PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مايكل روف: هنوز ابهامات زيادي درباره دوره ماد وجود دارد



Borna66
09-12-2009, 02:49 AM
مايكل روف: هنوز ابهامات زيادي درباره دوره ماد وجود دارد




"مايكل روف" باستان‌شناس آلماني و محقق دوره ماد با توجه به كمبود اطلاعات لازم درباره تمدن‌ مادها معتقد است كه هنوز ابهامات زيادي درباره اين دوره تاريخي بيرون از ايران وجود دارد و يافته‌هاي باستان‌شناسي دراين‌باره كم است.


http://pnu-club.com/imported/mising.jpg


گفته مي شود که اين افراد بزرگان مادي هستند

"مايكل روف" باستان‌شناس آلماني و محقق دوره ماد با توجه به كمبود اطلاعات لازم درباره تمدن‌ مادها معتقد است كه هنوز ابهامات زيادي درباره اين دوره تاريخي بيرون از ايران وجود دارد و يافته‌هاي باستان‌شناسي دراين‌باره كم است.

همايش نو يافته‌هاي باستان‌شناسي دوره ماد بيرون از مرزهاي كنوني امروز يكشنبه 23 فروردين در تالار باستاني پاريزي دانشكده ادبيات دانشگاه تهران بر گزار شد.

در ابتداي اين برنامه "مايكل وروف" سخنران اين كنفرانس در خصوص وضعيت استقرار مادها در فراسوي مرزهاي ايران گفت:«اين موضوع ساده اي نيست و پرسش‌هاي پيچيده‌اي در اين زمينه وجود دارد كه بايد پاسخ داده شود. براي نمونه مي‌توان به اين پرسش‌ها كه مادها چه كساني بودند؟ در كجا و در چه زماني زندگي مي‌كردند؟ و يا ما در مورد آنها چه مي دانيم؟ اشاره كرد.»

وي در ادامه افزود : «براي شناسايي مادها نياز به تعريف بخشي از مشخصه آن‌ها داريم. اينكه آيا بر اساس زبان يا منطقه و يا مواد فرهنگي مثل پوشاك يا فرهنگ معنوي مانند مذهب، "مادي" بودند يا صرفا خود را ماد مي‌ناميدند. »

وي در ادامه از مشكلات موجود در راه شناخت مادها سخن گفت: «افرادي كه در كتيبه تخت جمشيد هستند و لباس بلند پوشيده‌اند چه مليتي دارند؟ پارسي هستند يا مادي؟به نظر من تمام اين افراد پارسي هستند و صرفا به خاطر نوع لباس نمي‌توان در مورد پارسي يا مادي بودن آنها قضاوت كرد. »

اولين محل برخورد آشوري‌ها با ماد‌ها دقيقا مشخص نيست. در نخستين سند مكتوب بدست‌آمده به سال 850 ق .م در متون آشوري نامي از مادها برده شده است، اما در اين سند قيد نشده مادها از كجا آمده‌اند و چه مدتي آنجا مانده‌اند.

روف گفت:«در مورد تاريخ ماد اطلاعات زيادي نداريم اما مي‌دانيم كه بر اساس متون بابلي يك پادشاه مادي به نام "هوخشتره" به همراه بابليان امپراطوري آشور نو را سرنگون كرده است. پادشاهي ماد در 550-553 ق.م با پادشاهي ايشتومگو به پايان مي‌رسد. به همين دليل پادشاهي ماد تنها در حدود 60 سال دوام داشته كه براي بررسي باستان‌شناسي مدت كوتاهي است. »

وي افزود: «اطلاعات ما در مورد مادها در 2 حوزه متون مكتوب و مدارك باستانشناسي طبقه بندي مي‌شود كه در حوزه متون مكتوب اطلاعات با ارزشي وجود ندارد؛ و منبع اصلي اطلاعات ما بر اساس مدارك باستانشناسي است.»

در اروپا پژوهش‌‌ در مورد مادها براساس متون يوناني انجام شده است. بر اين اساس پادشاهي ماد حكومت گسترده‌اي در خاور نزديك بوده كه از آناتولي مركزي تا افغانستان امتداد داشته است.


وي در ادامه در خصوص اهميت مادها در دوره هخامنشيان گفت: «روي پايه مجسمه داريوش در شوش و در نقش برجسته نقش رستم مادها بلا فاصله بعد از پارس‌ها آمده اند همچنين در نقش بر جسته پلكان آپادانا، مادها اولين گروه هستند.»

استاد خاور نزديك دانشگاه مونيخ در ادامه به اهميت عنوان يا اسم مادي اشاره كرد و افزود: «اصطلاح ماد اهميت بخصوصي داشته به‌طوريكه در متون يوناني به مادها اشاره شده و داريوش را "داريوش مادي" خطاب مي كردند. همچنين در تورات نيز به اين اسم اشاره شده است. البته پارس‌ها هم مادي خطاب مي‌شدند.»

تاريخ گذاري مطلق بين جديد ترين و متاخرترين سفال‌هاي مادي و هخامنشي بسيار مشكل است و خشت‌هاي انبار مركزي نوشي‌جان با تل قبه در عراق و تخت جمشيد از نظر معماري شباهت‌هاي بسياري وجود دارد.

در پايان اين همايش روف به بررسي و مقايسه محوطه هاي Tille Huyuk(در كرانه فرات در جنوب تركيه) ،Kerkenes Dag يا پتريا ، Uluge Tepe در تركمنستان كنوني پرداخت و گفت: «با توجه به اينكه هنوز سفال‌ها مكشوفه از اين مناطق منتشر نشده، مشكل است بگوييم محوطه‌هاي مورد نظرهخامنشي يا پيش از هخامنشي هستند.