PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آش اَماج، غذای محلی نیشابور



shima_glk
04-20-2015, 03:40 AM
این آش خوشمزه از غذا های محلی نیشابور ( استان خراسان ) است که به اسم آش بی بی هم شناخته میشود. با اماج خانگی تهیه میشود و تلفظ آن amaj ( اَماج - عَماج ) است


http://pnu-club.com/imported/2015/04/732.jpg (http://redirect.viglink.com?key=11fe087258b6fc0532a5ccfc9 24805c0&u=http%3A%2F%2Fwww.persianv.com%2F)

مواد لازم:

نخود / 1/4 پیمانه
لوبیا چیتی / 1/4 پیمانه
عدس / 1/4 پیمانه
باقالی / 1/2 پیمانه
بادمجان / 2عدد متوسط
گوجه فرنگی / 3 عدد
سبزی آش / 150 گرم
پیاز / یک عدد بزرگ
رب / 1 ق غذا خوری
اماج / 2 پیمانه

روش تهیه:
1. حبوبات را از شب قبل خیس کرده و طبق معمول آب آن را یکی دو بار عوض میکنیم. روز بعد حبوبات خیس خورده را همراه مقداری آب میپزیم.
2. هنگامیکه حبوبات نیم پز شد، باقالی که غلاف آن جدا نشده را به حبوبات اضافه میکنیم. (دانه کامل باقالی بدون پوست) - از باقالی خشک هم میتوان استفاده کرد، ولی نسبت به نوع باقالی باید یک تا دو روز قبل از استفاده آن را خیس کنید.
3. بادمجان ها رو پوست گرفته و حلقه حلقه میکنیم. داخل صافی گذاشته و روی آنها نمک میپاشیم تا تلخی آن خارج شود. سپس شسته و خشک کرده و داخل روغن سرخ میکنیم.
4. یک عدد پیاز بزرگ را خرد کرده و در روغن تفت داده و زرد چوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
5. گوجه فرنگی خرد شده و رب (دلخواه) را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا بوی خامی گوجه فرنگی گرفته شود.
6. سپس سبزی و بادمجان های سرخ شده را اضافه کرده و همه مواد را با حبوبات نیم پز مخلوط میکنیم. تا کمی با هم بپزند.
7. در آخرین مرحله اماج را اضافه کرده و هم میزنیم تا به هم نچسبند، حرارت را کم کرده و درب ظرف را میگذاریم تا آش به خوبی جا بیفتد.

روش تهیه اَماج:
1. نصف پیمانه آب را با 1/4 پیمانه روغن و مقداری زرد چوبه و نمک و فلفل مخلوط کرده و به آن کم کم آرد گندم اضافه کرده و هم میزنیم.
2. تا زمانی که مایه دیگر آرد جذب نکند و از ظرف جدا شود، آرد اضافه میکنیم.
3. خمیر حاصل را به صورت گلوله های کوچک درست کرده و با رنده درشت رنده میکنیم.
4. اماج رنده شده را داخل سینی پهن کرده و بین آنها مقداری آرد میپاشیم تا به هم نچسبند.
5. اماج را میتوان به صورت نیمه خشک و یا کاملاً خشک به آش اضافه کرد، اماج کاملا خشک شده را میتوانید برای آش های بعدی نگهداری کنید.


http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif