PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ۷۴ تعاونی جدید در استان سمنان ایجاد شد/ فعالیت ۱۶ دفتر کاریابی



sunyboy
04-21-2015, 05:50 PM
به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل غنیان ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به ایجاد ۷۴ تعاونی جدید طی سال گذشته در این استان ادامه داد: رویکرد سال ۹۴ این وزارتخانه توسعه تعاونی ها است.
وی شعار امسال وزارت کار و رفاه اجتماعی را «با تعاون کار می کنیم و با کار به رفاه می رسیم» عنوان کرد و گفت: بالغ بر یک هزار و دویست تعاونی فعال در استان سمنان فعالیت دارند.
پرداخت ۷۰ درصد تسهیلات تکلیفی به بنگاه های تولیدی استان سمنان
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ضمن اشاره به اینکه این تعاونی ها تعداد ۱۷۶ نفر عضو داشته و بالای ۲۵ هزار نفر در آن شاغلند اظهارداشت: اقتصاد تعاونی ها بهترین نوع اقتصاد است.
غنیان، با بیان اینکه در سال گذشته تعداد ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر جوینده کار در استان داشته ایم خاطرنشان کرد: از این تعداد بالغ بر ۸ هزار و ۹۰۰ نفر به کار گمارده شدند.
وی از پرداخت ۷۰ درصد تسهیلات تکلیفی در بخش بنگاه های تولیدی استان خبر داد و افزود: تسهیلات پرداختی بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان بوده است.
۶ هزار اتباع خارجی در استان سمنان مجوز اشتغال دارند
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با بیان اینکه شش هزار اتباع خارجی، بر اساس مصوبه شورای تامین این استان دارای مجوز اشتغال هستند ادامه داد: بر همین اساس، اشتغال اتباع خارجی در دو شهرستان شرق استان ممنوع شده است.
غنیان، افزود: در بقیه شهرستان های استان سمنان نیز استفاده کارفرمایان از اتباع خارجی با داشتن مجوز اشتغال آنان مجاز است.
وی با بیان این مطلب که در بازرسی های انجام شده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در سال گذشته ۶۹۳ نفر از اتباع خارجی که به صورت غیرمجاز اشتغال داشتند شناسایی شدند تصریح کرد: اتباع خارجی بیشتر در مشاغل ساختمانی، مرغداریها، دامپروری و مشاغلی که متقاضی کمتری دارند مشغول به کار بودند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در مورد برخورد قانونی با کارفرمایانی که از اتباع خارجی غیر مجاز استفاده می کنند، گفت: علاوه بر معرفی کارفرمایان خاطی به مرجع قضایی، به ازای هر روز استفاده از اتباع خارجی غیرمجاز، به میزان حداقل پنج برابر حداقل دستمزد روزانه کارگری جریمه می شوند.
غنیان اظهار داشت: امیدواریم کارفرمایان با استفاده نکردن از اتباع خارجی، فرصت شغلی برای هموطنان جویای کار فراهم کنند.
نرخ بیکاری در استان سمنان ۷.۶ است
این مقام مسئول با اشاره به این موضوع  که استان سمنان در بحث اشتغال نسبت به کشور در وضعیت مناسبتری قرار دارد اضافه کرد: نرخ بیکاری در کشور ۱۰.۷ و در استان سمنان ۷.۶ است.
 غنیان بالغ بر ۳۰ درصد افراد جویای کار در استان سمنان را دارای تحصیلات بالا دانست و گفت: عموما برای اشتغال این افراد مشکلاتی وجود دارد چرا که بیشتر اشتغال ما در حوزه کارگری بوده و افراد دارای تحصیلات عالیه علاقه ای به اشتغال در این مشاغل ندارند.
 وی برگزاری کلاس های آموزشی در راستای ارتقاء سطح توانمندی های شغلی و مهارتهای فنی و حرفه ای و همچنین پرداخت تسهیلات صندوق کارافرینی را از جمله اقدامات این اداره کل برای افراد جویای کار برشمرد.
فعالیت ۱۶ دفتر کاریابی در سطح استان سمنان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان از فعالیت ۱۶ دفتر کاریابی در سطح استان خبر داد و افزود: پارسال بیش از ۱۵ هزار نفر جویای کار در این مراکز ثبت نام کرده اند.
غنیان افزود: ضمن اینکه بخش زیادی از آنها دارای اشتغال هستند و از طریق مراکز کاریابی به دنبال یک اشتغال مناسب تر هستند لذا ما نیز به دنبال پالایش بیکاران و جویندگان کار در استان سمنان هستیم.
وی از راه اندازی مراکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی در سالجاری خبر داد و گفت: این مراکز به منظور توسعه فعالیت های کارآفرینانه با توجه به مزیت ها و ظرفیت های اقتصادی استان و افزایش سهم فعالیت های کارآفرینانه در سرانه تولید ناخالص داخلی راه اندازی می شوند.
وی اظهار داشت: مراکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی می توانند با ارائه مشاوره های تخصصی مبتنی بر دانش کاربردی و نوآوری به صاحبان ایده، کارآفرینان و متقاضیان ایجاد بنگاه­های اقتصادی، ارتباط منطقی و پایدار بین فعالیتهای کارآفرینانه و تولید ایجاد کنند.
غنیان با بیان اینکه کارآفرینان در ایجاد اشتغال نقش مهمی دارند خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و اجرایی شدن طرح‌های کارآفرینی، وضعیت اشتغال در حوزه‌های کارآفرینی بهبود می‌یابد.
اشتغال ۳۰ درصد شاغلان استان سمنان در بخش معدن
  مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به اهمیت بخش معدن در ایجاد اشتغال استان، اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد شاغلان این استان در بخش معدن مشغول فعالیت هستند.
غنیان با بیان اینکه باید از خام فروشی مواد معدنی به سمت تولید مواد اولیه حرکت کنیم افزود: این فرآیند با تاکیدات متعدد استاندار و دیگر مسئولان در استان کلید خورده و از این رو در تلاشیم که به جای فروش مواد خام، کارخانه زغالشویی در استان راه اندازی می شود.
وی با اشاره به اینکه استان سمنان در شمار سه استان برتر کشور از نظر استخراج زغال سنگ قرار دارد، گفت: راه اندازی و احداث این کارخانه در مرحله مطالعه است و انشاالله کار اجرایی آن نیز با پایان مطالعات آغاز خواهد شد.
وصول سه هزار و ۷۱۲ دادخواست به مراجع حل اختلاف استان سمنان
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان همچنین از دریافت بالغ بر سه هزار و ۷۱۲ دادخواست واصله به مراجع حل اختلاف استان خبر داد و گفت: همه این پرونده ها مختومه شده و با تلاش همکاران و با همراهی کارفرمایان و کارگران خوشبختانه حدود ۳۳.۵ درصد از آراء صادره نیز سازشی بوده است.
غنیان به وجود بالغ بر ۱۳۰ تشکل کارگری و کارفرمایی در این استان اشاره کرد و گفت: با توجه به اثر بخشی این تشکل ها در راستای حل مشکلات کارگری و کارفرمایی در سال جدید رویکرد وزارتخانه در راستای گسترش و توسعه تشکل های کارگری و کارفرمایی قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: تعداد ۶۶ واحد تولیدی مشکل دار در استان شناسایی شدند که به دلایل مختلف نیروی کار آنها تا حدود ۵۰ درصد کاهش یافته بود.
تولید اشتغال برای ۵۵۰۰ نفر در صورت رفع مشکلات چند واحد تولیدی استان سمنان
این مقام مسئول احیای فرصت های شغلی را در اولویت برنامه های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ارزیابی و اضافه کرد: این ۶۶ واحد مشکل دار، در گذشته و در اوج فعالیت زمینه اشتغال ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر را در استان فراهم کرده بودند که نیروی کار آنها در این سال ها به حدود پنج هزار و ۵۰۰ نفر تقلیل یافته است.
وی با بیان اینکه مشکلات ۲۰ تا ۳۰ درصد این واحدهای تولیدی به حداقل ممکن رسیده است، ادامه داد: با مرتفع کردن مشکلات این واحدها پیش بینی می شود که به زودی در صدد جذب نیروی کار درآیند.
غنیان اظهار کرد: چنانچه مشکلات این واحدها مرتفع شود، سطح اشتغال آنها بدون هرگونه سرمایه گذاری جدید حدودا دو برابر می شود.
غنیان با بیان اینکه در طول سال گذشته، از ۷۷ جلسه کمیته بدوی تشکیل شده، در مجموع دو هزار و ۶۱۶ مورد درخواست سخت و زیان آور مورد بررسی قرار گرفت افزود: پارسال، هفت جلسه کمیته تجدید نظر استانی نیز تشکیل شده که در این جلسات ۱۹۷ مورد، اعتراض بررسی شد.
اعلام برنامه های هفته کارگر دراستان سمنان
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان، با اشاره به اینکه کارگران یکی از مهم‌ترین رده‌های نیروی انسانی هستند گفت: این زحمتکشان، بیشترین نقش را در تولید و توسعه دارند.
غنیان بر تکریم ویژه از جامعه کار و تولید تاکید کرد و ادامه داد: اگر خط مشیء فکری و برنامه ریزی در زمینه ایجاد اشتغال درست باشد با کسب مهارت لازم و تلاش روزافزون؛ دولت نیز کمک ها و حمایت های خود را از جوانان دریغ نمی کند همانطور که تاکنون نکرده است.
وی با اشاره به تبیین وظایف و ماموریت های وزارت متبوع در خصوص تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد نامگذاری سال ۹۴، خواستار مشارکت جامعه کارگری و کارفرمایی در تمامی برنامه ها شد.
غنیان در خاتمه گفت: نواختن زنگ کار در مدارس، دیدار جامعه کارگری با نماینده ولی فقیه در استان، بازدید از واحدهای تولیدی موفق و مشکل دار، دیدار با خانواده معظم شهدا و کارگران بیمار، بازدید فعالان کارگری از پارک علم و فناوری، سخنرانی در آیین قبل از خطبه های نمازجمعه و ... از جمله برنامه های استان در هفته کارگر است.

http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif