PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : پارک علم و فناوری



pnugirl
09-28-2009, 05:11 PM
شهرک های علمی و تحقیقاتی و پارک های علم و فناوری ایده جدیدی است که نخستین بار در سال ۱۹۵۱، در دره سلیکون آمریکا با هدف توسعه تکنولوژی و ایجاد شرایط مناسب جهت دستیابی سریع‌تر به نوآوریها و فناوریهای برتر ایجاد شد و به دنبال آن با برخواستن موج انقلاب الکترونیک از این پارک، جایگاه و اهمیت آن در جهان صنعتی روز به روز گسترش یافت.
پارکهای علم و فنآوری بگونه‌ای طراحی و احداث می شوند که قادر باشند توانائی پژوهشی و اطلاعاتی دانشگاه ها، موسسات دولتی و خصوصی را در مکانی مناسب متمرکز نموده و با همکاری استادان، دانش‌آموختگان و صاحبان ایده های نو، متخصصان و پژوهشگران صنایع داخل و خارج، تکنولوژی برتر را ابداع نموده و از این طریق به توسعه صنعتی و پویائی فناوری کشور کمک و مساعدت نمایند.
پارکهای علم و فنآوری در کشورهای مختلف صنعتی و کشورهای در حال توسعه تعاریف و جایگاه های متفاوت دارند و با توانائی های توسعه تکنولوژی کشور، اهداف، سیاست‌ها و زیرساخت های توسعه ای در آن کشورها ارتباط مستقیم دارند. جایگاه پارکها، با توجه به نیازها و تنگناهای موجود در هر کشور مشخص گردیده و اهداف متفاوتی را دنبال می کنند، پاره ای از شهرک‌های علمی‌ و تحقیقاتی مانند شهرک‌ «سوکوبا» در ژاپن با هدف حمایت از تکنولوژی ملی به منظور رشد و توسعه منطقه ای احداث گردیده و پاره ای دیگر مانند شهرک «دایدوک» در کره جنوبی و پارک علمی و فناوری سنگاپور، که نمونه ای موفق و برنامه‌ ریزی شده در جهان است با هدف رشد اقتصادی، انتقال، جذب و بومی کردن تکنولوژی تاسیس شده‌ اند.
با توجه به دیدگاه ها و تجربیات موفق و ناموفق کشورها در بهره ‌گیری از پارکهای علم و فنآوری،‌ ضروری است که هر کشور ابتدا در راستای توجه به نقاط قوت و ضعف صنعتی خود، اهداف تاسیس پارکهای علم و فنآوری را مشخص نماید.
اینک می توان این قبیل پارکها را در شاخه های زیر تقسیم بندی کرد:
▪ تعریف پارک علمی توسط IASP در سال ۲۰۰۲
یک پارک علمی سازمانی است که به وسیله متخصصان حرفه ای اداره می شود و هدف اصلی این سازمان افزایش ثروت در جامعه از طریق تشویق و ارتقاء فرهنگ نوآوری و افزایش قدرت رقابت در میان شرکتها و موسساتی است که متکی بر علم و دانش در محیط پارک فعالیت می کنند. برای دستیابی به این هدف یک پارک علمی با ایجاد انگیزش و مدیریت جریان دانش و فناوری در میان دانشگاهها، مراکز تحقیق و توسعه، شرکتهای خصوصی و بازار، ایجاد و رشد شرکتهای متکی بر نوآوری را از طریق مراکز رشد )incubator( و فرآیندهای زایشی )Spin.off( تسهیل می نماید. پارکهای علمی همچنین خدماتی با ارزش افزوده بالا و فضاهای کاری و تاسیسات مناسب و کیفی به موسسات مستقر در پارک ارائه می نمایند.

pnugirl
09-28-2009, 05:12 PM
▪ پارک تحقیقاتی
به مجموعه ای اطلاق می شود که از طریق فراهم آوردن و ارائه زمین، تاسیسات زیر بنایی، آزمایشگاهها و کارگاههای تحقیقاتی متمرکز و تسهیلات قانونی موجبات اجتماع واحدها، شرکتها و موسسات تحقیقاتی را در یک فضای متمرکز فراهم می نماید. این مجموعه ها که معمولا در مجاورت قطبهای دانشگاهی و یا قطبهای صنعتی و اقتصادی شکل می گیرد ضمن ایجاد فضای مناسب جهت انجام تحقیقات کاربردی و تجاری سازی نتایج آن موجبات رشد تحقیقات را از رهگذر هم افزایی ناشی از مجاورت فیزیکی این واحدها و نیز کاهش هزینه های سرمایه گذاری اولیه و هزینه های جاری فراهم می سازند.
● انواع پارک تحقیقاتی
پارکهای تحقیقاتی از نظر نوع فعالیت به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
۱) پارک علمی Science push
معمولا توسط دانشگاهها در یک فضای مناسب در مجاورت دانشگاه ایجاد می شود و همکاری متقابلی بین صاحبان صنایع مستقر در آن پارکها و دانشگاهها به وجود می آید.
۲) پارک فناوری Tchnology park
معمولا در مجاورت قطبهای صنعتی ایجاد می شوند و با نیت گسترش ارتباطات تحقیقاتی صنایع موجود در منطقه با واحدهای تحقیقاتی و دانشگاههای منطقه شکل می گیرند.

pnugirl
09-28-2009, 05:17 PM
تعریف پارک علمی توسط IASP در سال 2002
یک پارک علمی سازمانی است که به وسیله متخصصان حرفه ای اداره می شود و هدف اصلی این سازمان افزایش ثروت در جامعه از طریق تشویق و ارتقاء فرهنگ نوآوری و افزایش قدرت رقابت در میان شرکتها و مؤسساتی است که متکی بر علم و دانش در محیط پارک فعالیت می کنند. برای دستیابی به این هدف یک پارک علمی با ایجاد انگیزش و مدیریت جریان دانش و فناوری در میان دانشگاهها، مراکز تحقیق و توسعه، شرکتهای خصوصی و بازار، ایجاد و رشد شرکتهای متکی بر نوآوری را از طریق مراکز رشد (incubator) و فرآیندهای زایشی (Spin.off) تسهیل می نماید. پارکهای علمی همچنین خدماتی با ارزش افزوده بالا و فضاهای کاری و تأسیسات مناسب و کیفی به مؤسسات مستقر در پارک ارائه می نمایند.

پارک تحقیقاتی
به مجموعه ای اطلاق می شود که از طریق فراهم آوردن و ارائه زمین، تأسیسات زیر بنایی، آزمایشگاهها و کارگاههای تحقیقاتی متمرکز و تسهیلات قانونی موجبات اجتماع واحدها، شرکتها و مؤسسات تحقیقاتی را در یک فضای متمرکز فراهم می نماید. این مجموعه ها که معمولا در مجاورت قطبهای دانشگاهی و یا قطبهای صنعتی و اقتصادی شکل می گیرد ضمن ایجاد فضای مناسب جهت انجام تحقیقات کاربردی و تجاری سازی نتایج آن موجبات رشد تحقیقات را از رهگذر هم افزایی ناشی از مجاورت فیزیکی این واحدها و نیز کاهش هزینه های سرمایه گذاری اولیه و هزینه های جاری فراهم می سازند.

انواع پارک تحقیقاتی
پارکهای تحقیقاتی از نظر نوع فعالیت بهدو دسته زیر تقسیم می شوند:

پارک علمی Science push
معمولا توسط دانشگاهها در یک فضای مناسب در مجاورت دانشگاه ایجاد می شود و همکاری متقابلی بین صاحبان صنایع مستقر در آن پارکها و دانشگاهها به وجود می آید.

پارک فناوری Tchnology park
معمولا در مجاورت قطبهای صنعتی ایجاد می شوند و با نیت گسترش ارتباطات تحقیقاتی صنایع موجود در منطقه با واحدهای تحقیقاتی و دانشگاههای منطقه شکل می گیرن

pnugirl
09-28-2009, 05:18 PM
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
ايده تاسيس پارك علم و فناوري دانشگاه تهران توسط مديريت وقت پرديس فني در سال 1380 مطرح و اقدامات اوليه براي راه اندازي آن از همان زمان آغاز گرديد. در اولين گام اجرايي مركز رشد واحدهاي فناوري در سال 1382 با كسب مجوز از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري فعاليت خود را آغاز نمود و پس از آن مركز كارآفريني با مصوبه هيات رئيسه دانشگاه به مجموعه پارك ملحق گرديد. هم زمان با اولين فراخوان پذيرش و استقرار واحدهاي فناوري در مركز رشد، فعاليت هاي پارك شكل جدي تري به خود گرفت و سرانجام در تيرماه 1384، دانشگاه تهران موافقت اصولي تاسيس پارك علم و فناوري را از وزارت متبوع دريافت نمود. پس از آن فعالت هاي پارك وارد مراحل اجرايي شد كه مي توان تدوين و تصويب اساسنامه و ساختار سازماني پارك و مراكز تابعه، شكل گيري ستاد و آغاز به كار شوراي پارك، پذيرش و استقرار واحدهاي فناور و تدوين برخي آئين نامه هاي داخلي را از اقدامات مهم صورت پذيرفته، دانست. مراسم افتتاحيه پارك علم و فناوري در چهاردهم اسفندماه سال 1384با حضور آيت ا... هاشمي رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد و فعاليت اين مجموعه به طور رسمي اعلام گرديد.

چشم انداز
پارك علم و فناوري دانشگاه تهران، معتبرترين و كارآمدترين مركزي خواهد بود كه در راستاي حمايت از كسب ‌و كارهاي دانش‌محور، از طريق برقراري تعامل ميان صنعت و دانشگاه دانش را به ثروت تبديل مي‌كند. بطوريكه شركتهاي موفق آرزوي حضور در آن را خواهند داشت.

ماموريت
پارك علمي و فن آوري دانشگاه تهران به منظور تجاري سازي فن‌آوري و تحقيقات نوآورانه، و افزايش توان رقابتي صنايع کشور ايجاد شده است.
در کنار ماموريت اصلي، پارک خود را موظف مي داند در زمينه هاي زير نيز مشارکت کند:
1. انتقال و آفرينش تكنولوژي
2. كاهش شكاف بين دانشگاه و صنعت
3. ارتقاء فرهنگ نوآوري در كشور
4. حمايت از كسب و كارهاي كوچك و متوسط
5. جذب ايراني هاي خارج از كشور و سرمايه گذاري آنها
6. توسعه منابع انساني

هدف اصلي پارك علم و فناوري دانشگاه تهران كمك به توسعه كسب‌وكارهاي دانش‌محور و نتيجتاً افزايش توان اقتصادي-علمي ايران با تكيه بر توان علمي دانشگاه تهران مي‌باشد.
تحقق اين هدف اهداف زير را نيز محقق مي‌كند:

1. افزايش توليد ناخالص ملي از طريق خلق محصولات و بازار‌هاي جديد.
2. ايجاد شغل خصوصاً براي نيرو‌هاي دانشي و تحصيل كرده كشور.
3. بهبود جايگاه فعاليت‌هاي دانش‌محور و جذب نخبگان داخلي و جلوگيري از فرار مغزها.
4. تجاري سازي نتايج تحقيقات دانشگاهي.
5. ايجاد حلقه ارتباطي بين صنعت ودانشگاه و در نتيجه تسهيل و كاهش زمان مورد نياز جهت استفاده از نتايج تحقيقات و پژوهش ها به ويژه براي شركت ها و صنايع نوپا
6. افزايش ميزان ريسك پذيري و قدرت رقابت شركت هاي فن آوري داخلي و همچنين كمك به حضور آنها در سطح بين المللي

خدمات قابل ارائه در پارك علم و فناوري دانشگاه تهران

1. خدمات ثبت مالكيت فكري
2. خدمات بيمه اي و بانكي
3. ارائه دوره هاي آموزشي تخصصي
4. خدمات ارتباطي، اطلاع رساني و اينترنت پرسرعت
5. فضاي كاري مطلوب و خدمات مربوط به زيرساخت هاي فيزيكي
6. امكان برگزاري جلسات، سمينار، كنفرانس و نمايشگاه در پارك
7. ارائه مشاوره هاي حقوقي، مديريتي، مالي، بازاريابي و فروش، مالي و مهندسي

خدمات رفاهي و تفريحي
1. مزاياي حضور در پارك علم و فناوري دانشگاه تهران
2. برخورداري از معافيت مالياتي و گمركي
3. امكان انجام تحقيقات چند رشته اي در پارك
4. تسهيل ارتباط با مؤسسات تحقيقاتي و مطالعاتي دانشگاه
5. استفاده از امكانات و زيرساخت هاي مشترك و كاهش هزينه ها
6. صرفه جويي در زمان برقراري ارتباط با دانشگاه و مراكز تحقيقاتي آن
7. بهره برداري از ارتباطات ايجاد شده با سازمان هاي داخلي و خارجي
8. استفاده از تجهيزات آزمايشگاهي و كارگاهي و منابع كتابخانه اي دانشگاه
9. تسهيل ارتباط با نيروي متخصص و جوان دانشگاهي و تامين نيروي كار