PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دستور تهیه کوفته شیرازی



shima_glk
04-05-2015, 03:25 AM
دستور تهیه کوفته شیرازی


http://pnu-club.com/imported/2015/04/164.jpg


مواد لازم :
سبزی معطر نیم کیلو
گوشت چرخ کرده 600 گرم
لیه نصف پیمانه
برنج گرده یا نیم دانه یک پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبه کمی
پیاز داغ فراوان
گردو

http://pnu-club.com/imported/2015/04/165.jpg (http://redirect.viglink.com?key=11fe087258b6fc0532a5ccfc9 24805c0&u=http%3A%2F%2Fwww.persianv.com%2F)

دستور تهیه:
لپه و برنج رو از قبل خیس کنین و لپه رو با آب بپزین و بعد روآبکش کنین. سبزی رو شسته و خرد کنین. 4/1 از برنج و 4/1 از سبزی خرد شده رو کنار بذارین . داخل غذاسازبرنج خیس کرده و لپه و سبزی رو با گوشت چرخ کرده مخلوط کنین تا همه مواد داخل هم قاطی بشن . نمک و فلفل و زردچوبه هم بزنین . پیاز داغ رو آماده کنین . کمی برای وسط کوفته ها نگهدارین . با دست مایه رو ورز بدین تا حالت چسبندگی پیدا کنه . اگه از غذاساز استفاده میکنین ، گوشت داخل غذاساز خوب ورز میخوره . اندازه نارنگی از مایه گوشت بردارین و وسطش گردو و پیازداغ و اگه خواستین کمی کشمش هم قرار بدین و گردش کنین تا درزش بسته بشه . توی بسقاب بچینین . سرخ کردن لازم نیست .
توی ظرفی که پیازداغ تهیه کردین و ازش کمی نگه داشتین ؛ کمی زردچوبه بریزین تا کمی تفت بخوره و سپس دو پیمانه آب بریزین و حدود یک چهارم پیمانه برنج و یک چهارم پیمانه سبزی خرد شده داخلش بریزین . ( در صورات تمایل میشه کمی بیشتر هم ریخت ) وقتی جوش آمد کوفته ها رو داخل قابلمه بچینین . تا وقتی دوباره مایه داخلش جوش بیاد ، درقابلمه رو نذازین. وقتی جوش آمد نمک و فلفلش رو اندازه کنین و حرارت رو کم کنین و مدت یکساعت با حرارت کم بذارین تا کوفته ها مغز پخت بشن و اگه آب آش کم شد کمی اضاف کنین . تا زمانیکه آش غلیظ بشه . توی ظرف مناسبی جداگانه بکشین و تزیین کنین و با نارنج و فلفل و نان داغ سرو کنین .

نکات :
این غذا هم آشه و هم کوفته !! .یعنی اصلا توی شیراز بهش میگن : ” آش کوفته سبزی ” ! بستگی داره که شما سس کوفته رو چقدر رقیق یا غلیظ تهیه کنین . برخی کمی غلیظ تر میکنن و همراه کوفته سرو میکنن .برخی مانند آش در کنار کوفته سرو میکنن . * سبزیهای معطر دست مایه این حوراک لذیذ هستش که گل سرسبدش هم ترخونه . البته این سبزی رل مهمی در غذاهای شیراز بازی میکنه .* در صورت تمایل از کشمش بیدانه هم میشه استفاده کرد .برنج از قبل نیازی به پختن نداره . اگه گوشت خوب ورز بخوره و حالت چسبندگی داشته باشه ، باز و بسته بودن در قابلمه زیاد مهم نیست . * میتونین بنا به سلیقه خوددتون باهم و در کنار هم توی ظرف بکشین و برای این حالت کمی باید سس یا آش غلیظ تر باشه .


http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif