بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 6 از مجموع 6

موضوع: روش محاسبه میزان کالری مورد نیاز بدن

  1. #1
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    Pdf روش محاسبه میزان کالری مورد نیاز بدن

    bmr
    BMR
    راه های متفاوتی برای تشخیص میزان کالری مورد نیاز روزانه بدن وجود دارد که ما در این قسمت یکی از آنها را به نان فرمول "هریس بندیک" را برای شما انتخاب کرده ایم. این فرمول یکی از آسانترین راه های محاسبه فرایند بنیادین متابولیک است (
    BMR ). عوامل مهم در این فرمول عبارتند از: جنسیت، وزن بدن (به کیلو )، قد (به سانتی متر)، و سن. فرمول مذکور به این شکل است.

    (سن × 6.8) – ( قد × 5 ) + ( وزن × 13.7 ) + 66 = BMR
    به عنوان مثال:
    1- مرد: 66
    2- وزن 75 کیلو : 1027.5 = (75 × 13.7)
    3- قد 175 سانتی متر : 875 = (175 × 5 )
    4- سن 28 سال : 190.4 = (28 × 6.8 )
    مرحله 1 تا 3 و بعد هم مرحله 4 را از مجموع کم کنید که رویهم می شود 1778.1
    مضرب فعالیت
    بالاخره هر چه میزان فعالیت فرد بیشتر باشد بدن او کالری بیشتری طلب می کند.
    افراد بدون فعالیت=(میزان کم یا هیچ گونه فعالیت)1.2 × BMR
    افراد کم فعالیت = (کمی نرمش در حدود 1 تا 3 روز در طول هفته)1.375 × BMR
    افراد با فعالیت متوسط = (نرمش متعادل در حدود 3 تا 5 بار در طول هفته) 1.55 × BMR
    افراد فعال = (ورزش روزانه) 1.725 × BMR
    افراد بیش فعال = ( ورزش های سنگین روزانه ) 1.9 × BMR
    در این حالت اگر فردی که در مثال بالا میزان کالری مصرفی روزانه او محاسبه شد، دارای فعالیت فیزیکی متوسطی هم باشد می بایست عدد بدست آمده (1778.1) را در 1.55 ضرب کند تا کالری نهایی مورد نیاز بدن خود را بدست آورد که این مقدار برابر است با 2756 در هر روز.





    1-ابتدا انرژی پایه را حساب می کنیم( با استفاده از فرمول هریس بندیکت):
    (سن×4.7)-(قد×1.7)+(وزن×9.6)+655=برای زنان
    (سن×6.8)-(قد×5)+(وزن×13.7)+66= برای مردان
    (قد را به سانتیمتر و وزن را به کیلوگرم در نظر می گیریم)


    2-سپس فاکتور فعالیت را برای فرد تعیین می کنیم:
    -برای افراد بسیار غیر فعال= 1.3
    -برای افرادی که کمی فعال هستند= مردان: 1.6 / زنان: 1.5
    -برای افرادی که فعالیت متوسط دارند= مردان: 1.7 / زنان: 1.6
    _برای افرادی که فعالیت سنگین دارند=مردان: 2.1 / زنان: 1.9


    3-انرژی پاِیه را درفاکتور فعالیت ضرب می کنِیم. کالری مورد نیاز روزانه بدست می آید.
    65-55% این کالری را برای کربو هیدرات 30-25% را برای چربی و20-15% آن را برای پروتئین در نظر می گیریم.

    برای محاسبه وزن نرمال به طریق زیر عمل می کنیم:
    (اختلاف قد از 150×0.9)+45=زنان-
    (اختلاف قد از 150×1.1)+48=مردان-


    پ ن : از دومنبع مختلف این محاسبه رو دراوردم .فقط اختلاف خیلی کمی در اعشار اعداد مربوطه هست !





    من همچنان بی امضاء









  2. #2
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی





    من همچنان بی امضاء









  3. #3
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    اضافه وزن و BMI

    اضافه وزن و چربی زیاد بدن باعث بوجود آمدن مشکلاتی از قبیل پرفشاری خون، چربی خون بالا و دیابت نوع ۲ و در نتیجه افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی و سکته می شود. حفظ وزن در محدوده نرمال از خطر بروز این بیماریها می‌کاهد.
    ● یافتن وزن نرمال
    برای هیچ فردی یک وزن نرمال مشخص وجود ندارد، بلکه در هر فرد یک محدوده وزنی،‌سالم و نرمال محسوب می‌شود. وزن، بسته به میزان آب، ماهیچه و چربی بدن متغیر است. برای مثال ماهیچه سنگین‌تر از چربی است و بعلاوه باعث می شود فرد کالری بیشتری بسوزاند. BMI یا شاخص توده بدن به ما کمک می کند تا محدوده وزن نرمال خود را بدانیم و خطر بروز بیماریهای خاص را در خود ارزیابی کنیم.
    ● BMI چیست؟
    BMI نسبت وزن (به Kg)‌و مجذور قد (به متر) است. این شاخص نشان دهنده مقدار توده چربی بدن است .
    BMI وضعیت وزنی
    زیر ۵/۱۸ کمبود وزن
    ۹/۲۴ – ۵/۱۸ وزن نرمال
    ۹/۲۹-۲۵ اضافه وزن
    ۹/۳۴-۳۰ چاقی درجه ۱
    ۹/۳۹-۳۵ چاقی درجه ۲
    بیشتر از ۴۰ چاقی مفرط و مرگبار
    افزایش BMI (بیشتر از ۲۵) با افزایش خطر بیماریهایی مثل دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون، استئوآرتریت، بیماریهای کیسه صفرا و بعضی انواع سرطان همراه است.
    ۱۰% کاهش وزن در افرادی که BMI بالا دارند، بطورچشمگیری خطر این بیماریها را می‌کاهد .
    BMI پائین هم خطراتی چون پوکی استخوان، سوء تغذیه، افسردگی، آنمی، اسهال و مشکلات قلبی را به همراه دارد.
    فرمول BMI هم برای مردان و هم برای زنان بالغ کاربرد مناسبی دارد. زیرا در افراد بالغ نرمال، نسبت وزن به مجذور قد همیشه ثابت است ولی در ۴ گروه BMI به این صورت نمی تواند بکار برده شود:
    ۱) کودکان و نوجوانان (زیر ۱۸ سال):
    به دلایل زیر، محدوده نرمال BMI بالغین را برای کودکان و نوجوانان نمی‌توان بکار برد:
    ـ مقدار چربی بدن با افزایش سن تغییر می کند.
    ـ مقدار چربی بدن دخترها و پسرها متفاوت است.
    ـ وزن نرمال با افزایش قد کودک، تغییر می کند.
    ـ وزن نرمال براساس سن و جنس متغیر است.
    به همین دلیل برای کودکان و نوجوانان بعد از محاسبه وزن به مجذور قد، آنرا براساس جداول BMI که براساس سن و جنس طراحی شده تفسیر می‌کنیم. با این وجود، از این جداول برای تشخیص اضافه وزن درکودکان نمیتوان استفاده کرد بلکه فقط می توان آنها را برای غربالگری چاقی درآنها بکار برد.
    ▪ وضعیت وزنی کودکان زیر ۱۸ سال براساس جداول صدک BMI برای سن به روش زیر تفسیر می‌شود:
    ـ صدک BMI وضعیت وزنی
    ـ کمتر از صدک ۵ کمبود وزن
    ـ صدک ۵ تا ۸۵ وزن نرمال
    ـ صدک ۸۵ تا ۹۵ در معرض خطر
    ـ بالای صدک ۹۵ اضافه وزن
    ۲) افراد بالای ۶۵ سال:
    در این افراد چون میزان چربی بدن بطور طبیعی نسبت به افراد جوانتر بیشتر و توده ماهیچه‌ای کمتر است محدوده نرمال شاخص توده بدن فرق می‌کند.
    ۳) افراد ورزشکار (با بدن بسیار ماهیچه‌ای):
    این افراد به علت انجام تمرینات ورزشی توده چربی کم و توده ماهیچه ای زیادی دارند. نسبت وزن به مجذور قد، BMI را در این افراد بالا نشان می دهد، در صورتی که با ریسک بیماریهای ذکر شده همراه نیست.
    ۴) زنان باردار و شیرده:
    زنان باردار باید براساس BMI قبل از بارداری، افزایش وزن حاملگی داشته باشند.
    ● شکل چاقی:
    چاقی سیبی شکل که درآن چربی اضافی در اطراف شکم انباشته شده نسبت به چاقی گلابی شکل که چربی اضافی در باسن و ران ها جمع شده است، خطرناکتر است و افراد مبتلا به چاقی سیبی بیشتر از سایرین دچار پرفشاری خون، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی می‌شوند. چاقی سیبی هنگامی است که دور کمر در آقایان بیشتر از ۱۰۲ سانتیمتر و در خانمهابیشتر از ۸۸ سانتیمتر شود. البته این اعداد برای زنان باردار شیرده و افراد زیر ۱۸ سال کاربرد ندارد.
    داشتن عادت غذایی مناسب و فعالیت فیزیکی کافی ،دو عاملی است که به حفظ وزن نرمال کمک می کند.
    ۱) عادت غذایی مناسب:
    ـ بیشتر بشقاب خود را از غذاهای پرفیبر پر کنید، مثل غلات کامل، حبوبات، سبزیجات وسالاد
    ـ از رژیم‌های لاغری غیر اصولی پرهیز کنید. رژیمهایی مثل رژیم پروتئین، بعضی از گروههای غذایی را حذف یا به شدت محدود می‌کنند. اگرچه کاهش وزن با این رژیم ها سریع صورت می‌گیرد اما بیشتر وزن دست رفته آب بدن است، نه چربی . کاهش وزن اصولی، آهسته و یکنواخت است و از ۱-۵/۰ کیلوگرم در هفته نباید فراتر برود.
    ـ از حذف وعده غذایی صبحانه بپرهیزید. افرادی که صبحانه نمی‌خورند معمولا" از آنهایی که می‌خورند چاق‌ترند.
    ـ از میان وعده‌های سالمی همچون میوه‌ها، سبزیها، ذرت بوداده، بیسکوئیت سبوس‌دار، مغزها و ... استفاده کنید
    ـ از غذا برای غلبه بر استرس یا خستگی استفاده نکنید. بجای آن از قدم زدن، دوش گرفتن یا صحبت با یک دوست استفاده کنید.
    ۲) فعالیت فیزیکی مناسب:
    ـ فعالیت فیزیکی را بطور منظم در برنامه روزانه خود قرار دهید. مثل پیاده روی صبحگاهی در هر روز یا رفتن به باشگاه ورزشی و انجام یک ورزش خاص در بیشتر روزهای هفته
    ـ بجای آسانسور، از پله‌ها برای بالارفتن استفاده کنید.
    ـ پیاده به سر کار بروید.
    ـ در صورتی که محل کار شما دور است، یک ایستگاه زودتر از اتوبوس پیاده شوید یا اتومبیل خود را یک خیابان آنطرف تر پارک کنید.
    ـ انجام ورزشهای هوازی که شدت متوسط و مدت طولانی‌تر دارند، نسبت به ورزشهای بی‌هوازی که شدت بالا و مدت کوتاهی دارند، بیشتر چربی سوز هستند و به حفظ تناسب اندام بیشتر کمک می‌کنند. بهترین ورزشهای هوازی پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا وکوهنوردی هستند .
    ـ انجام روزی ۴۵-۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی با شدت متوسط،حداقل ۵ روز در هفته توصیه میشود. این فعالیت باید اضافه بر فعالیت های عادی روزانه باشد.
    گیتی بهدادی پور-کارشناس تغذیه





    من همچنان بی امضاء









  4. #4
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    new12 چگونه كالری مصرفی خود را تنظیم كنید






    بهتر است اول بدانید بدن شما روزانه به چه مقدار كالری‌ نیاز دارد. وقتی می‌كوشید وزن خود را كم كنید حتی مصرف 100 كالری اضافه می‌تواند تغییرات قابل توجهی در برنامه شما ایجاد كند.
    در صورتی كه قصد دارید از یك برنامه محدودكننده كالری استفاده كنید، بهتر است اول بدانید بدن شما روزانه به چه مقدار كالری‌ نیاز دارد. وقتی می‌كوشید وزن خود را كم كنید حتی مصرف 100 كالری اضافه می‌تواند تغییرات قابل توجهی در برنامه شما ایجاد كند.


    افرادی كه از رژیم‌های غذایی مختلف استفاده می‌كنند، اغلب حوصله محاسبه كالری مصرفی خود را ندارند. باید توجه داشت كه محاسبه كالری به شما میزان واقعی غذای مصرفی را می‌گوید. داشتن دفترچه‌ای برای ثبت غذاهای مصرفی روزانه به شما كمك می‌كند الگوی غذا خوردن خود را ارزیابی كنید. هرچند لازم نیست این كار را برای همیشه انجام دهید.
    با نوشتن غذاهای مصرفی روزانه و مقدار كالری آنها شروع كنید. برای پیدا كردن كالری غذاها می‌توانید از كتاب‌ها و سایت‌های اینترنتی كمك بگیرید. اگر قصد كاهش وزن دارید، این عدد باید كمتر شود و اگر قصد افزایش وزن دارید، باید مقدار كالری روزانه خود را بیشتر كنید.
    مشكلی كه بیشتر افراد با آن روبه‌رو هستند این است كه از چاقی خسته و ناراحتند و وقتی تصمیم به كاهش وزن می‌گیرند، می‌خواهند سنگ بزرگی بردارند و مثلا روزانه فقط 800 كالری مصرف كنند تا یكباره و سریع وزن خود را كاهش دهند. این در حالی است كه بیشتر متخصصان حداقل 1200 ـ 1000 كالری در روز را برای خانم‌ها و حداقل 1500 ـ 1200 كالری را برای آقایانی كه قصد كاهش وزن دارند، توصیه می‌كنند. در غیر این صورت كالری مصرفی روزانه شما باید بیشتر از این مقدار باشد.
    مصرف 800 كالری در روز در هر مدتی می‌تواند برنامه كاهش وزن شما را به علت كاهش سوخت و ساز با شكست مواجه سازد.
    بدن شما برای تامین انرژی خود كالری می‌سوزاند. این انرژی برای انجام فعالیت‌های روزانه لازم است. قسمتی از این انرژی صرف سوخت‌وسازهایی مانند تنفس، ضربان قلب، سوخت و ساز سلولی، فعالیت‌ كلیه‌ها، غذا خوردن و هضم غذا، نشستن، حرف زدن، تلویزیون دیدن و... می‌شود.
    اگر قصد كاهش وزن دارید، باید كمتر از آنچه می‌سوزانید كالری مصرف كنید. برای رسیدن به این هدف 2 راه دارید. یكی این كه غذای كمتری مصرف كنید یا آن كه با فعالیت بیشتر، كالری بیشتری بسوزانید، اما بهترین و سالم‌ترین راه این است كه هر دو راهكار را با هم امتحان كنید.
    هریك از ما نیازهای ویژه‌‌ای برای كالری داریم كه با دیگران متفاوت است. برای آن كه بدانید بدن شما به چه مقدار كالری در روز نیاز دارد، می‌توانید از حسابگرهای كالری كه از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند، استفاده كنید مانند: /www.dinewise.com)
    (calorie – calculator. برای این كار باید قد، وزن، سن، سطح فعالیت و جنس خود را براساس واحدهای خواسته شده وارد كرده وكالری مورد نیاز روزانه‌تان را از حسابگر تحویل بگیرید. بیشتر حسابگرها كالری مورد نیاز برای سوخت و ساز شما را حساب می‌كنند. اگر فعالیت بدنی را به كارهای روزانه اضافه كنید، می‌توانید كالری بیشتری بسوزانید.
    به طور خلاصه باید گفت كه مقدار كالری كه مصرف می‌كنید، باید مطابق با نیاز بدن شما برای سوخت و ساز باشد. اگر بیش از اندازه بخورید، بدن آنها را به صورت چربی ذخیره می‌كند. اگر كم‌خوری كنید بدن برای انرژی به ماهیچه‌ها متوسل می‌شود و ماهیچه كمتر به معنی سوختن كالری كمتر هنگام استراحت و كاهش سوخت و ساز است.






    من همچنان بی امضاء









  5. #5
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض وزن ایده‌آل، وزن عادی و چاقی

    بدن انسان‌ها از اندام‌ها و بافت‌های مختلف تشکیل یافته است. منظور ما از بافت در این‌جا ”بافت چربی“ است که به‌صورت یک عضو مستقل مورد بررسی قرار می‌گیرد. در رابطه با اضافه وزن، مقدار چربی می‌تواند تا ۵۰ درصد وزن اضافی را تشکیل دهد و ۱۶ درصد در کل وزن یک فرد ۳۰ ساله با وزن عادی چربی است.
    معمولاً زنان مقدار بیشتری چربی نسبت به مردان دارند. وزن عادی نسبت به قد، جنسیت و ساختمان بدن فرق می‌کند. فردی که دارای استخوان‌بندی قوی، چهار شانه و درشت هیکل است نسبت به هم قد خود که دارای اندامی ظریف‌تر است، به‌طور طبیعی دارای وزن عادی بیشتری است. بنا به فرمول Broca برای مردان قد فرد به سانتی‌متر منهای ۱۰۰ برابر با کیلوگرم وزن ایده‌آل است و منهای رقم ۱۰۵ برای زنان است. Bronhardt فرمول دیگری پیشنهاد می‌کند و ضمن در نظر گرفتن قد فرد، حجم و محیط سینه را نیز عامل محاسبه دقیق وزن می‌داند. به دو فرمول زیر توجه کنید:
    وزن معمولی مرد = قد فرد به سانتی‌متر ٭ متوسط دور سینه به سانتی‌متر / ۲۴۰ (به کیلوگرم)
    وزن معمولی زن = قد فرد به سانتی متر ٭ متوسط زیر سینه به سانتی‌متر / ۲۵۵ (به کیلوگرم)
    در هر دو فرمول اندازه قد شاخص وزن ایده‌آل است و در جدول زیر درصد اضافه وزن را نسبت به وزن عادی ملاحظه کنید و این صورت هرگاه کسی که باید ۵۰ کیلوگرم وزن داشته باشد، به ۵۵ کیلوگرم وزن برسد، در حقیقت دارای ۱۰ درصد اضافه وزن نسبت به وزن معمولی است. وزن ایده‌آل یعنی این‌که وزن یک فرد حدود ده درصد از وزن عادی کمتر باشد. یعنی چنان‌چه وزن عادی برای یک فرد ۵۰ کیلوگرم است، او در صورتی دارای وزن ایده‌‌آل خواهد بود که ۴۵ کیلوگرم وزن داشته باشد. به‌طور کلی افراد سالم از نظر وزن مخصوص استخوان‌ها یکسان هستند. هیکل درشت به‌معنی عریض بودن استخوان‌ها است، نه وزن اضافی استخوان‌ها یا اسکلت. بنا به آمارهای کسب شده از سوی مراکز تحقیقاتی، اشخاصی که اضافه وزن دارند. معمولاً عمر کمتری می‌کنند. این مراکز نسبت به درصد وزن، درصد کاهش طول عمر را محاسبه کرده‌اند.





    من همچنان بی امضاء









  6. #6
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض لاغری، سریع و بدون بازگشت

    تعجب نكنید، مقصودم از جمله بالا تبلیغ ژل، قرص یا شربت لاغری كه در آگهی‌های مختلف می‌بینید، نیست. تنها معرفی یك نوع رژیم پیشنهادی از سوی متخصصان كلینیك تغذیه میلان است كه می‌تواند به صورت كاملاً علمی در عرض یك هفته دو كیلو از وزن شما بكاهد بدون اینكه آسیبی بر سلامت پوست و موی شما وارد كند. رژیم پیشنهادی كم چرب و كم پروتئین بوده و روزانه ۱۲۰۰ كیلو كالری به بدن می‌رساند.برنامه غذایی این رژیم كه فقط برای افراد سالم طراحی شده و بیشتر بر مصرف میوه و سبزی تاكید دارد به شرح زیر است:
    ● شنبه
    صبحانه: یك فنجان قهوه تلخ به همراه یك عدد میوه (سیب، موز، گلابی یا كیوی) كه در همه روزها یكسان است. ناهار: ۱۸۰ گرم ماهی كباب شده، ۲ عدد سیب زمینی پخته ، ۱ عدد میوه دلخواه یا یك لیوان و نیم آب میوه طبیعی. شام: ۱۵۰ گرم خوراك لوبیا یا عدس، ۱ عدد میوه و ۱۵۰ گرم سالاد
    ● یكشنبه:
    ناهار: ۷۰ گرم ماكارونی با گوجه فرنگی، ۱۰۰ گرم خوراك كدو و اسفناج، ۱ عدد كیوی . شام: ۲ عدد تخم مرغ آب پز، ۱۵۰ گرم سالاد
    ● دوشنبه
    ناهار: ۲۵۰ گرم خوراك بادمجان كبابی و گوشت كم چرب، ۱ برش آناناس . شام: ۱۰۰ گرم كالباس بدون چربی و ۲۰۰ گرم سالاد كلم
    ● سه شنبه
    ناهار: ۱۸۰ گرم ماهی سرخ شده با روغن زیتون، ۲ عدد سیب زمینی پخته، ۱ عدد پرتقال . شام: ۱۵۰ گرم خوراك عدس، ۳۰۰ گرم سالاد كاهو
    ● چهارشنبه
    ناهار: ۶۰ گرم برنج با یك تكه متوسط گوشت كباب شده، ۵۰ گرم گل كلم آب پز، ۱ عدد كیوی. شام: ۲۰۰ گرم مخلوط سبزیجات، ۱۰۰ گرم سالاد كاهو
    ● پنجشنبه
    ناهار: ۱۵۰ گرم مرغ پخته و ۱۵۰ گرم سالاد لبو و كلم سفید.شام: ۱ عدد تخم مرغ آب پز، ۳۰۰ گرم مخلوط هویج و گل كلم و لوبیاسبز پخته
    ● جمعه
    ناهار: ۱۵۰ گرم ماكارونی با ۱۰۰ گرم قارچ و مرغ، ۱ عدد سیب زمینی پخته، ۱ برش آناناس . شام: ۱۰۰ گرم مرغ آب پز، ۱۵۰ گرم سالاد سبزیجات پخته.





    من همچنان بی امضاء









برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •