PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نوكيا: يك گام فراتر از بلوتوث



MIN@MAN
07-15-2009, 04:35 PM
شركت نوكيا سه‌شنبه سوم اكتبر اعلام كرد به فناوري ارتباط بي‌سيم و برد كوتاه جديدي دست يافته كه از فناوري مرسوم بلوتوث كارآمدتر بوده و امكان استفاده از آن در تجهيزات كوچكتر نظير ساعت‌هاي مچي وجود دارد.

به گزارش خبرگزاري رويترز، فناوري بي‌سيم جديد به نام ويبري (‪(Wibree‬ از بسياري جهات مشابه بلوتوث بوده با اين تفاوت اصلي كه مصرف انرژي در آنها حدود ‪ ۱۰‬بار كمتر از فناوري بلوتوث است. نوكيا، بزرگترين توليدكننده گوشي‌هاي موبايل در جهان، اعلام كرد اين شركت، مطالعه براي ايجاد اين فناوري را از پنج سال قبل آغاز كرده و هم‌اكنون تلاش مي‌كند با همكاري چند شركت ديگر فناوري ويبري را به يك استاندارد جديد تبديل كند.

فن‌آوري ويبري همانند فناوري فعلي بلوتوث داراي بردي در حدود ‪۱۰‬ متر است. بلوتوث هم‌اكنون به شكل گسترده براي انتقال بي‌سيم صوت، اطلاعات، عكس‌ها، ويديوها و انواع اسناد ميان گوشي‌هاي موبايل، ميان گوشي‌هاي موبايل و هندست‌ها و همچنين ميان اجزاي مختلف رايانه همانند ‌ماوس و صفحه‌كليد، مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

به علت مصرف كمتر انرژي در فناوري ويبري در مقايسه با بلوتوث، از اين فناوري جديد مي‌توان براي برقراري ارتباط بي‌سيم ميان مثلا گوشي‌هاي موبايل و تجهيزات الكترونيكي كم‌مصرف‌تر نظير ساعت‌هاي مچي، حسگرهاي ورزشي و حسگرهاي پزشكي، استفاده كرد. به گفته باب لنوسي مدير مركز تحقيقات نوكيا، نخستين نمونه‌هاي تجهيزات الكترونيكي مجهز به اين فناوري ارتباطات راديويي احتمالاً در سه ماهه دوم سال ميلادي ‪ ۲۰۰۷‬به بازار عرضه خواهند شد.

برخلاف فناوري بلوتوث كه از امواج راديويي با فركانس‌هاي بسيار بالا و در محدوه ‪ ۶‬گيگاهرتز استفاده مي‌كند، فناوري ويبري بر اساس امواج راديويي در محدوده فركانس‌هاي ‪ ۲/۴‬گيگاهرتز طراحي شده است. شركت نوكيا اعلام كرد احتمالاً گوشي‌هاي موبايل در آينده به هر دو فن‌آوري بلوتوث و ويبري به طور هم زمان مجهز خواهند بود.

فناوري بلوتوث در دهه ‪ ۹۰‬ميلادي و توسط شركت اريكسون معرفي شد و به سرعت به عنوان يك استاندارد در جهان مورد استفاده قرار گرفت. شركت تحقيقات بازار سي‌اس‌آر چندي پيش اعلام كرد در سال ‪ ۲۰۰۶‬حدود ‪ ۵۵۰‬ميليون تراشه فناوري بلوتوث در تجهيزات الكترونيكي مختلف مورد استفاده قرار گرفته‌است.

http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
(http://www.hamshahri.org/News/?id=5718)