shima_glk
04-17-2015, 08:40 PM
فتا بدون شک یکی از معروف ترین پنیرهای یونانی است. این پنیر کشک مانند طعم شور و مزه تندی دارد که در محلول آب نمک و روغن این طعم افزایش یافته است.
پنیر فتا اولین بار در شرق دریای مدیترانه و در اطراف دریای سیاه تولید شد و خارج از اتحادیه اروپا، اغلب "پنیر سفید" نامیده میشود. برای ساخت پنیر فتای سنتی، مخلوط شیر بز با شیر گوسفند مورد استفاده قرار میگیرد (امروزه با شیر گاو تهیه می شود). در حال حاضر، در بسیاری از فروشگاهها پنیر فتا، تهیه شده از شیر گاو موجود است.
ماندگاری، بافت و عطر و طعم این پنیر از منطقهای به منطقهی دیگر متفاوت است، فتای ساخته شده در تسالی و یونان سفت با عطر و طعم تند است؛ فتای پلوپونز دارای بافت خشکتر و طعم بیشتر است؛ اما به طور کل، پنیر مقدونیه و ترکیه خوش طعمتر، نرمتر و خامهایتر با نمک کمتر نسبت به پنیر سایر مناطق است. محیط زیست بومی، نژاد حیوان و فرهنگ میتوانند تاثیر مستقیم بر بافت، طعم و عطر این پنیرها داشته باشند.
راهنمای خریداران
بافت این پنیر بستگی به سن آن دارد؛ میتواند بافتی بسیار خامهای در ابتدای ساخت یا بافتی خشک، مدتی پس از ساخت داشته باشد. این پنیر دو ماه پس از تولید، غوطه ور در آب نمک در ابعاد مکعبی شکل در فروشگاهها و سوپر مارکت ها به فروش میرسد.
موارد استفاده
در پخت و پزهای یونانی عمدتا برای گراتین کردن (پوشش دادن سطح غذا) و شیرینیپزی استفاده میشود، و همینطور در سالاد کلاسیک یونانی این پنیر را میتوان به صورت نگینی یا رنده شده استفاده کرد. فتا میتواند در آراستن و جلوه دادن کوسکوس (نوعی ماده ی غذایی، تشکیل شده از سمولینای گندم و آرد گندم )، پیتزا و پاستا مورد استفاده قرار بگیرد. طعم خوشمزهی ترکیب پنیر فتا با روغن زیتون، فلفل قرمز بو داده و آجیل نیز توصیه میشود.این پنیر شکل خود را به خوبی حفظ میکند بنابراین میتوان با دقت به سیخ زد و کباب کرد. اگر میخواهید شوری آن را برطرف کنید، فقط کافی است چند دقیقه در شیر یا آب قرار دهید.
http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif
پنیر فتا اولین بار در شرق دریای مدیترانه و در اطراف دریای سیاه تولید شد و خارج از اتحادیه اروپا، اغلب "پنیر سفید" نامیده میشود. برای ساخت پنیر فتای سنتی، مخلوط شیر بز با شیر گوسفند مورد استفاده قرار میگیرد (امروزه با شیر گاو تهیه می شود). در حال حاضر، در بسیاری از فروشگاهها پنیر فتا، تهیه شده از شیر گاو موجود است.
ماندگاری، بافت و عطر و طعم این پنیر از منطقهای به منطقهی دیگر متفاوت است، فتای ساخته شده در تسالی و یونان سفت با عطر و طعم تند است؛ فتای پلوپونز دارای بافت خشکتر و طعم بیشتر است؛ اما به طور کل، پنیر مقدونیه و ترکیه خوش طعمتر، نرمتر و خامهایتر با نمک کمتر نسبت به پنیر سایر مناطق است. محیط زیست بومی، نژاد حیوان و فرهنگ میتوانند تاثیر مستقیم بر بافت، طعم و عطر این پنیرها داشته باشند.
راهنمای خریداران
بافت این پنیر بستگی به سن آن دارد؛ میتواند بافتی بسیار خامهای در ابتدای ساخت یا بافتی خشک، مدتی پس از ساخت داشته باشد. این پنیر دو ماه پس از تولید، غوطه ور در آب نمک در ابعاد مکعبی شکل در فروشگاهها و سوپر مارکت ها به فروش میرسد.
موارد استفاده
در پخت و پزهای یونانی عمدتا برای گراتین کردن (پوشش دادن سطح غذا) و شیرینیپزی استفاده میشود، و همینطور در سالاد کلاسیک یونانی این پنیر را میتوان به صورت نگینی یا رنده شده استفاده کرد. فتا میتواند در آراستن و جلوه دادن کوسکوس (نوعی ماده ی غذایی، تشکیل شده از سمولینای گندم و آرد گندم )، پیتزا و پاستا مورد استفاده قرار بگیرد. طعم خوشمزهی ترکیب پنیر فتا با روغن زیتون، فلفل قرمز بو داده و آجیل نیز توصیه میشود.این پنیر شکل خود را به خوبی حفظ میکند بنابراین میتوان با دقت به سیخ زد و کباب کرد. اگر میخواهید شوری آن را برطرف کنید، فقط کافی است چند دقیقه در شیر یا آب قرار دهید.
http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif