Oriented Programming محرک توسعه این تکنولوژی رشد و پیچیدگی روز افزون برنامه ها و مشکلاتی بود که به تیغ آن برنامه نویسان را درگیر خود کرده بود . مهمترین منبع این مشکلات بر هم کنش غیر قابل پیش بینی قسمتهای مختلف یک برنامه با یکدیگر بود . چون این قسمتها مانند دانه های یک زنجیر در هم بافته شده بوند و هر تغییری در یک قسمت به راحتی سایر قسمتها را متاثر می کرد .
را ه حل این مشکل آن بود که هر قسمت برنامه در یک بسته بنام شی Object ، کپسوله یا Encapsulation شود . ساز و کار درونی هر شی مطلقا از دید دنیای خارج مخفی است و آنها نمی توانند تاثیری بر عملکرد وی بگذارند . البته یک شی نمی تواند بکلی از دنیای اطراف خود ایزوله شود چون بدین ترتیب دیگر چیز بی فایده ای بیش نخواهد بود ! به همین دلیل برای ارتباط با دیگر قسمتهای برنامه ، هر شی از وسیله ای بنام واسط یا Interface استفاده می کند . واسط هر شی دو بخش دارد : خواص ( داده ها ) و متدها ( کدها ) ی آن .

TAHA
10-29-2009, 10:48 AM
تاریخچه کوتاهی از Axtivex



برنامه نویسی مدولار سالها برنامه نویسان را به خود مشغول کرده بود و در واقع یکی از محرکهای اصلی توسعه سیستم عامل ویندوز هم همین ایده کدهای قابل اشتراک و قابل استفاده مجدد بوده است . اولین گام در راه پیاده سازی عناصر مدولار تکنولوژی OLE یا Object Linking and Embedding بود . هدف اولیه OLE ایجاد سندهای مرکب Compound Documents با استفاده از برنامه های مختلف بود .
سندی که مقداری متن و مقداری نمودار دارد ، و هر کدام آنها با نرم افزار خاص خود ایجاد شده اند ، نمونه ای از یک سند مرکب است . وقتی با متن کار می کنید نرم افزارها واژه پرداز کنترل را بدست می گیرد و وقتی با نمودارها کار می کنید نرم افزار ترسیمی مسئولیت را به عهده می گیرد . OLE با وجود کندی و مشکلات دیگر مسلماً قدمی به پیش بود .
تکنولوژی OLE خود بر یک استاندارد کلی تر بنام COM یا Component Object Model استوار است . بزودی COM از سندهای مرکب فراتر رفت و OLE را هم بدنبال خود کشاند و از آن به بعد OLE اصطلاحی شد برای هر چیزی که از تکنولوژی COM استفاده می کرد . سالها بعد که میکروسافت بطور جدی درگیر اینترنت شد ، اصطلاح Activex هم وارد ادبیات کامپیوتری شد . ابتدا این اصطلاح فقط در رابطه با اینترنت و وب بود اما اوضاع بدین منوال باقی نماند و اکنون Activex به آن بخش از تکنولوژیهای COM گفته می شود که در آنها یک قطعه نرم افزاری امکانات خود را در اختیار برنامه های دیگر می گذارد . یکی از ادعاهای Activex ( که بویژه به اینترنت مربوط می شود ) پشتیبانی از نرم افزارهای توزیع شده Distributed است ، و این یعنی ، کنترل های Activex به شما سرویس خواهند داد ، حتی اگر در کامپیوتری دیگر ( و هزاران کیلومتر دورتر ) باشند . اما چه بر سر OLE آمد ؟ این تکنولوژی دوباره به وضعیت اولیه اش برگشت و اکنون فقط با سندهای مرکب سروکار دارد

TAHA
10-29-2009, 10:48 AM
نقاط ضعف و قوت Activex



تکنولوژی Activex بهترین وسیله برای ایجاد محتویات فعال در وب است . البته برخی با این عقیده مخالفند و باید گفت که این تکنولوژی مسلما تنها ابزار محتویات فعال وب نیست . پس اجازه دهید نگاهی به جنبه های مثبت و منفی این تکنولوژی بیندازیم .

نقاط قوت :

یکی از مهمترین نقاط قوت Activex قدرت آن است . یک کنترل Activex تقریباً از عهده هر کاری که یک برنامه معمولی بتواند انجام دهد ، برمی آید . از دیدگاه یک برنامه نویس وب این بهترین جنبه یک ابزار خلق محتویات دینامیک است . دیگر ابزارهای محتویات فعال ، مانند جاوا و CGI ، در این زمینه بسیار محدودتر از Activex هستند . نکته مثبت دیگر ، حداقل برای بسیاری از افراد ، امکان استفاده از مهارتهای عادی برنامه نویسی در خلق کنترل های Activex است .
روش انجام بارگیری های وب هم یکی از مزایای Activex است . وقتی به یک صفحه وب که عناصر Activex دارد می روید ، وقایع ذیل اتفاق می افتد :
1- اطلاعات مختصری درباره کنترل و شماره ویرایش آن بار می شود .
2- کاوشگر بررسی می کند که آیا این نرم افزار در کامپیوتر شما نصب شده یا خیر .
3- اگر این نرم افزار در سیستم شما وجود نداشت ( یا اینکه ویرایش آن قدیمی تر بود ) ، کاوشگر آنرا بار کرده و سپس نصب و اجرا خواهد کرد .
4- اگر نرم افزار در سیستم شما وجود داشت ، کاوشگر آنرا از همان جا اجرا خواهد کرد .
حتما متوجه مزیت این روش شده اید : هر قطعه نرم افزاری فقط یکبار باید بار شود و دفعات بعد دیگر نیازی به بار شدن آن نخواهد بود ، بنابراین صرفه جویی زیادی در زمان نمایش آن صفحه وب خواهد شد . در ابزارهایی مانند جاوا ، این قبیل نرم افزارها باید هر دفعه مجددا بار شوند و این اجرای آنها را به مراتب کندتر خواهد کرد .

نقاط ضعف – هیچ چیز کامل نیست !

شاید مهمترین جنبه منفی Activex ضعف امنیتی آن باشد . این ضعف ظاهرا یکی از تبعات اجتناب ناپذیر قدرت و انعطاف تکنولوژی Activex است . یک برنامه نویس شرور می تواند براحتی با این تکنولوژی نرم افزاری بسازد که به کامپیوتر دیگران صدمه بزند . با توجه به این وضعیت ، آیا می توان هنگام برخورد با کنترل های Activex روی اینترنت احساس راحتی کرد ؟ پاسخ این سئوال مثبت است و در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه میکروسافت اقدامات امنیتی خاص را برای این تکنولوژی پیاده سازی کرده است . با این وجود همواره این مطلب را در نظر داشته باشید که هیچ سد امنیتی ذاتاً نفوذ ناپذیر نیست .
یکی دیگر از نقاط ضعف تکنولوژی Activex آن است که فقط برخی از کاوشگرهای امروزی از آن پشتیبانی می کنند . اگر در یک صفحه وب نرم افزارهای Activex وجود داشته باشد و فردی با یک کاوشگر که از Activex پشتیبانی نمی کند این صفحه را باز کند قادر به استفاده از مزایای آن نخواهد بود . خوشبختانه این مشکل آنچنان که به نظر می آید حاد نیست ، چون دو تا از مهمترین کاوشگرهای وب (Netscape Navigator , Internet Explorer) از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند ( اولی مستقیم و دومی از طریق یک افزودنی قابل نصب ) به هر حال ، وقتی با برنامه نویسی اینترنت سروکار داریم ، این مشکل اساساً وجود ندارد چون این ما هستیم که شبکه را کنترل می کنیم . مشکل دیگر رفتار کنترل های Activex آن است که تمام آنها روی سیستم شما جا خوش کرده و فضای هارددیسک را اشغال خواهند کرد . اما بنظر من نگرانی در این مورد هم بیهوده است چون عناصر Activex معمولا کوچکند و چند مگابایت جایی که احتمالا ( صدها کنترل Activex ) اشغال خواهند کرد در هارد دیسک های بسیار بزرگ امروزی نمی توانند مشکلی ایجاد کند .

TAHA
10-29-2009, 10:50 AM
وضعیت جاوا چگونه است ؟



جاوا یکی دیگر از تکنولوژیهای عمده ایجاد محتویات فعال در اینترنت است .
اپلت های جاوا ، که توسط کاوشگر بار و اجرا می شوند ، دارای بسیاری از قابلیت های Activex هستند ، اپلت های جاوا برای جلوگیری از اقدامات خرابکارانه ، فاقد توانایی های خاص ( از قبیل دسترسی به سیستم فایل Systemfile هستند و این آنها را بسیار محدود کرده است . از نظر تئوری ، اپلت های جاوا ایمن هستند چون اساساً نمی توانند کارهای خطرناک انجام دهند !

TAHA
10-29-2009, 10:52 AM
درک مفهوم جاوا و کنترل های Activex



جاوا یک زبان برنامه نویسی کامپیوتر است که توسط شرکت Sun به بازار عرضه شده است تا به وسیله آن برنامه نویسان قادر باشند برنامه هایی را برای مرورگرهای وب بنویسند که کار با آنها برای استفاده کنندگان بسیار راحت باشد ابزارهای استاندارد شبکه وب به فعالیت ها و عملکردهایی که از صفحه وب قابل دسترسی هستند محدود می شوند . با یک نرم افزار کامل برنامه نویسی مانند جاوا محدودیت های کمی برای طراحی عملکردهای دورن یک صفحه وب وجود دارد .
بعنوان مثال شما می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی www.java.sun.com (http://forum.patoghu.com/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.java.sun.com%2 F)با برخی از نمونه های کاری جاوا آشنا شوید . به شکل زیر توجه کنید :

http://pnu-club.com/imported/2009/06/94.gifاین تصویر تغییر اندازه یافته است.براي ديدن اندازه واقعي اينجا كليك كنيد اندازه واقعی تصویر 1024x768.http://pnu-club.com/imported/mising.jpg

• وسایل بالا و پایین برنده صفحه به همراه صدا
• طراحی تصاویر سه بعدی از اشیاء مختلف نظیر مولکول
• نشانگرهای اعلان یک مطلب که بطور خودکار عوض می شود
برنامه های جاوا را با نام Applet نامگذاری کرده اند . Applet جاوا توسط صفحات وب بر روی یک سرویس دهنده وب نگهداری می شود . وقتی که شما یک صفحه وب را که دارای قسمت هایی است که بوسیله جاوا برنامه ریزی شده نگاه می کنید برنامه های جاوا بصورت خودکار در هنگام دیدن آن صفحه وب از روی اینترنت گرفته و بر روی کامپیوتر شما قرار می گیرند . برای انجام این کار ، احتیاجی نیست شما کاری انجام دهید .
نرم افزار IE خود می داند که چگونه برنامه های جاوا را اجرا کند . یک برنامه جاوا به همان سرعت که به دستگاه شما می رسد بر روی آن نیز اجرا می شود .
برای اینکه کامپیوتر خود را بصورت مطمئن نگهداری کنید نرم افزار IE مدلی از امنیت جاوا را به شما ارائه می کند که در آن اجازه اجرای کلیه اپلت های جاوا داده شده است . بدون اینکه در مورد آسیب دیدن برنامه های کامپیوتر تان یا نفوذ به اطلاعات شخصی خودتان که بر روی دستگاه شما موجود است نگران باشید . Javascript ساده ترین زبان برنامه نویسی کامپیوتر است که برای طراحی اجزاء صفحه وب شما بکار می رود .
Javascript بوسیله شرکت Netscape به بازار عرضه شده است . برخلاف جاوا این نرم افزار نمی تواند برای نوشتن برنامه ها یا Applet بکار رود . Javascript فقط برای اعمال ساده نظیر روشن کردن یک کلمه وقتی که شما با ماوس بر روی آن می روید و یا تغییر شکل یک نشانه به شکلی که شما تصور کنید آن را فشار داده اید بکار می رود .
Internet Explorer قادر است که Javascript را اجرا کند و صفحاتی را که در آنها از اجزایی استفاده شده که بوسیله Javascript برای همگان قابل استفاده شده است ممکن است در نوشتن آنها مشکلاتی پیش آید و در نتیجه امکان دارد شما در هنگام دیدن صفحات وب با اشکالاتی در رابطه با دستورات Javascript مواجه شوید و عملکردهای Javascript بر روی دستگاه شما به شکل درستی اجرا نشود .
شرکت Microsoft دوست دارد که Activex را یک مجموعه از امکانات جدید برای ساختن صفحات وب فعالتر معرفی کند بر خلاف جاوا Microsoft Activex یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک مجموعه از قطعات نرم افزاری است که توسط دیگر نرم افزارهای برنامه نویسی نظیر جاوا می تواند استفاده شود . Activex مانند add-ons و Plug – ins قابلیت نرم افزار IE را گسترش داده است . همچنین Activex قابلیت های نرم افزار جاوا را نیز بهبود بخشیده است . برنامه های Activex کنترل نامیده می شوند . مانند اپلت های جاوا ، کنترل ها از روی اینترنت گرفته می شوند و بر روی دستگاه شما اجرا می گردد این عمل هنگامی صورت می گیرد که شما صفحات وبی را مشاهده می کنید که دارای کنترل های Activex هستند در گوشه پایین سمت چپ پنجره IE شما می توانید جمله ( نصب قطعات نرم افزاری ) وقتی که کنترلهای Activex در حال انتقال به دستگاه شما هستند را مشاهده می کنید .
مواقعی ممکن است شما با پنجره هایی در صفحه مانیتور کامپیوترتان مواجه شوید که بوسیله آنها از شما سئوال می شود که آیا می خواهید کنترل های Activex به دستگاه شما منتقل شوند یا نه ؟ تکنولوژی Activex در حقیقت قسمتی از مدلهای COM ( com مخفف مدلهای شی ء گرای برنامه نویسی میکروسافت می باشد ) میکروسافت می باشد .
این مدل به برنامه نویسان اجازه می دهد تا نرم افزارهایی بصورت مستقل برای صفحات اینترنت خود ایجاد کنند و یا برنامه هایی را طراحی کنند که عملیات خاصی را انجام دهد . وقتی که این برنامه ها نوشته و طراحی می شوند می توان از آنها در جاهای دیگر هم دوباره استفاده کرد . در قسمت پایین تعدادی از کنترل های Activex که در داخل IE بکار می روند آورده شده است :
• نمایشگر فایل های Power Point
• رابطه هایی برای بکارگیری بانک های اطلاعاتی
• ساعت های بین المللی
• نقشه راه ها که کار با آنها ساده است .
یکی از بزرگترین امتیازات جاوا و Activex که در Plug – ins ، add – ons و نمایشگر ها وجود ندارد این است که آنها بصورت خودکار کار می کنند و شما احتیاجی ندارید که به پایگاه های اینترنت مراجعه کرده و آنها را به کامپیوتر خود منتقل کنید و مدتی وقت صرف کنید تا فرم های ثبت نام شما را پر نمایید . پس از انتقال آنها به دستگاه مدتی را برای نصب آنها وقت صرف کنید . از زمانی که نرم افزار IE توانست اپلت های جاوا Java Applet و کنترل های Activex را اجرا کند کاربران اینترنت دیگر احتیاجی ندارند که به پایگاههای خاص برای گرفتن اطلاعات مراجعه کنند بلکه اپلت ها و کنترل ها به همان سرعت که به روی دستگاه شما متصل می شوند در همان فاصله نیز به اجرا در خواهند آمد .
پایگاه اینترنت مربوط به اطلاعات Activex

http://pnu-club.com/imported/2009/06/94.gifاین تصویر تغییر اندازه یافته است.براي ديدن اندازه واقعي اينجا كليك كنيد اندازه واقعی تصویر 1024x768.http://pnu-club.com/imported/mising.jpg

برای دسترسی به این سایت می توانید از آدرس زیر استفاده کنید :
http://www.developer.com (http://forum.patoghu.com/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.developer.com% 2F)

TAHA
10-29-2009, 10:54 AM
بکار بردن کنترل های Activex



کنترل های Activex صفحات اینترنتی شما را بصورت زنده در می آورند بطوریکه شما قادر خواهید بود فایل های صوتی زنده را اجرا کرده و یا نشانگرهای متغییر را ببینید و بسیاری کارهای مشابه دیگر .

http://pnu-club.com/imported/2009/06/94.gifاین تصویر تغییر اندازه یافته است.براي ديدن اندازه واقعي اينجا كليك كنيد اندازه واقعی تصویر 1024x734.http://pnu-club.com/imported/mising.jpg

1- به یک صفحه وب که دارای کنترل Activex است متصل شوید . به عنوان مثال به آدرس
فوق مراجعه کنید :Car information, new car prices, used car values, used car reviews, new car reviews - MSN Autos (http://forum.patoghu.com/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fcarpoint.msn.com%2 F)
2- گزینه مربوط به اجرای یک فایل صوتی یا تصویری را کلیلک کنید .
3- در صورت نیاز گزینه Yes را کلیک کنید تا نصب کنترل Activex بر روی دستگاه شما منتقل شده و اجرا می شود .
اگر شما به یک پایگاه اینترنت که دارای یک کنترل Activex هست مراجعه کنید نرم افزار IE چک می کند که کدام کنترل ها بصورت دیجیتالی تایید شده اند . یک کنترل تایید شده دیجیتالی برنامه ای است که بصورت مستقل تایید شده است که دارای ویروس های کامپیوتری نیست و تاثیرات منفی بر روی دستگاه شما ندارد . شما می توانید پنجره ای بر روی صفحه مانیتور خود ببینید که به شما اطلاع می دهد که آیا نصب کردن این نرم افزار بر روی دستگاه شما به امنیت آن صدمه ای نمی زند و یا اخطار می دهد که در صورت نصب به دستگاه شما بصورت نرم افزاری آسیب می رساند .
نکته :
جریان داده : در اینترنت به جای اینکه یک فایل صوتی بزرگ را قبل از اینکه بشنوید به کامپیوترتان منتقل نکنید از جریان داده استفاده می شود . پایگاههای اینترنتی اطلاعات خود را بصورت یک جریان داده می فرستند ، کامپیوتر شما پس از چند ثانیه از شروع جریان داده آن را با خبر کرده و شروع به پخش آن می کند و به همین ترتیب آن فایل صوتی یا تصویری را تا انتها اجرا می کند .

TAHA
10-29-2009, 10:54 AM
اجرای Java Applet و نمایشگرها



نرم افزار IE یک Java Applet را وقتی اجرا می کند که صفحه وب حاوی آن در حال شروع به نمایش بر روی صفحه کامپیوتر شما می باشد . هزاران Java Applet بر روی وب وجود دارد نظیر نشانگرهای متغییر بالا و پایین برنده صفحه که از خود صدا تولید می کند ، ماشین حسابها و بسیاری از عملکردهای دیگر .

اجرای یک Java Applet :

1- به یک صفحه وب که دارای Java Applet هست متصل شوید . به عنوان مثال به آدرس های زیر مراجعه کنید :
Developer.com: An EarthWeb site (http://forum.patoghu.com/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.gamelan.com%2F ) , و یاDeveloper Resources for Java Technology (http://forum.patoghu.com/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.javasoft.com%2 F)
2- منوی Category را انتخاب کنید و سپس گزینه مربوط به نمایش صفحه وب همراه با Java Applet را کلیک نمایید . Java Applet به کامپیوتر شما منتقل خواهد شد و به اجرا در خواهد آمد .
3- اگر لازم شد اطلاعات درخواستی اپلت های جاوا و یا منوهای مناسب آن را کلیک کنید تا اجرای آن کامل شود

TAHA
10-29-2009, 11:03 AM
خاموش کردن اجرا کننده JIT



1- منوی ابزار را کلیک کرده و سپس Internet Option را کلیک کنید .
2- جعبه Advance را کلیک کنید .
3- صفحه را به پایین آورید تا به قسمت Java MV برسید .
4- جعبه مربوط به گزینه Java JIT Complier 5- کلید OK را کلیک کنید .
نرم افزار IE دارای یک اجرا کننده نرم افزار است که دقیقا در همان زمان گرفتن برنامه آن را اجرا می کند (JIT) بصورت پیش فرض روشن است . وقتی که شما با مشکلی در اجرای اپلت های جاوا (Java Applet) برخورد کردید ، می توانید اجرا کننده JIT خود را در منوی Advance در Internet Option خاموش کنید . بدین ترتیب اپلت های جاوا بر روی دستگاه شما دیگر اجرا نخواهند شد .

TAHA
10-29-2009, 11:04 AM
کنترل کردن Activex و برنامه های Java



توسط IE شما می توانید دقیقا تعیین کنید کنترل های Activex و برنامه های Java Applet تا چه حد بر روی برنامه های دستگاه شما تاثیر بگذارند با استفاده از Security Zones استفاده کنندگان و مدیران شبکه می توانند درباره سطح دسترسی کنترل های Activex و برنامه های Java Applet تصمیم بگیرند . به عنوان مثال شما می توانید به برنامه های Java Applet که از پایگاههای معتبر بر روی اینترنت دریافت می کنید اجازه دسترسی بیشتری به کامپیوترتان را بدهید و یا اینکه جاوا اپلت های گرفته شده از پایگاههای غیر معتبر را از لحاظ دسترسی به فایل های دستگاهتان محدود کنید تا نتوانند به آنها آسیب برسانند

TAHA
10-29-2009, 11:04 AM
تغییر دادن درجه امنیت برنامه های Activex



1- منوی Tools را کلیک کنید و سپس گزینه Internet Option را کلیک کنید .
2- گزینه Security را در بالای پنجره کلیک کنید .
3- بر روی گزینه مناسب کلیک کنید .
4- آنگاه می توانید با بالا بردن نشانه ، تدابیر امنیتی شدیدتری اتخاذ کنید و یا بالعکس با پایین آوردن نشانه درجه امنیت را پایین تر بیاورید و در اصطلاح به Java Applets اطمینان کنید .
5- برای تغییر مشخصات حرفه ای تر می توانید گزینه Custom Level را کلیک کنید .
6- برای تغییر هر کدام از مشخصات زیر یکی از 3 گزینه ( قابل اجرا ) Enable ، آماده Prompt و ( غیر قابل اجرا ) را انتخاب کنید .
• مشخصه Script Activex در حقیقت امن بودن اسکریپت ها را چک می کند .
• مشخصه بعدی امنیت اجرای کنترل های Activex و برنامه های Plug – ins چک می کند .
• گزینه بعدی مربوط به گرفتن کنترل های Activex تایید شده توسط علامت دیجیتالی است (Signed)
• گزینه بعدی مربوط به گرفتن کنترل های Activex تائید نشده توسط علامت های دیجیتالی است (Unsigned)
• گزینه بعدی مربوط به مقدار دهی و اجرای کنترل های Activex است که امنیت آنها تایید نشده است .
• گزینه Ok را کلیک کنید .

TAHA
10-29-2009, 11:05 AM
و امنیت



مطمئناً تا به حال درباره ویروس های کامپیوتری ( برنامه هایی که با آلوده کردن سیستم ها صدماتی به آنها می زنند ) چیزهایی شنیده اید . ویروس های مختلفی از انواع بی آزار تا بسیار مخرب وجود دارند و تلاش های زیادی صورت می گیرد تا جلوی این آلودگی و انتشار ویروس ها گرفته شود . اما آیا این احتمال وجود ندارد که ویروسها ( یا دیگر نرم افزارهای مخرب ) از طریق اینترنت پراکنده شوند ؟
در روزهای اول وب این خطر چندان جدی نبود چون سندهای HTML و فایلهای گرافیکی و تصویری تنها انواع فایل هایی بود که روی اینترنت جابجا می شد . این قبیل فایلها می توانستند خراب باشند اما در ضمن هیچ خطری برای سیستمی که آنها را بار می کرد نداشتند .
اما با روی کار آمدن محتویات فعال اوضاع دگرگون شد ، چون در این حالت برنامه ها هم جزیی از وب شده بودند و یک برنامه هم قاعدتاً هر کاری می تواند انجام می دهد ( از پاک کردن فایل های کامپیوتری مقصد گرفته تا دزدیدن اطلاعات آن و انتقال آنها به جاهای نامعلوم ) . در اینجا بود که شرکتهای تولید کننده ابزارهای برنامه نویسی وب به ضرورت تمهیدات امنیتی پی بردند . وقتی در وب گشت و گذار می کنید . مایلید مطمئن باشید کدهایی که بار می کنید سیستم تان را بهم نخواهند ریخت ! برای مقابله با این مشکل بالقوه دو روش اساسی ابداع شد .
روش اول آن بود که اساساً اجازه اعمال بالقوه خطرناک به برنامه های وب داده نشود . این راهی بود که جاوا در پیش گرفت . اپلت های جاوا قادر به انجام افعال بالقوه مخرب ( مانند دسترسی به سیستم فایل ) نیستند و می توانید مطمئن باشید که آنها بی خطر هستند درست همانگونه که یک چاقوی پلاستیکی بی خطر است !
در روش دوم ، که میکروسافت برای عناصر Activex در پیش گرفت ، به جای محدود کردن ذاتی برنامه ها از یک تکنولوژی بنام کد تعیین اعتبار یا Authenticode برای تعیین صحت و سقم نرم افزارها استفاده می شود . ایده نهفته در این روش این است که اگر شما بدانید که یک عنصر Activex ( یا هر نرم افزار دیگری ) از کجا آمده ( خالق آن کیست ) و تغییری هم در آن صورت نگرفته ، دیگر می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید . به این روش امضای دیجیتالی یا Digital Signing هم گفته می شود

TAHA
10-29-2009, 11:06 AM
امضاء دیجیتالی از دیدگاه کاربران



وقتی از یک کاوشگر با قابلیت Activex استفاده می کنید در واقع سطوح امنیتی مختلفی را در اختیار دارید ، که می توانید از آنها بسته به نیازتان استفاده کنید . این سطوح عبارتند از : ضعیف ، متوسط ، شدید . برای انتخاب سطح امنیتی دلخواه در کاوشگر Internet Explorer ، آیتم Internet Options را از منوی View انتخاب کرده و سپس به برگه Security بروید .
در قسمت پایین دیالوگ می توانید سایتهای هر منطقه را انتخاب کرده و سپس در قسمت پایین دیالوگ سطح امنیتی هر منطقه را تعیین کنید . سایتهای قابل اطمینان و شناخته شده را می توانید در منطقه مورد اعتماد ( Trusted ) قرار دهید . این منطقه دارای سطح امنیتی ضعیف است . سایتهای ناشناخته را در منطقه محدود ( Restricted) که سطح امنیتی بالایی دارد ، قرار دهید .
سطوح امنیتی Internet Explorer عبارتند از :
• شدید (High) : برنامه های بالقوه خطرناک هرگز بار نمی شوند . هر اقدامی برای بار کردن محتویات فعال به شما اطلاع داده خواهد شد .
• متوسط (Medium ) : هنگام بارکردن محتویات فعال به شما اخطار داده می شود ولی این امکان را خواهید داشت که ( بر اساس امضاء دیجیتالی ) آنرا بار کنید .
• ضعیف (Low) : تمام محتویات فعال بدون هیچ اخطاری بار خواهند شد .
• قابل تنظیم (Custom) : می توانید برای هر نوع محتویات فعال سطح امنیتی مناسب ( هرگز بار نشود ، با دادن اخطار بار شود ، همیشه بار شود ) را تعیین کنید . توصیه می شود تا زمانیکه با تمام انواع محتویات موجود در وب آشنا نشده اید از این گزینه استفاده نکنید .
روش کار این سیستم چنین است : وقتی به صفحه وبی می روید که می خواهد محتویات فعال خود را برای شما بفرستد ، کاوشگر ابتدا امضای دیجیتالی تمام آیتم های نرم افزاری آنرا چک می کند . اگر امضای دیجیتالی وجود نداشته باشد ، محتویات فقط در سطح امنیتی ضعیف اجازه بارشدن خواهند داشت . در غیر این صورت ، با توجه به اطلاعات موجود در امضای دیجیتالی ، سالم بودن آیتم ها ( عدم تغییر در محتویات آنها ) بررسی می شود . ضرورت این کار از آنجا ناشی می شود که افراد شرور می توانند برای یک نرم افزار بی ضرر امضای دیجیتالی و تائیدیه بگیرند و سپس آنرا تغییر داده و بصورت خرابکار و خطرناک در آورند .
در سطح امنیتی متوسط نام تولید کننده نرم افزار بایستی از منابع تایید شده از سوی شما مطابقت داده خواهد شد . اگر این نام در لیست مورد اعتماد شما نباشد ، دیالوگی موضوع را گوشزد کرده و اجازه بارکردن آنرا به شما خواهد داد . در همین دیالوگ می توانید تولید کننده مزبور را هم به لیست معتمدین خود اضافه کنید .

http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
سایتها در Internet Explorer .

TAHA
10-29-2009, 11:07 AM
امضای دیجیتالی از دید برنامه نویسی



در یک امضای دیجیتالی سه دسته اطلاعات وجود دارد : هویت تولید کننده نرم افزار، هویت منبع تایید کننده ( سازمانی که امضاء را صادر کرده ) و یک عدد رمز برای تایید این مطلب که محتویات نرم افزار دستکاری نشده است .
اگر می خواهید برای وب محتویات فعال بنویسید باید یک گواهینامه کد تعیین اعتبار برای خود دست و پا کنید تا بتوانید برای نرم افزار های خود امضای دیجیتالی بگیرید . اگر فقط برای اینترنت برنامه می نویسید نیازی به این مراحل ندارید چون سطح امنیتی در آنها معمولا پایین است و نیازی به امضای دیجیتالی وجود ندارد .
اگر صرفاً برای شرکت خود نرم افزار می نویسید می توانید از گواهینامه آن استفاده کنید . اما توصیه می شود خودتان هم این گواهینامه را بگیرید . با آن که شرکتهای متعددی برای صدور گواهینامه کد تعیین اعتبار وجود دارند ، میکروسافت شرکت Verisign را توصیه می کند . برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت وب این شرکت که در زیر آمده است مراجعه کنید :

Code Signing - Digital Signatures from VeriSign, Inc. (http://forum.patoghu.com/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.verisign.com%2 Fdevelopers%2Findex.html)

هزینه دریافت این گواهینامه 20 دلار در سال و مراحل انجام آن بسیار ساده است :
1. در سایت مزبور ، یک فرم پر کنید و در آن اطلاعات خواسته شده ( از جمله اطلاعات مربوط به کارت اعتباری ) را وارد کنید .
2. شرکت Verisign کد شناسایی شما را با پست الکترونیک برایتان ارسال خواهد کرد .
3. به صفحه نصب گواهینامه رفته و کد شناسایی خود را وارد کنید . این کار باید در همان کامپیوتری که توسط آن کد شناسایی را گرفته اید ، انجام شود . 4. گواهینامه به کامپیوتر شما فرستاده خواهد شد .
هنگام ثبت گواهینامه دو گزینه در اختیار دارید : ذخیره کردن آن در یک فایل یا در رجیستری ویندوز . توصیه می شود گواهینامه خود را در یک فایل و روی دیسک ذخیره کنید تا بتوانید آن را از گزند نامحرمان حفظ کنید . در حقیقت ، دو فایل به کامپیوتر شما فرستاده می شود : یکی حاوی خود گواهینامه ( با پسوند ) SPC و دیگری حاوی کلید رمزبندی ( با پسوند ) PVK .

TAHA
10-29-2009, 11:08 AM
نرم افزارهای مورد نیاز برای امضای دیجیتالی



بعد از دریافت کد تعیین اعتبار و کلید رمز بندی ، آماده اید تا امضای خود را به نرم افزارهایی که نوشته اید اضافه کنید . این برنامه ها جزیی از کیت توسعه نرم افزار Activex هستند و می توانید آنها را مجانی از سایت میکروسافت بردارید . فایل هایی که نیاز دارید از این قرارند :
• Make Cert : یک گواهینامه X.509 برای تست می سازد .
• Cert2 SPC : یک گواهینامه توزیع نرم افزار آزمایشی می سازد .
• Sing Code : یک فایل محتویات فعال را امضا می کند .
• Chk Trust : اعتبار فایل را بررسی می کند ( مشابه همان کاری که کاوشگر می کند )
• Make CTL : لیستی از گواهینامه های قابل اعتماد می سازد .
• Cert Mgr : برنامه مدیریت گواهینامه ها ، لیست های گواهینامه های قابل اعتماد و باطل شده .
• Set Reg : برنامه ثبت گواهینامه در رجیستری .
باید توجه داشت که تمام این ابزارها برنامه های DOS هستند و باید پنجره MS-DOS اجرا شوند . برای باز کردن نرم افزارهای فوق می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید :

MSDN: Microsoft Development, MSDN Subscriptions, Resources, and More (http://forum.patoghu.com/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.msdn.microsoft .com%2F)