Borna66
09-17-2009, 10:58 PM
معرفی
نمایه
ترکیه درجنوب شرقی اروپا و شمال غربی آسیا واقع شده است. این کشور دارای دو همسایه اروپائی و شش همسایه آسیایی است و با جمهوری اسلامی ایران حدود 454 کیلومتر مرز مشترک دارد ( مرز زمینی بازرگان ).
پایتخت جمهوری ترکیه شهر آنکارا و از دیگر شهرهای مهم آن می توان استانبول، ازمیر، آدانا، بورسا، ارضروم، قونیه، آنتالیا، وان و آغری را نام برد.
استانبول شهر مهم تاریخی، فرهنگی و اقتصادی ترکیه است که بخش مهم آن در قسمت اروپائی قرار گرفته و یکی از پرجاذبه ترین شهرهای توریستی ترکیه بشمار می آید.
جمهوری ترکیه حدودا 72 میلیون نفر جمعیت داشته و حداکثر آنان شهر نشین می باشند. بر اساس تدوین اولین قانون اساسی این کشور درسال 1924، دین اسلام به عنوان دین رسمی این کشور تعیین شد؛ لیکن بدنبال اصلاحات انجام شده درسال 1928، این بخش از قانون اساسی ترکیه حذف گردید و در حال حاضر ترکیه با نزدیک به 98% مسلمان، کشوری لائیک شناخته می شود. از جمعیت این کشور تنها 2 درصد را مسیحیان، کیلیمیان وپیروان دیگر ادیان تشکیل می دهند.
زبان رسمی مردم این کشور ترکی است و تفاوت اندکی با زبان آذری دارد.
شهرهای معروف ترکیه بالاخص استانبول دارای جاذبه های توریستی بوده و افراد بسیاری از نقاط مختلف جهان در فصول مختلف سال به این کشور مسافرت می کنند.
با این اوصاف وضعیت امنیتی در شهرهای توریتسی ترکیه خیلی مطلوب نمی باشند. طبق اظهار نظر رئیس پلیس ترکیه تعداد نیرویهای پلیس متناسب با تعداد توریست ها نبوده ودر نتیجه ایجاد امنیت در تمامی ساعات شبانه روز و در کلیه نقاط برای نیروی های انتظامی این کشور مقدور و میسور نیست.
ایمنی و امنیت
1- هر چند ثبات سیاسی ، اقتصادی و امنیتی کاملا در ترکیه برقرار است اما قبل از مسافرت به شهرهای مهم و توریستی این کشور توصیه میشود اطلاعات عمومی، وضعیت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و جایگاه بین المللی این کشورو ارتباط با گروههای داخلی وکشورهای خارجی و بحرانهای احتمالی بین المللی در داخل و خارج از کشور ( مساله قبرس، اکراد و...) مورد توجه قرار گرفته و به توصیه های مقامات امنیتی ترکیه در خصوص سفر به مناطق ناامن احتمالی و غیر قانونی توجه گردد.
2- همچون سایر شهرهای بزرگ ، در استانبول نیز برخی باندهای خلاف کار فعال بوده و در بعضی از مناطق مانند آکسارا ،لالعلی و مراکز کافه ها و هتلها که جهانگردان و خارجیان حضور بیشتری دارند این باندها فعالیت بیشتری دارند توصیه می شود مسافران در صورت مواجه شدن با هرگونه فعالیت مجرمانه به پلیس محل یا پلیس توریسم واقع در میدان سلطان احمد مراجعه و ضمن شکایت ، این موضوع را به نمایندگی کشورمان در استانبول نیز گزارش نمایند.
3- سرقت پول و مدارک مسافرتی، جعل، زور گیری ، کف زنی ، ضرب و جرح و سرقت گذرنامه و قاچاق انسان و قاچاقچیان مواد مخدر از جمله مواردی است که برخی ازاتباع جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه بوده اند. توصیه می شود از ارتباط با افراد مشکوک و غیر مطمئن پرهیز کنید.
4- بدلیل موقعیت جغرافیائی شهر، استانبول یکی از مراکز فعالیت غیر قانونی قاچاق انسان به اروپا بوده هرچند بعلت برخورد شدید مقامات ذیربط این کشوربا این پدیده این امر کاهش یافته، لیکن این باندها ضمن ارتباط با عوامل غیر قانونی در کشورها دیگر( از جمله کشورمان) اقدام به دریافت مبالغ هنگفتی پول بدون ارائه رسید و مدرکی نموده و بدون هیچ فعالیتی برای افراد فریب خورده آنها را بدون پشتوانه در استانبول رها میکنند. توصیه می شود قبل از هرگونه اقدامی در این خصوص با مقامات و مراجع قانونی ذیربط مشورت نمایید.
5- نظر به تردد تعداد زیادی از ایرانیان به ترکیه و با توجه به اینکه افراد خلاف کار در پوشش دوست ، هموطن یا افرادی که نسبت به سرمایه گذاری ، تدارک روادید کار، اعزام جوانان به اروپا و ... در اتوبوس یا اماکنی که ایرانیان حضور یا اشتغال دارند مراجعه و اقدام به فریب افراد می نمایند. توصیه میشود از اعتماد به افراد ناشناس و غیر مطمئن ، خودداری کنید، حتی اگر پیشنهاد مساعدت به شما را داشته باشند.
6- با توجه به جاذبه شهرهای توریستی ممکن است افرادی شما را به اماکن تفریحی ، نوشیدن چای و قهوه و .. دعوت کنند که در موارد متعددی دامی برای اخاذی از افراد بوده است.
قوانین، آداب و رسوم
1- خرید و فروش اشیاء عتیقه و یا خروج و ورود آن به ترکیه مستلزم گرفتن مجوز قانونی می باشد.
2- باتوجه به اینکه افرادی با جعل عنوان و در پوشش مامورین سازمانهای مختلف به شما مراجعه نموده و از شما درخواست ارائه مدارک هویتی می نمایند، لازم است قبل از پاسخگویی به هر سوالی، ضمن اجتناب از هرگونه برخورد فیزیکی، از آنان بخواهید شما را به نزدیکترین پاسگاه پلیس هدایت نمایند.
3- دربسیاری از موارد مشاهده شده است هموطنان عزیز بدون در نظر گرفتن مقررات مربوط به اشتغال و لزوم اخذ روادید کار، تنها باتوجه به لغو روادید توریستی میان دو کشور، مبادرت به فعالیت در مراکز تولیدی و یا خدماتی این کشور نموده اند که این موضوع منجر به تضییع حقوق آنان توسط کارفرمایان و صاحبان شرکت ها شده و از طرف دیگر به بازداشت و اخراج این افراد منتهی گردیده است. اتباع ایرانی حتما باید در صورت تمایل به اشتغال در این کشور نسبت به اخذ روادید کار اقدام نمایند و قبل از انجام سفر به این کشور، تقاضای خود را مبنی بر دریافت روادید ورود با حق کار، به نمایندگی این کشور در تهران ارائه نمایند.
4- در طول سفر با وسایل نقلیه شخصی، توسط پلیس مورد بازرسی قرار خواهید گرفت. لازم است ضمن رعایت قوانین رانندگی، مدارک مورد نیاز را به همراه داشته باشید و دراین خصوص با پلیس همکاری نمائید. ضمنا به منظور گرفتار نشدن در دام ربایندگان خودرو و ... در هنگام مسافرت با اتومبیل شخصی در راه های این کشور، به شدت از سوار نمودن افراد ناشناس، ( زن ومرد ) تحت هر عنوان خودداری نمائید.
5- باتوجه به مقررات جدید ترکیه، چنانچه صاحبان اتوبوس ها، کامیون ها و یا خودروهای شخصی در زمان ورود به این کشور، نسبت به سوار نمودن مسافران غیر قانونی از جمله افراد بدون گذرنامه، دارندگان گذرنامه جعلی و افرادی که مهر ورود در گذرنامه ایشان درج نگردیده است یا حتی اقدام به حمل برخی اجناس غیر قانونی ( مثل مواد مخدر حتی به میزان کم) نمایند، خودروهای آنان به نفع دولت آن کشور مصادره خواهد شد.
6- برای رانندگی در ترکیه می باید گواهینامه ملی این کشور یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
7- به علت عدم وجود قرارداد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
8- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.
الزامات ورود و اقامت
1- لازم است هموطنان عزیز در هنگام ورود به مبادی مرزی کشور ترکیه، دقت نمایند تا گذرنامه آنان ممهور به مهر ورود آن کشور شده باشد، لازم به ذکر است حتی در صورت سهل انگاری پلیس مرزی ترکیه، صاحب گذرنامه از نظرمقامات ذی صلاح کشور ترکیه متهم به عبور غیرمجاز بوده، عواقب این امر متوجه وی خواهد بود.
2- در حال حاضر اتباع ایرانی بدون اخذ روادید می توانند به ترکیه مسافرت نمایند و به مدت حداکثر 3 ماه در این کشور اقامت داشته باشند. سفر به این کشور از طریق وسائل نقلیه زمینی (اتوبوس و قطار) و هواپیما امکان پذیر می باشد. تاکید می شود در صورت مسافرت از راه زمینی با تورها و اتوبوس های متعلق به شرکتهای معتبرمسافرت نموده و به توصیه های امنیتی توجه نمائید.
3- حضور بیش از سه ماه در ترکیه مستلزم اجازه رسمی از مقامات و تمدید مدت اقامت می باشد از این رو اقامت بیش از حد مجاز جریمه و حتی اخراج را به همراه خواهد داشت.
4- با توجه به لغو روادید میان جمهوری اسلامی ایران و کشور ترکیه، در صورت عزیمت به صورت عبوری ( ترانزیت) از آن کشور، طبق کنوانسیون وین، مأمورین مرزی ترکیه مجاز نمی باشند به بهانه جعلی بودن روادید کشور مقصد، اتباع ایرانی را بازداشت و یا بازجوئی نمایند. بدیهی است در صورت برخورد با اینگونه موارد، می باید موضوع را به نزدیکترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران منعکس نمائید تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
5- شکایات دریافتی توسط نمایندگی کشورمان در ترکیه حاکی است که پلیس فرودگاه یا نوار مرزی به بهانه جعلی بودن گذرنامه یا امهار گذرنامه مسافرین، برخوردهای نامناسبی با ایشان نموده است. در صورت وقوع موارد مشابه ضروری است در اسرع وقت مراتب را به نزدیکترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران گزارش نمائید تا موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.
6- هزینه روادید این کشور برای اتباع جمهوری اسلامی به ترتیب عبارت است از:
کار یکساله 10 دلار آمریکا
روادید کار سه ماهه 30 دلار آمریکا
روادید کار بدون مدت 50 دلار آمریکا
روادید کار مستقل 100دلار آمریکا
7- غیر از هزینه های یاد شده هیچ اجرتی دریافت نخواهد گردید.
بهداشت
1- سازمان بهداشت جهانی این بیماریهای را در این کشور گزارش نموده است:
هپاتیت A
سل
دیفتری
تب تیفوئید
2- برای سفر به این کشور حتما از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده نمائید. البته باید گفت بیمه های موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
3- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه نمائید.
4- با توجه به وجود بیماری های مسری نظیر هپاتیت B و ایدز، لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیر مطمئن پرهیز نمائید.
5- سعی نمائید در تهیه خوراک و آب مناسب (ترجیحا آب بسته بندی) دقت نمائید.
6- جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از جدول مربوط به بیماری های موجود در این کشور می توانید به سایت بهداشت جهانی: [Only Users May See Links] مراجعه نمائید.
شرایط سفر و اطلاعات سودمند
1- چنانچه قصد مسافرت با تورهای مسافری دارید توصیه می شود از تورهای معتبر استفاده نمائید و از مفاد قرارداد خود با تور مربوط دقیقا مطلع گردید. مواردی وجود داشته که در استانبول افراد بدون مسئولیت پذیری تور و یا هر شخص دیگری رها شده اند.
2- خرید کالا و استفاده از سرویس های عمومی با پول رایج این کشور انجام می گیرد، البته می توان دلار و یا دیگر ارزهای موجود همچون یورو و پوند را بانک ها، صرافی ها یا هتل های ترکیه به پول محل تبدیل نمود.
3- غیر استاندارد بودن و نا امن بودن برخی جاده ها به خصوص در شب، کیفیت پائین خودروهای شخصی و وسائل حمل و نقل عمومی از جمله مواردی است که باید در هنگام سفر به این کشور، مورد توجه مسافرین ایرانی قرار گیرد.
4- قبل از مسافرت با اتومبیل شخصی به ترکیه، لیست مدارکی را که در این خصوص بایستی به همراه داشته باشید. از بیمه و یا گمرک جمهوری اسلامی ایران استعلام نماید.
5- در طول سالهای اخیر شکایاتی از اتباع ایرانی توسط نمایندگیهای سیاسی و کنسولی کشورمان در ترکیه دریافت شده، مبنی بر اینکه اتباع ایرانی در هنگام مسافرت به ترکیه با خودروی شخصی و حتی با وسائل نقلیه عمومی، در مراحل مختلف سفر( میادی ورود و یا در سطح شهر) مورد حمله قرار گرفته، اموال و مدارک آنان به سرقت رفته است . بنابراین به اتباع جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می شود در صورت امکان ازپروازهای بین المللی برای سفر به این کشور استفاده گردد و در صورت استفاده از وسائل نقلیه شخصی یا عمومی، با دقت عمل نمایند تا دچار مشکلات بعدی نشوند.
6- در بدو ورود به این کشور چنانچه در شهری که سفارت یا سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آن واقع گردیده است اقامت نمودید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا نمائید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.
7- درخصوص خرید ازفروشگاههای بزرگ این کشور توصیه میگردد تا هنگام خروج نهایی از فروشگاه، رسید خرید را دراختیار داشته باشید تا درصورت کنترل امنیتی و تقاضای رسید بتوانید آن را در اختیار مأمورین فروشگاه قرار دهید.
8- با توجه به مقررات لازم در ارائه فاکتور در این کشور در صورت هرگونه خرید و فروش بمنظور جلوگیری از اختلافات احتمالی و نیز صحت و کیفیت کالا ی خریداری شده فاکتور و فیش دریافت نمائید.
9- در مورد معاملات و قراردادهائی که نیاز به تائید و و امضاء در دفاتر رسمی و ترجمه رسمی (نوتو ترجمه بیرسو) دارد حتما به مراجع رسمی مراجعه کنید در این خصوص میتوانید با نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در این کشور مشورت نمائید.
10- چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی یا هرگونه عمل مجرمانه شدید ، ضروری است ضمن خودداری از برخورد مستقیم ، قبل از هر کاری موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نموده و موضوع را از طریق نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در این کشورپیگیری نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.
لطفا در تماس با سفارت یا سرکنسولگری های جمهوری اسلامی ایران تردید نکنید!
آدرس سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا
TAHRAN CAD. NO. 10 ANKARA
تلفن
(پیش شماره کشور 312 - 0090 )
4682820-4682821-4683357-4683756
فکس
4264365
پست الکترونیک
sefaratiran@hotmail.com
آدرس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در ارزروم
IRAN ISLAM CUMHURIYETI BASKONSOLOSLUGU YENISEHIR
GIRISI ATATURK BULVARI APT. NO. 28
تلفن
(پیش شماره کشور 442 - 0090 )
3156698-3159983-3162285
فکس3161182
پست الکترونیک
iraniscbkon@ttnet.tr
آدرس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول
NO. 1/2 ANKARA CAD. CAGALOGLOU ISTANBUL
تلفن
(پیش شماره کشور 212 - 0090 )
5138230-5128031-5135232
فکس5115219
برگرفته از سایت وزارت امور خارجه
به نقل از : forum.minimizban.com
نمایه
ترکیه درجنوب شرقی اروپا و شمال غربی آسیا واقع شده است. این کشور دارای دو همسایه اروپائی و شش همسایه آسیایی است و با جمهوری اسلامی ایران حدود 454 کیلومتر مرز مشترک دارد ( مرز زمینی بازرگان ).
پایتخت جمهوری ترکیه شهر آنکارا و از دیگر شهرهای مهم آن می توان استانبول، ازمیر، آدانا، بورسا، ارضروم، قونیه، آنتالیا، وان و آغری را نام برد.
استانبول شهر مهم تاریخی، فرهنگی و اقتصادی ترکیه است که بخش مهم آن در قسمت اروپائی قرار گرفته و یکی از پرجاذبه ترین شهرهای توریستی ترکیه بشمار می آید.
جمهوری ترکیه حدودا 72 میلیون نفر جمعیت داشته و حداکثر آنان شهر نشین می باشند. بر اساس تدوین اولین قانون اساسی این کشور درسال 1924، دین اسلام به عنوان دین رسمی این کشور تعیین شد؛ لیکن بدنبال اصلاحات انجام شده درسال 1928، این بخش از قانون اساسی ترکیه حذف گردید و در حال حاضر ترکیه با نزدیک به 98% مسلمان، کشوری لائیک شناخته می شود. از جمعیت این کشور تنها 2 درصد را مسیحیان، کیلیمیان وپیروان دیگر ادیان تشکیل می دهند.
زبان رسمی مردم این کشور ترکی است و تفاوت اندکی با زبان آذری دارد.
شهرهای معروف ترکیه بالاخص استانبول دارای جاذبه های توریستی بوده و افراد بسیاری از نقاط مختلف جهان در فصول مختلف سال به این کشور مسافرت می کنند.
با این اوصاف وضعیت امنیتی در شهرهای توریتسی ترکیه خیلی مطلوب نمی باشند. طبق اظهار نظر رئیس پلیس ترکیه تعداد نیرویهای پلیس متناسب با تعداد توریست ها نبوده ودر نتیجه ایجاد امنیت در تمامی ساعات شبانه روز و در کلیه نقاط برای نیروی های انتظامی این کشور مقدور و میسور نیست.
ایمنی و امنیت
1- هر چند ثبات سیاسی ، اقتصادی و امنیتی کاملا در ترکیه برقرار است اما قبل از مسافرت به شهرهای مهم و توریستی این کشور توصیه میشود اطلاعات عمومی، وضعیت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و جایگاه بین المللی این کشورو ارتباط با گروههای داخلی وکشورهای خارجی و بحرانهای احتمالی بین المللی در داخل و خارج از کشور ( مساله قبرس، اکراد و...) مورد توجه قرار گرفته و به توصیه های مقامات امنیتی ترکیه در خصوص سفر به مناطق ناامن احتمالی و غیر قانونی توجه گردد.
2- همچون سایر شهرهای بزرگ ، در استانبول نیز برخی باندهای خلاف کار فعال بوده و در بعضی از مناطق مانند آکسارا ،لالعلی و مراکز کافه ها و هتلها که جهانگردان و خارجیان حضور بیشتری دارند این باندها فعالیت بیشتری دارند توصیه می شود مسافران در صورت مواجه شدن با هرگونه فعالیت مجرمانه به پلیس محل یا پلیس توریسم واقع در میدان سلطان احمد مراجعه و ضمن شکایت ، این موضوع را به نمایندگی کشورمان در استانبول نیز گزارش نمایند.
3- سرقت پول و مدارک مسافرتی، جعل، زور گیری ، کف زنی ، ضرب و جرح و سرقت گذرنامه و قاچاق انسان و قاچاقچیان مواد مخدر از جمله مواردی است که برخی ازاتباع جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه بوده اند. توصیه می شود از ارتباط با افراد مشکوک و غیر مطمئن پرهیز کنید.
4- بدلیل موقعیت جغرافیائی شهر، استانبول یکی از مراکز فعالیت غیر قانونی قاچاق انسان به اروپا بوده هرچند بعلت برخورد شدید مقامات ذیربط این کشوربا این پدیده این امر کاهش یافته، لیکن این باندها ضمن ارتباط با عوامل غیر قانونی در کشورها دیگر( از جمله کشورمان) اقدام به دریافت مبالغ هنگفتی پول بدون ارائه رسید و مدرکی نموده و بدون هیچ فعالیتی برای افراد فریب خورده آنها را بدون پشتوانه در استانبول رها میکنند. توصیه می شود قبل از هرگونه اقدامی در این خصوص با مقامات و مراجع قانونی ذیربط مشورت نمایید.
5- نظر به تردد تعداد زیادی از ایرانیان به ترکیه و با توجه به اینکه افراد خلاف کار در پوشش دوست ، هموطن یا افرادی که نسبت به سرمایه گذاری ، تدارک روادید کار، اعزام جوانان به اروپا و ... در اتوبوس یا اماکنی که ایرانیان حضور یا اشتغال دارند مراجعه و اقدام به فریب افراد می نمایند. توصیه میشود از اعتماد به افراد ناشناس و غیر مطمئن ، خودداری کنید، حتی اگر پیشنهاد مساعدت به شما را داشته باشند.
6- با توجه به جاذبه شهرهای توریستی ممکن است افرادی شما را به اماکن تفریحی ، نوشیدن چای و قهوه و .. دعوت کنند که در موارد متعددی دامی برای اخاذی از افراد بوده است.
قوانین، آداب و رسوم
1- خرید و فروش اشیاء عتیقه و یا خروج و ورود آن به ترکیه مستلزم گرفتن مجوز قانونی می باشد.
2- باتوجه به اینکه افرادی با جعل عنوان و در پوشش مامورین سازمانهای مختلف به شما مراجعه نموده و از شما درخواست ارائه مدارک هویتی می نمایند، لازم است قبل از پاسخگویی به هر سوالی، ضمن اجتناب از هرگونه برخورد فیزیکی، از آنان بخواهید شما را به نزدیکترین پاسگاه پلیس هدایت نمایند.
3- دربسیاری از موارد مشاهده شده است هموطنان عزیز بدون در نظر گرفتن مقررات مربوط به اشتغال و لزوم اخذ روادید کار، تنها باتوجه به لغو روادید توریستی میان دو کشور، مبادرت به فعالیت در مراکز تولیدی و یا خدماتی این کشور نموده اند که این موضوع منجر به تضییع حقوق آنان توسط کارفرمایان و صاحبان شرکت ها شده و از طرف دیگر به بازداشت و اخراج این افراد منتهی گردیده است. اتباع ایرانی حتما باید در صورت تمایل به اشتغال در این کشور نسبت به اخذ روادید کار اقدام نمایند و قبل از انجام سفر به این کشور، تقاضای خود را مبنی بر دریافت روادید ورود با حق کار، به نمایندگی این کشور در تهران ارائه نمایند.
4- در طول سفر با وسایل نقلیه شخصی، توسط پلیس مورد بازرسی قرار خواهید گرفت. لازم است ضمن رعایت قوانین رانندگی، مدارک مورد نیاز را به همراه داشته باشید و دراین خصوص با پلیس همکاری نمائید. ضمنا به منظور گرفتار نشدن در دام ربایندگان خودرو و ... در هنگام مسافرت با اتومبیل شخصی در راه های این کشور، به شدت از سوار نمودن افراد ناشناس، ( زن ومرد ) تحت هر عنوان خودداری نمائید.
5- باتوجه به مقررات جدید ترکیه، چنانچه صاحبان اتوبوس ها، کامیون ها و یا خودروهای شخصی در زمان ورود به این کشور، نسبت به سوار نمودن مسافران غیر قانونی از جمله افراد بدون گذرنامه، دارندگان گذرنامه جعلی و افرادی که مهر ورود در گذرنامه ایشان درج نگردیده است یا حتی اقدام به حمل برخی اجناس غیر قانونی ( مثل مواد مخدر حتی به میزان کم) نمایند، خودروهای آنان به نفع دولت آن کشور مصادره خواهد شد.
6- برای رانندگی در ترکیه می باید گواهینامه ملی این کشور یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
7- به علت عدم وجود قرارداد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
8- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.
الزامات ورود و اقامت
1- لازم است هموطنان عزیز در هنگام ورود به مبادی مرزی کشور ترکیه، دقت نمایند تا گذرنامه آنان ممهور به مهر ورود آن کشور شده باشد، لازم به ذکر است حتی در صورت سهل انگاری پلیس مرزی ترکیه، صاحب گذرنامه از نظرمقامات ذی صلاح کشور ترکیه متهم به عبور غیرمجاز بوده، عواقب این امر متوجه وی خواهد بود.
2- در حال حاضر اتباع ایرانی بدون اخذ روادید می توانند به ترکیه مسافرت نمایند و به مدت حداکثر 3 ماه در این کشور اقامت داشته باشند. سفر به این کشور از طریق وسائل نقلیه زمینی (اتوبوس و قطار) و هواپیما امکان پذیر می باشد. تاکید می شود در صورت مسافرت از راه زمینی با تورها و اتوبوس های متعلق به شرکتهای معتبرمسافرت نموده و به توصیه های امنیتی توجه نمائید.
3- حضور بیش از سه ماه در ترکیه مستلزم اجازه رسمی از مقامات و تمدید مدت اقامت می باشد از این رو اقامت بیش از حد مجاز جریمه و حتی اخراج را به همراه خواهد داشت.
4- با توجه به لغو روادید میان جمهوری اسلامی ایران و کشور ترکیه، در صورت عزیمت به صورت عبوری ( ترانزیت) از آن کشور، طبق کنوانسیون وین، مأمورین مرزی ترکیه مجاز نمی باشند به بهانه جعلی بودن روادید کشور مقصد، اتباع ایرانی را بازداشت و یا بازجوئی نمایند. بدیهی است در صورت برخورد با اینگونه موارد، می باید موضوع را به نزدیکترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران منعکس نمائید تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
5- شکایات دریافتی توسط نمایندگی کشورمان در ترکیه حاکی است که پلیس فرودگاه یا نوار مرزی به بهانه جعلی بودن گذرنامه یا امهار گذرنامه مسافرین، برخوردهای نامناسبی با ایشان نموده است. در صورت وقوع موارد مشابه ضروری است در اسرع وقت مراتب را به نزدیکترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران گزارش نمائید تا موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.
6- هزینه روادید این کشور برای اتباع جمهوری اسلامی به ترتیب عبارت است از:
کار یکساله 10 دلار آمریکا
روادید کار سه ماهه 30 دلار آمریکا
روادید کار بدون مدت 50 دلار آمریکا
روادید کار مستقل 100دلار آمریکا
7- غیر از هزینه های یاد شده هیچ اجرتی دریافت نخواهد گردید.
بهداشت
1- سازمان بهداشت جهانی این بیماریهای را در این کشور گزارش نموده است:
هپاتیت A
سل
دیفتری
تب تیفوئید
2- برای سفر به این کشور حتما از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده نمائید. البته باید گفت بیمه های موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
3- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه نمائید.
4- با توجه به وجود بیماری های مسری نظیر هپاتیت B و ایدز، لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیر مطمئن پرهیز نمائید.
5- سعی نمائید در تهیه خوراک و آب مناسب (ترجیحا آب بسته بندی) دقت نمائید.
6- جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از جدول مربوط به بیماری های موجود در این کشور می توانید به سایت بهداشت جهانی: [Only Users May See Links] مراجعه نمائید.
شرایط سفر و اطلاعات سودمند
1- چنانچه قصد مسافرت با تورهای مسافری دارید توصیه می شود از تورهای معتبر استفاده نمائید و از مفاد قرارداد خود با تور مربوط دقیقا مطلع گردید. مواردی وجود داشته که در استانبول افراد بدون مسئولیت پذیری تور و یا هر شخص دیگری رها شده اند.
2- خرید کالا و استفاده از سرویس های عمومی با پول رایج این کشور انجام می گیرد، البته می توان دلار و یا دیگر ارزهای موجود همچون یورو و پوند را بانک ها، صرافی ها یا هتل های ترکیه به پول محل تبدیل نمود.
3- غیر استاندارد بودن و نا امن بودن برخی جاده ها به خصوص در شب، کیفیت پائین خودروهای شخصی و وسائل حمل و نقل عمومی از جمله مواردی است که باید در هنگام سفر به این کشور، مورد توجه مسافرین ایرانی قرار گیرد.
4- قبل از مسافرت با اتومبیل شخصی به ترکیه، لیست مدارکی را که در این خصوص بایستی به همراه داشته باشید. از بیمه و یا گمرک جمهوری اسلامی ایران استعلام نماید.
5- در طول سالهای اخیر شکایاتی از اتباع ایرانی توسط نمایندگیهای سیاسی و کنسولی کشورمان در ترکیه دریافت شده، مبنی بر اینکه اتباع ایرانی در هنگام مسافرت به ترکیه با خودروی شخصی و حتی با وسائل نقلیه عمومی، در مراحل مختلف سفر( میادی ورود و یا در سطح شهر) مورد حمله قرار گرفته، اموال و مدارک آنان به سرقت رفته است . بنابراین به اتباع جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می شود در صورت امکان ازپروازهای بین المللی برای سفر به این کشور استفاده گردد و در صورت استفاده از وسائل نقلیه شخصی یا عمومی، با دقت عمل نمایند تا دچار مشکلات بعدی نشوند.
6- در بدو ورود به این کشور چنانچه در شهری که سفارت یا سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آن واقع گردیده است اقامت نمودید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا نمائید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.
7- درخصوص خرید ازفروشگاههای بزرگ این کشور توصیه میگردد تا هنگام خروج نهایی از فروشگاه، رسید خرید را دراختیار داشته باشید تا درصورت کنترل امنیتی و تقاضای رسید بتوانید آن را در اختیار مأمورین فروشگاه قرار دهید.
8- با توجه به مقررات لازم در ارائه فاکتور در این کشور در صورت هرگونه خرید و فروش بمنظور جلوگیری از اختلافات احتمالی و نیز صحت و کیفیت کالا ی خریداری شده فاکتور و فیش دریافت نمائید.
9- در مورد معاملات و قراردادهائی که نیاز به تائید و و امضاء در دفاتر رسمی و ترجمه رسمی (نوتو ترجمه بیرسو) دارد حتما به مراجع رسمی مراجعه کنید در این خصوص میتوانید با نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در این کشور مشورت نمائید.
10- چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی یا هرگونه عمل مجرمانه شدید ، ضروری است ضمن خودداری از برخورد مستقیم ، قبل از هر کاری موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نموده و موضوع را از طریق نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در این کشورپیگیری نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.
لطفا در تماس با سفارت یا سرکنسولگری های جمهوری اسلامی ایران تردید نکنید!
آدرس سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا
TAHRAN CAD. NO. 10 ANKARA
تلفن
(پیش شماره کشور 312 - 0090 )
4682820-4682821-4683357-4683756
فکس
4264365
پست الکترونیک
sefaratiran@hotmail.com
آدرس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در ارزروم
IRAN ISLAM CUMHURIYETI BASKONSOLOSLUGU YENISEHIR
GIRISI ATATURK BULVARI APT. NO. 28
تلفن
(پیش شماره کشور 442 - 0090 )
3156698-3159983-3162285
فکس3161182
پست الکترونیک
iraniscbkon@ttnet.tr
آدرس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول
NO. 1/2 ANKARA CAD. CAGALOGLOU ISTANBUL
تلفن
(پیش شماره کشور 212 - 0090 )
5138230-5128031-5135232
فکس5115219
برگرفته از سایت وزارت امور خارجه
به نقل از : forum.minimizban.com