-
سلسله مراتب علوم
سلسله مراتب علوم
دومین نظریه مشهور کنت که همان نظریه سلسله مراتب علوم است با قانون سه مرحلهای وی ارتباط نزدیک دارد. همچنان که نوع بشر از طریق سه مرحله معین پیشرفت میکند که هر مرحله آن مبتنی بر دستاوردهای مرحله پیشین است دانش علمی نیز مراحل تحول مشابهی را پشت سر میگذارد اما علوم گوناگون به نسبتهای متفاوتی پیشرفت میکنند. هر دانشی هر چه که عمومیت، سادگی و استقلال آن از انواع دیگر دانش بیشتر باشد زودتر به مرحله اثباتی میرسد.
ابتدا ستارهشناسی بعد به ترتیب فیزیک ، شیمی ، زیستشناسی و سرانجام جامعهشناسی به مرحله اثباتی می رسد. علم اجتماعی که از همه علوم دیگر پیچیدهتر است و پیدایش آن بیشتر از هر علم دیگری به تحول همة علوم پیشین وابسته است در بالاترین پله سلسله مراتب علوم جای دارد. علم اجتماعی تکمیل کننده روش اثباتی است.همه علوم دیگر زمینه ساز این علم تازه اند.علم اجتماعی از همه منابع علوم پیش از خود برخوردار است.
علاوه بر روشهای خاص خود جامعهشناسی ، این علم به علوم ماقبل خود وابسته است. بطور مثال زیستشناسی بر وحدت ارگانیک تأکید دارد که فیزیک و شیمی ندارند که جامعهشناسی در همین تأکید بر وحدت ارگانیک است که با زیستشناسی وجه اشتراک دارد. در بررسی اجتماعی انسان و جامعه بصورت کلی بهتر برای ما شناخته میشوند و نظام کلی جامعه بهتر از اجزائی که سازندة این نظاماند میتواند موضوع مورد بررسی ما قرار گیرد.
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن