PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : روزي كه ايران داراي جت جنگنده شد



Borna66
09-11-2009, 08:35 PM
روزي كه ايران داراي جت جنگنده شد - نهايت ميهندوستي خلبانهاي نيروي هوايي ايران

http://pnu-club.com/imported/2009/09/674.jpg


جنگنده « اف ــ 86 »



در رابطه با پيمان بغداد ــ يكي از اتحاديه هاي نظامي غرب پيرامون شوروي ــ سران پاكستان ، عراق و تركيه 13 آوريل 1956 (24 فروردين 1335) به منظور مذاكره پيرامون مناسبات ممالک عضو و امور مشترك مورد علاقه وارد تهران شدند. اين مذاكرات دو روز طول كشيد و يك روز پس از آن، دومين شوراي عالي پيمان بغداد (که بعدا «سنتو» نام گرفت) با شركت نمايندگان آمريكا و انگلستان آغاز بكار كرد و در همين اجلاس بود که آمريكا اعلام داشت عضويت كميسيون اقتصادي اين پيمان را مي پذيرد.
دولت آمريكا 24 فروردين 1939 (13 آوريل 1960) و در جريان اجلاس تهران، به نيروي هوايي ايران جت جنگده از نوع «اف ــ 86» تحويل داد و به اين ترتيب، ايران براي نخستين بار داراي جنگنده جت شد. ايران از خرداد 1303 داراي نيروي هوايي است. اين نيرو در شهريور 1320 برغم تسليم شدن نيروي زميني (در نتيجه خيانت چند افسر ارشد)، تا آخرين قطره بنزين از آسمان وطن دفاع کرد.
تني چند از دولتمردان آمريكايي در خاطرات خود كه بعدا انتشار يافته نوشته اند كه مستشاران نظامي آن كشور از مهارت خلبابان ايراني در بكار بردن جت هاي جنگنده به ويژه در عمليات آكروبات ابراز شگفتي كرده بودند. اين مستشاران اين استعداد ايراني را قبلا نمي توانستند باور كنند. در يادداشت هاي يكي از اين مستشاران (که در خاطرات دولتمردان آمريکايي مورد استناد قرارگرفته است) به ميهندوستي خلبانان نيروي هوايي ايران اشاره شده و چنين آمده است: در چند مورد كه هواپيما (جت جنگنده) در حال سقوط بود خلبان ايراني با اينكه مي توانست بيرون بجهد و جان خود را نجات دهد در كابين باقي مانده بود تا آخرين تلاش را جهت نجات جنگنده كه براي وطنش ذيقيمت و كمياب بود بكار برد و جانش را بر سر اين احساس كه جز وطندوستي نام ديگري ندارد از دست داد.
دولت ايران بعدا در جريان جنگ پاكستان و هند، تعدادي از اين جنگنده ها را (به صورتي محرمانه) در اختيار پاكستان قرار داد.